23. Januari 2018 05.00-05.59

Brittisk armchef liknar ryskt hot med kalla kriget
Rysslands militära styrka utgör det största, mest komplexa och kapabla, säkerhetshotet sedan slutet av kalla kriget. Det sa Storbritanniens armchef Nick Carter under ett ovanligt framträdande inför publik hos en tankesmedja i London, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, London och Nick Carter.
Mark- och miljödomstolen yttrar sig om kärnavfallet
Nu tas ytterligare ett steg i den långa processen om slutförvaringen av det svenska kärnavfallet.

En saknas efter vulkanutbrott

Flera personer har skadats och en saknas sedan ett mindre vulkanutbrott utlöst en lavin vid en populär skidort i Japan.
Läs mer om Japan.
Neil Diamond ställer in turner efter sjukdomen
Artisten Neil Diamond, 76, meddelar att han går i pension från turnerandet och ställer in sina framtida konserter. Anledningen är att stjärnan har drabbats av Parkinsons sjukdom, skriver Mirror.
Läs mer om Mirror.
Fem saknas efter smäll på borrigg
Fem personer vid en borrigg i Oklahoma saknas efter en explosion som orsakats av en allvarlig brand. Branden pågick i flera timmar, uppger delstatens myndigheter.
Läs mer om Oklahoma.
Supermodellen Vendela Kirsebom avbryter frieriet
Vendela Kirsebom, 51, är stormförälskad i pojkvännen Petter Pilgaard, känd från realityserien Paradise hotel.I en intervju med Dagbladet berättar supermodellen att hon och kärleken nyligen var nära att förlova sig.– Men vi väntar lite, säger hon till Dagbladet.
Det här är sant och falskt om amning
Att amma eller inte amma. Frågan om amning väcker debatt och skapar starka känslor både hos föräldrar och i sociala medier. Men hur ska man som nybliven förälder egentligen tänka kring barnets näring under den första tiden? Och vad säger myndigheternas råd?
En saknas efter vulkanutbrott