12. Februari 2018 20.00-20.59

Per Gessle hoppas rädda konkurshotade klubben

Anrika handbollsklubben Drott är i ekonomisk kris och kämpar för sin överlevnad.Enligt uppgifter till Kvällsposten gör nu Gyllene Tider-ikonen Per Gessle vad han kan för att rädda klubben.– Vi är i brygga. Men vi ger inte upp, säger Claes Andersson, eldsjäl och tränare i Drott.

Kvinna kidnappades och dumpades i skogen

En kvinna ska ha kidnappats, placerats i en säck, körts i väg och dumpats i skogen norr om Stockholm, rapporterar Aftonbladet.Detta efter att hon gjort upp en affär på en köp- och säljsajt och stämt träff med en person.
Läs mer om Aftonbladet.Detta och Stockholm.
Alicia Vikander landar roll i thriller
Skådespelaren Alicia Vikander kommer att spela huvudrollen, Helen, i den kommande thrillern The marsh king s daughter rapporterar Variety.
Läs mer om Helen, The och Variety.
Se Nordkoreas synkade hejarklack under OS
North Korea Pretty Cheerleaders är på plats i Pyeongchang för att heja på det enade laget Korea i OS. Deras synkroniserade koreografi har skapat stor uppmärksamhet.
Läs mer om Korea och Pyeongchang.

Hammarby sparkar damtränaren

Hammarby sparkar huvudtränaren för damlaget, Olof Unogård. Enligt klubben ska Unogård ha överskridit sina befogenheter och brutit mot givna instruktioner. Ny huvudtränare för Hammarbys damer blir Ann-Heln Grahm, tidigare assisterande förbundskapten.
Qviberg rasar mot KD – kräver Ebba Busch Thors avgång
KD:s rasande opinionssiffror har fått finansmannen Mats Qviberg att ilskna till. Byt ut ärkebesvikelsen Ebba, twittrade han på måndagen.
Läs mer om Ebba.
Chris Columbus gör "Five Nights at Freddy's"
Ingen mindre än Chris Columbus ("Harry Potter och de vises sten") har bestämt sig för att ta skräckspelet "Five Nights at Freddy's" till bioduken åt det framgångsrika produktionsbolaget Blumhouse, skriver Hollywood Reporter.
Läs mer om Blumhouse och Hollywood Reporter.
Sverige ville häva häktning av Assange 2013
Åklagaren Marianne Ny ville häva häktningen av Wikileaksgrundaren Julian Assange och dra tillbaka begäran om utlämning till Sverige redan 2013. Men hon avråddes av brittiska åklagare, skriver The Guardian.
Spioneriförslag oroar svenska medier
Journalistik om missförhållanden i Sveriges internationella samarbeten blir mycket svårare, kanske omöjlig, om regeringen går vidare med utredningsförslaget om det nya brottet utlandsspioneri. Det hävdar företrädare för medierna i sina remissvar.
Man ska inte undervärdera publiken
Lena Willemark får Expressens musikpris 2017.Gunilla Brodrej träffar spelmannen, sångerskan och kompositören i ett gränslöst samtal om musik.
Hustrun och systrarnas bild skapar storm under OS
PYEONGCHANG. Chris Mazdzer tog silver i rodel.Men det var hans två systrar och hans fru som stal showen.Enligt USA Today har trions utstyrsel skapat en storm i hemlandet.
Kraftig brand – stor räddningsinsats
En ladugårdsbyggnad intill ett bostadshus har börjat brinna, skriver HN.– Det brinner kraftigt, säger Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen.
Det här känns som Nordkorea
Läs mer om Nordkorea.
Det som väcker känslor får företräde i debatten
Ola Söderholm, producent för podcasten Lilla drevet, får årets Björn Nilsson-pris för god kulturjournalistik.Ida Ölmedal besökte honom för att prata om hur man går emot strömmen i en känslostyrd samhällsdebatt.
Läs mer om Lilla.
ANC i möte om Zumas framtid
Oppositionen i Sydafrika har krävt att parlamentet ska upplösas och att nya val ska hållas tidigare än nästa år, om president Jacob Zuma vägrar att stiga åt sidan. På måndagen diskuterade ANC:s partistyrelse sin tidigare partiledares öde. Zuma har motsatt sig upprepade krav på hans avgång under den senaste veckan.
Läs mer om Jacob Zuma och Sydafrika.
Oumuamua kommar att tumla i miljardtals år
Oumuamua fortsätter att fascinera. Ny forskning visar att himlakroppen kan ha haft en våldsam historia som skickade iväg den avlånga interstellära besökaren i ett kaotiskt tumlande som kan pågå i hundratals miljarder år framöver.
OS-hockeyns stora stjärnor – flera ryssar och en svensk
GANGNEUNG. En OS-turnering i ishockey utan NHL-spelare kan på förhand verka stjärnfattigt. Men visst finns det en hel del intressanta spelare som kommer förgylla OS-hockeyn i Sydkorea och sprida glans.
Läs mer om OS-hockeyn och Sydkorea.
Spermiesvansens hemligheter avslöjas
En spermie måste kunna simma någorlunda hyggligt - annars blir det inga barn. Nu har forskare i Sverige och USA upptäckt en helt ny struktur i spermiesvansen, en sorts spiral som tros förstärka simförmågan.
Läs mer om Sverige och USA.
Spermiesvansens hemligheter avslöjas
En spermie måste kunna simma någorlunda hyggligt – annars blir det inga barn. Nu har forskare i Sverige och USA upptäckt en helt ny struktur i spermiesvansen, en sorts spiral som tros förstärka simförmågan.
Läs mer om Sverige och USA.
IPA uppmanar Kina: Släpp Gui Minhai
Internationella förläggarföreningen (IPA) uppmanade kinesiska myndigheter att släppa Gui Minhai när tryckfrihetspriset delades ut till förläggaren i New Delhi.
Läs mer om Gui Minhai, Kina och New Delhi.
Kina kommer att investera mycket mer
EU vill ha mer kontroll över de kinesiska investeringarna i Europa och svenska Kina-experter välkomnar en granskning. Det finns en oro för att svenskutvecklad teknik och arbetstillfällen försvinner. Men experterna pekar också på att kinesiska bolag har helt rimliga skäl att söka sig utomlands.
Läs mer om Europa och Kina-experter.
Änglar och aids ger eko in i Trumps Amerika
Tony Kushners episka drama om aidskatastrofen i USA på 1980-talet fortsätter att fängsla. På Dramaten biter Farnaz Arbabi i en stor tugga teater när hon sätter upp båda delarna efter varandra.
Läs mer om Farnaz Arbabi och USA.
Jag och prinsessorna hade ett olyckligt äktenskap
Per Gustavsson är illustratören och berättaren som gav prinsessorna skinn på näsan.Nils Forsberg möter årets vinnare av Expressens Heffaklump.
Jag vill säga KÄFTEN till killarna
Komikern och skådespelaren Nour El Refai är fortfarande förbannad – trots alla framgångar.Jens Liljestrand möter vinnaren av Expressens satirpris Ankan 2017.
Läs mer om Ankan och Nour El Refai.
Polisman attackerad av sin hund – sköt ihjäl den
När övningen var slut gick polishunden plötsligt till attack mot sin hundförare.Den bet sig fast i polismannen – som till slut tvingades skjuta hunden med sitt tjänstevapen.Hundföraren togs till sjukhus men uppges må fysiskt bra, skriver Värnamo Nyheter.
Läs mer om Värnamo Nyheter.
USA: Trump-administrationen väntar sig ökande tillväxt
Den amerikanska ekonomin väntas växa med 3,1 procent i år och 3,2 procent under 2019, efter att ha vuxit med 2,5 procent under 2017. Det framgår av president Donald Trumps budgetförslag, som lades fram på måndagen.
Trumps svärdotter undersöks på sjukhus efter pulverbrev
USA:s president Donald Trumps svärdotter Vanessa Trump undersöks på sjukhus sedan hon öppnat ett paket med pulver i, skriver amerikanska medier.
Läs mer om Vanessa Trump.
Allt i Jörn Donners bok handlar om den tid vi lever i
Döm inte den som ljuger om sitt namn och sitt ursprung. Döm inte den som fötts till fel folkslag i fel tid och vill hitta en trygghet att leva. Det är budskapet i Jörn Donners nya roman, skriver Clara Block Hane.
Läs mer om Clara Block Hane.
MP står för Maktpartiet
Miljöpartiet vägrar berätta vilket block de vill styra Skåne med efter valet. Väljarna förtjänar klarspråk.
Läs mer om Maktpartiet och Skåne.
Mamma Lina har tröttnat på andras tjat om egentid
Lina Svensson har tröttnat på andra föräldrars tjat om egentid.Hon umgås helst med sina två barn och vill gärna inte lämna dem ensamma med en barnvakt.– Jag har inget behov av att lämna bort mina barn, säger Lina.
Läs mer om Lina.
Brittisk polis ber om mer pengar i sökandet efter försvunna Maddie
Brittiska detektiver har inte gett upp hoppet om Madeleine McCann. Nu ansöker de om mer pengar för att fortsätta sökandet efter den försvunna flickan, uppger Mirror.
Läs mer om Maddie, Madeleine McCann och Mirror.
Vi måste uppmärksamma hedersbrotten mycket mer
Polischefen Carin Götblad hävdar att hedersmord behöver få samma uppmärksamhet som dödsskjutningarna i kriminella gäng. I det ena fallet handlar det om unga män och i det andra främst om unga kvinnor. Hedersvåld är ofta grova brott, säger hon.
Viktors val: Sverigebilden måste dö
Svartmålning? Skönmålning? Eller politik? Viktor Barth-Kron föreslår en branschöverskridande överenskommelse om ett mindre dumt samtal.
Pelle Prestbergs nya karriär - föra sina spetsegenskaper vidare
Pelle Prestberg Foto: Ronnie Rönnkvist Som spelare var Pelle Prestberg en fruktad målskytt - nu lär den förre skyttekungen ut sina kunskaper som skillstränare i Färjestad.
Läs mer om Färjestad och Pelle Prestberg.
Tomas Izaias Englund: Därför kommer de som klagar på psykvården i Västernorrland inte få uppleva några förbättringar alls efter valet
Återigen kommer det larm om hur illa det är ställt med den psykiatriska vården i Västernorrland. Patientnämnden redovisar alarmerande siffror över missnöjet hos patienterna och deras anhöriga inom verksamhetsområdet.
Läs mer om Västernorrland.
Två män rånade under knivhot
På kort tid har två knivrån i Skåne larmats in till polisen under måndagskvällen.Det första var två unga män som blev rånade i Helsingborg.En halvtimme senare blev en matbutik rånad i Billesholm.
Läs mer om Billesholm, Helsingborg.En och Skåne.
Fridolin: Jag tycker att det var ett bra förslag
Regeringen har beslutat att dra tillbaka sitt förslag om den så kallade läsa-skriva-räkna-garantin i grundskolan efter att det inte fått stöd i riksdagen. Men trots kritiken från bland annat Liberalerna är utbildningsminister Fridolin nöjd med sitt arbete. – Jag tycker att det var ett bra förslag som vi lade fram, säger Gustav Fridolin.