23. Januari 2018 08.00-08.59

Person påkörd i Liljeholmen – väg avstängd

En person har blivit påkörd vid Södertäljevägen på tisdagsmorgonen. – Det går inte att passera på platsen, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Maja Hagerman: Domstolen skrev Sveriges och samernas historia

KOLUMNEN. Maja Hagerman är författare, vetenskapsjournalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. 2016 gav tingsrätten Girjas sameby ensamrätt att förfoga över jakt och fiske i sitt byområde ovanför odlingsgränsen. På tisdagen kommer hovrättens dom i målet. Står sig bedömningen?
Extremt bra känsla få ta del av andras nykärhet
Siri, Marcus och Susanna är kära och ihop. Mahdi har fyra partners. De kallar sig polyamorösa och är generösa nog att känna ett pirr i magtrakten när deras partner blir kära i någon annan. I stället för att utlösa svartsjuka är det nästan som om förälskelsen smittar av sig.
Läs mer om Susanna.
Här viger påven paret – 11 000 meter över marken
Paret skulle ha gift sig för åtta år sedan – men kyrkan förstördes i en jordbävning.När påve Franciskus fick höra deras historia erbjöd hans sig genast att ställa upp.Det blev första gången påven genomfört en vigsel ombord på ett plan högt upp i luften.

Han tål tuffa upplägg – krossar motståndet

Ingen superjackpott denna vecka men ändå en spelintressant V86-omgång när Solvalla och Åby delar på omgången, då brukar det kunna ge hög utdelning!Vi kör med en spik på varje bana och båda har topptränare. Timo Nurmos har starke Extra Fudge och Peter Untersteiner lovande Exclusive Rivner.
Skotskt storlag går all in för tre poäng
SPELSERVICE: EUROPATIPSET STRYKTIPSET MÅLTIPSETONSDAG 24 JANUARIEuropatipset (spelstopp 19.59)LÖRDAG 27 JANUARIStryktipset/Måltipset (spelstopp: 15.59)SPELEXPERT: ESKIL HELLBERG
Segerhungrigt City gör inget misstag
Topptipset 23 januariSpelstopp: 20.29Spelexpert: Johan Meijer
Hemmastarkt LHC har bra segerchans
Dagens bästa spel 23 januariSpelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
Ta rygg på den här SHL-ettan
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Hon är bara tolv – men hennes pappa planerar redan bröllopet
SANAA, Jemen. När Halimas pappa berättade att han hade börjat planerat hennes bröllop, vägrade tolvåringen bestämt. – Pappa gifte bort mina systrar. Nu vill han gifta bort mig med tvång, men jag vill inte gifta mig, säger Halima, vars far ber CNN att inte publicera familjens efternamn.
Läs mer om CNN, Halima och Jemen.
Investor går minus – men höjer utdelningen
Wallenbergssfärens investmentbolag Investor redovisar ett kraftigt minusresultat – men höjer utdelningen med en krona.
Läs mer om Investor.
JP Morgan sänker Com Hem
JP Morgan har sänkt rekommendationen för Com Hem från övervikt till neutral.
Läs mer om Com Hem.
Spår av glyfosat i importerad mat
Spår av det omdiskuterade ogräsbekämpningsmedlet glyfosat har hittats i sju av 15 undersökta importerade livsmedel, visar SVT Nyheters och Testfaktas granskning.
Ny seger för Colorado: Nästan ofattbart
Gabriel Landeskog gjorde mål och Carl Söderberg en assist när Colorado vann med 4–2 mot Toronto. – Det är väldigt roligt att spela hockey just nu. Hoppas det håller i sig, säger Söderberg till Expressen.
Sydkorea förbjuder anonyma bitcoinaffärer
Sydkorea kommer förbjuda användandet av anonyma bankkonton för kryptovalutahandel från och med 30 januari.
Oljepriset stiger
Oljepriset steg på tisdagen, och Nordsjöoljan handlades kring 69:50 dollar per fat.
Läs mer om Nordsjöoljan.
Efter hårda kritiken – så görs Melodifestivalen om
SVT mötte hård kritik förra året efter resultatet i Melodifestivalen.Nu ändras tävlingens poängsystem så att tittarnas röster kommer att väga tyngre än tidigare.– Vi vill ge folket mer makt över resultatet, säger Christer Björkman till Aftonbladet.
Zlatans hälsning efter storaffären
Det rör på sig i Manchester United.Nu har Zlatan Ibrahimovic sagt sitt om saken.
JUST NU: Bil körde av vägen – voltade
En bil har kört av vägen och voltat på riksväg 44 vid Vänersborg.– När vi kom fram var det en person som låg utanför bilen, säger Tony Karlsson vid räddningstjänsten.Personen är förd till sjukhus.
Läs mer om Tony Karlsson och Vänersborg.
Comhem ändrar priser – räknar med kundflykt
Fler kunder flyr Comhem och nu räknar operatören med ett ännu större kundtapp.Orsaken:Planerade prisjusteringar – som även kommer att slå mot Boxers kunder.Det framgår i den senaste kvartalsrapporten.
Läs mer om Comhem.
E6 avstängd – flera bilar i krock
E6 har stängts av efter en trafikolycka.– Det ska vara flera fordon, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Britney Spears till Sandviken
Popikonen Britney Spears kommer till Sandviken för en konsert på Göransson arena den 11 augusti, skriver Live Nation i ett pressmeddelande.
Läs mer om Göransson, Live Nation och Sandviken.
Glada miner på Asiens ledande börser
Beskedet att den amerikanska statsapparaten öppnade igen lyfte även Tokyobörsen under dagens handel.
Läs mer om Tokyobörsen.
Nisse: Ur rockens namnlängder
Kåseri. Vad ryms i ett bandnamn? En hel del, om man tittar närmare.
Emirates världens säkraste flygbolag
Emirates från Förenade arabemiraten är världens säkraste flygbolag, enligt det tyska flygsäkerhetsstatistikorganet Jacdec.
Läs mer om Förenade och Jacdec.
Den misogyna vänsterns skam
Ny studie: Lotteri kan minska spridningen av hiv
Spridningen av hiv fortsätter i södra Afrika. Inom biståndet måste vi våga testa nya metoder för hivprevention, skriver forskare som genomfört en experimentell fältstudie i form av ett lotteri. Studien presenteras idag av SNS.
Läs mer om Afrika.
De är gängkrigens oskyldiga offer
Daniel, 63, sprängdes ihjäl när han plockade upp en handgranat i Vårby gård.En utbytesstudent träffades av kulor när en man öppnade eld inne på en pizzeria i Uppsala.Dödsskjutningarna är på rekordnivåer – och gängvåldet har fortsatt att drabba oskyldiga 2018.Justitieminister Morgan Johansson ser allvarligt på utvecklingen – men bedömer att antalet skjutningar kommer minska i år.– Jag är väldigt förhoppningsfull om det, därför att polisen får nu mycket starkare verktyg till sitt förfogande, säger han.
Barnkläder för 800 000 stulna
Tjuvarna bröt upp en dörr och forcerade ytterligare en.I den butiken stals exklusiva barnkläder till ett uppskattas värde mellan 500 000 och 800 000.– Men det kan komma att ändras, en inventering ska göras under dagen, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Ovanligt mild onsdag – sedan kommer snön
Det väntas bli ovanligt varmt i södra delarna av Sverige under onsdagen, med temperaturer upp mot sju plusgrader. Men redan på söndag byts mildvädret ut mot omfattande snöfall från norr till söder.
Läs mer om Sverige.