13. Februari 2018 12.00-12.59

Fler asylsökande i Japan - men få släpps in

Antalet människor som söker asyl i Japan ökade under 2017 med 80 procent jämfört med året före.
Läs mer om Japan.

Monstren är på jakt i "A Quiet Place" - se nya trailern

Kan "A Quiet Place" bli vårens mest nagelbitande rysare? Den första trailern berättade inte mycket om handlingen, förutom att vi såg en skrämd familj leva i total tystnad, gömda från något otäckt.
Läs mer om A Quiet Place.
Nu kommer betalväggar till Facebook på IOS
Facebook och Apple har nått en överenskommelse och Facebook kommer nu aktivera sin funktion för betalväggar i IOS-appen.
Läs mer om Apple och Facebook.
Huawei anklagas för fejkrecensioner i USA
Den kinesiska tillverkarens Mate 10 Pro-telefon har inte släppts i USA ännu – men har redan fått fler än 100 omdömen på Best Buy. Många är väldigt positiva.
Läs mer om Best Buy, Mate, Pro-telefon och USA.

Nu kommer betalväggar till Facebook på IOS

Facebook och Apple har nått en överenskommelse och Facebook kommer nu aktivera sin funktion för betalväggar i IOS-appen.
Läs mer om Apple och Facebook.
Snacksen lyfte Pepsico
Läs mer om Pepsico.
Svensk vurpa – direkt i starten
Viktor Thorn överraskade alla i prologen.Men i kvartsfinalen föll svensken pladask – direkt.– Aj, aj, aj, säger Per Elofsson.En mardröm, skriver kommentatorn Jacob Hård i SVT:s liverapportering.
Läs mer om Jacob Hård och Per Elofsson.En.
Ilskan: Tänker inte ge dig det
PYEONGCHANG: Hårda vindar satte käppen i hjulet för Ida Ingemarsdotter som kom trea i kvalet och missar semifinalen.– Jag tappade balansen helt. Jag fick kämpa för att få ihop benen men det var som att vinden tog mig, säger hon.
Läs mer om Ida Ingemarsdotter.
Bitcoinspekulant upptaxerad för miljonbelopp
En enda växlare av bitcoin blev i fjol upptaxerad för miljonbelopp. I år kommer Skatteverket att satsa mer på granskningen av spekulationer och handel i kryptovalutor.
Läs mer om Skatteverket.
Migrationsverket slår ner på förslag om ensamkommande
Migrationsverket kritiserar regeringens lagförslag om att flera ensamkommande ska få uppehållstillstånd om de studerar på gymnasiet. Myndigheten menar att den nuvarande lagstiftningen skulle kompliceras ytterligare.
Huawei anklagas för fejkrecensioner i USA
Den kinesiska tillverkarens Mate 10 Pro-telefon har inte släppts i USA ännu - men har redan fått fler än 100 omdömen på Best Buy. Många är väldigt positiva. Huaweis Mate 10 Pro-telefon är riktigt bra.
Läs mer om Best Buy, Mate, Pro-telefon och USA.
Torka i Sydafrika klassas som katastrof
Läs mer om Sydafrika.
STORT TEST: Här är bästa espressomaskinen
God och smakrik – eller som en tunn kopp bryggkaffe.Trots att exakt samma kaffebönor används blir espresson olika bra.Testfakta har testat sju automatiska kaffemaskiner.
Tv-parets svåra kamp – efter Biggest loser
När Pontus Björklund var med i förra årets säsong av Biggest loser gick han ner 51 kilo.Men nu har han gått upp nästan allt igen.Han är kritisk till det stöd deltagarna fick under programtiden, säger han i Malou efter tio.– Jag var där i sju veckor för att få bort ett beteende och ett beroende. Jag anser jag att sju veckor inte är så lång tid, säger han i programmet.
Läs mer om Biggest och Malou.
Stjärnans varning: Har bra känsla
Frode Hamre ådrog sig inre blödningar och skadade njurarna och mjälten när han i lördags var med om en olycka.Nu är den norske championtränaren hemma igen och hoppas att hästarna i onsdagens V86-omgång kan ge honom lite plåster på såren.- Jag vill varna för U.F.Andover Again. Henne har jag bra känsla för, säger Hamre om den tänkbara skrällen.
Läs mer om Hamre.
Man anhållen för explosion i Malmö
Nu har en man i 30-årsåldern anhållits, misstänkt för detonationen i Rosengård.Det var på måndagen som han greps och anhölls senare samma dag.Mannen misstänks för allmänfarlig ödeläggelse.
Läs mer om Malmö och Rosengård.Det.
5-åring skadad efter vansinnesfärd i 160
Den mötande bilen hade inte en chans när 19-åringen tappade kontrollen över sitt fordon.Vansinnesfärden slutade i en våldsam frontalkrock på Amiralsgatan.Förararen hävdar att han tvingades väja för en kanin.
Hundratals svenska bolag utreds efter Paradisläckan
Skatteverket har identifierat 216 svenska bolag och personer i Paradisläckan. Och listan växer. Utredningen ger nya ledtrådar om avancerad skatteplanering, skriver DN.
Läs mer om Paradisläckan.
Black Panther-regissören kommenterar Imax som bio-format
Alla vet vi att Imax och deras specialbyggda biografer med enorma, enorma dukar och maffiga bildratio - ofta innebär en bioupplevelse utöver det vanliga.
Läs mer om Imax.
Torka i Sydafrika klassas som katastrof
Sydafrika har utfärdat ett nationellt katastrofläge med anledning av den torka som drabbat delar av landet.
Läs mer om Sydafrika.
Skrällkungen visar upp sin toppform?
Han låg bakom årets största V75-skräll hittills.På lördag siktar Peter G Norman på att slå till igen.- Alla hästar kommer med bra form så jag tycker inte att någon känns chanslös, säger formtränaren inför jackpotomgången på Axevalla.
Läs mer om Axevalla och Peter G Norman.
Norska stjärnan i tårar efter missen
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Katherine Harsem blev utslagen direkt i OS-sprinten.Den norska stjärnan var enormt besviken efter missen – och brast ut i gråt efter målgång.
Läs mer om OS-sprinten.Den.
Tiggare greps av polis – hade sex miljoner kronor på sig
På måndagen grep polisen en man som tiggde pengar vid Resecentrum i Uppsala.I jackan hade han flera sedelbuntar – totalt hela sex miljoner kronor i kontanter, skriver UNT.– Jag har aldrig varit med om ett liknande belopp i de här sammanhangen, säger lokalpolischefen Jale Poljarevius till tidningen.
Läs mer om Resecentrum, UNT och Uppsala.I.
Ny rapport visar: Elbilen kör snabbt in smutsiga batterier – bensin- och dieselbilarna kan inte konkurrera
Bensin- och dieselbilar är frånkörda – elbilen är renare. Det visar en ny rapport från ICCT. Inte ens om elbilen laddas med smutsig el från kolkraftverk släpper den ut mer än en genomsnittlig personbil med förbränningsmotor.
FinalLoud - Limitern med det lilla extra till PC och Mac
TBProAudio lanserar FinalLoud, verktyget som hjälper dig att automatiskt ställa önskad nivå när du mastrar för olika format.
Läs mer om FinalLoud, Limitern och Mac.
Finland föll – men klarade tjuvattack
1–4 mot Kanada var andra raka förlusten för Finland i hockeyturneringen i OS. Dessutom höll laget på att bli rånat på sina klubbor i helgen. Den fräcka kuppen – mitt under premiären mot USA – stoppades dock av ordningsvakter.
Läs mer om Finland, Kanada och USA.
Precise lämnar ingen helårsprognos: Jättesvårt i det läge som är nu
Det svårbedömda marknadsläget bidrar till att Precise Biometrics, som levererar teknik för fingerigenkänning, inte vill lämna någon specifik helårsprognos för 2018.
Man anhållen för explosion i Malmö
En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för inblandning i explosionen vid en kontorsbyggnad i Malmöstadsdelen Rosengård den 21 januari. Mannen greps under måndagen och anhölls samma dag.
Ny Frölundaspelare lånas ut till Björklöven
Oliwer Fjellström lånas ut till Björklöven. Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen Sedan tidigare blev det klart att Filip Westerlund lånas ut från Frölunda till Björklöven. Nu lånas ytterligare en yngling ut till den allsvenska klubben.
PETTERSSON: "Ge oss trejder i SHL!"
Ledin och Miele Foto: Bildbyrån De senaste dagarna har ganska tydligt visat att det där gapandet vi hör ibland om att man måste införa trejder i svensk hockey egentligen är ganska onödigt.
Läs mer om Miele Foto och SHL.
Man anhållen för explosion i Malmö
Läs mer om Malmö.
Sätt press på Rwanda att lämna avtal med Israel
Ett hemligt avtal om överlämning av asylsökande mellan Israel och Rwanda är en del av en obehaglig utveckling där rika länder skjuter över ansvaret för flyktingar på fattigare länder, och mänskliga rättigheter åsidosätts. Sverige bör verka för ökad transparens och medverka till att sätta press på Rwanda att lämna avtalet. Det skriver Miri Stryjan, forskare vid Ben Gurion University i Israel.
Kräver bevis för självmord i Irans fängelser
En våg av påstådda självmord i iranska fängelser har fått familjer och rättighetsgrupper att kräva oberoende utredningar. Landets rättsväsende är slutet och med tanke på hur det fungerar finns anledning att ifrågasätta händelseförloppet, enligt en expert.
Skrällen: Dahlin kan petas – i premiären
Rasmus Dahlin ses som svensk hockeys allra största framtidslöfte.Men den offensiva backen kan komma att bli petad ur truppen inför första OS-matchen för Tre Kronor, skriver Aftonbladet.
Missar premiären efter pappersstrul
Kalmar FF inleder tävlingssäongen på lördag med cupmatchen mot Åtvidaberg.Fem av lagets spelare har fortfarande inte fått alla papper på plats och riskerar därför att missa premiären.– Gbenga Arokoyo har vi räknat bort och det är frågetecken runt Hiago, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till Barometern.
Läs mer om Barometern, Hiago och Åtvidaberg.Fem.
Tiggande man gripen för penningtvätt
En man som tiggde vid Resecentrum i Uppsala greps på måndagen misstänkt för brott mot penningtvättslagen, skriver Upsala Nya Tidning.
Magnus Dagel: Rejäl revansch för Peab
Efter det senaste halvårets byggmisär med vinstvarningar, nedskrivningar och bostadsfrossa var Peabs bokslut en frisk fläkt. Stort sett allt var bättre än väntat och uppstället för aktien på 10 procent känns faktiskt rimligt.
Läs mer om Peab.
Ekonomiska förtroendet bland USA:s småföretag oväntat högt
Det ekonomiska förtroendet bland amerikanska småföretag steg i januari jämfört med föregående månad. Det visar ett index från NFIB, National Federation of Individual Business, på tisdagen.
Läs mer om National Federation.
Sverigeturn för Vulkano
Läs mer om Vulkano.
Källström flyger till tv-studio i Sydkorea
Läs mer om Sydkorea.
Neutrala ryssar känner pressen
De får inte spela i sina vanliga landslagströjor och kallas under OS för OAR. Men en sak är som vanligt för de ryska hockeyspelarna – förväntningarna hemifrån. – Det är alltid press på det ryska laget, vi får hoppas att det går bättre än senast, säger Ilja Kovaltjuk.
Läs mer om Ilja Kovaltjuk och OAR.
Budgetar och högkvarter på Nato-möte
Beslut om två nya ledningscentraler och ett rejält snack om medlemmarnas försvarsbudgetar väntar när Nato-ländernas försvarsministrar samlas i Bryssel i morgon och på torsdag.
Läs mer om Bryssel och Nato-möte.
24-åring åtalas för brutalt dubbelmord
Åtal väcks mot en 24-årig man på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet på ett par i övre medelåldern i Mantorp utanför Linköping.
Läs mer om Linköping och Mantorp.
Regeringsförslag kan ge dyrare byggen
Byggbranschen är starkt kritiskt till regeringens väntade förslag om entreprenöransvar. Följden blir bland annat sämre konkurrens när mindre företag inte släpps in, och därmed dyrare byggprojekt, enligt Sveriges Byggindustrier. För facket handlar det om att motarbeta uppdelningen av A- och B-lag på byggena.
Läs mer om Aoch B-lag.
Finland föll – men klarade tjuvattack
1–4 mot Kanada var andra raka förlusten för Finland i hockeyturneringen i OS. Dessutom höll laget på att bli rånat på sina klubbor i helgen. Den fräcka kuppen – mitt under premiären mot USA – stoppades dock av ordningsvakter.
Läs mer om Finland, Kanada och USA.
Här får Samuesson ta emot medaljen
Sebastian Samuelsson tog bragdartat ett silver i OS-jaktstarten.På tisdagen fick 20-åringen ta emot sin medalj.
Läs mer om OS-jaktstarten.På och Samuesson.
Två bilar och en lastbil i olycka på Österlen
Två personbilar och en lastbil är inblandade i en trafikolycka på Riksväg 9 mellan Ravlunda och Brösarp på Österlen.Fem personer är inblandade i olyckan, skriver polisen på sin hemsida.Polis, räddningstjänst och ambulans är på platsen
Pojke påkörd av bilist – oklart skadeläge
En pojke i tioårsåldern har blivit påkörd av en bilist.– Larmet kom klockan 11.29. Vi är på plats, ambulans och räddningstjänst är också larmade, berättar Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Tommy Nyman och Väst.
SAS och Ving stora vinnare på prisgala
Sydafrika är årets resmål, SAS bästa flygbolaget och Haymarket i Stockholm Sveriges bästa hotell.I alla fall när den svenska resebranschen själv får tycka till.I går hölls den årliga prisgalan Grand Travel Award på Petter Stordalens nyöppnade Hotel At Six i Stocholm.
SOS-samtalet: Han mejar ner allt folk nu!
Han har kört på folk, han är helt galen! Hör ett av de första SOS-samtalen efter attentatet på Drottninggatan.
Läs mer om Drottninggatan.
Spelarflykten fortsätter - Panternspelare klar för Karlskrona
Dennis Svensson är klar för Karlskrona. Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman Pantern fortsätter gå miste om sina spelare med transferfönstret öppet. Nu är det Dennis Svensson som lämnar för Karlskrona.
Läs mer om Karlskrona och Panternspelare.