19. Februari 2018 23.00-23.59

Källor: Emma Wallrup uppmanades att inte gå på partimöten

Jens Holm (V) anklagar sin kollega Emma Wallrup för ofredande.Enligt källor till Ekot framkommer det nu att hon i höstas uppmanades att inte närvara på möten med partiets riksdagsgrupp.
Läs mer om Ekot och Emma Wallrup.

Man försökte slänga pitbull i papperskorg

En man har försökt slänga en hund i en papperskorg på centralstationen i Göteborg. Polis tillkallades.– Han uppgav att inte ville ha med hunden att göra längre, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Per Sahlgren och Väst.
Svenska politiker: Vi kan flyga mer
Forskarna har varnat för att vi måste flyga mindre för att nå upp till FN:s klimatmål. Men svenska politiker tycks inte hålla med vetenskapen, enligt en enkät av Svenska Dagbladet. En majoritet av riksdagspolitikerna som besvarat enkäten anser att svenskarna kan flyga mer.
Läs mer om Svenska Dagbladet.
Person påkörd på E4 – allvarligt skadad
En person har blivit påkörd på E4 nära Herrbeta utanför Linköping. Personen var i ett sällskap av fyra som stannat längs vägen eftersom de fått problem med bilen. När personen gick ut på vägen blev denne påkörd, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Herrbeta och Linköping.

Nära 80 civila dödade av flyg i östra Ghouta

Minst 77 civila uppges ha dödats i regeringens flygangrepp mot det rebellkontrollerade området östra Ghouta i närheten av Syriens huvudstad Damaskus.
Läs mer om Ghouta.
Förbundets ilska mot svenska akademien
SvFF riktar skarp kritik mot Svenska Akademien. Anledningen är hur de framställer en av exempelmeningarna för ordet mesig - där mesig tjejfotboll är ett av exemplena.Har vi inte kommit längre än så här Svenska Akademien?, skriver SvFF på Instagram.
Läs mer om Instagram, SvFF och Svenska Akademien.
Bil körde rakt in i villaträdgård
En personbil körde sent på måndagskvällen rakt in i en villaträdgård på Gamla Rosengård i Malmö.Personerna i bilen flydde från platsen innan polisen hann dit. Men bilen stod kvar.
Boko Haram misslyckades med ny kidnappning
Terrorgruppen Boko Harams kidnappning av nära 300 skolflickor från Chibok i nordöstra Nigeria 2014 har väckt fasa världen över. Nu har gruppen misslyckats med en liknande räd i byn Dapchi omkring 20 mil nordväst om Chibok.
Läs mer om Chibok, Dapchi och Nigeria.
Fem andra jätteskrällar i FA-cupen
Wigans skräll mot Manchester City var inte den första i FA-cupens historia.
Läs mer om FA-cupen och Manchester City.
Kentucky Fried Chicken har slut på kyckling
Snabbmatsrestaurangen Kentucky Fried Chicken (KFC) har leveransproblem. Kycklingen är slut.
JOHANSSON om Remix/Youtube Red, ReverbNation, Apple Music, Metallica mm
Nyheter Ska Google äntligen lyckas få ihop sina satsningar på musik till något som gynnar såväl användare som rättighetshavare? Och hur mycket är texten i en Prince-låt egentligen värd?
Svenska OS-stjärnans hemliga familjehyllning
PYEONGCHANG. Sofia Mabergs är en essentiell del av lag Anna Hasselborg och därmed en stor guldkandidat för Sverige.Hon är dessutom den som är lättast att känna igen - tack vare tatueringarna som täcker hennes vänsterarm.– Jag är inte så badass som jag ser ut, säger hon.
Läs mer om Anna Hasselborg och Sverige.Hon.
Wigan skrällde – slog ut Man City
Läs mer om Man City.
Skrällen: City sänktes av kultspelaren från EM
League One-laget Wigan tog emot Pep Guardiolas Manchester City. Trots en man mindre i 45 minuter dominerade bortalaget matchen totalt.Men.Will Grigg's on fire och Wigan vann osannolikt efter nordirländarens mål.
Läs mer om Wigan.
Åhlnsleksaker återkallas – kan kväva småbarn
Företaget Åhlns återkallar en barnservis, maracas och en xylofon. Anledningen är att smådelar kan lossna från leksakerna och utgöra en kvävningsrisk. Alla produkter tas även ur försäljning omedelbart, meddelar Konsumentverket.
Läs mer om Konsumentverket.
Oxfam ber officiellt Haiti om ursäkt
Oxfams tidigare landschef i Haiti köpte sex under en insats efter jordbävningskatastrofen 2010. Det erkänner han i en rapport från 2011 som biståndsorganisationen har släppt delar av. Nu kommer organisationen med en officiell ursäkt till önationen.
Läs mer om Haiti.
Wigan skrällde – slog ut Manchester City
Wigan svarade för en jätteskräll när man slog ut Premier League-ledaren Manchester City i FA-cupen.
Smetigt rättviseargument mot pannkakor
Lär inte barnen irrläror om rättvisa. Det lämnar en bitter eftersmak.
Maskerad man med pistolliknande föremål slog personal
En maskerad man med ett pistolliknande föremål tog sig in i en mataffär.Där slog han en anställd– och hotade personalen.Han flydde från platsen utan att få något med sig.
Grigg hjälte – avgjorde mot City
Läs mer om City.