12. Februari 2018 23.00-23.59

Mobbning måste bekämpas med rätt metoder

i debatt om mobbning, tidigare inlägg 5 och 9 februari Det hade varit klädsamt, anständigt, och för mig personligen mycket intressant, om Friends företrädare,
Läs mer om Det.

EKHOLM: "Ett par fullständigt galna dagar framför oss"

Foto: Bildbyrån Härom dagen försökte jag förklara för en bekant det här med övergångssystemet i hockey. Jag lär få försöka komma på ett nytt sätt efter att ha följt deadlineveckans första dag på nära håll.
Michael Fassbender aktuell i Kung fury
Läs mer om Kung.

Assanges häktning skulle hävas 2013 – då avrådde brittiska åklagare

Åklagaren Marianne Ny ville häva beslutet om utlämning av Julian Assange från Storbritannien till Sverige redan 2013. Men brittiska åklagare uppmanade henne att fortsätta med brottsutredningen, enligt Guardian.
Skön seger för Chelsea
Läs mer om Chelsea.
Stjärnan utreds – efter orden på pressträffen
PYEONGCHANG. Semen Elistratov är i blåsväder.Han valde att tillägna sin OS-medalj till de ryssar som stängts av från OS.Enligt BBC utreds han nu av IOK.
Läs mer om IOK och OS-medalj.
Chelsea bröt dystra sviten
Pressen har ökat på Chelseas manager Antonio Conte efter den senaste tidens resultat.Men under måndagskvällen tog Londonklubben en stabil 3–0 seger mot jumbon West Bromwich Albion.– Det blir lite lättare för Conte att svara på frågor efter den här matchen, säger Viasats kommentator Niklas Holmgren.
Jagad IS-ledare uppges vara allvarligt skadad efter flyganfall
Abu Bakr al-Baghdadi, terrorsekten IS högste ledare, uppges vara skadad och vårdas på ett fältsjukhus i Syrien, enligt Iraks antiterrormyndighet.
Läs mer om Syrien.
Mäklare och byggbransch rasar över försenade borätter
Byggbolag som förstör för en hel bransch och tusentals bostadsrättsköpare som skrivit på oskäligt negativa avtal. Både mäklare och byggbransch riktar nu svidande kritik mot hur köpare av nyproducerade bostadsrätter drabbas – och efterlyser lagändringar.
Många vittnar om otydliga avtal i nyproduktionen
SvD:s avslöjande att tusentals kontrakt för nyproducerade lägenheter kan vara olagliga, har lett starka reaktioner bland läsare. Bindande avtal trots förseningar eller förändrade villkor väcker ilska. Här är några av reaktionerna.
Mary J. Blige klar för Netflixserie
Läs mer om Netflixserie.
Natalja satt meter från bomben – överlevde
SANKT PETERSBURG. Rakhmat Akilov gladdes åt nyheterna från Sankt Petersburg, fyra dagar innan han genomförde sin egen attack.En uzbekisk självmordsbombare, Akbarzjon Jalilov, sprängde sig i luften på stadens tunnelbana den 3 april i fjol och tog 15 andra med sig i döden.Natalja Kirilova, 64 år, minns Jalilov mycket väl.Men det är ett mirakel att hon kan berätta om honom.Hon satt några meter ifrån honom i tunnelbanevagnen när det small.
Polishund skjuten – angrep sin hundförare
En polis har skjutit sin polishund efter att ha blivit angripen. Dramat inträffade i Värnamo efter ett träningspass, skriver Värnamo Nyheter. Polishunden gick plötsligt till attack och bet tag i hundförarens underarm.
Läs mer om Värnamo och Värnamo Nyheter.
Duterte uttalade rått hot mot kvinnor
I förra veckan uppmanade Rodrigo Duterte soldater att skjuta mot kvinnliga rebellers könsorgan. Uttalandet av Filippinernas president är det senaste i hans ofta återkommande utfall, präglade av våld och hat mot inte minst kvinnor.
Läs mer om Rodrigo Duterte.
Hazard visade vägen för Chelsea
Läs mer om Chelsea.
Amerikanska Susto till Biografbaren
Ung, alternative folk-rock-country från Charleston i South Carolina - den 7 mars dyker hyllade bandet Susto ner i Biografbarens nedervåning för en konsert.
Getingbetyg – de strålade mest på Kulturfesten
Sveriges kulturelit minglade på Expressens kulturfest.Bland gästerna syntes skådisar, regissörer och programledare.Expressens modeexpert Magda Omerspahic har satt getingbetygen på kvällens stiligaste gäster.
Calmfors: Höj skatten så att de offentliganställda kan få högre löneökningar
Offentliganställda bör ges utrymme för större löneökningar än övriga arbetsmarknaden. – Varje slags regering kommer att tvingas höja skatterna för att finansiera det, fastslår professor Lars Calmfors, som i dag presenterar en ny rapport.
Liten 3D-kock serverar en annorlunda middagsupplevelse
Restaurangbesök handlar i allt större utsträckning om mer än maten – det får gärna vara en upplevelse i fler bemärkelser.