19. Februari 2018 18.00-18.59

Regeringens utredare tveksam till Patriotaffär

Regeringens egen utredare är tveksam till miljardaffären med amerikanska luftvärnsrobotar, erfar SvD. Under arbetet med utredningen om Försvarsmaktens materielbehov har det ifrågasatts om Patriotrobotar kan prioriteras i förhållande till andra projekt på en oförändrad anslagsnivå.
Läs mer om Patriotaffär, Patriotrobotar och SvD.
Jan Svenonius lämnar jobbet som Karolinskas upphandlingschef
Jan Svenonius, upphandlingschef vid Nya Karolinska sjukhuset, lämnar sitt jobb efter nio år på posten. Svenonius är gift med finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) och DN har i tidigare artiklar belyst en möjlig jävssituation till följd av detta förhållande.
Läs mer om Nya Karolinska.

Zutec Holding ansöker om notering på First North

Zutec Holding, som utvecklar och marknadsför molnbaserade mjukvarutjänster, ansöker om listning av bolagets aktier på Nasdaq First North samt genomför en nyemission om 50 miljoner kronor före emissionskostnader.
Pant från länet ger över 6 000 träd - Arbogaborna mest givmilda
Över 100 000 pantkronor skänktes i Västmanland under 2017. Den som pantar burkar eller flaskor i en Coopbutik kan välja att trycka på Biståndsknappen och skänka pantpengarna.
5 ikoniska Saga Norén-citat
I går sändes det sista avsnittet av succéserien Bron. Men vi minns Saga Norén - och hennes oförglömliga citat! Första gången vi fick stifta bekantskap med Saga Norén var en mörk natt på Öresundsbron.
Avslöjat: Sverige är nu bäst på 82 (!) år
Tre Kronor gick igenom gruppspelet med bara ett insläppt mål på tre matcher. Det är historiskt sett ett av de bästa resultaten någonsin i OS. Och Tre Kronor var ett insläppt mål från att tangera ett 82 år gammalt rekord (!). Nu hyllas det svenska försvaret. Sveriges försvar är fortsatt perfekt skriver The Hockey News.
Finns lite för många nollor i Tre Kronor
GANGNEUNG. Nu är det vinna eller försvinna.Tre Kronor är i kvartsfinal i OS och snart kan en enda straff avgöra allt.I det läget finns det även världsstjärnor som helst vill slippa.Fredrik Pettersson är av en annan sport.- Jag tror det är givet att jag får ta en straff om det blir aktuellt, säger Fredrik.
Läs mer om Fredrik och Tre Kronor.
Tre åtråvärda stjärnor till Stockholmskrogen Frantzn
Stockholm och Sverige fick i dag sin första trestjärniga krog.
LIVE: Protester utanför Vita huset
Läs mer om Vita.
Take.The.Phone
Kungen tror på guld för Tre Kronor i OS
Tre Kronor är klara för kvartsfinal i OS efter 3-1 seger i gruppspelsfinalen mot Finland. På plats i Kwandong Hockey Center för att följa matchen var kungen. – Det finns alla möjligheter, säger kungen om Tre Kronors guldchans.
Man avled i trafikolycka
Två personbilar frontalkrockade på E12 på måndagseftermiddagen.Olyckan inträffade strax norr om Kattisavan i Lycksele kommun.En person, en man i 70-årsåldern, har avlidit och anhöriga har underrättats.
Läs mer om E12, Kattisavan och Lycksele.
Misstänkt mordbrand – kvinna gripen
En byggnad i Vilhelmina sattes i brand under måndagen.Senare visade det sig att den var anlagd.En kvinna i 30-årsåldern är gripen misstänkt för branden, enligt polisen.
Läs mer om Vilhelmina.
Måttligt sjunkande kurser på Europabörserna
Europabörserna backade måttligt under måndagen med konsumentvarusektorn, fastighetsbolag och läkemedelssektorn som sänken. Finansaktier stod dock emot bättre. De europeiska börserna förmådde överlag inte ta stöd i de uppgångar som däremot inträffade på de asiatiska börserna.
Läs mer om Europabörserna.
Vi pratar "Blade Runner 2049" med Denis Villeneuve
Efter biopremiären i oktober förra året landar nu äntligen Denis Villeneuves kritikerrosade "Blade Runner 2049" på hemvideo i Sverige.
Läs mer om Blade Runner och Sverige.
Fotbollstränare fick 30 års fängelse för sexövergrepp
Den tidigare fotbollstränaren Barry Bennell döms till 30 års fängelse för sexuella övergrepp på tolv pojkar som han tränade mellan 1979 och 1991.
Läs mer om Barry Bennell.
Nordenbörserna vände ned på måndagen
De nordiska börserna vände ned på måndagen efter att ha återhämtat sig rejält under förra veckan.
El Kabir lämnar Djurgården
Djurgårdens yttermittfältare Othman El Kabir lämnar den allsvenska klubben för spel i Ural i ryska Premier League.
Så spelas kvalet till allsvenskan och SSL
Med mindre än en månad kvar till kvalspelet är 9 lag redan klara för kval. De resterande 31 kvalplatserna pågår det en desperat jakt efter.
Läs mer om SSL.
Nu avslöjas sanningen – bakom Anistons och Therouxs uppbrott
Förhållandet mellan Jennifer Aniston och Justin Theroux är över.Nu avslöjar en källa nära paret den verkligen anledningen till att stjärnornas relation inte höll.Jennifer Aniston vantrivdes i New York, skriver Page Six.Samtidigt rapporterar Radar Online att förhållandet dessutom försvårades av en bitter grannfejd.
Antalet ohälsodagar i Malmö har minskat
Antalet sjukdagar i Malmö minskade förra året från 25,6 dagar i snitt, till 23,9 dagar 2017.Siffran kallas Ohälsotalet och är det genomsnittliga antalet frånvarodagar som ersatts från sjukförsäkringen.Ser man till hela riket så minskade också ohälsodagarna – och är nu nere på hälften av nivåerna från 2001.
Läs mer om Malmö och Ohälsotalet.
Jätteköp i Spotify – av H&M-familjens bolag
DIG investment gör ett storköp i streamingjätten Spotify, skriver Di Digital.Investeringsbolaget förvaltar HM-familjen Perssons förmögenhet, och är en av de största köparna av andrahandsaktier i Spotify.
Insiderkupp på snusfabrik – miljoner har tagits i beslag
Polisen utreder ett misstänkt insiderjobb på Swedish Match snusfabrik i Göteborg.Enligt uppgift ska det röra sig om pallvis med snus som försvunnit vid upprepade stölder från fabriken.Och miljoner i kontanter ska ha tagits i beslag.–Jag kan bekräfta att polisen under onsdagen grep en person på sin arbetsplats, säger fabrikschefen Mattias Gustavsson.
Svenska folket blir allt friskare
Svenskarna blir allt friskare. Det visar Försäkringskassans ohälsotal, skriver Sveriges Radio.Skillnaderna mellan de olika kommunerna är dock fortsatt stora.
Succn: Sverige får sin första trestjärniga krog
Restaurang Frantzn i Stockholm har fått sin tredje stjärna i Michelinguiden. Därmed blir restaurangen den första svenska krogen att få tre stjärnor, skriver SVT.– En jävligt bra måndag, sade krögaren Björn Frantzn när han tog emot priset.
Minnesord: Ian Goldie
Professor Ian Goldie, Stockholm, har avlidit i en ålder av 87 år. Närmast anhöriga är hustrun Yvonne och döttrarna Suzanne och Caroline.
Läs mer om Caroline, Stockholm, Suzanne och Yvonne.
Minnesord: Lars Stangebye
Lars Stangis Stangebye, Strängnäs, har avlidit in en ålder av 73 år. Närmast anhörig är dottern Mikaela med familj.
Läs mer om Mikaela.
Dopningsmisstänkt ryss har lämnat vinter-OS
En rysk olympisk medaljör i curling har lämnat OS i Pyeongchang efter misstankar om dopning. – Det är en stor besvikelse för oss om det bekräftas, säger Mark Adams vid Internationella olympiska kommittn (IOK).
Läs mer om Internationella och Pyeongchang.
Tre åtråvärda stjärnor till Stockholmskrogen Frantzn
Stockholm och Sverige får i dag sin första trestjärniga krog.
Sverige får sin första trestjärniga krog
KÖPENHAMN. Sverige fick en rad nya stjärnkrogar när franska Guide Michelin delades ut i Köpenhamn på måndagskvällen. Bland annat blir Frantzn i Stockholm Sveriges första trestjärniga resturang – en historisk händelse.
Färdigsurfat i Bredband2
PORTFÖLJUPPDATERING Efter senaste uppvärdering av Bredband2 kliver Nordiska Värdeportföljen av aktien för denna gång.
El Kabir lämnar Djurgården
Läs mer om Djurgården.
Svensk restaurang får 3 Michelinstjärnor
Restaurangen Frantzn i Stockholm får tre stjärnor i Michelinguiden 2018. Det stod klart när gastronomivärldens finaste utmärkelse presenterades i dag.
Nära 6000 poliser har lämnat yrket
Nästan tre av tio utbildade poliser arbetar inte längre kvar i yrket, visar en undersökning som SCB gjort för tidningen Du jobbet.
Läs mer om SCB.
Greps med sex miljoner – får tillbaka pengarna
Förra veckan grep polisen en man som hade sex miljoner på sig i Uppsala.Mannen misstänktes för grovt penningbrott men nekade hela tiden brott.Nu har förundersökningen lagts ned och mannen har fått tillbaka sina pengar.– Jag kan inte styrka att brott skett, en naturlig följd till det är att han får tillbaka sina pengar, säger åklagaren Anne Sjöholm.
Läs mer om Anne Sjöholm och Uppsala.Mannen.
Glädjebeskedet: Syskonen från Bosnien får stanna i Sverige
På måndagen fick syskonen Eddie, 5, Emir, 4, och Izeta, 3, ett glädjebesked. De får stanna i Sverige.
Läs mer om Bosnien, Eddie, Emir, Izeta och Sverige.
USA-tullar höjde SSAB – sänkte Electrolux
Stockholmsbörsen inledde veckan med viss nedgång samtidigt som räntor rörde sig uppåt. USA-besked om stålimporttullar hjälpte SSAB men tyngde Electrolux.
Läs mer om Electrolux.
Djurgården bekräftar: El Kabir klar för rysk klubb
Förra veckan så bekräftade Othman El Kabir för Fotbollskanalen att han vara på väg att lämna Djurgården för ryska FC Ural. - Klubbarna är överens och det är bara jag som ska göra läkarundersökningen och skriva på mitt kontrakt.