13. Februari 2018 13.00-13.59

Norska hyllningen: I en klass för sig

Det är inte bara i Sverige som vi imponeras av OS-guldhjälten Stina Nilsson.I Norge kan man bara buga inför skiddrottningen.Hon var i en klass för sig själv, skriver NRK.

Kläbos kross – nu är han större än Gunde

Det blev som förväntat.Norrmannen Johannes Hösflot Kläbo tog hem sprintfinalen i överlägsen stil.– Han leker hem den här finalen, säger kommentatorn Roberto Vacchi i Kanal 5.
Läs mer om Gunde, Kanal och Roberto Vacchi.
Skatteverket slår till mot bitcoin-handeln
Nu ska Skatteverket ta i med hårdhandskarna mot dem som handlar med kryptovalutor.Det ses inte som en valuta – utan som en tillgång.– Har man gjort vinster eller förluster ska man deklarera det, säger Henrik Kisterud på Skatteverket.
Läs mer om Henrik Kisterud och Skatteverket.
Bolagets krisdrag – efter branddåden i trapphuset
På en kväll anlades bränder i fyra trappuppgångar i ett och samma bostadsområde.Boende i 34 lägenheter kunde ha mist sina hem – och nu tar bostadsbolaget till kraftiga krisåtgärder.– Man blir förbannad, säger bostadsbolagets vd Christina Johansson.
Läs mer om Christina Johansson.

Stefan Lisinski: Alla är samlade nu – men fortsättningen kommer att väcka starka känslor

Rakhmat Akilov har ställts inför rätta efter dådet på Drottninggatan. DN:s Stefan Lisinski svarar på fyra frågor om rättegången.
Läs mer om Drottninggatan.
USA: Ökad försäljning i affärskedjorna
Försäljningen i affärskedjorna i USA steg 1,6 procent vecka 6, som avslutades den 10 februari, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före steg försäljningen 1,8 procent. Det visar The Retail Economist LLC (TRE) och Goldman Sachs veckoindex.
Läs mer om The Retail Economist LLC och USA.
Från kaxig femåring till olympisk mästare
Redan som femåring gjorde hon segerintervjuer i tv. Nu är pizza- och korsordsälskaren från Malung OS-mästare. Kanske kan Täpp Karin Stina Nilsson äntligen ge sig lov att njuta lite.
Hjälp oss starta ETC Play
Nu söker vi en redaktör till ETC Play. Inom kort lanseras streamingtjänsten ETC Play. Det kommer att bli bra! IT-avdelningen kodar så att tangenterna ryker. Och vi har tunga samarbeten klara som garanterar hög kvalitet vad gäller utbud.
Från kaxig femåring till olympisk mästare
Redan som femåring gjorde hon segerintervjuer i tv. Nu är pizza- och korsordsälskaren från Malung OS-mästare. Kanske kan Täpp Karin Stina Nilsson äntligen ge sig lov att njuta lite.
Svenska längdmedaljer i OS
Charlotte Perrellis mystiska bild får fansen att spekulera
Charlotte Perrelli lägger upp en bild med mystiskt budskap på sin Instagramsida.På bilden poserar sångerskan med en klänning som fladdrar dramatiskt i vinden – något som får följarna att tro att hon ska vara med i Let's Dance.Mot nya äventyr!! skriver Perrelli och lägger till hashtaggen #exalterad.
Läs mer om Instagramsida.På och Perrelli.
Stina Nilsson tar OS-guld
Stina Nilsson är olympisk mästare.Svenskan tog guld på tisdagen – efter en kross i finalen.– Det är makalöst, säger experten Per Elofsson i Kanal 5.
Läs mer om Kanal, OS-guld och Per Elofsson.
Stort polispådrag efter larm om beväpnad man
Polisen har larmats om att en man observerats med vad som tros ha varit ett vapen i Karlstad. Flera patruller har åk till platsen och och en person har frihetsberövats.
Läs mer om Karlstad.
Quiz: Kan du din Ingmar Bergman?
Ingmar Bergman skulle ha fyllt 100 år. Vad kan du om en av världens mest betydelsefulla filmregissör, tillika scenkonstnär och författare, som just nu firas världen över?
Läs mer om Ingmar Bergman.
Silver-Stina har blivit Guld-Stina – här är Stina Nilssons väg från barnstjärna till olympisk mästare
PYEONGCHANG. Silver-Stina har blivit Guld-Stina. Den 24-åriga sprintstjärnan höll för pressen i OS i Pyeongchang. Här är Stina Nilssons väg från barnstjärna till olympisk mästare.
Läs mer om Guld-Stina och Pyeongchang.
Prins Henrik flyttad till Fredensborg slott
Danmarks prins Henrik har flyttats från Rigshospitalet till Fredensborg slott, där han önskar tillbringa sin sista tid, meddelar det danska hovet i ett pressmeddelande.
OS-guld till Stina Nilsson – tre sekunder före norska tvåan
Stina Nilsson var helt överlägsen i damernas sprintfinal i OS i Pyeonchang. Segermarginalen till tvåan Maiken Caspersen Falla var hela tre sekunder.
El Kabir bekräftar flytt från Dif: "Varit planerat att jag skulle lämna 2018"
Förra året gjorde Othman El Kabir fyra mål och sex assist i allsvenskan. Nu är yttermittfältaren ytterst nära en flytt ifrån Djurgården.
Läs mer om Dif, Djurgården och Othman El Kabir.
Splatoon 2: Starter Edition utannonserad i USA
Med närmare fem miljoner sålda spel på bara ett halvår, har Splatoon 2 blivit en av de absolut största succéerna till Switch.
Läs mer om Splatoon, Switch och USA.
Uppgifter: Nikola Djurdjic för diskussioner med Hammarby
Nikola Djurdjic har ett förflutet i både Helsingborgs IF och i Malmö FF. Den numera 31-årige serben lånades först in till Helsingborg 2012 och gjorde då stor succé med 14 mål på 19 matcher.
Läs mer om Hammarby, Helsingborg och Malmö FF.
Industrivärdens vd köper aktier i Sandvik
Investmentbolaget Industrivärdens vd Helena Stjernholm har den 12 februari köpt 5.000 aktier i verkstadsbolaget Sandvik där hon är styrelseledamot.
Läs mer om Helena Stjernholm och Sandvik.
Spararna åkte på smäll med säkra aktier
Den skakiga marknaden fick spararna att röra sig mot trygga bolag under förra veckan. Men det var ingen bra affär. De säkra aktierna bland småsparnarna föll mer än än Stockholmsbörsens breda index OMXSPI.
FLASH:ANC kräver Zumas avgång
Sydafrikas regerande parti ANC kräver president Jacob Zumas avgång, uppger partiets generalsekreterare.(TT) Mer information kommer inom kort.
Läs mer om ANC.
Torkan i Sydafrika klassas som katastrof
Sydafrika har utfärdat ett nationellt katastrofläge med anledning av den torka som drabbat delar av landet. Läget är så allvarligt att hela Kapstaden riskerar att bli utan kranvatten.
Läs mer om Kapstaden och Sydafrika.
Paret Obamas officiella porträtt hyllas – och skrattas åt – i sociala medier
De officiella porträtten av Barack och Michelle Obama avtäcktes under måndagen på National Portrait Gallery i Washington. Redan har de otraditionella porträtten blivit föremål för beundran – och skratt.
ANC kräver Jacob Zumas avgång
Det sydafrikanska regeringspartiet ANC kräver president Jacob Zumas avgång, meddelar partiets generalsekreterare Elias Sekgobelo Magashule vid en presskonferens. Zuma själv har begärt att få avgå inom tre till sex månader.
Läs mer om ANC.
Stefan Ingves är sjuk – missar pressträffen
Riksbankschefen Stefan Ingves är sjuk i influensa och kommer därför inte delta i onsdagens presskonferens om det penningpolitiska beslutet. Det framgår av ett pressmeddelande från Riksbanken.
Läs mer om Riksbanken.
Dagens Industri laddar för nytt samarbete med Vasaloppet
Snart går Vasaloppets vintervecka av stapeln och då med Dagens Industri som ny mediepartner. Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med ett så traditionsfyllt och etablerat varumärke som Vasaloppet, säger Lotta Edling, chefredaktör på Dagens industri.
Läs mer om Lotta Edling och Vasaloppet.
Resan som gjorde honom förbundskapten - är nu redo för OS
GÖR SITT FÖRSTA OS SOM FÖRBUNDSKAPTEN. Rikard Grönborg är redo inför turneringen i Sydkorea. Foto: Bildbyrån/Petter Arvidsson På torsdag inleder Rikard Grönborg sitt första OS som Tre Kronors förbundskapten. Men rutinen, den har han.
Läs mer om Rikard Grönborg och Sydkorea.
Snömodd och vind på sportlovet
Årets sportlovsveckor är här och börjar med ett snötäckt land. Just nu är det moddigt på många vägar och snart väntas ostadigt väder i hela landet.
Åklagarens starkaste kort ska bevisa terrorbrott
Dramatiska vittnesfilmer och larmsamtal inledde den omfattande rättegången mot Rakhmat Akilov efter terrordådet i Stockholm. Åklagarna presenterade också det bevisföremål som mycket av rättegången kommer att kretsa kring.
Läs mer om Rakhmat Akilov och Stockholm.
ANC kräver Zumas avgång
Sydafrikas regerande parti ANC kräver president Jacob Zumas avgång, uppger partiets generalsekreterare.
Läs mer om ANC.
Omöjlige Klæbo tog sitt guld
Favoriten vann på damsidan. Och efter Stina Nilssons seger infriade även Johannes Høsflot Klæbo favoritskapet och vann guldet i herrarnas sprint.
Detaljen får fansen att häpna – 15 år senare
En av dem kämpar med sin första förälskelse i högstadiet medan den andra just stadgat sig och hanterar ett subtilt triangeldrama.Men åldersskillnaden är långt ifrån stor i verkligheten.Nu häpnar fansen på Twitter över detaljen i Love acually.
Läs mer om Love och Twitter.
Storbråket: Jag vill ha en ursäkt
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Ingvild Flugstad Östberg och Justyna Kowalczyk åkte båda ut ur kvartsfinalen i sprinten efter en krock.Stjärnorna skyllde på varandra.– Hon åkte inte efter regelboken. Det är otroligt tråkigt, säger Östberg.– Hon gjorde fel. Jag vill ha en ursäkt.
Läs mer om Justyna Kowalczyk och Östberg.
De skulle segla jorden runt – sjönk efter ett dygn
Paret sålde allt det ägde för att segla jorden runt.Efter att ha förberett resan i flera månader lämnade de äntligen hamnen i Florida i tisdags.Dagen efter sjönk båten.
Läs mer om Florida.
Prins Henrik har lämnat sjukhuset: Kommit hem
Prins Henrik har i dag lämnat sjukhuset.Han har åkt till Fredensborgs slott, där prinsen önskar tillbringa sin sista tid, skriver hovet i ett pressmeddelande.– Prins Henrik har kommit hem. Där kommer han vara omgiven av sina närmaste och vara i en miljö som betyder mycket för honom, säger Lene Balleby som är kommunikationschef hos danska hovet till BT.
Läs mer om Lene Balleby.
Klart: ANC kräver att Zuma avgår
ANC:s generalsekreterare Ace Magashule bekräftar att man kallar tillbaka Jacob Zuma som president.
Läs mer om Ace Magashule, Jacob Zuma och Zuma.
ANSYS Discovery Live Enables Real-Time Digital Exploration For Every Engineer
Breakthrough technology shatters speed and ease-of-use barriers and unlocks simulation for every engineer
16 år senare: Nytt Nintendo 64-spel på väg
Retrospelsutvecklaren Piko Interactive jobbar just nu som bäst med att återuppväcka ett 19 år gammalt spel till liv till en konsol som avvecklades för 16 år sedan.
Snömodd och vind på sportlovet
Årets sportlovsveckor är här och börjar med ett snötäckt land. Just nu är det moddigt på många vägar och snart väntas ostadigt väder i hela landet.
Halfvarsson sågas – utslagen direkt
Calle Halfvarsson missade att ta sig vidare till semifinal i sprinten.Efter uttåget fick svensken kritik för sin taktik.–Jag kan inte förstå varför han gör så, säger experten Per Elofsson i Kanal 5.–Men vad håller Calle på med? Sluta med det där, säger Julia Svan i SportExpressen TV.Loppet pågår – följ sprinten här.
Meghan Markle besökte brandplats i hemlighet
LONDON. Meghan Markle har gjort flera besök på platsen för den katastrofala branden i västra London.Besöken har skett i hemlighet.– Hon har en speciell plats i våra hjärtan, säger en av de boende vid brandplatsen enligt Daily Mirror.
Läs mer om Daily Mirror och London.Besöken.
Dramatiska bilder visades i rättsalen
Under den första rättegångsdagen mot den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov inledde åklagare Hans Ihrman sitt anförande. Efter det spelades en 360-film av händelseförloppet samt de första larmsamtalen upp inför rätten och åhörarna. Varning för starkt innehåll i klippet ovan.
Läs mer om Rakhmat Akilov.
Brett fall i oljepriset
Priset på Brentolja har sjunkit med 10 procent på två veckor. Ökad produktion i USA och turbulensen på finansmarknaderna är två skäl, men nervösa hedgefonder och dollarkursen har bidragit.
Läs mer om Brentolja och USA.
Snacksen lyfte Pepsico
Pepsico redovisar en något högre försäljning för fjärde kvartalet än analytikerna hade väntat sig, tack vare större efterfrågan på bolagets snacks. Pepsico sålde varor för 19,5 miljarder dollar, motsvarande cirka 160 miljarder kronor.
Läs mer om Pepsico.
Getinges aktie balanserar på mardrömsgräns
Medicinteknikbolaget Getinges aktie balanserar kring 100-kronorssträcket i handeln på tisdagen.
Majoritet tror på högre räntor inom ett år
En majoritet av hushållen tror på räntehöjningar inom ett år och nästan ingen tror på sjuknande räntor. Det framgår av Skops undersökning av ränteförväntningarna som presenterades på tisdagen.