22. Januari 2018 19.00-19.59

Teorin om mordet på försvunna Bernt Olov

Polisen vädjar om tips för att lösa det misstänkta mordet på 68-årige Bernt Olov Karlsson som försvann i april 2016.I lördags gjorde Missing people ett nytt försök att hitta kroppen och polisen har en möjlig motivbild klar.– Jag tror att det finns folk som sitter inne på information, säger Anders Selevik på grova brott.

IMF tror på global ljusning – Trump bidrog

DAVOS | Mötet börjar med lovande nyheter – trots snökaos som lett till förseningar – Internationella valutafonden höjer den globala tillväxtprognosen i år och nästa år. – Den globala tillväxten har ökat sedan 2016 och allt pekar på att det fortsätter, sade IMF-chefen Christine Lagarde.
Läs mer om Internationella och Trump.
Deltagarnas hemliga plan för att sabotera i Farmen
Under måndagen väljs en ny storbonde i Farmen.Men den ena gruppen har deklarerat tyst krig – och planerar redan ett sabotage.– Jag tror inte att det finns någon chans att vi blir sams. Inte kompis helhjärtat. Det är för infekterat, det funkar inte. Det finns inte, säger Robert Dahlgren.
Sköt ihjäl Sandra 2012 – misstänks för gängmord
Sandra Litzell var bara 17 år när hon 2012 sköts till döds av sin pojkvän i Sollentuna norr om Stockholm. Mannen dömdes inte för mord, utan vållande till annans död. Straffet: tre års fängelse. Nu, sex år senare, sitter mannen häktad, misstänkt för inblandning i ett gängrelaterat mord, skriver Aftonbladet.

Björn af Kleen: Helgens kris har förtydligat två aspekter av det republikanska partiet

Efter två dygn och tolv timmar enas demokrater och republikaner om att öppna den amerikanska statsapparaten igen. Den mest inflammerade frågan – den om framtiden för papperslösa invandrares barn – skjuts på framtiden.
Läs mer om Kleen.
Per Svensson: Gui Minhai och den fega diktaturen
Gripandet av den svenske medborgaren och bokförläggaren är en påminnelse om att inte bara de billiga varorna utan också frihetsföraktet är Made in China. Vi kan säga nej. Dags att göra det.
Läs mer om China och Made.
Man med kniv ska ha rånat butik
Polisen fick under måndagskvällen in ett larm om att en maskerad man med kniv ska ha rusat in i en butik i Trollhättan. Enligt vittnesuppgifter ska mannen ha lämnat platsen till fots.Polisen är på plats och söker i området.– Det är någon typ av rånförsök eller rån. Det är oklart om han har fått med sig något från butiken, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.
Klart: Mchitarjan till Arsenal
Läs mer om Arsenal.
Nya jättehyllningen till Dahlin från NHL
Supertalangen Rasmus Dahlin väntas gå först i sommarens NHL-draft.Och här är ytterligare ett tecken på att så fallet.–Dahlin är the real deal, säger NHL:s scoutingchef Dan Marr.
Läs mer om Dahlin, Dan Marr och NHL.
P-appen: Två graviditeter i Göteborg anmälda till Läkemedelsverket
Abortmottagningen vid Östra sjukhuset i Göteborg anmäler två fall av oönskade graviditeter där kvinnor använt preventivmedels-appen Natural cycles. En barnmorska bekräftar för Nyhetsbyrån Siren att sjukhuset har tagit upp frågan om appen.
Sjöström årets simmare i Europa
En drös medaljer och utmärkelser efter ett otroligt 2017. Nu prisas Sarah Sjöström på nytt: Hon har utsetts till årets simmare i Europa för första gången i karriären.
Läs mer om Europa och Sarah Sjöström.
Test: Håll dig frisk med ingefära under Vabruari
Älskade ingefära som sätter krydda på livet. Nu under febriga vintermånader dessutom aktuell som omtyckt huskur mot förkylningar i Vabruari.Hälsoliv har testat fem olika ekologiska produkter med ingefära.
Läs mer om Vabruari och Vabruari.Hälsoliv.
Betygen – här är outfitsen som stack ut på röda mattan
Den stora filmfesten är här!Guldbaggegalan hålls under måndagskvällen på Cirkus i Stockholm.Och på röda mattan fick vi se en hel del svartklädda kändisar – som en reaktion på höstens #Metoo- och #tystnadtagning-rörelser.Expressens modeexpert Josefin Grunr om klänningarna, kavajerna och outfitsen som stack ut på röda mattan.
Läs mer om Josefin Grunr och Stockholm.Och.
Därför klädde de sig inte i helsvart
På Guldbaggegalan gick klädseln nästan genomgående i svart.Precis som på Golden Globe-galan tidigare i år protesterade Sveriges filmstjärnor mot sexuella trakasserier genom att bära den mörka färgen.Men det fanns även de som trotsade klädkoden – bland annat Clara Henry, Jonas Sjöstedt och Anna Kinberg Batra.– Jag är inte skådespelare, jag är bara här för att gå på gala, säger Anna Kinberg Batra om klädvalet.
JUST NU: Super– affären bekräftad
Alexis Snchez är klatr för Manchester United.PL-klubben presenterade chilenaren under måndagskvällen – samtidigt som Arsenal gjorde detsamma med Henrikh Mkhitaryan.
Misstänkta för mord på kvinna förnekar brott
En ung kvinna hittades under söndagen död i en lägenhet i Norberg i Västmanland. Två män i 20-årsåldern greps och anhölls kort därefter.
Läs mer om Norberg och Västmanland.
Finns ingen gemensam och naturlig kontaktyta
Knivmordet på en 21-årig man i Helsingborg är högprioriterat för polisen – som tagit in extra utredare.Av de tre personer anhållits uppges ingen av dem röra sig i samma krets som 21-åringen.– De har ingen gemensam och naturlig kontaktyta, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i Helsingborg.
Läs mer om Helsingborg och Åsa Emanuelsson.
Diabetiker frias från snatteri
En man i 60-årsåldern i Malmö frias från misstankarna om snatteri på grund av att han har diabetes, rapporterar P4 Malmöhus.
Läs mer om Malmö.
Messi vill ta patent på Messi – men EU kan stoppa
Lionel Messi vill smida medan karriärjärnet är varmt och varumärkesskydda namnet MESSI i hela EU. Men hittills har fotbollsstjärnan fått nobben. Fallet har nu landat i EU-domstolen.
Läs mer om EU-domstolen och Messi.
När stjärnorna blir sjuka och får ersättare
I det nya avsnittet av Lunch med Montelius pratar Gunilla och Martina om ersättare på teatern.Och om Martinas vän Johannes Brost som har gått bort.
Läs mer om Gunilla, Lunch och Martina.
Ola-Connys chock: Trodde jag aldrig
En stöldliga där anställda misstänks ligga bakom omfattande stölder har avslöjats på Gekås i Ullared.Ullaredsprofilen Ola-Conny Wallgren blev chockad när han hörde nyheten.– Jag trodde aldrig det var genomförbart, att det ens skulle vara möjligt, säger han.
Misstänkte mördaren gömde sin hemlighet
Han misstänks ha mördat en kvinna i motionsspåret – sedan höll 20-åringen, av allt döma, sin mörka hemlighet för sig själv i nästan tre månader.– Det finns ingen som vi vet att han berättat det för, säger biträdande spaningsledaren Göran Arvidsson.När den unge mannen insåg att polisen var honom på spåren valde han att utan förklaring ta sitt liv.
SMHI: Skyfallen kommer att bli allt fler i framtiden
Antalet skyfall väntas öka till följd av klimatförändringarna.Det spår Peter Berg, forskningsledare på SMHI, och säger att det kan handla om en ökning på uppemot 40 procent.– Om vi minskar utsläppen så kan vi stanna på de här 10-20 procenten, säger han till SVT.
Läs mer om Peter Berg och SVT.