23. Januari 2018 18.00-18.59

Friande domen mot Rolln överklagas.

Norska Økokrim överklagar den friande domen mot Hexagons vd Ola Rolln. - Åklagaren är oense med domstolens bedömning av bevisen i ärendet och hur domstolen har behandlat de rättsliga problem som är fallet. Økokrim överklagar därför domen, säger advokat Marianne Bender i Økokrim i en kommentar.

Stängs av 20 år(!) – efter överfallet

Australiensisk idrott skakas av en jätteskandal.19-årige Liam Tudor har dömts till två månader i fängelse efter att ha sparkat en motståndare i huvudet.Dessutom stängs han av från sin klubb, Ipswich Eagles, på livstid.– Det var dumt gjort, säger Liams pappa till 9news.com.au.
JUST NU: Två hästar påkörda mitt på vägen
Polisen fick under tisdagskvällen flera samtal om fyra lösspringa hästar mitt på vägen.Två av hästarna har blivit påkörda av en bil. En av dem uppges vara allvarligt skadad.
Friande dom mot Hexagons vd överklagas
Den norska Ekobrottsmyndigheten överklagar den friande domen mot Hexagons vd Ola Rolln.Det skriver Dagens industri.

Piratkopior av Trumpbok kan innehålla spionprogram

Piratkopior av boken Fire and Fury om Donald Trump sprids på nätet. Men den som laddar ner ett exemplar riskerar att få sin dator hackad, skriver The Telegraph.
Teletubbies-stjärnan är död – fyra dagar efter sin födelsedag
Skådespelaren Simon Shelton Barnes är död.Stjärnan var mest känd för Tinky Winky i Teletubbies.Han blev 52 år gammal.
Läs mer om Teletubbies.Han och Tinky Winky.
Huset där prins Daniel lekte som barn – nu till salu
Villan som kallas för Villa villekulla är inte vilket hus som helst.Det ligger i Ockelbo och här har självaste prins Daniel gått i lekskola.Försäljningen väcker många och heta känslor på nätet – vad tycker du?
Läs mer om Daniel, Ockelbo och Villa.
Därför hedrar vi Förintelsens offer den 27 januari varje år
Den 27 januari 1945 befriades koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau.Under de tolv år nazisterna hade makten i Tyskland mördades cirka sex miljoner judar, drygt en miljon av dem i Auschwitz.Sedan 1999 har dagen varit en minnesdag i Sverige. En dag för alla som bekämpar rasism, främlingsfientlighet, intolerans och antisemitism.
Klubbarna som drar in mest – Manchester United fotbollens kassako
Premier League fortsätter att dominera världsfotbollen ekonomiskt. Och störst av alla är Manchester United, som förra säsongen redovisade intäkter på drygt 6,6 miljarder kronor, enligt en sammanställning gjord av revisionsbyrån Deloitte.
Läs mer om Deloitte och Manchester United.
Spionanklagade norrmannen: Jag beskylls för något jag inte gjort
Den spionanklagade norrmannen Frode Berg kommer fortsätta sitta i Lefortovofängelset i ryska huvudstaden Moskva. – Jag beskylls för något som jag inte gjort, säger en gråtande Frode Berg i rätten på tisdagen enligt norska NRK.
Bah Kuhnke: Isabella Lövin blir kvar länge
Alice Bah Kuhnke har inga ambitioner att bli språkrör nu för Miljöpartiet – utan vill att Isabella Lövin blir kvar flera år framöver. Det säger kultur- och demokratiministern till SvD i Davos.
Kvällsposten slår rekord – fler läsare än någonsin
I höstas kunde Kvällsposten berätta att ni är fler än någonsin som tar del av vårt material.Och 2018 har inletts med nya trafikrekord – aldrig förr har så många läst Kvällspostens artiklar och tittat på våra tv-inslag. En trend som fortsätter peka uppåt!– Det är väldigt kul att så många läser och uppskattar vår journalistik, säger Kvällspostens nyhetschef Jakob Kjelldn.
Läs mer om Jakob Kjelldn och Kvällsposten.
Danska polisen överfallen av 20 maskerade personer
Köpenhamnspolisen blev under tisdagseftermiddagen utsatt för en våldsam attack av runt 20 svartklädda, maskerade personer under en insats i Christiania.Nu har 11 personer gripits, skriver Köpenhamnspolisen i ett twittermeddelande.
SMHI:s skarpa varning – snö och blixthalka
Snöfall som övergår i regn på kalla vägar – SMHI varnar för plötslig ishalka på flera håll i Västsverige under tisdagskvällen och onsdagsmorgonen.En varning för snöfall är även utfärdad i stora delar av Svealand och Stockholmsområdet.– Det kommer nog inte vara så kul att försöka köra bil, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Beklämmande att se alla MP:s felaktigheter
Om reglerna för exportkontroll för cyberövervakning hade blivit så oklara som MP krävde hade det försvårat exporten till dem som behöver it-tekniken mest, samtidigt som diktaturer ändå fått köpa utrustning från länder som inte har någon egentlig exportkontroll alls, som Kina. Det skriver Europaparlamentariker Christofer Fjellner (M) i en replik.
Hennes mamma dödades i terrorattacken på flygplatsen i Bryssel
Bryssel. Katarina Viktorsson förlorade sin mamma i terrorattacken på Bryssels flygplats Zaventem för snart två år sedan. Saknaden och smärtan är fortfarande outhärdlig, hon har dokumenterade stressyndrom – tillsammans med 200 andra anhöriga har hon i organisationen V-Europe enat sig i kritik mot de belgiska myndigheternas bemötande.
Läs mer om Bryssel, V-Europe och Zaventem.
Mahmood flydde från krig – har nu uppnått sin dröm
2013 flydde Mahmood Al Asaad misären i krigets Syrien.Flykten genom Europa tog honom till Varberg – där Mahmood nu uppfyllt sin högsta dröm.– Det känns jättebra att få hjälpa folk. Man vet att man gör något för humaniteten, säger han.
Medlemmar i Pussy Riot söker asyl i Sverige
Två medlemmar i den ryska gruppen Pussy Riot har sökt asyl i Sverige, skriver SVT Nyheter.
Läs mer om Pussy Riot och Sverige.
Helena Lindblad: Bra att Oscarsakademin tar täten i moderniseringen av filmbranschen
Metoo ställer krav på förändring i hela filmbranschen. Och Oscarsakademin går i täten, skriver Helena Lindblad.
Elva länder sluter handelsavtal utan USA
Japanska regeringen uppger att elva länder kommer att skriva under en uppdaterad version av frihandelsavtalet TPP, rapporterar brittiska The Financial Times.
Läs mer om TPP och USA.