12. Februari 2018 22.00-22.59

Federer kan bli äldste världsettan

Semifinalplats i Rotterdam på lördag och Roger Federer, 36, är återigen världsetta i tennis.
Läs mer om Roger Federer och Rotterdam.

USA-börser: Återhämtningen fortsätter på stark börsdag

Börserna i New York steg i fast tendens under måndagen. Efter förra veckans nedgång och kraftiga svängningar visade USA-börserna upp en lugnare och mer stabil utveckling. VIX-index sjönk, liksom obligationsräntan.
Läs mer om New York.

Foppa erkänner: Jag hatar dem

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Tre Kronor har haft några rejäla duster med Kanada genom åren. Och rivaliteten har satt sina spår hos legendaren Peter Forsberg. – Jag hatar egentligen Kanada, säger Forsberg i Eurosports OS-sändningar. – Vi har också ett tufft och starkt lag. Vi matchar deras så kallade tuffhet, säger Kronwall.
Här är hockeystjärnorna med hårdast krav på sig
När Sverige vann VM-guld i Köln var det NHL-stjärnor som Nicklas Bäckström och William Nylander som ledde laget offensivt.Nu är det en kedja från Skellefteå och Linus Omark som måste visa vägen.- Vi har spelare som är med här för att de producerar framåt och det är dem vi måste luta oss mot, medger förbundskaptenen.
Natalja satt meter från bomben – överlevde
SANKT PETERSBURG. Rakhmat Akilov gladdes åt nyheterna från Sankt Petersburg, fyra dagar innan han genomförde sin egen attack.En uzbekisk självmordsbombare, Akbarzjon Jalilov, sprängde sig i luften på stadens tunnelbana den 3 april i fjol och tog 15 andra med sig i döden.Natalja Kirilova, 64 år, minns Jalilov mycket väl.Men det är ett mirakel att hon kan berätta om honom.Hon satt några meter ifrån honom i tunnelbanevagnen när det small.
Man skjuten i Helsingborg
En man har hittats skottskadad i södra Helsingborg. Det är inte känt om han är allvarligt skadad.
Läs mer om Helsingborg.
Ryssar dödade i USA-understött angrepp
Två ryssar har dödats i strider mellan regimtrogen syrisk milis och den USA-stödda kurdisk-arabiska SDF-milisen.
Kvinna i 60-års åldern kidnappades av personer på köp och sälj-sajt
Efter att ha bestämt träff med en användare på en köp och sälj-sajt blev en kvinna i 60-årsåldern kidnappad, tvingad in i en säck och sedan dumpad i en skog norr om Stockholm, enligt Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.
Norge anmäls – efter bråket
Det norska längdlandslaget är vana vid rubriker.Men nu har även laget i nordisk kombination rört upp starka reaktioner.Laget riskerar nu att straffas, efter en miss från förbundets sida.–Jag kan bara beklaga, säger presschefen Gro Eide enligt TV2.
Läs mer om Gro Eide och TV2.
Se filmen på Nordkoreas omtalade klack
Nordkorea har fått stor uppmärksamhet för sin OS-delegation. Landet skickar bland annat en hejaklack på 230 unga kvinnor, som inte bara ska driva på de aktiva. Den sjungande, dansande klacken är del i försöken att skapa en klyfta mellan USA och Sydkorea, enligt säkerhetsexperter.
Läs mer om OS-delegation, Sydkorea och USA.
Man skottskadad i Helsingborg
Läs mer om Helsingborg.
Lyckoruset efter Malmö FF - Sana hjälte i Danmark
Tobias Sana lämnade Malmö FF i somras för spel i danska Århus. Före vinteruppehållet gjorde han mål och nu i omstarten sköt han matchens enda fullträff mot Hobro.
Läs mer om Danmark, Hobro, Malmö FF och Sana.
Man skjuten i Helsingborg
Läs mer om Helsingborg.
FN-soldater anklagas för brott i Kongo
Läs mer om Kongo.
Åkesson om M:s flyktingpolitik: Fult sätt att locka väljare
Jimmie Åkesson tycker inte att Moderaternas nya, tuffare migrationspolitik är trovärdig.– Att man så snabbt ändrar grundsyn på vad som har gått fel i det svenska samhället och plötsligt, från att ha kallat mig för massa hemska saker, säga saker som jag sa. Jag tror inte på det och det gör mig orolig, säger SD-ledaren till Svenska Dagbladet.
Läs mer om SD-ledaren och Svenska Dagbladet.
Möjlig islossning mellan USA och Nordkorea efter OS
Försiktigt positiva nyheter kommer från den koreanska halvön: USA tycks nu vara redo att sätta sig ner för samtal med Nordkorea. Det är ett överraskande resultat av det besök vice presidenten Mike Pence gjorde i samband med invigningen av vinter-OS i sydkoreanska Pyeongchang.
Läs mer om Mike Pence, Nordkorea, Pyeongchang och USA.
Läsare om gåtan: Såg från bussen
Nästan 300 läsare lyckades lösa senaste Stockholmsgåtan som ledde till Sankt Göransgatan 78. Här följer några läsarbilder och historier om platsen.
Lasse dog i sin bil under snöovädret
Under snöovädret fastnade Lasse, 77, i sin bil och dog – mitt i sitt eget bostadsområde.När hans bonusdotter Anna Karin hämtade bilen fick hon höra att en granne hört bilmotorn rusa i omkring en timme.– Dör gör man ju oavsett, men inte när det är så många människor i närheten. Många kanske litar på att någon annan ska göra någonting – men i det här fallet var det inte en enda människa som hjälpte honom, säger
Läs mer om Anna Karin och Lasse.
Man hittad skadad efter skottlossning
Flera uppringare larmade polisen att flera höga smällar hade hörts på en adress i Helsingborg.När polisen kom till platsen hittade de en skottskadad man.Skadeläget är oklart.– Tre personer har hämtats till förhör, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Elton Johns hund bet 5-åriga Charlotte i ansiktet
Under en lekträff hemma hos Elton John ska en femårig flicka ha blivit biten i näsan av familjens hund.Nu är femåringens mamma kritisk mot superstjärnan, för att han enligt henne inte bett om ursäkt efteråt.– Det handlar om ansvar och att vara en ansvarsfull vuxen. Jag bryr mig inte om status eller kändisskap, säger hon till The Sun.
Läs mer om Charlotte, Elton John och The Sun.
ABB har inte stoppat in en krona i Northvolt
I september jublade Northvolt åt att jätten ABB skulle investera 10 miljoner euro i batteriäventyret. Det har fortfarande inte skett, och nu vill inte ABB svara på vad som har hänt.
Läs mer om ABB och Northvolt.