22. Januari 2018 11.00-11.59

Börsraketen köper installationsbolag

Smallcap-noterade Stockwik Förvaltning köper installationsföretaget Vaxholms Värmeservice, som omsatte cirka 10 miljoner kronor i fjol och gjorde ett rörelseresultat (ebitda) på 0,4 miljoner, för 1,5 miljoner kronor på skuldfri basis.

Därför byter Mede jobb efter filmgalan

Petra Mede leder Guldbaggegalan för sjätte gången.Nu berättar hon om nervositet – och om kanalbytet från SVT till TV4.– Det är på blodigt allvar, säger hon.
Läs mer om Guldbaggegalan, Mede, SVT och TV4.
Oliva Wilde talade under Women's March
Skådespelerskan Olivia Wilde talade under Women's March i Los Angeles den 20/1 om den kvinnliga motståndsrörelsen.

Elisabeth Åsbrink: Utförligt om Förintelsens juridiska efterspel

I boken Vägen till Nürnberg nystar juristen Philippe Sand upp historien om sig själv parallellt med berättelsen om hur mänsklighetens värsta brott får namn och form.
Läs mer om Nürnberg, Philippe Sand och Vägen.
Norge räknar med rekordstor guldyra i OS
Det kommer att råda guldyra i Norge under OS i Sydkorea. När experterna spår i kristallkulan ser man minst 17 guld framför sig. – Det kan bli ännu fler, 20 är inte orealistiskt, säger Johan Kaggestad på TV2.
Läs mer om Johan Kaggestad, Norge, Sydkorea och TV2.
Datacenterjätte gör ny storsatsning i Stockholm
Ökad efterfrågan gör att Interxion investerar 177 miljoner kronor i sina Stockholmsdatacenter.
Datacenterjätte gör ny storsatsning i Stockholm
Ökad efterfrågan gör att Interxion investerar 177 miljoner kronor i sina Stockholmsdatacenter.
Skrällen: Vann mot andraseedade paret
Johanna Larsson och nederländaren Matwe Middelkoop överraskade och slog ut andraseedade australierna Casey Dellacqua och John Peers i Australian Opens mixeddubbelturnering i tennis.
Finnkampen till Stockholms stadion igen
Sverige vann både dam- och herrtävlingen i Finnkampen på Stockholms stadion i fjol. Ett segerrecept som ska upprepas.
Läs mer om Finnkampen.
2 frågor om språket – sammansatta ord och ingångna skor
Bruket vacklar mellan en och ett Det heter egenansvar men eget ansvar, enplansvilla men villa i ett plan. Däremot verkar språkbruket vackla mellan enbarnspolitik och ettbarnspolitik. Hur fungerar det med genusval i sammansatta ord av den här typen? Margareta Svar: Det vanligaste mönstret för sammansättningar med adjektiv och pronomen som förled är att förledet står i grundform, som i egenansvar eller lågpris.
Läs mer om Det.
Polis blev affischansikte för Socialdemokraterna – tillfrågades inte
Daniel Jerrevik vid Södertäljepolisen arbetade under ett ministerbesök i höstas och ställde upp på att bli fotograferad. Han trodde det var för regeringens räkning – men nyligen dök porträttbilden upp i en sociala medier-kampanj för Socialdemokraterna. – Det kan vara snyggt att informera om vad man ska använda bilden till, säger han.
9 hemliga bilar – som du inte borde få se än
En rad biltillverkare passar på att göra sina vintertester i Sverige nu under den kallaste perioden. Mercedes är flitigt med en rad nya bilar på gång och det handlar om nya bilar i kompaktserien samt flera ansiktslyftningar.Och den här veckan kan vi också bjuda på en husbil.
Läs mer om Sverige.
Experten: Formstarkt Liverpool vinner igen
Efter 23 matcher blev Liverpool det lag som spräckte Manchester Citys förlustnolla.Nu väntar Swansea borta för ligans formstarkaste lag.Som kommer till matchen med gott självförtroende.– Vi kan ändra eller rotera och fortfarande få med oss ett bra resultat, säger målvakten Lorius Karius till klubbens hemsida.
Läs mer om Liverpool och Swansea.
Nya 3D-tekniken ska fälla Rakhmat Akilov
Här är nya tekniken som ska fälla Rakhmat Akilov för terrordådet på Drottninggatan.För första gången någonsin kommer brottsplatsdokumentation i 3D snart användas i en svensk rättegång.– Ja, det kommer finnas med, bekräftar åklagaren Hans Ihrman.Brottscentralen har besökt gruppen som arbetar med tekniken på polisen.
Karin Pettersson lämnar Aftonbladet
Karin Pettersson lämnar Aftonbladet och rollen som politisk chefredaktör.Nu går hon vidare inom Schibstedt och blir Director of Public Policy.– Nu är det dags att omsätta de kunskaperna på ett nytt sätt, säger hon till Resum.
Språkkrönika: Kärleksbarn förr och nu
SPRÅKKRÖNIKA. På julafton berättade Sanna Lundell på sin blogg att hon väntade barn. Hon beskrev det som att hon och sambon Mikael Persbrandt fått den bästa julklappen. Den glada nyheten snappades upp av en rad medier. Sannas avslöjande – väntar kärleksbarn med Persbrandt var rubriken i Expressens nätupplaga.
Amazons affär utan kassor öppnar i dag
Lite försenat öppnar nu Amazons kassalösa butikskoncept Amazon Go. Den första butiken slår upp portarna för allmänheten i Seattle i dag.
Läs mer om Amazon Go och Seattle.
Köpfesten fortsätter – här är miljardärernas nya klipp
Börsfesten avskräcker inte de svenska aktiemiljardärerna. Det visar ny statistik från ägartjänsten Holding. Finansnestorn Gustaf Douglas tror på krisstämplade HM medan Eva Qviberg, gift med finansmannen, Mats Qviberg, har handlat aktier i fastighetsbolaget Wihlborgs.
Läs mer om Eva Qviberg och Holding.
Modo med spännande värvning: JVM-stjärna
Modo förstärker backuppsättningen.Finske Henri Auvinen är klar för klubben.
Privatekonom: Se upp för alla ekonomiska ficktjuvar
Impulsköpen ökar – och kan uppgå till närmare 20 000 kronor på ett år, enligt Nordea.De största ekonomiska ficktjuvarna är godis och läsk.– Genom att ändra sina vanor kan man sätta av mer till sitt sparande, säger Nordeas Ingela Gabrielsson.
Läs mer om Nordea.De.
Sven Gustavsson: Vegas bäst mot palmer och utan och blir det Seattle Kraken?
Är en åttaarmad bläckfisk på väg in i NHL? Veckans NHL-lista innehåller också ett viktigt 60-årsjubileum och ett historiskt kliv för ett lag från en stad där det växer palmer.
Läs mer om NHL och Seattle Kraken.
15-åringar åtalade – misstänks ha utpressat flicka
Fyra minderåriga pojkar åtalas för att ha misshandlat och utpressat en flicka. De ska ha slagit och sparkat henne, skurit av hennes hår och hotat att klippa av hennes tunga. Två av dem har erkänt bruk av våld, skriver lokaltidningen Mitt i.
Läs mer om Mitt.
Hotbrev till tingsrätt efter Fittjadomen
Södertörns tingsrätt har fått ett stort antal hatiska brev sedan man meddelade sin friande dom mot fem män anklagade för grov våldtäkt. Domstolschefen säger till P4 Stockholm att hon inte varit med om något liknande.
Läs mer om Fittjadomen.
Svindlande tillväxt för molntjänster – investeringar på 1300 miljarder i år
Det som brukar kallas det publika molnet – det vill säga att allt lagras på molnleverantörens servrar – fortsätter sin enorma tillväxt. De kommande åren ligger tillväxten parkerad över 20 procent per år.
Brittiska speloperatörsaktier faller
Brittiska speloperatörsaktier tappar rejält i den inledande måndagshandeln efter medieuppgifter om att den brittiska regeringen överväger att minska den maximala insatsen på så kallade Fixed Odds Betting Terminals, FOBT, till 2 pund.
Hänger ut chefen – med fyllevideon
Petter Northug är återigen i direkt konflikt med norska landslaget.Nu har han använt Instagram för att ta kriget ett steg längre.
Läs mer om Instagram.
Ny skattetjänst – lättare deklarera för såld bostad
Det ska bli lättare att deklarera en såld bostad.Nu lanserar Skatteverkets tre nya tjänster som ska hjälpa till:Beräkna vinst eller förlust, beräkna avdrag för förbättringsutgifter – samt en uppskovsguide.
Utredning om Svegolyckan snart färdig
Utredningen kring den svåra bussolyckan utanför Sveg i fjol är i det närmaste färdig. Fortfarande är det dock oklart om busschauffören kommer att åtalas eller inte, meddelar åklagaren Mikael Bäckström.
Sjöberg: Stiftelsen tillåter bara skönmålning av Bergman
Ingmar Bergmans kvarlåtenskap förvaltas av en stiftelse som nekar alla som inte följer den godkända berättelsen tillgång till arkiven. Thomas Sjöberg berättar om hur han själv bannlystes från en viktig källa till kunskap.
Läs mer om Bergman.
Svindlande tillväxt för molntjänster – investeringar på 1300 miljarder i år
Det som brukar kallas det publika molnet – det vill säga att allt lagras på molnleverantörens servrar – fortsätter sin enorma tillväxt. De kommande åren ligger tillväxten parkerad över 20 procent per år.
Oprah och Zuckerberg är fattigdomsbevis
Oprah Winfrey och Mark Zuckerberg pekas båda ut som framtida utmanare till Trump. Men det är ett fattigdomsbevis för demokraterna, enligt SvD:s Mikael Törnwall – som också varnar för Zuckerbergs senaste utspel kring fake news.
Läs mer om Mark Zuckerberg, Trump och Zuckerberg.
TV4-stjärnan akut sjuk – under tv-inspelningen
Elina Casell Hjalmarsson var med under ett drama under inspelningen av senaste Playmakers.Mitt i avsnittet fick hon åka till sjukhus för att få vård.– Det var jättehemskt, säger Casell Hjalmarsson i programmet.
600 000 riskerar körförbud med nya besiktningsregler
Den 20 maj träder de nya besiktningskraven i kraft.I glappet mellan de nya och gamla reglerna riskerar 600 000 fordon att få körförbud.Nu uppmanar Transportstyrelsen bilägare att kontrollera sitt besiktningsdatum på nytt.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Lisa Magnusson: Brun hy och blågult blod
Problemet är inte frågan om varifrån någon kommer. Problemet är hur svaret tas emot.
Konsertrecension: Iron & Wine en sorts Ed Sheeran som vägrar ishallarna
Det hade varit så lätt för Sam Beam i Iron & Wine att hamna i ett mer kommersiellt uttryck att Po Tidholm kanner sig tacksam för hur konsekvent han håller emot.
Läs mer om Ed Sheeran, Iron, Po Tidholm, Sam Beam och Wine.