13. Februari 2018 08.00-08.59

Tiggande man gripen för penningtvätt

En man som tiggde vid Resecentrum i Uppsala greps på måndagen misstänkt för brott mot penningtvättslagen, skriver Upsala Nya Tidning. - Det var mitt på dagen i går som en man kontrollerades av polis.

Förlust för Precise

Precise Biometrics, som levererar teknik för fingerigenkänning, redovisar ett resultat efter skatt för kvarvarande verksamhet på -12 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (4,4).
Läs mer om Precise.
Förlust för Viking Supply Ships
Rederiet Viking Supply Ships, som förut hette Transatlantic, redovisar ett resultat efter skatt på -132 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (-145). Resultatet per aktie uppgick till -0:30 kronor (-0:50).
Läs mer om Transatlantic.
Öberg har medaljen inom räckhåll
De svenska skidskyttarna är i superform, säger förbundskaptenen Wolfgang Pichler. Så det där med att se och lära inför OS 2022 känns inte så viktigt längre. – Jag har ju redan varit och nosat på medalj, säger Hanna Öberg inför distansloppet.

Just nu: Akilov på plats i rätten med rysk tolk

Kortklippt med halvlångt skägg och iförd häktets gröna kläder förs terroråtalade Rakhmat Akilov in i den underjordiska säkerhetssalen. Nu inleds rättegången. Följ vår direktrapport.
Läs mer om Rakhmat Akilov.
Hyllad sångare död – blev 89 år gammal
Sångaren Vic Damone har dött.Artisten som också hyllades av Frank Sinatra för sin röst dog omgiven av familj och vänner på sjukhus.Vic Damone blev 89 år gammal.
Läs mer om Frank Sinatra.
Stjärnans protest – mitt under finalen
PYEONGCHANG. Silvia Mittermüller skadade sig så svårt på träning av hon tvingas sitta i rullstol ett tag.Nu rasar hon mot OS-arrangören för att de inte kan garantera atleternas säkerhet.– Det är en skam för vår sport, säger hon till Frankfurter Allgemeine.
Finvin när svensken själv får välja
Trenden att köpa dyrare alkoholprodukter framför billiga står sig. – Vi ser att det är fler som väljer en något dyrare produkt, säger Systembolagets vd Magdalena Gerger.
Läs mer om Magdalena Gerger.
Seinfeld anklagas för idstöld
Jerry Seinfeld anklagas för att ha stulit idn till sin bil- och kaffeserie Comedians in cars getting coffee.
Följ tisdagens börsöppning
Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45.
Minskad vinst för Bonnier
Bonnier som bland annat äger TV4, tidningsjättarna Dagens industri, Expressen och Dagens nyheter samt bokverksamheterna Albert Bonniers förlag och Adlibris omsatte 25,7 miljarder kronor under 2017, vilket är en marginell uppgång från 2016.
Läs mer om Bonnier, Expressen och TV4.
A3 gjorde förlust efter skatt i fjärde kvartalet
Teleoperatören A3, som bytt namn från Alltele, redovisar ett resultat efter skatt på minus 2,3 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (8,2).
Läs mer om Alltele.
ELLEs marsnummer - i butik nu!
Nu finns ELLEs marsnummer 2018 i butik. Cia Jansson väljer ut numrets höjdpunkter. Det nya vårmodenumret är här! En salig blandning av inspirerande färgsprakande vårtrender som väcker lusten och inspirationen till liv efter månader av mörker.
Här är de mest kärleksfulla stjärntecknen - och de minst romantiska
Välja partner efter stjärnorna? Varför inte. De olika horoskopen har trots allt olika egenskaper och vissa är mer kärleksfulla än andra. Här är de fem mest kärleksfulla tecknen - och de minst romantiska.
Hagelins förvandling: "Det brukar komma efter jul för mig för varje år"
STANLEY CUP-FORM? Carl Hagelin har hittat formen efter en trög inledning på säsongen. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund Han öppnade säsongen med sex poäng på 42 matcher - och blev ifrågasatt.
En ny Nilsson tar ton: Jag ska sjunga i resten av mitt liv
Sveriges senaste sopranstjärna har ett sångarnamn som förpliktar. Snart debuterar Christina Nilsson på Kungliga Operan med en riktig drömroll: Aida i ett av Verdis mest mytomspunna verk.
Sångare hyllar Birgit Nilsson i flera konserter
Den 17 maj är det 100 år sedan Birgit Nilsson föddes. Det firas på flera håll i landet och även i SVT.
Läs mer om Birgit Nilsson och SVT.
Nya minihotellet i London där du bor galet billigt
Bo i centrala London i en hel vecka – för mindre än vad det kostar att bo på ett vanligt turisthotell en enda natt.Det är lockropet när London nu får sitt första kapselhotell efter berömda japansk förebild.
Läs mer om London.
Stor City-dominans i Champions League
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Det kan bli storseger för heta titelkandidaten
Dagens bästa spel 13 februariSpelform: Bomben 1Spelstopp: 20.44Spelexpert: Johan Meijer
V64 och DD: Hon vinner oavsett resa
Spelvärd: Eskil HellbergTisdag 13 februariV64 och Dagens Dubbel, JägersroBeräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)
Läs mer om JägersroBeräknat.
Han kan ta tredje raka spetssegern
Det var ingen vidare klass på förra onsdagens lopp på Solvalla. Deras egna tävlingar på tisdagarna drar ner kvaliteten på V86-loppen vilket märks även denna vecka då många dåliga hästar är anmälda. Tråkigt!Det finns några starka spikförslag vilket behövs på det svåra V86-spelet.Highspirit i V86-1 är bästa spiken.
Läs mer om Solvalla.
Svensklaget har en tuff uppgift mot Atltico
SPELSERVICE: EUROPATIPSET STRYKTIPSET MÅLTIPSETTORSDAG 15 FEBRUARIEuropatipset (spelstopp 18.59)LÖRDAG 17 FEBRUARIStryktipset/Måltipset (spelstopp: 15.59)SPELEXPERT: ESKIL HELLBERG
Läs mer om Atltico.
Bokrecension: Leif Zern förnyar alltid blicken på bildmakaren Bergman
Leif Zerns Se Bergman ges ut i en omarbetad nyupplaga. Det är en skarp och lyhörd påminnelse om att det först var filmaren Bergman som erövrade världen med sina bilder.
Läs mer om Bergman.
Flygplats i London öppen efter att bomb flyttats
London City Airport, en mindre flygplats i den brittiska huvudstaden, kommer att öppna igen sedan en bomb från andra världskriget flyttats.
Läs mer om London.
Viking Supply Ships resultat: Minus 132 miljoner kronor
Rederiet Viking Supply Ships, som förut hette Transatlantic, redovisar ett resultat efter skatt på minus 132 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (minus 145).
Läs mer om Transatlantic.
Invuo-avknoppade SDS visar röda siffror
SDS, som knoppades av från det bolag som numera heter Invuo, redovisar ett resultat efter skatt på minus 6,3 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (0,4).
Läs mer om Invuo.
Glöm inte kulturen i valet
Partierna överträffar varandra i att lova fler poliser, fler militärer och hårdare straff så här en bit in i valåret. Valrörelsen får dock inte enbart handlar om lag och ordning. Kulturpolitiken borde också få ta plats.
Ny vd i Paradox
I samband med bokslutskommunikn presenterade spelutvecklaren en ny vd.
Läs mer om Paradox.
Shaun Whites kaxiga utspel inför OS-finalen
PYEONGCHANG. Shaun White hyllades likt en rockstjärna efter kvalet i halfpipe.Snowboardstjärnan fick hela 98.50 poäng och är nu stor favorit inför onsdagens final.– De unga killarnas prestation eldade upp mig, så jag ville visa att jag har gjort detta hela livet, säger Shaun White.
Läs mer om OS-finalen och Shaun White.
Avslöjar Lindsey Vonns utbrott: Jag var livrädd
Lindsey Vonn är en av alpinvärldens mest rutinerade åkare. Men under ett möte med svenskan Anna Swenn-Larsson tappade Vonn humöret. –Jag var faktiskt livrädd, säger Swenn-Larsson i Kanal 5.
Väg avstängd efter lastbilskrasch
En lätt lastbil och en personbil har kolliderat på Norra Holländaregatan i Ringmåla, Karlshamn.Två personer är lindrigt skadade.Vägen har stängts av i samband med olyckan.
Cyklist påkörd – ambulans på plats
En cyklist har blivit påkörd av en bil i Karlstad. Det är oklart hur olyckan gått till.Ambulans är framme på platsen och även polis och räddningstjänst har larmats.– Cyklisten klagar på smärta i rygg och huvud, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vi polisen region Bergslagen.
Addlife höjer utdelningen
Medicinteknikbolaget Addlife hade en nettoomsättning på 668 miljoner kronor (611) under det fjärde kvartalet 2017.
Catella Hedgefond trotsade börskaoset
Catella Hedgefond steg med 0,4 procent under januari, vilket kan jämföras med fondens index, MSCI Nordic, som ökade med 1,5 procent.
WNT Research skjuter på fas 2-studie
WNT Research skjuter på starten av den planerade fas 2-studien av läkemedelskandidaten Foxy-5. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Foxy-5.
Karlsson tar titel på WSOP Circuit i Florida
Alfred Karlsson från Östergötland belönades iår kväll med en vinnarring och nära $90 000 i prispengar för segern i ett av eventen i WSOP Circuit Seminole Casino Coconut Creek i Florida, USA.
Läs mer om Florida, USA och Östergötland.
Avled efter att aorta brustit - ska utredas
En man sökte hjälp för bröstsmärtor, blev inlagd på Helsingborgs lasarett och morgonen efter konstaterades läckage i aortaklaffen.
Rättegången börjar mot Rakhmat Akilov - så kommer det gå till
I slutet av januari släpptes förundersökningen rörande åtalet mot Rakhmat Akilov. Han är den 39-årige uzbekiske medborgare som har erkänt att han utförde det fruktansvärda terrorattentatet som skakade Stockholm och Sverige den 7 april 2016.
Läs mer om Rakhmat Akilov, Stockholm och Sverige.
Räntehöjning var god dröj
Riksbankens första räntehöjning på sju år kommer kanske i juli, men troligen först i september, enligt prognosmakare. Nordeas chefsanalytiker Torbjörn Isaksson sticker ut hakan: Nästa år, säger han.
Läs mer om Torbjörn Isaksson.
Ny vd i Paradox
Spelutvecklaren Paradox Interactive ämnar utse styrelseledamoten Ebba Ljungerud, Chief Commercial Officer på Kindred, till ny vd med start i augusti 2018.
Indutrade under förväntan
Teknikförsäljningsbolaget Indutrades ebita-resultat blev 299 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017.
OS har fått sitt första dopningsfall
OS i Sydkorea har fått sitt första dopningsfall. Den Japanska skridskoåkaren Kei Saito har visat spår av substansen acetazolamid i kroppen, och lämnar nu spelen med omedelbar verkan.
Läs mer om Kei Saito och Sydkorea.
Galna kraschen – han fäller alla
Matthias Mayer kraschade i herrarnas kombination. Österrikiskan klarade sig bra – men han tog med sig ett gäng funktionärer och fotografer i sitt fall.
Man avled efter att aorta brustit – händelsen ska utredas
En man sökte hjälp för bröstsmärtor, blev inlagd på Helsingborgs lasarett och morgonen efter konstaterades läckage i aortaklaffen. Morgonen efter förvärrades tillståndet och på akuten i Lund konstaterades att aortan brustit, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.
Läs mer om Lund.
Precise gör förlust – som väntat
Precise Biometrics, som levererar teknik för fingerigenkänning, redovisar ett resultat efter skatt för kvarvarande verksamhet på minus 12 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (4,4). Det rapporterade nettoresultatet, inklusive en vinst från avyttrad verksamhet, låg på minus 9,7 miljoner kronor (2,7).
Indutrade missar förväntningarna
Teknikförsäljningsbolaget Indutrades ebita-resultat blev 299 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017. Analytikerna hade räknat med ett ebita-resultat på 319 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning inför rapporten.
Moberg Pharma visar svarta siffror i fjärde kvartalet
Läkemedelsbolaget Moberg Pharma redovisar ett resultat efter skatt på 9,6 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (minus 2,5). Resultatet per aktie uppgick till 0,55 kronor (minus 0,17).
Engångsposter tyngde Hoist
Hoist Finance, som köper portföljer med förfallna blancolån, redovisar ett rörelseresultat på 190 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017.
Läs mer om Hoist.
Nisse: Smarta hem-kunskap
Ingress. Framtidens digitala hemelektronik är inte alltid så hjälpsam som man skulle önska.
Skönhetsvård och fordonsservice granskas
Skatteverket specialgranskar i år tre branscher för att stoppa svart arbetskraft och fusk. Företag inom skönhetsvård, fordonsservice och livsmedels- och tobaksgrossister är de som finns i myndighetens sökarljus, rapporterar SR Ekot.
Rakhmat Akilov: Rättegången dag för dag
Rättegången mot terroristmisstänkta Rakhmat Akilov inleds tisdag den 13 februari och beräknas pågå i tre månader. Den är det största målet Stockholms tingsrätt har haft med 155 målsäganden, ett stort antal vittnen och flera experter som kommer att höras under huvudförhandlingen. Här är vad som händer i målet dag för dag.
Läs mer om Rakhmat Akilov.
Fastator har utsett Erik Penser Bank till likviditetsgarant för sin aktie som är noterad på First North
Syftet är att att öka aktiens likviditet samt underlätta handel i aktien.
Läs mer om Erik Penser Bank och First North.
Stark orderingång för Peab
Byggbolaget redovisar en hög orderingång och höjer utdelningen. Det framgår av bokslutskommunikn. Orderingången blev 12.060 miljoner kronor mot väntade 10.432 miljoner kronor. Utdelningen höjs till 4 kronor per aktie, väntat var 3,74 kronor.
Läs mer om Peab.
Bättre än väntat för Thule
Friluftsbolaget Thule redovisar ett underliggande rörelseresultat på 65 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (55).
Läs mer om Thule.
Avdrag för taxi kan hjälpa oss att kapa bilresorna
En skattereform för taxi skulle bidra till stor samhällsekonomisk nytta. Bilresorna skulle totalt sett minska med avsevärda effekter exempelvis för Stockholms innerstad, skriver Peter Norman, Claudio Skubla och Monica Renstig.
Det dummaste som sagts under hela OS
Thomas Wassberg fick i uppgift att analysera de svenska skidherrarnas fiaskolopp i OS.Vad vi fick tillbaka var en fördomsfull och direkt oförskämd dom över en hel generation.
Två bilar i krasch – två till sjukhus
Två personbilar var under tisdagsmorgonen inblandade i en krock i Uddevalla. Fyra personer ska ha färdats i bilarna vid kollisionen och två personer fördes till sjukhus med ambulans.– Det verkar som att det var två lindrigare skador, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen region Väst
Läs mer om Tommy Nyman, Uddevalla och Väst.
Totalstopp i trafiken – tre bilar i olycka
Tre bilar ska vara inblandade i en olycka på riksväg 27 i Anderstorp.Olyckan har enligt uppgifter orsakat totalstopp i trafiken.Samtliga drabbade ska vara ute ur bilarna.
Läs mer om Anderstorp.Olyckan.
Thule strax över förväntan – höjer ordinarie utdelning
Friluftsbolaget Thule redovisar ett underliggande rörelseresultat på 65 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (55).
50 spelare födda -02 med chans på nästa 100-lista
PLUS 50 spelare födda -02 med chans på nästa 100-lista Årets 100-talanglista har precis presenterats. Nu inleds scoutingen för nästa års upplaga, med spelare födda 2002 och senare.