12. Februari 2018 17.00-17.59

Tyska karneval gör narr av världspolitiska ledarna

I den tyska gatukarnevalen som kulminerar på rosenmåndagen är det av tradition politisk satir, elaka skämt och dräpande spott och spe som gäller när hundratals karnevalsvagnar rullar fram genom fullpackade innerstäder. Långt mer än en miljon karnevalsfantaster deltar. Från vagnarna kastas det hundratals ton godis, buketter och flaskor med högprocentigt innehåll.

Lehmanns oro för sin son: Jag mår inte bra

Västerås poängkung Niclas Lehmann knockades brutalt av Bodens Albin Eklund.Nu uttalar sig SVT-profilen och mamman Marie Lehmann för första gången om incidenten.– Jag mår inte alls bra. Jag tycker det är jättejobbigt, säger Marie Lehmann till VLT.Se klipp på tacklingen i spelaren ovan
Läs mer om Marie Lehmann.
Så blir vädret under sportlovet – vacker tisdag
Äntligen är sportlovsveckan här – i alla fall för eleverna i Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre i Östergötland. Och på sina håll är det ett riktigt vackert vinterväder på gång inför tisdagen. I listan här nedan kan du se hur vädret blir i ditt skidområde:
Drottningen och Netflix räddar Welsh corgi-rasen
De har älskats i decennier av drottningen – och rika pensionärer. Ändå har Welsh corgin blivit allt sällsyntare i Storbritannien. Men nu har de unga fansen av tv-serien The crown fallit för den lågbenta vallhunden.
Läs mer om Netflix, Storbritannien, The och Welsh.

Örebro bryter med Hudacek

Läs mer om Hudacek.
JUST NU - PÅ FD: Massivt tryck på Östersund - gästlistan tar aldrig slut: "Går på knäna"
Biljetterna mot Arsenal sålde slut på nolltid och även det utländska medieintresset är mer än vad Östersunds FK klarar av. Över 100 journalister är hittills ackrediterade till Jämtkraft arena på torsdag. - Det är ett enormt tryck.
Läs mer om Arsenal, Jämtkraft och Östersund.
Sirius bekräftar - vill värva Albornoz: "Ska inleda diskussioner"
Mauricio Albornoz är klubblös, men följde med Sirius på träningsläger till Portugal för att provträna med laget. Nu berättar Sirius tränare Kim Bergstrand för UNT att man vill värva 29-åringen.
Läs mer om Albornoz, Kim Bergstrand, Portugal och UNT.
Rally Sweden – här är allting du behöver veta
Rally Sweden, som Svenska Rallyt också kallas, drar igång den 15 februari. SportExpressen ger dig en guide till 2018 års upplaga med all väsentlig information.
Läs mer om Svenska Rallyt.
M använder bilbränder från Kanada i reklamfilm
Göteborgsmoderaternas kampanjfilm har fått kritik för att visa en negativ bild av Göteborg.Nu visar det sig att bilderna på brinnande bilar är från Vancouver, Kanada, rapporterar P3.– Det var de bilder som fanns tillgängliga i en bildbank, säger riksdagskandidaten David Josefsson (M) till radiokanalen.
Mindre plan tvingades nödlanda på flygplats
Ett flygplan tvingades på måndagseftermiddagen nödlanda på Småland Airport i Växjö.Piloten upplevde någon form av motorbortfall och slog larm till flygledningen.
Johan Croneman: Det är tabu att tala om klass i svensk televison
En ny rapport visas att arbeterklassen knappast finns eller syns i svensk teve. Utom i underhållningsprogram då. Det är på deras bekostnad vi ska ha lite kul.
Europabörser: Återhämtning på bred front
Europabörserna vände upp på måndagen i en bred återhämtning. Samlingsindexet Stoxx 600 var upp med 1,4 procent. Alla delindex deltog i vändningen efter stora nedgångar under föregående vecka. Råvarubolagen tog täten, men även banker och hälsovårdsbolag bidrog med stora uppgångar.
Nu är Ironman Kalmar bäst i världen
Foto: SUVAD MRKONJIC 2017-års vinnare Clemente Alonso-McKernan, Spanien, går i mål i loppet som nu är framröstat till det bästa i världen i kategorin "Will recommend to a friend".
Allie 3,5 har leukemi - samtidigt fick pappan hjärtinfarkt
När Elin och Niklas köpte ett renoveringsobjekt i Häggeby visste de inte att deras drömprojekt skulle bli en nästan omöjlig uppgift att genomföra.
Läs mer om Häggeby.
Felix Sandström lämnar Brynäs för HV71
HV71 har köpt Brynäs ishockeymålvakt Felix Sandström, 21, som senast varit utlånad till Oskarshamn i hockeyallsvenskan. Förra säsongen blev han utsedd till bästa målvakt på junior-VM.
Läs mer om Felix Sandström och Oskarshamn.
Öppet brev till trafikborgarråd Daniel Helldn (MP)
Hej Daniel. Du har som mission att minska biltrafiken. Det senaste du twittrade är: Det går inte att ha kvar låga bensinpriser och bygga nya vägar och sedan hoppas att trafiken ska minska när befolkningen ökar. Det är på tok för mycket trafik i Stockholm. Det måste vi få bort.
Läs mer om Daniel Helldn och Stockholm.
H&M: 100 procent kontantutdelning
Klädbolaget H&M avstår från att gå vidare med tankarna på att erbjuda aktieägarna en möjlighet att återinvestera erhållen utdelning i nyemitterade H&M-aktier, en så kallad återinvesteringsplan, Dividend Reinvestment Plan (DRIP).
Vi försöker skapa en Bang-röst för vår tid
Hallå där, Anna Takanen, teaterchef i Kulturhuset Stadsteatern, som ska spela Bang – det vill säga journalisten Barbro Alving (1909-1987) – i en nyskriven monolog.
SHL-profilen tvingas lämna återbud till OS
PYEONGCHANG. Milan Gulas skulle göra sitt första stora mästerskap för Tjeckien.Men i genrepet mot Finland skadade sig den förre Färjestadsstjärnan - och nu missar han OS.– Jag är så ledsen, säger han till hokej.cz.
Minnesord: Lars Bjerkenstedt
Professor Lars Bjerkenstedt, Bromma, har avlidit i en ålder av 77 år. Han efterlämnar hustrun Kristina samt döttrarna Lena och Monica med familjer samt många vänner.
Läs mer om Bromma, Kristina, Lena och Monica.
H&M backar om återinvestringsplan
Klädjätten H&M backar om den tidigare föreslagna återinveststeringplanen. Styrelsen föreslår istället att årsstämman ska besluta om en oförändrad utdelning om 9,75 sek per aktie att utbetalas kontant. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.
Lämnade Örebro - nu är forwarden klar för Färjestad
Libor Hudacek Foto: Bildbyrån Från Örebro till Karlstad på bara några timmar. Libor Hudacek fortsätter karriären i Färjestad under resten av den här säsongen.
Läs mer om Färjestad och Karlstad.
Utredningen ignorerar forskning om kvalitet
Vi blir överraskade av att Välfärdsutredningen anser det mycket svårt och komplicerat att mäta och arbeta med kvalitet i välfärdssektorn. Det finns nämligen en omfattande kunskap i Sverige om hur sådant arbete bör bedrivas, skriver ett flertal forskare och andra verksamma inom kvalitetsområdet.
Artisten Vic Damone död
Hudacek flyttar – är klar för FBK
Läs mer om FBK.
Erik Helmerson: Befria Pelle Kanin – gisslan hos allergilobbyn
Jag är allergiker. Få saker ger mig värre utslag av att folk tar sig rätten att bli kränkta i mitt namn.
Läkare larmar: Allvarliga brister på Nya Karolinska
Tvskärmar som kirurgerna inte ser, små rum, oduglig ventilation, glasytor som läcker sekretessuppgifter, svåra odörer som inte kan vädras ut – och it-haverier som riskerar patientsäkerheten. Läkarföreningen har lämnat in anmälan om så svåra arbetsmiljöbrister på Nya Karolinska att de kräver att Gamla Karolinska inte säljs.
Lisa Magnusson: Problematiskt att vi lämnar ett brinnande inferno till våra barn
Klimatfrågan handlar inte om att missunna Agnes Lidbeck, arbetarklassen eller någon annan att resa och ha det gött. Det är bara det att annat väger tyngre.
Inget förslag om bankskatt före valet
Det blir inget förslag om bankskatt före valet. Finansdepartementet arbetar fortfarande med att få fram ett nytt förslag på bankskatt. Det uppger finansdepartementet till Svenska Dagbladet.
Läs mer om Svenska Dagbladet.
Rapport: Konkurrensbrister på bankmarknaden
Konkurrensen i Sverige fungerar bra, men det finns brister, framför allt inom byggsektorn och på bankmarknaden. Det framgår av rapporten Konkurrensen i Sverige 2018 som Konkurrensverket på måndagen överlämnade till regeringen.
Vd köper aktier i Creades
John Hedberg, som är vd för investeringsbolaget Creades, köpte i fredags 1.000 aktier i bolaget. Köpet gjordes till kursen 320 kronor per aktie, vilket innebar en total köpeskilling på 320.000 kronor.
ÖFK bekräftar Turay-intresse: "Men finns ingen anledning att göra 10-miljonersaffär"
I förra veckan uppgav fotbolltransfers.com att Djurgården och Östersunds FK är ute efter AFC Eskilstunas anfallare Mohamed Buya Turay.
Svår sits för Innocent i MFF: "Men han har tagit många steg"
Bonke Innocent har haft stora problem att få speltid i Malmö FF sedan han värvades för åtta miljoner kronor för drygt ett halvår sedan.
Läs mer om Innocent, MFF och Malmö FF.
KLART: Målvakten byter Brynäs mot HV71
Felix Sandström. Foto: BILDBYRÅN/JOEL MARKLUND Den förre JVM-stjärnan Felix Sandström lämnar Brynäs och flyttar söderut. Ny klubb blir SHL-konkurrenten HV71.
Ifixit sågar Homepod – Byggd som en pansarvagn
Ifixit har efter mycket möda och stort besvär lyckats plocka isär en Homepod och kan nu svara på exakt vilka komponenter som sitter i den.
Läs mer om Homepod och Homepod Byggd.
Ulf Kristersson har störst förtroende bland väljarna
Ulf Kristersson spänner musklerna som statsministerkandidat.Enligt en ny förtroendemätning från Demoskop har Moderaternas ordförande gått förbi såväl Annie Lööf som Stefan Löfven – och är i dag den partiledare som svenska folket har störst förtroende för.Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin rasar till en ny bottennivå.
Navalnyj avslöjade minister på lyxjakt med sexarbetare - hotas nu att blockeras från nätet
Den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj avslöjade att Rysslands vice premiärminister Sergej Prichodko umgås med oligarker och prostituerade på lyxjakter. Nu hotar ryska myndigheter att stänga ner Navalnyjs hemsida och youtubekanal.
Pelle Kanin får kritik: mobbar matallergiker
Familjefilmen Pelle Kanin anklagas för att skildra matallergi hjärtskärande respektlöst. Efter upprop på nätet och kritik på Twitter ber Sony och filmmakarna om ursäkt.
Läs mer om Sony och Twitter.
Hans Bolander: Så maxar du pensionen innan det är för sent
I veckan dimper de första av 5,7 miljoner pensionskuvert ned i brevlådorna. Det blir en viktig påminnelse om att se över pensionen innan det är för sent.
Goldman Sachs: Köp ABB – aktien ska upp minst 30 procent
ABB finns med på Goldman Sachs lista över 22 köpvärda europeiska aktier som har fallit 10 procent under den senaste månaden och har en uppsida på minst 30 procent i relation till bankens riktkurs.
Sandström lämnar IKO för SHL
IK Oskarshamn lånade för en tid sedan målvakten Felix Sandström från SHL-laget Brynäs. Förra veckan kom uppgifter om att han skulle vara klar för HV71. Nu är de uppgifterna bekräftade och Sandström har gjort sitt i IKO.
Läs mer om Felix Sandström, IKO, SHL och Sandström.
13 fantastiska serier där kvinnor har huvudrollen
Kvinnliga starka huvudrollsinnehavare som kammat hem både Emmys och Golden Globes för deras insatser. Det här är serierna du inte vill missa. Mr Big och Alexander Skarsgård i alla ära men i dessa serier är det kvinnorna som står i centrum.
Efter ryktena - målvaktstalangen lämnar Brynäs för spel i HV71
Det har spekulerats kring det ett tag. Nu är Felix Sandström klar för spel i HV71 och lämnar därmed Brynäs IF. - Felix är en stor målvaktstalang som vi tror väldigt mycket på, säger HV71:s sportchef Johan Hult.
Läs mer om Felix Sandström och Johan Hult.
Sjödins nya romans – Kaspersens ex-kärlek
Agneta Sjödin är tillsammans med Martin Lamprecht, Kristin Kaspersens ex.Programledaren bekräftar själv den glada nyheten.Ja, det stämmer att vi träffas. Men jag håller det gärna privat skriver Agneta Sjödin i sms.
Staffan Eklund: Pichler gjorde den här framgången möjlig
PYEONGCHANG. Att Wolfgang Pichler för tre år sedan kom tillbaka är anledningen till att Sveriges skidskyttekurva återigen pekar uppåt. Det menar den tidigare förbundskaptenen Staffan Eklund efter Sebastian Samuelssons OS-silver. 2010 tvingades Pichler sluta som herrtränare då de dåvarande aktiva inte ville ha honom kvar. – Och vad hände sen?
Läs mer om Pichler och Staffan Eklund.
Rapport: Skicka FN-trupper till Ukraina
FN borde överväga att skicka cirka 20.000 soldater och 4.000 poliser till Ukraina i ett försök att lösa krisen där. Soldaterna bör hämtas från länder som inte är anslutna till Nato, bland annat Sverige, enligt en expert.
Läs mer om Nato, Sverige och Ukraina.
Amina Manzoor: Starka känslor ändrar inte kunskapsläget
Socialstyrelsens beslut att inte rekommendera screening av prostatacancer har väckt starka känslor. Men åsikter ändrar inte kunskapsläget.
USA-börser: Uppgången fortsätter – stark öppning på Wall Street
USA-börserna öppnade upp starkt på måndagen. Därmed fortsatte den positiva rörelsen som inleddes i fredags efter tidigare stora nedgångar under veckan. S&P 500 ligger nu cirka 8 procent under tidigare toppnivåer från januari.
Läs mer om Wall Street.