23. Januari 2018 16.00-16.59

Stängs av 20 år(!) – efter överfallet

Australiensisk idrott skakas av en jätteskandal.19-årige Liam Tudor har dömts till två månader i fängelse efter att ha sparkat en motståndare i huvudet.Dessutom stängs han av från sin klubb, Ipswich Eagles, på livstid.– Det var dumt gjort, säger Liams pappa till news.com.au.

Tele 2 höjer taxorna – dyrare från 1 mars

Tele 2:s kunder inom fast telefoni får en kraftig prishöjning från 1 mars.– Just nu kontaktar vi alla våra fastnätkunder och erbjuder att gå över till mobil hemtelefoni, säger Louise Ekman på Tele 2.
Läs mer om Louise Ekman och Tele.
Victorias comeback efter sjukdomen
Kronprinsessan Victoria har varit sjuk och ställt in flera av sina uppdrag.Men i dag var hon åter på jobbet – och tog emot den brittiske ambassadören David Cairns och hans hustru på Slottet.Bilden som togs är den första på Victoria på över en månad.
Läs mer om Slottet.Bilden och Victoria.
Malmöduo satsar på knäpptyst after work
digitala vardagen gör oss sjukaMalmöföretaget Oas har en ett helt nytt koncept – en tyst after work.Meningen är att all elektronik ska stängas av, i syfte att varva ner.– Den digitala vardagen gör oss sjuka, säger initiativtagaren Victoria Palm.
Läs mer om Victoria Palm.

Johan Schück: Större öppenhet från regeringen efter Riksrevisionens kritik

Ett skärpt amorteringskrav kommer inom kort, sade Finansinspektionens chef Erik Theden i utfrågningen vid riksdagens finansutskott. Men det var inte enda nyheten: finansmarknadsminister Per Bolund gjorde också klart att han i fortsättningen ska vara mer öppen med information.
Läs mer om Erik Theden och Per Bolund.
Man hittad i snödriva – har avlidit
En man som hittades skadad och svårt nedkyld i en snödriva i Boliden utanför Skellefteå har avlidit, skriver Norran.
Läs mer om Boliden, Norran och Skellefteå.
Stjärnan vill ändra spelformen i EM
Zagreb. Matematik mer än handboll. Spelformen i EM där inbördes möten och målskillnad avgör är dålig. Det tycker Norges stora stjärna Sander Sagosen: – Jag tycker det är bättre med kniven på strupen och föredrar utslagsmatcher, säger den 22-årige världsstjärnan.
Läs mer om Sander Sagosen.
Medvetslös i söndags – åker med till VM på onsdag
Hammarbyspelaren David Pizzoni Elfving åker med till bandy-VM i ryska Chaborovsk trots den otäcka smällen i söndags. Men det är fortfarande osäkert om han kommer att spela.
Läs mer om Chaborovsk.
Konsertrecension: Orfeo med strålande tonkänsla
Göteborg Baroque, under ledning av Magnus Kjellson, lyckats genomföra detta projekt som, placerar dem i det absoluta toppskiktet av det svenska musiklivet. Deras Orfeo strålar av en musikalitet och stilkänsla, enligt DN:s kritiker Martin Nyström.
Läs mer om Martin Nyström.
Indien vill ta över ekonomisk ledarroll
DAVOS. Om drygt tio år väntas Indien bli världens tredje största ekonomi. Indiens premiärminister Narendra Modi, som på tisdagen höll öppningstalet på Världsekonomiskt forum (WEF), försöker positionera sig som en global politisk ledare.
Modeexperten tipsar om höstens trender
Kändisar och modelejon samlas i år på Grand Htel för att mingla och se visningarna under Stockholms modevecka. DN Stockholm ställde fem frågor till Sofia-Li Molin, kreativ chef på Swedish Fashion Council.
Jessica, 27, berättar: Så är livet i ett klimatvänligt hus
I somras tog Gävle-bon Jessica Ullström, 27, och hennes man beslutet att flytta med familjen till ett klimatvänligt område. Där är solcellerna många, innergården ett eget ekosystem, och de boende kan få nyttja båda odlingslotter och fjärilshotell. – Det var ett stort beslut, men egentligen kom det spontant, berättar hon.
Cyklist påkörd av okänt fordon
Vid 16.04 larmades polisen om att en person på cykel blivit påkörd på Amiralsgatan i Malmö.Det är fortfarande oklart vad det rör sig om för typ av fordon.Även skadeläget är oklart.
Läs mer om Amiralsgatan och Malmö.Det.
Polis åtalas efter krock med personbil
En polis åtalas efter en bilolycka under en utryckning. Enligt åtalet ska polisen ha stängt av blåljus och sirener.
Gunnar Jonsson: USA gör sig till åtlöje
Det varade bara tre dagar, men nog räckte det för att visa i vilket skick Washington befinner sig.
Läs mer om Washington.
Hans liv förstördes – efter skilsmässan från Presley
Gitarristen Michael Lockwoods liv har ändrats totalt efter skilsmässan från Lisa Marie Presley.Nu jobbar han i en musikaffär för att få ekonomin att gå ihop – och kräver att domstolen står för rättegångskostnaderna efter skilsmässan.Samtidigt har han dragit sig tillbaka från offentligheten.
Dagens drag: Hans stallform är uppåt
Bana: SolvallaSpel: Platsspel på 4 Rita C.D. (V64-4, lopp 7)Spelstopp: 20:36
Läs mer om Rita C.D.
Aston Martin återkallar alla exemplar av lyxbilen
Nu återkallar Aston Martin 3 873 lyxbilar av modellen DB11.Det är alla exemplar som den brittiska tillverkaren byggt sedan lanseringen.Anledningen är ett fel som kan få krockkuddarna att plötsligt lösa ut, uppger Reuters.
Läs mer om Aston Martin.
Mångmiljonärens restaurang eldhärjades: Jättechockad
Mångmiljonären Leif-Ivan Karlssons restaurang i Strängnäs brann ned under natten till söndagen.35:ans kök och restaurang var en del av det projekt entreprenören bygger upp i Strängnäs.– Det är deppigt så det räcker och blir över, säger Leif-Ivan Karlsson.
Läs mer om Leif-Ivan Karlsson.
Har ni sett – det här är inte klokt
Har ni sett?Han spelar piano. Han klär på sig. Han andas. Det är inte riktigt klokt.Alexis Sanchez har presenterats, och parallellverklighetens världsmästare från Manchester går mot ytterligare en titel.
Läs mer om Manchester.
Polisens uppmaning till bilister efter olyckan
Polisen ryckte ut vid en trafikolycka och möttes av en ovanlig syn – bilister som gav polisen en öppen väg fram till olycksplatsen.Händelsen filmades och nu vill polisen uppmana trafikanter att agera likadant.– Som alltid är det sunt förnuft som gäller och vid en nödsituation så ska vi släppas fram, säger polisen Calle.
Läs mer om Calle.
Skjutning vid gymnasieskola i USA
Minst fem elever vid en gymnasieskola i USA-delstaten Kentucky utsattes för skottlossning på tisdagsmorgonen, lokal tid. En misstänkt gärningsgperson ska enligt polisuppgifter ha gripits, rapporterar tv-kanalen CBS News.
Läs mer om USA.