12. Februari 2018 18.00-18.59

Ostron innehöll kräksjukevirus

En leverans med ostron som innehöll ett virus som orsakar vinterkräksjuka har upptäckts.

MTG-chefen: TDC-affären är ännu inte död

En intern strid inom Kinnevik kan blossa upp när försäljningen av MTG till danska TDC faller samman. Mediejätten tänker inte ändra sin strategi för att hjälpa systerbolagen Tele2 och Com hem. Men vd säger samtidigt att affären med TDC inte är död.
Läs mer om Com, Kinnevik, MTG, TDC och Tele2.
Källström flygs in till Sydkorea
PYEONGCHANG. På torsdag spelar Östersund Europa League-match mot Arsenal på hemmaplan.En match som sänds i Kanal 5 – med en studio i Sydkorea.Och experten Kim Källström flygs in till Pyeongchang.– Han kommer hit för att vara expert i vår studio under matchen, säger Discoverys sportchef Emir Osmanbegovic.
Följ Expressens kulturfest live från röda mattan
I kväll är det dags för Expressens stora kulturfest på kulturpalatset Nalen i Stockholm.På gästlistan finns flera kända namn från kultursverige som bland annat Jonas Gardell, Ebba Witt Brattström och David Lagercrantz.På festen ska fem prestigefyllda kulturpriser delas ut.

M:s video på bilbrand i Göteborg var filmad i Kanada

I Göteborgsmoderaternas valkampanjsfilm visas en sekvens med en bil som står i brand. Men klippet kommer från ett upplopp i Vancouver i Kanada för sju år sedan. – Vi har lite det problemet att vi kan inte gå ut och tända på en bil för att få bra bilder, säger David Josefsson, moderat riksdagskandidat.
Danielsson till Djurgården
Läs mer om Djurgården.
OS-platsen förändrade 17-åringens liv
Tampa. Maame Biney från Ghana är första kvinnan född i Afrika som tävlar på skridskor för USA i OS. Den positiva 17-åringen kör för medalj på 500 meter shorttrack på tisdagen och har redan blivit en förebild för andra afroamerikanska tjejer här i USA.
Läs mer om Afrika, Ghana och USA.
Amazon sparkar hundratals
Näthandlaren Amazon är på väg att göra neddragningar med flera hundra jobb på bolagets huvudkontor i Seattle, och hundratals på andra håll.
Läs mer om Seattle.
Köper stabil aktie på rekyl
PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen tar position i ett av börsens mest stabila bolag. I veckans bokslut är det upplagt för en extrautdelning.
M illustrerar bilbränder med utländska bilder
Göteborgsmoderaternas kampanjfilm från i höstas skildrar bilbränder i Göteborg med bilder som i själva verket är tagna under upplopp i Kanada 2011, rapporterar P3 Nyheter.
Läs mer om Göteborg och Kanada.
Nordkorea och Sverige i tyst säkerhetsmöte
Nordkoreas vice utrikesminister Han Song-Ryol var nyligen i Stockholm och diskuterade Sveriges roll som skyddsmakt för bland annat USA.Även säkerhetsläget på den koreanska halvön var ett tema på mötet, som skedde i det tysta.
Läs mer om Han Song-Ryol, Stockholm och Sverige.
Christer Nylanders (L) beskrivning av de liberala utmaningarna är för grund
Historiskt har staten varit liberalers huvudsakliga fiende", skriver Christer Nylander, gruppledare för Liberalerna i riksdagen, på lördagens ledarsida i Svenska Dagbladet. Så är det inte nu, konstaterar han.
Vinn biljetter till "Blade Runner"-kväll
Ta chansen att se en av tidernas stora science fiction-klassiker, och en av förra årets mest hyllade storfilmer under en unik biokväll. På torsdag bjuder Universal in till en double feature med båda "Blade Runner"-filmerna på Bio Rio.
Se Musks glädjefnatt när raketen lyfter
Sammanbiten tystnad. Sedan jubel! Ett filmteam från National Geographic fick följa Elon Musk i kontrollrummet när jätteraketen Falcon Heavy lyfte i förra veckan. Se filmen här.
Mosk kan få böneutrop: Känna oss mer hemma
Böneutrop varje fredag kan bli verklighet i Växjö.Stiftelsen Växjö muslimer har ansökt om tillstånd hos polisen att göra två utrop på tre minuter varje vecka.– Jag tror att det skulle berika Sverige, säger Ismail Abuhelal, imam på Stiftelsen Växjö muslimer.
Minskad vinst för Bonnier
Sveriges största mediekoncern Bonniers resultat före skatt backade 106 miljoner kronor till 625 Mkr under 2017. Verksamheten tyngs av stora problem för finska tv-bolaget MTV och ett bakslag för brittiska Bonnier Publishing. För 2018 lovar Bonniers vd Tomas Franzn att vinstkurvan ska upp.
Läs mer om Bonnier Publishing, Bonnier, MTV och Mkr.
Glöm semlan – så firas fettisdagen utomlands
Fettisdagen är ett skäl till fest, karneval och god mat i stora delar av världen – från fastelavnsboller till karneval och billig öl.
Nigeriansk bob i OS: En dröm blir sann
Som att stoppa en människa i en soptunna och rulla den utför ett berg. Så beskriver Ngozi Onwumere sin nya sport. I Pyeongchang kör hon OS-bob för Nigeria.
Läs mer om Ngozi Onwumere, Nigeria och OS-bob.
Han fixar en till medalj till Norge
Gren: Sprint herrar, klassisk stil.Spel: Emil Iversen top 3.Odds: 3,50.Spelstopp: 09.30.
Läs mer om Norge.
Malmö FF:s glädjebesked inför cup-premiären
Tre spelare drogs med skadebekymmer under lägret i Florida.Samtliga är tillgängliga för spel i Malmö FF:s Svenska Cupen-premiär mot Dalkurd på söndag.– Får vi en bra vecka på alla, så ska nog alla kunna vara uttagningsbara till matchen, säger Magnus Pehrsson till Sydsvenskan.
Här räddas älgen från en säker död
En älg hade gått genom isen i Munkfors i Värmland och kunde inte komma upp. Då fick räddningstjänsten rycka ut, skriver Nya Wermlands-Tidningen.Efter några timmar lyckades räddningstjänsten få upp den utmattade älgen på land.– Han var väl nedkyld men får nog upp värmen så fort han får röra sig, säger Jan Thor, operativt ansvarig på räddningstjänsten i Karlstad, skriver NWT.
Den gamla damen piggast när Sverige blev kvartsfinalklart
Gangenung. Hon kallas för den gamla damen, men när Sverige på måndagen slog Korea var det Pernilla Winberg som var piggast på isen. Den fyrfaldige olympiern var över allt hela tiden. – Det är alltid skönt när det går ens väg, säger 28-åringen som blev tvåmålsskytt.
Läs mer om Korea, Pernilla Winberg och Sverige.
Nordkorea och Sverige i säkerhetsmöte i det tysta
Nordkoreas vice utrikesminister Han Song-Ryol var nyligen i Stockholm och diskuterade Sveriges roll som skyddsmakt för bland annat USA. Även säkerhetsläget på den koreanska halvön var ett tema på mötet, som skedde i det tysta.
Läs mer om Han Song-Ryol, Stockholm, Sverige och USA.
Henrik Mitelman: Detta är inte början på en börskrasch
Nervositeten är betydande och fortsatta svängningar ska vi räkna med. Men detta är inte början på en börskrasch. Konjunkturen har mer att ge. Detsamma gäller aktiemarknaden.
Norden: Börserna steg med resten av Europa
De nordiska börserna steg under måndagen i linje med övriga Europa. Samlingsindexet Vinx 30 var vid 18-tiden upp 1,4 procent till nivån 936.
Läs mer om Europa.
Nordkorea och Sverige i tyst säkerhetsmöte
Nordkoreas vice utrikesminister Han Song-Ryol var nyligen i Stockholm och diskuterade Sveriges roll som skyddsmakt för bland annat USA.
Läs mer om Han Song-Ryol, Stockholm, Sverige och USA.
Satsning på Alltvåan - vi sänder matchen mellan Kovland och AIK Hockey Härnösand
Alltvåan är på väg in i slutspurten. Nu sänder vi matchen mellan Kovland och AIK Hockey Härnösand på tisdagskvällen, med matchstart 19.30. Kovlands Ishockeyförening och AIK Hockey Härnösand möts i den femte omgången av Alltvåan Norra CD.
Danska veteranen lägger skridskorna på hyllan
Morten Green. Foto: Bildbyrån Han har spelat hela 19 VM-turneringar i rad och gjort sig känd som en stark poängspelare i Sverige. Nu väljer danske Morten Green att avsluta hockeykarriären.
Nordkorea och Sverige i tyst säkerhetsmöte
Nordkoreas vice utrikesminister Han Song-Ryol var nyligen i Stockholm och diskuterade Sveriges roll som skyddsmakt för bland annat USA. Även säkerhetsläget på den koreanska halvön var ett tema på mötet, som skedde i det tysta.
Läs mer om Han Song-Ryol, Stockholm, Sverige och USA.
Kristerssons djärva drag en tickande bomb
En av Moderaternas tyngsta sjukvårdspolitiker pressas att retirera. Nya Karolinska är en tickande bomb ombord på Moderatledaren Ulf Kristerssons resa mot valet.
Ett av de största brotten någonsin
Sven-Göran Eriksson ledde det engelska landslaget mellan 2001 och 2006.Men förbundskaptenens behandling av mittfältslegendaren Paul Scholes fick en annan landslagsspelare att se rött.– Det var respektlöst, skriver Kieron Dyer i sin kommande självbiografi enligt Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail och Kieron Dyer.
Dagens förstaplats är nog det finaste opinionsbetyget
Ulf Kristersson har fått en kanonstart som partiledare. Det har partisympatiundersökningarna visat ända sen han tillträdde. Men dagens förstaplats bland partiledarna i grenen väljarnas förtroende är nog det finaste opinionsbetyget.
Norska stjärnan gratulerar Samuelsson
OS-historien är fylld av överraskningar i skidskyttespåren. Norge imponerades av Sveriges egen gubben i lådan, Silver-Sebastian Samuelsson.
Ny rapport: Extremister hotar kommunanställda i Göteborg
I Göteborg hotas personer inom kommunen och civilsamhället av våldsbejakande extremister. Det framgår i en ny lägesrapport från kommunen. – Det är ett hot mot demokratin, säger Zan Jankovski, samordnare mot våldsbejakande extremism i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Zan Jankovski.
Misstänkt seriemördare i Toronto ska ha gömt kroppsdelar i blomlådor
En 66-årig trädgårdsmästare misstänks ha mördat och styckat minst sex män i Toronto. Kroppsdelarna ska han ha sedan gömt i rabatten hemma hos en kund. Polisen misstänker dock att det kan finnas fler kvarlevor från andra offer gömda på andra trädgårdar.
Läs mer om Toronto.
Källor till Di: Regeringen lägger fram förslaget som byggbranschen inte vill ha
Regeringen går vidare med ett förslag om entreprenörsansvar, erfar Di. I byggbranschen är tongångarna upprörda.
Stockholmsbörsen: Hängde med omvärlden uppåt
Stockholmsbörsen gick klart framåt under måndagen. Bränsle till uppgången kom från ett positivt sentiment på omvärldsbörserna, där samtliga ledande Europabörser visade på ordentliga uppgångar. Detta efter att USA-börserna rekylerat högre på fredagskvällen.
Läs mer om Europabörser.
Nordkorea och Sverige i tyst säkerhetsmöte
Nordkoreas vice utrikesminister Han Song-Ryol var nyligen i Stockholm och diskuterade Sveriges roll som skyddsmakt för bland annat USA. Även säkerhetsläget på den koreanska halvön var ett tema på mötet, som skedde i det tysta.
Läs mer om Han Song-Ryol, Stockholm, Sverige och USA.