12. Februari 2018 19.00-19.59

Larmade rektorn – en månad före ofredande

I decennier ska en lärare utsatt elever för sexuella kränkningar.Men trots att två föräldrar larmade rektorn om lärarens förflutna hände ingenting. Inte förrän veckor senare när ett barn berättat om ett sexuellt ofredande.– Även om rektorn var korrekt mot oss uppfattade jag det som att rektorn valde tro på läraren, säger en förälder till Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.

Så följer du rättegången mot Rakhmat Akilov

Nu ställs terrormisstänkte Rakhmat Akilov inför rätta.Expressen TV och Brottscentralen sänder live under hela första dagen i Stockholms tingsrätt.Ställ dina frågor till krimkrönikör Catarina Lundbäck – och hör åklagarens sakframställan direkt.
Man följde horoskopets råd – och blev miljonär
Mannen läste horoskopet och fick veckans tursiffra presenterad för sig.Efter att ha köpt en Trisslott med samma slutsiffra stod det klart att det var ett klokt val – mannen kan nu tacka stjärnorna för att han är miljonär.
Läs mer om Trisslott.
Någon tände eld på Kerstin med bensin
Kerstin Elander, 60 skulle sortera soporna när hon fick syn på en brand.– Sen förstod jag, åh nej det är ju jag som brinner, säger hon.Nu berättar hon om brandattacken och hoppas att någon ska träda fram och tipsa polisen om mordförsöket.
Läs mer om Kerstin.

OS-grenarna försvann i Sverige: Det bara dog ut

PYEONGCHANG. I början av 2000-talet hade Sverige OS-deltagare i halfpipe, alpin snowboardåkning och boardercross. I dag finns inte en enda svensk åkare i grenarna. – Det bara dog ut, säger SOK:s sportchef Anders Wiggerud.
Läs mer om Sverige OS-deltagare och Sverige.
Efter 62 stygn i ansiktet – nu jagar snowboardikonen nytt guld
PYEONGCHANG. Han är fortfarande ett av OS allra största namn. Men snowboardikonen Shaun White, amerikanen som nästan är större än sin sport, är inte längre en självklar vinnare. 31-åringen har kommit till Pyeongchang med sin oväntade guldmiss från Sotji i bagaget, och efter 62 stygn – i ansiktet.
Läs mer om Pyeongchang, Shaun White och Sotji.
Kolla in karaktärsmodellerna i Kingdom Hearts III
Att kommande Kingdom Hearts III skulle bli ett våldsamt läckert spel grafiskt har länge varit fullständigt givet, men även med det i åtanke är vi imponerade av de karaktärsmodeller Square Enix nu delat med sig av.
Läs mer om Square Enix.
MFF:s glädjebesked - skadefritt inför cuppremiären
Det blev några smygande premiärspass på Malmö FF:s hybridgräsplan förra hösten, men först nu går A-laget permanent ut på den.
Läs mer om A-laget.
Känslomässiga samtalet efter silvret: Älskar dig
PYEONGCHANG. När Sebastian Samuelsson stod för en superkväll i Pyeonchang satt pappa Andr hemma i tv-soffan i Långsele.Och storgrät.– Jag grät redan under loppet, och nu gråter jag ännu mer, säger Andr Samuelsson.
Vanessa Trump till sjukhus – fick misstänkt brev
Vanessa Trump, den amerikanske presidentens svärdotter, har förts till sjukhus efter att hon öppnat ett misstänkt brev, rapporterar NBC News.
OS-guiden: Tisdagen 13 februari
Nya svenska medaljchanser i längdskidor när sprinten körs. Här är OS-guiden för tisdag 13 februari.
Läs mer om OS-guiden.
Centerpartiet säger nej till exitskatten
Regeringens planer på den så kallade exitskatten drabbar småföretagare och företag med internationell verksamhet. Dess verkningar slår hårt mot just det vi vill se växa och är hårdast i Europa, skriver Annie Lööf och Emil Källström.
Bygg inte en skattemur runt företagarna
Under Magdalena Andersson tid som finansminister har Socialdemokraterna drivit eller försökt driva fram flertalet skatter och andra åtgärder som samtliga har udden skarpt riktad mot det svenska företagandet. Flygskatt, kemikalieskatt, försämrat RUT- och ROT-avdrag samt extra beskattning av företag som anställer äldre arbetskraft är ett par exempel.
Centralisera prostatacancervården
På måndagen sade Socialstyrelsen nej till att erbjuda screening för prostatacancer för alla män i åldern 50-70 år. I stort sett upprepas argumenten från rekommendationen 2014.
Läs mer om Socialstyrelsen.
Tobias Wikström: Ge besked om att exitskatten stoppas
LEDARE. På måndagen berättade Di om Gunnila Blomberg. Hon är ägare till familjeföretaget Eleiko, som tillverkar och säljer styrketräningsutrustning.
Läs mer om Eleiko och Gunnila Blomberg.
Trump presenterar budget – 145 miljarder till Mexikomuren
Stora satsningar på USA:s infrastruktur och militär är huvudpunkterna i det andra budgetförslag som president Donald Trump nu presenterat.
Läs mer om Donald Trump och Mexikomuren.
Därför dödförklarades HM:s plan blixtsnabbt
Snabbt som ögat lägger HM om sin utdelningsplan, där aktieägare skulle få skifta utdelning mot aktier. Blev månne kritiken för hård. Beskedet från bolaget väcker frågor.
Peace Love har miljonskulder
Borlängefestivalen Peace Love är åter i ekonomiskt blåsväder, visar en granskning av Dala-Demokraten.
Läs mer om Dala-Demokraten.
Uppgifter: Lämnar KHK för en SHL-konkurrent
Han har endast gjort 14 matcher för Karlskrona.Men nu är Per Ledin, 39, på väg bort från klubben enligt uppgifter till Aftonbladet.Tidningen skriver vidare att Ledin är klar för en återkomst Luleå.
Vanessa Trump till sjukhus efter att ha öppnat brev med vitt pulver
Vanessa Trump – fru till Donald Trump Jr– har tagits till sjukhus efter att ha öppnat ett brev med ett vitt pulver, säger polisen enligt ABC News.
Läs mer om Donald Trump Jr.
Åldrings vapensamling blev polisärende
En äldre vapensamlares flytt till ett äldreboende i Halmstad blev ett ärende för polisen.
Läs mer om Halmstad.
Nej, det är ett missförstånd
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. 20-årige Sebastian Samuelsson hade överlägset snabbaste åktid och sköt hem ett silver i herrarnas jaktstart.Många har velat tala om hans resa från längdåkare till skidskytt.Men jättetalangen själv menar att det aldrig varit något snack om vilken sport som varit nummer ett.–Jag tror att det är lite av ett missförstånd att jag skulle vara längdåkare från början, säger silverhjälten Samuelsson.
Ödesdagen för H&M:s vd Karl-Johan Persson
Han får inte sparken i första taget.Men för HM:s vd Karl-Johan Persson blir onsdagen den 14 februari något av en ödesdag.Platsen är Cirkus på Djurgården i Stockholm där han ska övertyga 300 inbjudna personer om att företaget är på rätt väg.– Förtroendet sviktar, så det är viktigt att visa upp sig för press och analytiker och investerare. Jätteviktigt, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.
Per Svensson: Därför fortsätter vi att tjata om Sverigedemokraternas historia
Jimmie Åkesson vill komma in från kylan. Men ett apokalyptiskt populistparti har alltid ett besvärligt förhållande till demokratin.
Fällman uppges klar för Hammarby - men Jansson dementerar: "Stämmer inte"
I torsdags skrev fotbolltransfers.com att David Fällman, som vintern 2016 lämnade Gefle för spel i kinesiska Dalian Transcendence, var aktuell för en flytt till Hammarby.
Alicia Vikander får huvudrollen i Morten Tyldums thriller
Det råder ingen brist på rollerbjudanden för den svenska skådespelerskan Alicia Vikander, hennes största utmaning är att plocka ut godbitarna ur filmkakan.
Läs mer om Alicia Vikander.
Åkesson om M: Fult sätt att locka väljare på
Inget ekonomiskt bistånd och endast akutvård till papperslösa. På kort tid har M lagt fram flera förslag inom SD:s kärnområde. – Det här är samma människor som nyss tyckte precis tvärtom, säger Jimmie Åkesson (SD).
Läs mer om Jimmie Åkesson.
Mentalt befinner de sig inte i Sverige
SD-ledaren Jimmie Åkesson svarar på frågan om hur ungdomskriminaliteten ska stoppas.
Läs mer om Sverige.
Studie: Hur sover ni? Här är sovställningen som oftast leder till sex
Sova bör man annars dör man.Men om du sover med din partner är det också viktigt hur ni sover – det säger nämligen en del om ert sexliv.
Hyllade sångaren död – blev 46 år: Är chockad
Den hyllade countrysångaren Daryle Singletary är död.Den amerikanske artisten dog hastigt under måndagsmorgonen.Han blev 46 år gammal.
Läs mer om Daryle Singletary.
Han dumpas av sin NHL-klubb
Här är nästa svensk att bli placerad på waivers av sin NHL-klubb.Anaheim-centern Dennis Rasmussen har brutit kontraktet med klubben och är fri att skriva på för vilken klubb han vill efter att han passerat waivers.Dennis Rasmussen kan om inget annat lag i NHL plockar upp honom återvända till SHL. Hyfsad 'håll käften-värvning' om något lyckas signa honom, skriver Sanny Lindström på Twitter.
Läs mer om NHL, SHL, Sanny Lindström och Twitter.
Bil genom mitträcke på E6 – totalstopp
En trafikolycka har inträffat på E6 i Falkenbergs kommun.– En bil har farit genom mitträcket. Det ska vara totalstopp på motorvägen, berättar Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Christer Fuxborg och Väst.
Tung kritik mot spionerilag
Tidningar, radio och tv riktar hård kritik mot lagförslaget om utlandsspioneri. Nyhetsrapporteringen och Sveriges fria samhällskick hotas, enligt kritikerna som jämför med undfallenheten mot Nazi-Tyskland 1941. Två myndigheter varnar för intrång i den personliga integriteten.
Läs mer om Nazi-Tyskland.
Skuggdirektionen fortfarande eniga: Höj räntan, Ingves
För fjärde mötet på raken uppmanar Skuggdirektionen Riksbanken att höja räntan. Börsoron och den skakiga bomarknaden väger lätt i jämförelse med den starka konjunkturen och det stigande resursutnyttjandet. Samtliga ledamöter vill dra upp räntan, men i lite olika takt. De är också kritiska till Riksbankens smygförlängning av obligationsköpen.
Skarsgårds utspel – efter framgången i Hollywood
Hollywood-stjärnan Alexander Skarsgård skördar framgång efter framgång i skådespelarkarriären och är ständigt på resande fot.Men han tycker att Hollywood är löjligt och funderar på om det är dags att prioritera annorlunda – för han vill ha barn.– Vill jag ha nio är det dags att sätta i gång, säger han i en intervju med The Guardian.
Läs mer om Hollywood och The Guardian.
Han har sponsrat laget med över 100 miljoner
Han har pumpat in över 100 miljoner kronor i Trelleborgs FF.Under 2017 fick klubben fem miljoner.När laget inför den allsvenska återkomsten tappat Dino Islamovic och Salif Camara Jönsson räknar Rune Andersson med att det blir mer.– Det kan mycket väl bli det dubbla när det här är klart, säger affärsmannen i podcasten Lundh
Elisabet tvingades begrava sin 20-åriga son
Elisabet Greeks 20-åriga son dog av en överdos för tre år sedan.Nu hoppas Elisabet att hennes berättelse och livsöde ska få människor att tänka om:– Missbruk är väldigt svårupptäckt och det kan drabba vem som helst, säger hon.
Läs mer om Elisabet.
Trafikstörningar på E6 efter masskrock
Under måndagskvällen uppstod flera trafikolyckor på E6.Det kommer bli trafikstörningar eftersom flera fordon måste bärgas.– Det är oklart hur olyckorna har uppkommit, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Andersson svajar om exitskatten: Måste utredas ordentligt
Konsekvenserna för näringslivet måste utredas ordentligt innan regeringen kan ta ställning till förslaget om en ny utflyttningsskatt. Det beskedet ger finansminister Magdalena Andersson (S).
Läs mer om Magdalena Andersson.