13. Februari 2018 05.00-05.59

Fotbollsfeber i kylan inför Arsenals besök

Graham Potter har gett Östersund ett fotbollslag att älska. Nu väntar succklubbens största ögonblick hittills – hemma mot Arsenal. – Folk pratar om matchen hela tiden och arenan kunde ha varit utsåld flera gånger om, säger ÖFK-tränaren.
Läs mer om Arsenal och Östersund.

Otäcka bilderna – stjärnan kraschar

PYEONGCHANG. Stark vind har stoppat de alpina åkarna – fram tills i dag.Då startade den alpina kombinationen med en otäck krasch.Rysslands Pavel Trikhichev kom fel in i ett hopp och flög handlöst in i skyddsnätet.
Hanna Wigh: Jag borde ha lämnat mycket tidigare
Hanna Wigh valde att lämna Sverigedemokraterna efter att en kollega utsatt henne för sexuella övergrepp.Nu, ett halvår senare, önskar hon att hon tagit beslutet tidigare.– Jag brukar säga att Sverigedemokraterna är som ett politiskt McDonald's – man mår inte bra av att äta för mycket av det, säger Hanna Wigh till Dagens Nyheter.
Fotbollsfeber i kylan inför Arsenals besök
Graham Potter har gett Östersund ett fotbollslag att älska. Nu väntar succéklubbens största ögonblick hittills - hemma mot Arsenal.
Läs mer om Arsenal och Östersund.

Svenska stjärnorna riskerar att bli petade

PYEONGCHANG. Anna Haag fick en tung start på OS.Nu bekräftar tränaren Ole Morten Iversen att hon riskerar att petas inför 10 kilometer fristil.Även Stina Nilsson kan hamna utanför laget.– Vi är osäkra, säger Iversen.
Läs mer om Iversen och Ole Morten Iversen.
Kinas stora turistande – ett politiskt maktmedel
HONGKONG. Antalet kinesiska turister fortsätter att expandera världen över, enligt nya siffror. Men bedömare varnar att turismen används som politiskt maktmedel.
Uppgifter: Jacob Zumas har avsatts
Sydafrikas president Jacob Zuma har avsatts av regeringspartiet ANC, enligt uppgift till Reuters. Statliga mediebolaget SABC rapporterar samma sak, med hänvisning till en partikälla.
Läs mer om ANC och Jacob Zuma.
Nylander tvåmålsskytt mot Tampa
William Nylander gjorde två mål när Toronto besegrade Tampa Bay med 4–3 i NHL-ishockeyn.
Läs mer om Tampa Bay, Tampa och Toronto.
Småföretagare obekymrade – trots högre sjuktal
Endast en av fem småföretagare oroar sig för att medarbetarna ska sjukskriva sig, enligt en ny undersökning. Samtidigt ökar både arbetsgivarens ansvar och antalet sjukskrivningar i landet.
Uppåt på Asiens ledande börser
Tokyobörsen öppnade uppåt efter två dagar av positiva siffror på Wall Street.
Läs mer om Wall Street.
Nattens nyheter: Tak rasade in på ladugård - 160 kor kvar i rasmassorna
Så var natten i Ångermanland. Lokalt: Omkring 160 mjölkkor hamnade under rasmassorna sedan delar av ett ett tak rasat in på en stor ladugård söder om Sidensjö.
Läs mer om Sidensjö och Ångermanland.
Nylander tvåmålsskytt mot Tampa
Läs mer om Tampa.
Kaos hotar sprinten: Det kommer smälla
PYEONGCHANG. Tre snåriga passager och ett OS-guld på spel.Herrarnas sprintbana får utövarna att frukta en kaossprint.– Jagär övertygad om att det kommer bli incidenter, säger herrtränaren Ola Ravald.– Det kommer att smälla, säger Oskar Svensson.
Hus förstörda efter cyklon i Tonga
En cyklon har drabbat önationen Tonga. Från landets mest tätbefolkade ö Tongatapu rapporteras det om avblåsta hustak och gator som översvämmats.
Läs mer om Tonga och Tongatapu.
Trump beklagar sorgen efter krasch
USA:s president Donald Trump har ringt president Vladimir Putin i Ryssland för att framföra sina kondoleanser efter flygkraschen i helgen då 71 personer omkom.
Hundratals på väg mot USA stoppade
Över 500 människor som flytt länder i Centralamerika har stoppats i Mexiko i helgen. De var på väg mot USA och många riskerade livet på vägen, enligt mexikanska myndigheter.
Läs mer om Centralamerika, Mexiko och USA.
Flygplats i London öppen efter att bomb flyttats
London City Airport, en mindre flygplats i den brittiska huvudstaden, kommer att öppna igen sedan en bomb från andra världskriget flyttats.
Läs mer om London.
I dag kör Stina Nilsson för guld i sprinten
Får Stina Nilsson revansch för den snöpliga missen på VM i fjol? Den svenska längdstjärnan är en av favoriterna i dagens OS-sprintlopp – i hård konkurrens med främst norskan Maiken Caspersen Falla.
Bengtzing avslöjar lyxlivet i Spanien
Linda Bengtzing har köpt drömbostaden i Spanien, ett lyxigt hus vid havet. Men schlagersångerskan avslöjar att det är ett hårt och oglamouröst jobb att få ordning på huset. Ni som fått för er att jag är i solen på semester för att piffa nån turkos kudde i en Hooooowaaard soffa. Nej. skriver hon på sin Instagram.
Läs mer om Hooooowaaard, Instagram och Spanien.
Stinas hemliga plan – för att ta OS-guld
PYEONGCHANG. Någon som undrar vad Stina Nilsson gör sista dygnet före sitt livs viktigaste lopp?Här är svaret:Hon tittar på sig själv.– Det är en metod vi använder med förkärlek, säger Nilssons mentale coach Rune Gustafsson.
Bokhunden Teodora får barnen att vilja läsa
Bokhunden Teodora lyssnar uppmärksamt när 7-åriga Aline läser. Stadsbiblioteket har fått en ny kollega med lurviga öron som ska öka läslusten hos barn. – Teodora är en kravlös lyssnare som varken dömer eller rättar barnen, säger barnbibliotekarien Max Elnerud.
Läs mer om Aline och Max Elnerud.
Så farliga är gamla legobitar
Gammalt lego kan vara skadligt. Så löd rubrikerna i förra veckan efter att en brittisk studie kommit fram till att halterna av bland annat kadmium var alltför höga i en del gamla legobitar. Men hur farligt är det egentligen att låta sina barn leka med gammalt lego?
Skott mot restaurang i Spånga
Flera skott har avlossats mot en restaurang i Spånga i nordvästra Stockholm under natten.
Läs mer om Spånga och Stockholm.
Detta händer tisdag 13 februari
Dagens viktigaste hållpunkter i affärsvärlden.
Skott mot restaurang i Spånga
Flera skott har avlossats mot en restaurang i Spånga i nordvästra Stockholm under natten. - Det är inga personskador men några kulhål i fasaden, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.
Räntehöjning var god dröj
Riksbankens första räntehöjning på sju år kommer kanske i juli, men troligen först i september, enligt prognosmakare.
Skott mot restaurang i Spånga
Läs mer om Spånga.
Ät långsammare – för att gå ner i vikt
Personer som stressar i sig maten skulle kunna gå ner i vikt om de tuggar långsammare och tar en paus mellan tuggorna, visar ny forskning.
Skott avlossade mot restaurang
Flera skott har avlossats mot en restaurang i Spånga i nordvästra Stockholm under natten.– Det är inga personskador men några kulhål i fasaden, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.