13. Februari 2018 00.00-00.59

OS 2018: Resultat tisdag 13 februari

OS 2018 är äntligen i gång! Här hittar du alla resultat från tisdag 13 februari.

Elva städer som tros få slut på dricksvatten

I Kapstaden i Sydafrika är bristen på dricksvatten akut. Enligt myndigheterna kommer stadens kranar att stå torra i april. Samtidigt sinar tillgången till rent vatten på fler platser, skriver BBC som har sammanställt elva städer där vattenbristen stundar.
Läs mer om BBC och Sydafrika.
Tisdag 13 februari
Tisdag 13 februari

Burger King tar mark i hamburgerkriget

McDonald's utmanare Burger King visade framfötterna under fjolårets sista kvartal. Restaurangkedjan ökade sin försäljning i jämförbara restauranger – ett viktigt nyckeltal – med 4,6 procent under kvartalet.
Läs mer om Burger King.
Näst högste talibanledaren dödad i Pakistan
Den näst högste ledaren för talibanerna i Pakistan har dödats i en amerikansk drönarattack, uppgav talibanrörelsen Tehrik-i-Taliban Pakistan i ett uttalande på måndagen.
Norska utspelet: Passar Stina illa
PYEONGCHANG. Det står 1-0 till Sverige på damsidan efter Charlotte Kallas guld i skiathlon. På sprinten tror den norska damtränaren Roar Hjelmeset att det jämnar ut sig. – Banan här i Pyeongchang passar Stina Nilsson illa, säger han.
Stina Nilssons skräck: Då springer jag upp i ett träd
Stina Nilsson är storfavorit till att plocka hem OS-guldet i sprint som körs tisdag morgon svensk tid.Stjärnan har haft optimala förberedelser inför OS. Men i ett porträtt med Eurosport berättar hon om sin stora skräck under löppassen i skogen.– Då springer jag upp i ett träd, säger Stina Nilsson.
Uppgift: Jacob Zuma får 48 timmar på sig att avgå
Sydafrikas president Jacob Zuma har 48 timmar på sig att avgå.Annars kommer han att avsättas av det egna partiet ANC, uppger statliga mediebolaget SABC enligt AFP.Uppgifterna är dock inte bekräftade.
Läs mer om ANC och Jacob Zuma.
Ostraffad 24-åring åtalas för dubbelmordet i Mantorp
Han misstänks ha köpt två olika typer av tejp som han band sina offer med. Sedan utsattes de för så kraftigt våld att de avled. Fler än tusen förhör och en dna-träff senare grep polisen den 24-årige mannen i Mullsjö. På tisdag åtalas han för rånmorden på ett äldre par i Mantorp.
Läs mer om Mantorp och Mullsjö.