12. Februari 2018 21.00-21.59

Tränaren sparkas: Det är ganska fult

Hammarby gick tidigare i kväll ut med ett pressmeddelande om att Hammarby Dams tränare Olof Unogård avskedats.Orsaken uppges bland annat ha varit att styrelsen förlorat förtroendet för Unogård sedan han vid upprepade tillfällen överskridit sina befogenheter.– Jag tycker att det är ganska fult om jag ska vara ärlig. Det är väldigt hårda ord, säger Olof Unogård till SportExpressen.

MP vill sätta stopp för fossila drivmedel 2030

2030 kommer bensinen att ta slut i tanken, om Miljöpartiet får som de vill.Det är klimatförändringarna, inte klimatåtgärderna som är farliga, skriver språkrören Isabella Lövin och Gustav Fridolin på DN debatt.Bensinförbudet blir ett viktigt steg för att nå 100 procent förnybar energi och för att minska vårt importberoende av länder med fossil energiproduktion, enligt språkrören.
Jätteinjektion till Northvolt – EIB skjuter till 517 miljoner kronor
Northvolt får nytt kapital av dignitet. Den Europeiska Investeringsbanken, EIB, skjuter till 52,5 miljoner euro, motsvarande drygt 517 miljoner kronor, för att få pilotprojektet i Sverige på fötter.
Läs mer om EIB, Northvolt EIB och Sverige.
De värvar hem NHL-svensken
Växjö Lakers är nära att landa drömvärvningen.Enligt uppgifter till SportExpressen återvänder Dennis Rasmussen till klubben och 27-åringen är en tung förstärkning inför SM-slutspelet.
Läs mer om SM-slutspelet och SportExpressen.

Kvinna kidnappades och dumpades i skogen

En kvinna gjorde upp en affär på en köp- och säljsajt.Hon bestämde träff i centrala Stockholm.Då ska hon ha kidnappats och dumpats i skogen, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.Då.
Michael Fassbender spelar huvudrollen i Kung Fury
Michael Fassbender ska spela den tidsresande superpolisen i David Sandbergs 80-talsdoftande actionkomedi Kung Fury – en direkt uppföljare till den svenska regissörens kortfilmsucc.
Läs mer om Kung Fury.
Artisten Ed Sheeran byter genre
Juventus och Basel vill överraska
På tisdagen kör åttondelsfinalerna i Champions League i gång med de två matcherna Juventus–Tottenham och Basel–Manchester City. – Vi måste ha en perfekt kväll för att överraska. Men vi tror på att allt kan hända, säger Basels tränare Raphael Wicky.
Telia drar sig ur kampen om TDC
Läs mer om TDC.
Varningen: EU-miljarder riskerar gå till Orbns vänner
Ungern ska få 250 miljarder kronor i EU-bidrag de närmaste åren. Men stora delar av pengarna riskerar att hamna hos premiärminister Viktor Orbns familj och andra närstående, varnar flera EU-parlamentariker.
Läs mer om EU-bidrag och EU-parlamentariker.
MP vill ha stopp för fossila drivmedel i Sverige efter 2030
Miljöpartiet presenterar en så kallad klimatfärdplan med 142 åtgärder som de anser ska göra att Sverige lever upp till Parisavtalet.
Läs mer om Parisavtalet och Sverige.
Martin Scorsese återvänder till tv med "The Caesars"
Martin Scorsese är visserligen mest känd för episka filmer om gangsters och brottslingar, men då och då tittar han in i tv-fabriken för att skapa magi. Efter HBO-serierna "Boardwalk Empire" och "Vinyl" är han redo för sin tredje serie.
Läs mer om Vinyl.
Michael Fassbender i "Kung Fury"-filmen
Kortfilmen "Kung Fury" slog rekord på Kickstarter, gjorde succé på Youtube och blev uttagen till filmfestivalen i Cannes. Den efterlängtade filmversionen börjar äntligen falla på plats.
Åker/Strängnäs fixade poäng i slutsekunderna
När Åker/Strängnäs senast var på Värmdö spelades bara två perioder på grund av ett inbrott i Å/S omklädningsrum. Under måndagskvällen spelades matchen klart och till slut lyckades gästerna få med sig en pinne hem.
Läs mer om Värmdö.
NK byggs om – satsar på ännu mer shopping
Det klassiska NK-huset i hörnet Hamngatan och Regeringsgatan ska byggas om. Det blir ett större varuhus med en ny restaurang.
Försäljning av gamla Karolinska kan strida mot lagen
Blotta misstanken att någon kan ha skaffat sig informationsfördelar gentemot andra budgivare är tillräckligt för att syna den kontroversiella försäljningen av gamla Karolinska. Det säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet.
Läs mer om Karolinska, Olle Lundin och Uppsala.
Sänkt av viruset: Det var döden
PYEONGCHANG. Sveriges tränare Ole Morten Iversen drabbades av noroviruset inför OS-premiären och tvingades till isolering.Nu är han på benen igen.– Jag är glad att ingen annan blev smittad, säger Iversen.
Efter krossen: Vi är trygga
HK Malmö tog på torsdagskvällen sin sjunde raka hemmaseger.En av festfixarna var Adam Lönn – som visade varför han var värd ett nytt tvåårskontrakt med klubben.– Vi gör en stabil hemmamatch, säger femmålsskytten.
Läs mer om Adam Lönn.
10 throwbacks till lökig kvinnosyn som visar att vi har kommit framåt
Alexandra Dahlström förminskades av Loa Falkman på Guldbaggegalan 1999, men det finns fler exempel på händelser som där och då inte höjde några ögonbryn - men som känns väldigt omoderna i dag.
Läs mer om Guldbaggegalan och Loa Falkman.
Nu kan du flytta in i en prästgård från 30-talet
Sugen på att bosätta dig på en naturnära gård – fylld med historia? I Eskilstuna finns nu en gedigen prästgård till försäljning.Och för 5 200 000 kronor kan den bli din!
Pär Lernströms tårar – efter frågan i tv
I kvällens avsnitt av Anders knackar på visar Pär Lernström upp sin känslosamma sida.När programledaren ska beskriva kärleken till frun Linda Öhrn Lernström, brister han ut i tårar.– Hon förstår mig, på riktigt. Hon har varit med från början. Hon var med innan allting, innan jag blev han som leder Idol, säger han.
Kaoset som hotar sprinten: Det blir en stor utmaning
PYENONGCHANG. Kylan och den hårda vinden har redan ställt till problem under OS.Och nu riskerar det bli problem för Stina Nilsson och de andra åkarna under morgondagens sprint.– Det blir en stor utmaning för vallarna, säger Teodor Peterson.
Legendaren: Sundby ljuger
PYEONGCHANG. Simen Hegstad Krüger vann OS-guld i skiathlon – tack vare en norsk lagtaktik. Så lät det i går. Men legendaren Vegard Ulvang tror inte på den förklaringen. – De är individualister, säger Ulvang till NRK.
Läs mer om NRK, OS-guld, Ulvang och Vegard Ulvang.
JUST NU: Arla återkallar över 100 000 liter mjölk
Arla återkallar nu över 100 000 liter mellanmjölk.Mjölken, som producerats i Jönköping, är dock inte hälsovådlig.– Det har blivit ett fel i homgeniseringsprocessen. Mjölken är fullt drickbar och går utmärkt att laga mat med. Men den kan skikta sig och separeras, säger Erik Bratthall, presschef Arla Sverige.
Så håller Margareta och Björn Ranelid kärleken vid liv
Författaren Björn Ranelid och hans fru Margareta Ranelid gästade Expressens kulturfest.Där berättade paret om hur de håller kärleken vid liv och hur de ska fira alla hjärtans dag i veckan.– Visst blir man trött och less, men vår ambition är att inte ge upp, säger Margareta Ranelid.
Olycka på motorväg – en av bilarna ska ligga på taket
En olycka med två personbilar har inträffat på E45 i Ale kommun norr om Göteborg.Enligt larmet från SOS ska en av bilarna ligga på taket.E45 är motorväg där olyckan inträffat.
Läs mer om Ale, E45 och Göteborg.Enligt.
Nyckeln till sprintseger: Rätt valla i sista backen
Pyeongchang. Stina Nilsson måste ha både krafter kvar och fäste under skidorna om hon ska vinna tisdagens OS-sprint. Det är i slutet av den sista backen som loppet kommer att avgöras. – Du måste ha fäste under skidorna för att kunna göra rycket i den långa sista backen, säger vallachefen Urban Nilsson.
Läs mer om OS-sprint och Urban Nilsson.
Skattegranskning gav fyra miljarder i höjd skatt
Skatteverkets granskning av svenska storföretag under 2017 har lett till att företagen fått över fyra miljarder kronor i höjd skatt.
Miljöpartiet vill sätta stopp för fossila drivmedel 2030
DN DEBATT 13/2. Miljöpartiet presenterar i dag en klimatfärdplan med 142 åtgärder som ska göra så att Sverige lever upp till Parisavtalet. En viktig punkt är att sätta ett slutdatum för fossila drivmedel: Vi vill att den sista droppen fossila bränslen för fordon ska säljas i Sverige år 2030, skriver språkrören Isabella Lövin och Gustav Fridolin.
Grip: Stina Nilsson ska slåss om medaljerna
På tisdagen satsar Sverige på nya OS-medaljer i längdskidor, den här gången ska sprintspecialisterna göra jobbet. Förbundskapten Rikard Grip berättar om de åtta åkarna.
Läs mer om OS-medaljer och Sverige.
Miljöpartiet: 2030 ska fossilt bränsle ha gjort sitt i Sverige
2030 blir året då sista droppen fossilt fordonsbränsle säljs i Sverige, om Miljöpartiet får sin vilja fram. Partiets språkrör skriver på DN Debatt om 142 åtgärder som ska göra så att Sverige lever upp till Parisavtalet.
Hanna Wigh om livet som politisk vilde: En otrolig frihet
Hanna Wigh, tidigare Sverigedemokrat, är en av fem politiska vildar i Sveriges riksdag. Efter avhoppet från SD har hon bytt politisk inriktning och skaffat sig nya hjärtefrågor. – Det är jätteskönt att vara fri och slippa skämmas för partiet hela tiden, säger Hanna Wigh.
Läs mer om Hanna Wigh och Sverigedemokrat.
Rekordmånga politiska vildar i Sveriges riksdag
Antalet förtroendevalda som lämnat sina partier och blivit politiska vildar i kommuner och i riksdagen är flera än någonsin. Fenomenet kan skada väljarnas förtroende och urholka demokratin, varnar kritiker som vill göra det lättare att utesluta partilösa.
Richard Bråse: Telia blev tagna på sängen
Telia står inte och faller med TDC. Att den danska operatören är ute ur förvärvsekvationen spelar EQT i händerna. Riskkapitalbolaget har nämligen sitt norska bredbandsbolag Broadnet ute till försäljning, vilket nu borde vara en prioriterad förvärvskandidat.
Läs mer om Broadnet, EQT och TDC.
Telia ger upp TDC-köpet: Inte rätt för våra aktieägare
Telia ger upp kampen om TDC efter att ett konsortium har lagt ett formellt bud på den danska teleoperatören värt nära 90 miljarder svenska kronor. Förutsättningarna för att förvärva TDC finns inte. Det är inte rätt värdeskapande för våra aktieägare och vi är disciplinerade med vår balansräkning, säger Telias vd Johan Dennelind till Di.
Läs mer om Johan Dennelind och TDC.
JUST NU - PÅ FD: Djurgårdens nya affär skrämmer inte - "Bevisat så pass mycket"
Djurgården gjorde under måndagen klart med Marcus Danielsson, senast i Sundsvall. Detta innebär att Stockholmslaget har fyra mycket skickliga mittbackar i form av just Danielsson, Jonas Olsson, Jacob Une Larsson och Niklas Gunnarsson.