13. Februari 2018 01.00-01.59

Butiksägare skadad vid rån

Alko tappade stort när procenten höjdes i Finland

Försäljningen i finländska motsvarigheten till Systembolaget, Alko, sjönk under årets första månad med 7,5 procent. Förklaringen: Höjd procentgräns för alkoholdrycker som säljs i vanliga butiker, och att alkoläsken då fick plats under den nya gränsen.
Läs mer om Alko, Finland och Systembolaget.
Pojke fick opereras efter glas i skolmaten
En pojke på en skola i Borås kommun var tvungen att opereras sedan han fick i sig glas när han åt på skolan och skadade matstrupen, rapporterar SR P4 Sjuhärad.

Kim Jong-Un: Sydkorea imponerar

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un hyllar Sydkorea och kallar landets agerande under vinter-OS imponerande, enligt diktaturens statliga nyhetsbyrå KCNA.
Läs mer om Kim Jong-Un och Sydkorea.
Hus förstörda efter cyklon i Tonga
En cyklon har drabbat önationen Tonga. Från landets mest tätbefolkade ö Tongatapu rapporteras det om avblåsta hustak och gator som översvämmats.
Läs mer om Tonga och Tongatapu.
Arthur C Clarke i SvD 1957: Vägen till världsrymden
Det vore dåraktigt att nu försöka sätta en gräns för vad ingenjörskonsten kan uppnå låt oss säga år 2500 – men vi måste naturligtvis också tänka oss möjligheten att världens största begåvningar vid det laget intresserar sig mer för att knacka pilspetsar av flinta än för att åstadkomma en artificiell atmosfär på Mars. Det är medlemmen i Royal Astronomical Society Arthur C Clarke som i nedanstående artikel gör denna stillsamma reservation i sin annars optimistiska betraktelse över utvecklingen inom rakettekniken.
Hus förstörda efter cyklon i Tonga
Läs mer om Tonga.
Legendaren: Männen fick betydligt mer pengar
Hon var en av 60-talets bästa kvinnliga skidåkare. Men den ekonomiska ersättningen för den dubbla guldmedaljören i OS 1968 uteblev. I dag önskar Toini Gustafsson att hon hade fått mer lön för mödan.– Visst skulle man krävt mer. Men samtidigt var jag blyg och ville inte ställa till med bråk, säger Toini Gustafsson.
Läs mer om Toini Gustafsson.