22. Januari 2018 15.00-15.59

Ni tror på seger – men sista ordet är inte sagt

Havsluft och strandpromenader.Det ska göra Bold Eagle till vinnare i årets viktigaste lopp.- Ni tror att ni kommer vinna med Propulsion eller Readly Express. Men sista ordet är inte sagt, hälsar superstjärnans tränare Sebastien Guarato svenska travfans inför Prix d Amerique.

Landslagsman lämnar Ystad – får inte stanna

Jane Cvetkovski, 30, får inte stanna i Ystads IF.Att den makedonska målvakten har färska landslagsmeriter hjälper inte.– Vi har bestämt att inte förlänga hans kontrakt, säger sportchefen Marcus Lindgren.
Läs mer om Ystad.
Första steget – till nya stationen på Rosengård
mmunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S)Under måndagen tas första spadtaget till den nya tågstationen på Rosengård i Malmö.– Äntligen! Vi har hållit på med detta projektet sedan 1996, säger kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) i ett tal.
Jordskalv skakade om Falköping
Ett jordskalv med en magnitud på 2,5 inträffade söder om Falköping på måndagen. – Det är sällan vi har ett skalv i den här storleken så nära en tätort, säger seismolog Björn Lund på institutionen för geovetenskap Uppsala universitet.
Läs mer om Björn Lund, Falköping och Uppsala.

Åklagare begär mer tid för åtalet mot Akilov

Åtalet mot Rakhmat Akilov, den man som sitter häktad misstänkt för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april förra året, kan komma att dröja. Åklagare önskar få ytterligare tid på sig för förberedelsearbetet.
Fråga Eva-Karin: Blackebergs smeknamn en seg historia
Visst är det spännande med namn – och kanske speciellt smeknamn? Att jag inte är ensam om att tycka det har jag fått många bevis på sedan jag skrev om smeknamn på platser och stadsdelar.
En egen lyrikdebut som gör naturen till fetisch
Erik Vernerssons lyrikdebut utspelar sig i ett suggestivt landskap med bäckahästar och najader. Rebecka Kärde blir upprymd av egenheterna men kroknar inför sentimentaliteten.
Minnesord: Clara Rossetti
Clara Rossetti, Stockholm, avlidit i en ålder av 96 år. Närmast anhöriga är döttrarna Mia och Valeria med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn.
Läs mer om Mia, Stockholm och Valeria.
Åtal mot Akilov först vid månadsskiftet
Läs mer om Akilov.
Jordbävning skakade om Falköping
Läs mer om Falköping.
Skolbuss i trafikolycka – ligger på sidan i diket
En buss har vält i Biskopskulla, väster om Örsundsbro, skriver SVT Nyheter.Trafikverket uppger att det röra sig om en skolbuss:– De initiala uppgifterna är att bussen ligger i diket på sidan, säger Hampus Nordenblad, ledningsoperatör vid räddningstjänsten.
Läs mer om Biskopskulla och Örsundsbro.
Trettonårings tavla såldes för 25.200 kronor
Maximilian Svensson, 13, från Trollbäcken i Tyresö var den dyraste konstnären på konstprojektet Rådhuskalendern i Örebro. Hans verk Vinternatt såldes för 25.200 kronor.
Fällt vildsvin hade rekordhög strålningshalt
Ett vildsvin som sköts i Djupa väster om Tierp i Uppland visade sig innehålla rekordhöga halter av strålning.
Läs mer om Djupa, Tierp och Uppland.
Bangkok står aldrig stilla
I en av världens populäraste turiststäder börjar nya platser röra på sig. Besök det trendiga distriktet Thonglor och Bangkoks nya konstgata Charoen Krung.
Läs mer om Charoen Krung och Thonglor.
Fällt vildsvin hade rekordhög strålningshalt
Ett vildsvin som sköts i Djupa väster om Tierp i Uppland visade sig innehålla rekordhöga halter av strålning.
Läs mer om Djupa, Tierp och Uppland.
Våldtäktsdömd hårdrockstrummis död
Han spelade på några av Judas Priests mest klassiska skivor.Nu har trummisen Dave Holland gått bort.Dödsorsaken är i nuläget oklar.2004 dömdes musikern till åtta år i fängelse för försök till våldtäkt.Han blev 69 år gammal.
Läs mer om Dave Holland.
Guldspelare i MFF klar för Trelleborg
Trelleborgs FF fortsätter låna spelare av Malmö FF.Mittbacken Dennis Hadzikadunic, 19, flyttar några mil söderut för att få mer speltid.– Jag tror att det här kan hjälpa mig mycket, säger Hadzikadunic.
Polisen Ted kan sluta – vid en friande dom
Rättegången mot den man som misstänks för mordförsök mot en polis på Medborgarplatsen har inletts. För målsägande Ted Eriksson, 33, råder det inga tvivel om att det rör sig om ett mordförsök. – Skulle den här personen inte bli dömd för det så är är det mycket möjligt att jag slutar som polis, säger han.
Jordskalv i Västsverige
Ett jordskalv skakade under måndagseftermiddagen Falköping, skriver Aftonbladet.Skalvet ska ha haft en preliminär magnitud på 2,3, skriver Aftonbladet.– På mätinstrumenten kan man se vågorna ända upp till Uppsala och mot Gävle, säger seismolog Björn Lund, till Aftonbladet.
AVSLÖJAR: Gojani nära Elfsborg
Läs mer om Elfsborg.
Elon Musk får skjuta upp rymdplaner när USA stänger ner statsapparaten
SpaceX måste invänta hjälp från flygvapnet innan deras nya raket kan skjutas upp.
Läs mer om USA.
Det kommer finnas gott om it-jobb även för den som inte kan koda, enligt Googles vd
Även om du inte kan koda har du goda chanser att få jobb inom it i framtiden. Allt fler jobb blir beroende av enklare tekniska färdigheter – och nu måste utbildningar anpassas efter detta, enligt Googles vd Sundar Pichai.
Läs mer om Sundar Pichai.
Så kan årets version av Android heta
Android 9.0 kommer med all sannolikhet ha ett namn som börjar med P.
Läs mer om Android.
Det kommer finnas gott om it-jobb även för den som inte kan koda, enligt Googles vd
Även om du inte kan koda har du goda chanser att få jobb inom it i framtiden. Allt fler jobb blir beroende av enklare tekniska färdigheter – och nu måste utbildningar anpassas efter detta, enligt Googles vd Sundar Pichai.
Läs mer om Sundar Pichai.
IMF drar upp global tillväxtprognos
IMF skruvar upp de globala BNP-utsikterna, vilket främst är ett resultat av bättre utsikter för de utvecklade ekonomierna.
USA-börserna väntas öppna nedåt
Terminerna för de amerikanska börserna låg på lätt minus inför måndagens öppning när nedstängningen av statlig verksamhet fortsätter för tredje dagen.
Ellen Bergströms stora rädsla – inför filmgalan
Skådespelaren Ellen Bergström ska dela ut pris på Guldbagge-galan – men berättar nu på Instagram om sin stora rädsla inför kvällen.Som jag nämnt förut så har jag scenskräck/sjuk prestationsångest, så det är lite svajigt med känslorna just nu, skriver hon.
Läs mer om Guldbagge-galan och Instagram.
17-årig flicka tände eld på grannens hår
Den då 17-åriga flickan misshandlade en busschaufför, stal en bil och tände eld på sin grannes hår.Nu har hon dömts till ungdomsvård.– Jag vände mig och frågade vad hon ville. Hon var tyst och skrattade, säger ett av offren i förhör.
Polisen Ted kan sluta – vid en friande dom
Rättegången mot den man som misstänks för mordförsök mot en polis på Medborgarplatsen har inletts.För målsägande Ted Eriksson, 33, råder det inga tvivel om att det rör sig om ett mordförsök.– Skulle den här personen inte bli dömd för det så är är det mycket möjligt att jag slutar som polis, säger han.
Aftonbladets politiska chefredaktör lämnar för nytt jobb
Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson lämnar sin tjänst, som hon haft sedan 2010. I stället går hon vidare inom förlaget Schibsted för att arbeta som director of public policy.
Läs mer om Karin Pettersson och Schibsted.
Food Pharmacy: 6 bästa knepen för att slippa sötsuget
Rensa ut sockret och må bättre! Här guidar grundarna bakom Food Pharmacy till en sockerdetox som hjälper dig att ta kontroll - och gå ner två kilo i veckan på kuppen. – Jag har blivit pigg, stark och skärpt, säger Lina Nertby Aurell som gjort upp med sina sockertroll och numera väljer mat med näring i.
Hästtransport i olycka – vägen helt avstängd
En hästtransport har vält efter en olycka på E18 utanför Karlstad. Enligt polisen har upp till fyra fordon varit inblandade i olyckan. Vägen är helt avstängd.Skadeläget är oklart.
Läs mer om E18 och Karlstad.
Ljusare världsekonomi än på länge
Utsikterna för världsekonomin ser ljusare ut än på länge, konstaterar IMF som reviderar upp sin prognos för de kommande åren. Starkt bidragande är skattesänkningar i USA.
Läs mer om IMF och USA.
Målet är att vi ska kunna nå fler utsatta
Flera uppgifter kring Mikamottagningarna är felaktiga. Ingen människa som behöver fortsatt hjälp kommer att lämnas utan stöd. Detta står i fokus för allt vårt arbete från stadens sida, skriver företrädare för MP, S, V och Fi i Stockholms stad, i en replik.
Läs mer om Mikamottagningarna.
Flyga ska vi till varje pris – eller?
Flygbolagen slog i fjol nya rekord med totalt 4 miljarder passagerare. Samtidigt ser vi en gryende debatt där de som avstår resor till luft får allt högre status.
Melwin Holms galna kross med 40 (!) cm
VÄXJÖ/STOCKHOLM. Ett år yngre än många av motståndarna.Men 40 centimeter bättre än tvåan.Ändå är Melwin Lycke-Holm, 13, besviken efter att ha hoppat 1,95 – för målet är ju att bli bäst i världen.– Besvikelsen kan sitta kvar någon dag, kanske en månad, kanske hela livet, säger han och skrattar.
Läs mer om Melwin Lycke-Holm.
Lagazuoi – Dolomiternas verkliga höjdare
På toppen av det 2.752 meter höga Lagazuoi ligger Dolomiternas mest spektakulärt belägna bergshytta. Utsikten är hisnande, maten klassisk italienskt rustik och utanför dörren startar en av Alpernas längsta pister.
Läs mer om Lagazuoi.
Skyttekung lämnar allsvensk klubb
Dalkurd sparkar inte bara tränaren Andreas Brännström. Klubben tappar också skyttekungen Richard Yarsuvat. – Vi har haft förhandlingar där vi visat att vi vill behålla honom men just nu är det ingen förhandling, säger sportchefen Adil Kizil.
Läs mer om Adil Kizil och Richard Yarsuvat.