23. Januari 2018 12.00-12.59

Hjärtinfarktlarmet bevisar att kvinnor diskrimineras i vården

Kvinnor med hjärtinfarkt diskrimineras i vården.De får inte lika bra vård som män och har därför högre risk att dö.En ny stor svensk studie visar att svensk sjukvård är långt ifrån jämlik.Det räcker nu! Det är 2018 och hög tid att värdera kvinnors liv lika högt som mäns.

Flera personer till förhör – efter rånvåg mot barn

Före jul inträffade ett flertal personrån i centrala Nacka.Nu meddelar Nackapolisen att de under natten mot tisdag genomfört flera husrannsakningar på olika platser i länet.Ett flertal personer har tagits in till förhör.
Läs mer om Nacka.Nu och Nackapolisen.
13.00: Åtal mot Peter Madsen blir offentligt
Peter Madsen åtalades för en exakt vecka sedan för mordet på den svenska journalisten Kim Wall.Enligt åklagaren kan hon antingen ha dött av att halsen skars av eller genom kvävning.I dag klockan 13.00 blir stämningsansökan offentlig.
Läs mer om Kim Wall.Enligt och Peter Madsen.
Marilyn, 66, lurade alla – flög utan pass och biljett
NEW YORK. Marilyn Hartman, 66, lyckades flyga från USA till London.Det anmärkningsvärda?Hon saknade både biljett och pass – och det är inte första gången.
Läs mer om London.Det och USA.

Facebook uppfinner ny tidsenhet – exakt så lång är en flick

Flick heter en ny enhet för kvantifiering av tid som har tagits fram av utvecklare på Facebook. En flick har en väldigt kort, men praktisk längd.
Läs mer om Facebook.
First North-bolag i avtal med SOS och Länsförsäkringar
First North-listade Frisq har tecknat avtal med SOS International och Länsförsäkringar, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Länsförsäkringar.
Sämre orderläge i brittisk industri
Bedömningen av det totala orderläget i den brittiska tillverkningsindustrin försämrades i januari jämfört med föregående månad.
Klar för OS-truppen – Tre Kronor nekar
Förra veckan presenterades Tre Kronors trupp till herrarnas ishockey i OS.Men Rikard Grönborg lämnade då två platser lediga för skadade och osäkra spelare.Nu står det enligt ryska medier klart att Andr Peterson tar en av de platserna.
Catarina Lundbäck: Är offret ett vittne är det fruktansvärt allvarligt
Dagens dom i fallet med morden i Hallonbergen är viktig för att statuera exempel gällande grov brottslighet. Det säger Expressens krimkrönikör Catarina Lundbäck.
Henrik, 37, visar upp sin sanslösa lyxvilla
Superinvesteraren Henrik Persson Ekdahl, 37, kommer från enkel bakgrund och började som glassäljare.Nu har han skapat sig en miljardförmögenhet och visar upp familjens hus i spanska Marbella, med spa-avdelning, frisörsalong och gym, i Youtube-programmet Framgångspodden.– Det var faktiskt vår dröm att vi, om huset någonsin skulle komma ut till försäljning, skulle köpa det.
Här är de fem dömda männen i mordhärvan
Fem vänner döms nu i en mordhärva med tre dödsoffer.Fouad Saleh, 22, får livstids fängelse för tre mord och grovt övergrepp i rättssak.Hans vänner Mikael Chamoun, Munir Nooraldin och Amir Jabbari Taklar döms till fängelse medan en 17-åring får sluten ungdomsvård.
Stjärnans stora sorg – tio år efter Ledgers död
Den 22 januari 2008 dog Heath Ledger av en oavsiktlig överdos.På årsdagen av hans död berättade hans ex-flickvän Naomi Watts om sorgen efter den hyllade skådespelaren.Jag kommer aldrig glömma hans fina själ, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Heath Ledger och Instagram.
Jordskalv utanför Alaska – stor tsunamivarning utfärdad
Ett stort jordskalv med en preliminär magnitud på 7,9 har ägt rum i Alaskagolfen, söder om Alaska, enligt geologiska myndigheten USGS i USA.En tsunamivarning har utfärdats för Alaska och Kanada och människor uppmanas att sätta sig i säkerhet.
Läs mer om Alaska, Alaskagolfen och Kanada.
Catarina Lundbäck: Är offret ett vittne är det fruktansvärt allvarligt
Dagens dom i fallet med morden i Hallonbergen är viktig för att statuera exempel gällande grov brottslighet. Det säger Expressens krimkrönikör Catarina Lundbäck.
Karin, 53: Så förändrades mitt liv när jag blev klimatsmart
Det blev en hel del förändringar i 53-åriga Karin Westins liv när hon bestämde sig för att på allvar börja leva en hållbar livsstil för 6 år sedan. Och det var hennes barn som fick henne att ta steget. – Den generationen är ju mer medveten, och de är ju tyvärr även de som ska leva med de misstag som vi tidigare generationer har gjort i samhället. De ifrågasätter mer av den livsstilen vi har, och det var en stor inspiration för mig, säger hon.
Zverev första fallet med nya bötesregeln
Tysken Mischa Zverev fick bara behålla 2.000 av de 47.000 dollar som han fick i Australian Open-tennisen efter att ha brutit i första omgången.
Tre nya pluggar för mixning och mastring
2018 inleder starkt och Studio har handplockat tre spännande nykomlingar på pluggfronten. En kanalstrip, en kompressor en liten specialare.
Läs mer om Studio.
Bankkamrer spårlöst försvunnen – är han vid liv?
Stockholmarna surrar och spekulerar. En stor snackis i huvudstaden för exakt 100 år sedan var en försvunnen bankkamrer. Hans öde är den nya ledtråden till veckans Stockholmsgåta.
Läs mer om Stockholmsgåta.
Experter: Därför är det hälsosamt att vara singel
Deppar du över att du är singel? Sluta genast med det.Det finns flera studier som visar att det faktiskt är bättre för din hälsa att vara singel.