13. Februari 2018 15.00-15.59

Mason tvingas avsluta karriären

Expert: Tecknen på att du bör fira alla hjärtans dag ensam

Hur vet man när det är dags att lämna en relation? Det finns flera undermedvetna signaler att vara vaksam på. Här är tecknen på att du bör överväga att fira alla hjärtans dag ensam, enligt relationsexperten Jacqueline Joo.
Läs mer om Jacqueline Joo.
Norska utspelet: Räknar med det
PYEONGCHANG. OS-guld till Stina Nilsson - då vill norrmannen Emil Iversen vara med och fira.– Jag har en stor del i det där guldet. Hon har ju mitt nummer - så jag hoppas jag blir bjuden på festen, säger Iversen.– Han är välkommen, säger Stina Nilsson.
Ge löfte om bostadsbidrag innan kontraktsskrivning
Den som kan betala för sig, med eller utan stöd, och inte har några andra hinder borde vara välkommen som hyresgäst på samma villkor som andra. Men i dag anses inte alla pengar vara lika fina, skriver MP:s kommunalråd i Malmö Märta Stenevi i en replik till Malmöcentern.

Så tvingas de bygga om arenan inför allsvenskan

Vångavallen är fortfarande inte godkänd för allsvenskt spel.Nu vidtas åtgärder för att Trelleborgs FF ska kunna spela den allsvenska premiären på hemmaplan.– Vi har naturligtvis en plan B men det är ungefär 50 dagar kvar till premiären. Det blir fullt upp men vi ska lösa det, säger klubbdirektören Mattias Kronvall i ett pressmeddelande.
Kungens uppmaning efter Stinas OS-guld
Stina Nilsson hyllas från alla håll och kanter efter OS-guldet.Nu skickar Kung XVI Carl Gustaf och Drottning Silvia en hälsning.– Kungen och drottningen följde loppet från Stockholms slott, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Kungens och Silvias oro för prins Henrik
Prins Henrik av Danmark har lämnat sjukhuset och åkt till Fredensborgs slott för sin sista tid i livet.Den svenska kungafamiljen står i kontakt med den danska för att uttrycka sitt stöd.– Men det är ingenting som vi kommenterar i media, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Försäljningen av Gamla Karolinska stoppas
I dag skulle beslut om att sälja Gamla Karolinska ha fattats. Men efter stora protester, diskussioner om jäv och larm om att Nya Karolinska inte fungerar bordläggs nu beslutet för närmare utredning. – Det handlar om att agera trovärdigt gentemot Stockholms läns invånare, säger oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S).
Magnus Dagel: Detaljhandlaren som trotsar frossan
H&M och de övriga detaljhandelsbolagen kämpar med lönsamheten och fallande aktiekurser. Men ett bolag går mot strömmen rapporterar urstarka siffror. 2018 ser ut att bli ett nytt bra år.
Anna försökte rädda Olof Palmes liv: "Civilkuraget stod mig väldigt dyrt"
Den 28 februari 1986 är Anna Hage 17 år gammal och blir vittne till mordet på Olof Palme. Sedan är sig livet inte likt. Hon blir outtröttligt efterfrågad av polis och medier - men vill bara bli bortglömd igen. Så hon håller tyst i 30 år.
Läs mer om Anna Hage och Olof Palme.
Här sätter legendaren ett mäktigt OS-rekord
Jocelyne Lamoureux överlistar den ryska målvakten. Foto: Getty Images Jocelyne Lamoureux är en av amerikansk ishockeys största. Idag satte hon ett mäktigt OS-rekord när hon sköt två mål på bara några sekunder.
Läs mer om OS-rekord.
Dalenprodukten blir klubben trogen
Victoria Ström gör sitt andra år i SSL - och nu står det klart att det blir ytterligare två i SSL tillsammans med Dalen Victoria Ström kommer fortsatt spela i SSL.
Läs mer om Dalen Victoria Ström och SSL.
Trafikolycka utanför Kristinehamn
Läs mer om Kristinehamn.
Fettklump från Londonkloak ställs ut
Läs mer om Londonkloak.
Tre Kronors hyllning efter Stinas OS-guld
När Stina Nilsson kom ut på upploppet exploderade den svenska hejarklacken vid målrakan.Spelare från Tre Kronor skrek rakt ut: Stina, Stina, Stina...– Det var så himla mäktigt. Så jäkla häftig att få uppleva, hojtade målvakten Viktor Fasth.
Läs mer om Stina, Tre Kronor och Viktor Fasth.
Thorn lämnade sprinttävlingen med staven mellan benen
Den ene föll tungt och den andre har en form som åker berg-och-dalbana. Viktor Thorn och Calle Halfvarsson lämnade den olympiska sprinttävlingen med sänkta skallar.
Läs mer om Calle Halfvarsson.
Chefsstrategen: Aktier är bäst trots börsoron
Amerikanska Blackrock tycker inte att den senaste tidens börsoro bör avskräcka investerare och därför rekommenderar fondförvaltarbjässen övervikt i aktier, frånsett amerikanska, de kommande månaderna.
AVSLÖJAR: Djurgårdens El Kabir-pengar - och nya jättelönen
Djurgården väljer att släppa Othman El Kabir till Ryssland. Dif tjänar inga stora pengar på transfern men väljer ändå inte att ställa sig i vägen för 26-åringens drömläge - FD kan i dag avslöja att nya årslönen är 3 miljoner kronor.
Läs mer om Othman El Kabir och Ryssland.
Dell skeptiska till Windows på arm-processorer
Microsofts satsning på Windows-datorer med arm-processorer anammas inte av alla tillverkare. Dell tänker vänta och se hur det går.
Läs mer om Windows-datorer.
Dell skeptiska till Windows på arm-processorer
Microsofts satsning på Windows-datorer med arm-processorer anammas inte av alla tillverkare. Dell tänker vänta och se hur det går.
Läs mer om Windows-datorer.
Programtips: Mcafee Avert Stinger 12.1.0.2660
Detta är ingen ersättare för ett fullständigt antiviruspaket, men det är ändå ett användbart tillbehör till din verktygslåda med säkerhetsapplikationer. Lämpligen använder du programmet för att få en andra åsikt.
USA-terminer vänder ned på oro inför inflationsstatistik
Terminerna för de ledande USA-börserna sjönk återigen, efter ett par dagar av återhämtning i indexen.
Personalliggare i fler branscher
Skatteverket skärper kontrollen av folkbokföringsuppgifter och bitcoin-affärer i år. Det planeras även krav på personalliggare i fler branscher än i dag – en åtgärd som Svenskt Näringsliv motsätter sig.
Läs mer om Svenskt Näringsliv.
Guld för Kanada i mixeddubbelcurling
Läs mer om Kanada.
Rekordpublik ska lyfta Sverige i EM-kvalet
Sverige slarvade bort drömläget i EM-kvalet mot Italien. Över 5 000 åskådare på Hovet i Stockholm ska hjälpa basketlandslaget att ta tillbaka initiativet. – Det kommer att ge jättemycket, säger lagkaptenen Elin Eldebrink inför publik- och nyckelmatchen mot Kroatien.
OS 2018: Program och tv-tider onsdag 14 februari
OS 2018 i Sydkorea är här!Här får du veta allt om dagens program, onsdag den 14 februari.
Läs mer om Sydkorea.
Melodifestivalen kommer till Malmö – så blir festen
På lördag blir det schlagerfest i hela Malmö när melodifestivalens tredje deltävling hålls på Malmö Arena.Det är dessutom 20 gången Malmö är värd för en mello-tävling.– Malmö har allt som behövs för att vara en mellofavvis, säger Martin Mello-Martin Edlund, som håller i schlageryra på Malmö Live.
Paret i Mantorp mördades brutalt
I två års tid fantiserade den 24-årige mannen om att han ville döda någon. Den 11 juni köpte han två olika sorters tejp, en fiskfilkniv och ett luftvapen. Enligt åklagaren valde han sedan ut sina offer – ett äldre par på en gård i Mantorp – av en ren slump. I dag, tisdag, åtalades han för dubbelmord och för bedrägeri.
Läs mer om Mantorp.
Pirelli tar grepp på Svenska rallyt
På torsdag kväll går startskottet för Rally Sweden 2018 (Svenska rallyt). Det är Sveriges största rallytävling och den andra deltävlingen i årets rally-VM.
Läs mer om Rally Sweden och Svenska.
Lärorik dag för miljöspanarna
I höstas var det klimatet som stod i fokus. Nu i vinter har uppdraget för miljöspanarna i Myggnätet varit att spana på farligt avfall. På tisdagen var det stor miljöfest i Arbetets museum.
Läs mer om Myggnätet.
LIVE-TV: IFK visar upp sig på hemmaplan
IFK Norrköping tar emot Jönköping i årets första träningsmatch på Östgötaporten. Matchen börjar 16.00. Har du problem att se flödet? Uppdatera din webbläsare så att du har den senaste versionen, eller testa att byta webbläsare.
Läs mer om Jönköping och Östgötaporten.
"Semlan är bageribranschens livboj"
Kär bulle med många namn - semla, fastlagsbulle eller fettisdagsbulle. Den är, tillsammans med kanelbullen, vårt populäraste bakverk och utan den skulle många bagerier ha svårt att klara sig.
Ledin om återkomsten till Luleå "En dröm"
Per Ledin är klar för sin tredje sejour i Luleå. Nu berättar 39-åringen hur det är att vara tillbaka i klubben, målsättningar och hur det är att tränas av förebilden.
Läs mer om Luleå En och Luleå.
Peab lyfter på stark rapport
Byggkoncernen Peabs rapport för det fjärde kvartalet var stark, anser Handelsbanken enligt ett marknadsbrev, vilket motiverar en kursuppgång för aktien.
Läs mer om Handelsbanken.
Fedchef: Turbulenta börser påverkar inte ekonomi eller ränta
En djupare och ihållig nedgång på börserna kan slå mot förtroendet och leda till mindre risktagande, men rörelserna vi sett den senaste veckan är långt från detta scenario.
Regeringen vill ha bättre motståndskraft i bankerna
Regeringen skickade på tisdagen ett förslag rörande förbättrade förutsättningar för effektiv resolution av banker på remiss.
Semlan är bageribranschens livboj
Kär bulle med många namn – semla, fastlagsbulle eller fettisdagsbulle. Den är, tillsammans med kanelbullen, vårt populäraste bakverk och utan den skulle många bagerier ha svårt att klara sig. – Semlan är bageribranschens livboj, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer.
Läs mer om Martin Lundell.
Telia slipper böter
Staden svenska singlar flyr till på alla hjärtans dag
Många svenskar gör romantiska parresor i samband med alla hjärtans dag.Men även singlar reser bort.I år är det lite lugnare städer som Budapest och Malaga som gäller för par, medan Londonoch Stockholm lockar till sig singlar.För utländska par som söker romantiken i Sverige är det Göteborg som gäller.
Orden till Löfven får alla att skratta
PYEONGHANG/STOCKHOLM. Stina Nilsson fick ett samtal från Stefan Löfven efter OS-guldet.Svenskan avslutade samtalet på ett oväntat sätt – som rev ner många skratt i den mixade zonen.–Vad ska man säga?, skrattar Nilsson.
Goop tog 100:e frankrike-segern
Det blev svensk skrällseger i tisdagens Quinte-lopp på Vincennes.Danne Edel svarade för en heroisk insats efter en offensiv styrning signerad Björn Goop.
Tobias Sanas succ: Påminner om Coutinho
Tobias Sana gör succ i sin nya klubb Århus.I måndagens match mot Hobro svarade den förre IFK- och Malmö FF-mittfältaren för en riktig fullträff.Sanas drömmål efter 65 minuter påminde om en viss brasilianare som nyligen skiftade från Liverpool till Barcelona, skriver Tipsbladet.
Nedisning kan ligga bakom rysk flygkrasch
Flygkraschen utanför Rysslands huvudstad Moskva i söndags kan ha berott på nedisade instrument, enligt en utredning.
Läs mer om Moskva.
Kanadas rättsväsende anklagas för rasism
En helvit jury i Kanada har frikänt en 56-årig man från dråp på en 22-årig man ur ursprungsbefolkningen. Det rasismomgärdade rättsprocessen har kallats Kanadas Rodney King-fall och det ställs högljudda krav på juridiska reformer, även från regeringen.
Läs mer om Kanada.
Regeringen skickar nytt bankförslag på remiss
Regeringen skickade på tisdagen ett förslag rörande förbättrade förutsättningar för effektiv resolution av banker på remiss. Förslaget är en del av det krishanteringsregelverk som skapas för att öka motståndskraften hos banker inom EU. Det framgår av ett pressmeddelande.
USA-börser: Fallande börs att vänta – inflationssiffror väcker oro
Terminerna för de ledande USA-börserna sjönk återigen, efter ett par dagar av återhämtning i indexen. Osäkerheten kring ränteutvecklingen finns kvar i marknaden efter förra veckans rejäla kursfall och nu vänds blickarna mot onsdagens viktiga inflationsstatistik
Nya "Kalle och chokladfabriken" har hittat sin regissör
Filmskaparen bakom de omåttligt populära och lika charmiga "Paddington"-filmerna kan få ta sig an Roald Dahl härnäst. Warner Bros förhandlar med regissören Paul King om en ny version av "Kalle och chokladfabriken".
Är affärer viktigare än mänskliga rättigheter?
KULTURDEBATT Fallet Gui Minhai visar att en värld där frihandel är viktigare än mänskliga rättigheter hotar. Kan en svensk medborgare i framtiden räkna med skydd från staten om det riskerar att påverka handelsförbindelser negativt?
Missen i sändning – nu backar kanalen
Plötsligt hade OS flyttats från Sydkorea till en kinakrog i Chicago.Det var i alla fall det intrycket man kunde få om man följde tv-stationen WLS-Ch.7:s OS-rapportering.
Läs mer om Chicago.Det och Sydkorea.
Så mycket har antalet recensioner minskat på svenska kultursidor
En undersökning av Aftonbladet visar att antalet recensioner på svenska, rikstäckande kultursidor har minskat med 21 procent på tio år. Men i DN ökar litteraturkritiken.
Läs mer om Aftonbladet.
Telia slipper åtta miljoner i böter
Telia slipper betala åtta miljoner kronor i böter. Företaget överklagade en tidigare dom och får nu rätt av Patent- och marknadsöverdomstolen.
Läs mer om Patentoch.
USA: Knackig vecka för detaljhandeln
Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 2,8 procent vecka 6, som avslutades den 10 februari, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare.
Las Vegas: galet och unikt på samma gång
Reseguide med 135 tips till neon, kasinon, shower och allt annat
Flytten till Ryssland har lyft Lander
Utvecklingen stagnerade av jojo-livet i Nordamerika. Då drog Anton Lander till Ryssland och fick fart på karriären igen. – Det var ett bra beslut av mig, säger han.
Du har antagligen tänt ljus fel – i hela ditt liv
Att tända ljus kan väl alla göra? Men nej, tydligen inte. I alla fall inte på rätt sätt.Lär dig det rätta knepet – och få ditt ljus att leva längre!
Stinas besked – står över loppet
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Mitt i glädjeyran efter OS-guldet i sprint levererade Stina Nilsson beskedet om sin OS-framtid.Hon väljer att avstå distansen 10 kilometer fristil som körs på torsdag.– Det betyder mycket inför fortsättningen av OS. Jag sparar mig själv, säger Stina Nilsson.
Skolbuss och personbil i krock – väg avstängd
En skolbuss och en personbil har krockat utanför Kristinehamn, Värmland, enligt räddningstjänsten.– De håller på och jobbar för fullt på plats, uppger en operatör vid Bergslagens räddningstjänst.Vägen är avstängd.
Läs mer om Kristinehamn och Värmland.
Avlägsnade 14 maskar från kvinnas öga
Läkare upptäckte 14 maskar i ena ögat på en kvinna från Oregon i USA. Det är det första kända mänskliga fallet som har drabbats av parasiten Thelazia gulosa som vanligtvis finns hos boskap, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Oregon, Thelazia och USA.
Guld-Stina står över milloppet
Efter guldet i sprint meddelade Stina Nilsson att hon beslutat sig för att stå över nästa OS-lopp. – Jag kommer inte att åka tio kilometer på torsdag. Jag sparar mig till resten av mästerskapet, säger Nilsson.
Läs mer om Nilsson, OS-lopp och Stina Nilsson.
Fingerprint Cards inleder nytt samarbete med Altran
Fingerprint Cards har ingått ett partnerskap med it- och teknikkoncernen Altran om att tillhandahålla biometrilösningar för fordonsbranschen.
Läs mer om Altran.
Johan Wendel: Paradox värt att behålla – trots svaga siffror
Dataspelsbolaget Paradox levererar dåliga siffror för andra kvartalet i rad. Men den som trodde på bolaget innan rapporten borde inte ändra sig. En hög värdering förpliktigar. Det får aktieägare i Paradox surt erfara på tisdagen.
Läs mer om Paradox.