19. Februari 2018 20.00-20.59

Fyra män använde kvinnas kropp för att städa

En kvinna i 25-årsåldern har polisanmält fyra män för att de ska ha hållit fast henne och använt hennes kropp för att städa ett bord i samband med aktiviteter i en studentförening, rapporterar Barometern.
Läs mer om Barometern.

Tre poliser dödade under protester i Iran

Läs mer om Iran.
Här ska världens första skyskrapa i trä byggas
350 meter högt med 70 våningar. Så stor är skyskrapan som det japanska företaget Sumitomo planerar bygga i Tokyo.
Läs mer om Sumitomo och Tokyo.
Djurgårdens drömstart – totalkrossade Degerfors
Djurgården fick en smakstart på tävlingssäsongen.Degerfors krossades med 5-0 på måndagen i svenska cupen.Tino Kadewere noterades för två mål i storsegern.

MFF krossade rekordet – köpte för 60 miljoner

2017 köpte Malmö FF spelare för 57,9 miljoner kronor.Det är klubbrekord med över 28 miljoner kronor och inkluderar bara övergångssummor, inte sign on-bonusar eller dylikt.– Det är korrekt, säger MFF:s vd Niclas Carlnn.
Läs mer om Malmö FF.
Försvarsministern hoppas att Putilovaffären leder till ökad vaksamhet
Det är upp till Säpo att hantera och följa upp fallet Egor Putilov. Det säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) som hoppas att avslöjandet leder till ökad vaksamhet hos allmänhet och offentliga myndigheter. – Man undrar vad det egentligen är för yttersta bottnar i den här historien, säger han.
Bröt av tummen på terrakottastaty
Tio stycken terrakottastatyer har lånats ut från Kina till ett museum i USA. Men efter att en av lerstatyerna fått sin tumme stulen är tongångarna från Kina inte särskilt muntra, skriver BBC och hänvisar till kinesiska medier.
Läs mer om BBC, Kina och USA.
Trots boprisfallet – därför ser det bra ut för Sverige
Bostadsutvecklarnas byggiver har spätt på tillväxten i svensk ekonomi, kanske mer än vi vill tro. När bostadspriserna nu faller kommer därför även svensk ekonomi att dämpas. Men en världsekonomi som tuffar på kommer som tur är fungera som en välbehövlig krockkudde.
Läs mer om Sverige.
OS-stjärnorna anmälda – efter detaljen i bilden
Det sydkoreanska skridskolandslaget är i blåsväder.En detalj på deras hjälmar har fått dem anmälda till IOK, rapporterar nyhetsbyrån Yonhap.
Läs mer om IOK och Yonhap.
Spelarna kan inte hålla sams – tränaren slutar
Fyra spelare stängdes av, en slutade och tränaren sa upp sig i protest.Det stormar i Kristianstads FC.– Det har varit så mycket skit som har florerat och det är ingen bra stämning i föreningen, säger tränaren Paschalis Konstantinou till Kristianstadsbladet.
Läs mer om Kristianstadsbladet.
Man avled efter frontalkrock
En trafikolycka inträffade under måndagseftermiddagen på Mullsjövägen utanför Habo.– Det är två bilar som har frontalkrockat med varandra, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Jönköping.Två personer fördes till sjukhus i samband med olyckan. Senare avled en av dessa, en man i 50-årsåldern, av sina skador.
Sverige behöver en kulturrevolution – mot politiken
Politiken lägger sig som en tung filt över kulturen. De som instämmer med dagens värderingar vill inte protestera, de andra vågar inte. Förlorare är de fria konsterna.
Ologiskt ändra grundlag för att stoppa Lexbase
Lexbase är en av mycket få söktjänster för rättsdatabaser som uppfyller samtliga krav i yttrandefrihetsgrundlagen för erhållande av utgivningsbevis. Regeringen måste förklara varför den vill stoppa exempelvis Lexbase medan sökttjänster som inte uppfyller kraven ska kunna få grundlagsskydd, skriver Magnus Gröndal, Lexbase.
Läs mer om Lexbase.
Clara Henry om obehagliga olyckan: Spräckte underlivet
Clara Henry råkade ut för en obehaglig olycka när hon tränade med en kettlebell.Hon drog upp träningsredskapet för långt och spräckte en blygdläpp.– Vet du om att jag har spräckt mitt underliv med en kettlebell, säger hon i programmet Anders knackar på.
Bekräftat i kväll - lämnar Djurgården
Bara timmen före Djurgårdens cuppremiär mot Degerfors bekräftade Stockholmsklubben att de säljer Othman El Kabir till FC Ural i Ryssland.
Hagunda vill mäta sig med de södra lagen
Succenykomlingen Hagunda är redan klara för SSL-kval med tre omgångar kvar. Nu drömmer lagets tränare om att få möta Kalmarsund i kvalet.
Läs mer om Kalmarsund.
Död mans arvsmassa återskapad
För första gången har forskare lyckats återskapa en sedan länge död mans arvsmassa – bara genom att utgå från levande släktingar till mannen. Att mannen ifråga var svart och framlevde sina dagar på ett helvitt Island hjälpte forskarna.
Läs mer om Island.
De kan överraska i mixed-stafetten
Gren: Skidskytte, stafett, mixedSpel: Sverige tar medaljOdds: 3,00Spelstopp: 12.15
Drack öl - och missade dramat: Är inget fyllo
En öl blev till slut fyra – och då hade klockan inte ens slagit 10:00.När hustrun Rachel Homan spelade livsviktig match i OS-curlingen dämpade maken Shawn Germain nerverna med öl.Nu kommenterar 35-åringen bilderna som alla snackar om.
Klart: KHK värvar isländsk vänsternia
Den talangfulla vänsternian Andrea Jakobsen spelar i Kristianstad HK de kommande två åren.– Vi tror väldigt mycket på henne, säger KHK:s Sten Ravhed till Kristianstadsbladet.
Man rånad på sin bil
En man har anmält att han blivit nedslagen och sedan rånad på sin bil i Midsommarkransen utanför Stockholm.Polisen söker efter en grå Audi RS 6.
El Kabir lämnar Djurgården
Djurgårdens yttermittfältare Othman El Kabir lämnar den allsvenska klubben för spel i Ural i ryska Premier League.
Friidrotts-VM i SVT och TV4
Sveriges Television (SVT), TV4 och C More har säkrat tv-rättigheterna för de kommande världsmästerskapen i friidrott.
Läs mer om C More, SVT och TV4.
Den forne klasskamraten fick göra dokumentären om M.I.A
BERLIN. En ny dokumentär tecknar ett närgånget porträtt av den färgstarka och kontroversiella M.I.A. Steve Loveridges Matangi/Maya/M.I.A bygger delvis på den lankesisk-brittiska artistens egna hemmafilmer - från både London och Sri Lanka.
Läs mer om London och Sri Lanka.
Tiggande man får behålla miljonerna
Den man som greps vid centralstationen i Uppsala med sex miljoner i kontanter på sig får behålla pengarna. Han är inte längre misstänkt för något brott, rapporterar P4 Uppland.
Läs mer om Uppsala.
Så sänds resten av OS-hockeyn på tv
FLER MÅL? Patrik Zackrisson avgjorde mot Finland. Nu väntar Schweiz eller Finland i kvarten. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon Tidigt i morgon bitti startar OS-slutspelet med kvalmatcherna till kvartsfinalerna för herrarna.
Inget i Wongs artikel visar att anslagen är politiserade
Den som granskar listorna med namn på titlar som fått stöd kommer att finna en bred variation av ämnen. Det skriver Sofia Lilly Jönsson som svar på Ola Wongs artikel i SvD, där förlag varnar för att politiker försöker styra innehållet i de böcker som ges ut via det statliga litteraturstödet.
Läs mer om Sofia Lilly Jönsson och SvD.
Terroristen som styrde Akilov: En modig man
En av IS-terroristerna som Rakhmat Akilov uppger att han hade kontakt med under lastbilsattacken har gjort ett uttalande i appen Zello – där han hyllar Akilov och dådet i Stockholm. SvD har tidigare kunnat avslöja terroristens riktiga identitet – en 32-årig man från Tadzjikistan.
Börsexpert: Inte rätt läge att öka risken
De stora svängningarna på börsen är här för att stanna. Det konstaterar Skandia i en färsk rapport och menar att det just nu inte är rätt läge att öka exponeringen mot börsen. - Nu gäller det att spararna är mer långsiktiga än vanligt, säger Maria Landeborn sparekonom på Skandia.
Läs mer om Maria Landeborn och Skandia.
Agneta Sjödins framtidsbesked
Från och med söndag tar Agneta Sjödin, 50, över Bingolotto.Programledaren kommer ersätta Lotta Engberg innan de tillsammans avslutar den nuvarande säsongen.– Det känns kanon, säger hon.
Elisabeth, 51, skildes inte – efter myndighetens miss
Trots att Elisabeth Berggrens skilsmässa vann laga kraft i oktober förra året är hon fortfarande gift.Nu är hon rädd att Skatteverkets miss ska slå undan bröllopsplanerna med hennes nya man.– Det känns ju lagom kul att få tillbaka ett besked att du är redan gift, säger Elisabeth Berggren, 51.
Läs mer om Elisabeth Berggren.
Bob Hansson: Varför är så många rädda när nästan alla är snälla?
Han undrar varför så många människor är rädda när nästan alla vi möter är snälla. Författaren Bob Hansson är aktuell med en ny bok. Den handlar om att bli snällare mot sig själv och mot andra.
Viktors val: Alla är Donald Trump
Alla svenska politiker är som Donald Trump, enligt alla svenska politiker. Är det dags för ett nytt argument? Äntligen måndag, med Sveriges ledande samhällsmagasin.
Läs mer om Donald Trump.
Kidnappade Johan Gustafsson skriver bok
Den 25 november 2011 kidnappades Johan Gustafsson under en motorcykelsemester genom Afrika plötsligt i Timbuktu av al-Qaidas nordafrikanska gren Aqim.
Ny kritik mot NKS: Sjuka barn kan inte leka
Personalen vädjar om gåvor från privata företag för att skapa trivsel för de sjuka barn som är inlagda på Nya Karolinska. Det rapporterar Aftonbladet. – Sjukhuset är inte barnanpassat överhuvudet taget, säger en källa till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet och Nya Karolinska.
Otroliga fullträffen – mål från mittcirkeln
Elfsborgs målvakt Daniel Olsson har fått en mardrömsöppning mot GAIS.Detta efter två målvaktstavlor - varav andra målet kom från halva planen.– Oj vilken tung halvlek för Olsson. Men det är ett konststycke av Djuric, säger C Mores kommentator Linus Eklund.
Läs mer om Daniel Olsson, Djuric och Olsson.
Ska vi inte knipa käft och ge dem en chans?
PYEONGCHANG. Låt oss plocka ett mejl ur mängden. Ett utan i alla fall de mest hårresande svordomarna. Men budskapet är detsamma: De svenska herrarna är ju ett jävla skämt. Varför sågar ni inte dom mycket mer? Varför? För att jag hellre lyssnar på Ragnhild Haga.
Läs mer om Ragnhild Haga.
Trippelmördaren Martin Saliba begär resning: Har ny bevisning
Martin Saliba, som tillsammans med sin bror dömts för trippelmordet i Uddevalla 2015, begär resning. Det uppger P4 Väst.– Vi har ny bevisning, säger Salibas advokat, Björn Hurtig, till kanalen.
Läs mer om Björn Hurtig och Uddevalla.
29-åringen tvingade barn att äta avföring och våldta – döms
Han var en av Storbritanniens mest aktiva pedofiler.Nu döms 29-årige Matthew Falder till 32 års fängelse, skriver The Guardian.–Skadan mot de här individerna kommer aldrig ta slut, säger domaren.
Per Svensson: Åldersgränsen skapar inte tryggare nät för de unga
Snart måste ungdomar ha föräldrarnas tillstånd för att använda sociala medier. Det kommer inte att fungera. Det är viktigare att de unga lär sig att brott är brott; det man inte får göra i den fysiska världen får man inte heller göra på nätet.