20. Februari 2018 08.00-08.59

Just nu: Akilov ska yttra sig – följ rättegången

I dag visar det sig om Rakhmat Akilov vill berätta i rätten om sitt dåd i centrala Stockholm i fjol. Följ direktrapporteringen från rättegången här.
Läs mer om Rakhmat Akilov och Stockholm.
Melanders hårda kritik mot Melodifestivalen
Sven Melander riktar hård kritik mot SVT och Melodifestivalen efter att ha sett lördagens delfinal i Malmö.I en intervju med Aftonbladet säger komikern:– Nu tittade jag verkligen och jag tycker att det är ett jätteförakt mot tittarna. Med sådana resurser kan man göra ett jättebra program. Men då måste någon jävel ha en id, men det har de inte.
Svenska reaktionen: Det är bara idiotiskt
GANGNEUNG/STOCKHOLM. Ziga Jeglic har åkt fast för doping.Den tidigare Södertälje SK-forwarden har testats positivt och erkänt sig skyldig.Nu reagerar Tre Kronors spelare starkt mot att dopningen nått ishockeyn även i årets OS.– Man vill ju ha en ren idrott. Det är bara idiotiskt, säger Viktor Fasth.

SSAB höjer priserna ytterligare

SSAB gynnas av en starkare amerikansk grovplåtsmarknad. Stålbolaget har annonserat ytterligare en stor prishöjning. Positivt för SSAB:s framtidsutsikter är också Trumpadministrationens förslag på rejäla höjningar av importtullar för stål.
ALLGON AB (PUBL)BOKSLUTSKOMMUNIK JANUARI–DECEMBER 2017
OKTOBER–DECEMBER 2017 Nettoomsättningen uppgick till 48,4 (40,2) MSEK, en ökning med 20 % jämfört med motsvarande period 2016. Periodens EBITDA uppgick till 1,7 (-13,3) MSEK. Rörelseresultatet uppgick till -0,1 (-14,8) MSEK, vilket motsvarar en rörelsemarginal på -0,1 (-36,9) %. Kvartalets resultat uppgick till -1,3 (-15,2) MSEK.
Läs mer om Nettoomsättningen.
Isofol Medical publicerar bokslutskommunik, januari – december 2017
Isofol Medical AB (publ), ett onkologibolag som kliniskt utvecklar arfolitixorin som ett förstahandsval vid behandling av spridd kolorektalcancer och som standardterapi vid högdosbehandling med metotrexat av osteosarkom, presenterade idag sin bokslutskommunik för perioden januari till december 2017.
Ökade forskningskostnader tyngde Kancera
Forskningsbolaget Kanceras förlust i det fjärde kvartalet grovt sett fördubblades. Resultatet efter skatt låg på minus 12,0 miljoner kronor (minus 6,4).
Läs mer om Kancera.
Topplista: Hetaste kedjorna i juniorallsvenskan
PLUS Topplista: Hetaste kedjorna i juniorallsvenskan JAS-TISDAG! Formationer som imponerat lite extra under säsongen. Timrå/Granlo har en särskild trio man måste se upp för.
TV: "Nisse" om framtiden: "Måste kliva ur AIK-miljön för att komma fram till vad jag vill"
I helgen meddelade AIK att klubblegendaren Nils-Eric Johansson tvingas sluta sin spelarkarriär på grund av att hans medfödda hjärtfel förvärrats.
Läs mer om AIK och Nils-Eric Johansson.
NHL-klubben sätter ned foten mot rasisterna: "Inte välkomna tillbaka"
STÄNGS AV. Supportrarna som häcklade Devante Smith-Pelly med rasistiska tillmälen i helgen är inte välkomna att återvända till United Center i Chicago.
Buffalo förlorade jämn match hemma mot Washington
En jämn match slutade till slut med förlust för Buffalo, som föll på hemmaplan i NHL i ishockey mot Washington på måndagen. 2-3 (0-0, 0-2, 2-1) slutade matchen.
Läs mer om Buffalo, NHL och Washington.
Mardrömsflygningen: Barnet skrek i åtta timmar
Efter att ha sett videon är många nog beredda att hålla med passagerarna på den åtta timmar långa flygningen från München till New York:Det här är ungen från helvetet.Samtidigt har en het debatt på sociala medier blossat upp efter publiceringen.
Läs mer om München och New York.Det.
Marcus Ericsson gör första pr-jobbet för Alfa Romeo
Här gör Marcus Ericsson debut för Alfa Romeo.Tillsammans med teamkompisen Charles Leclerc har Marcus Ericsson besökt Alfa Romeos egen testbana Balocco, en timmes bilresa från Milano.Och nu är Alfa Romeo Sauber F1 redo för säsongen 2018.
Norske snackhästen ett bra singelstreck
LÖRDAGSolvalla, 24 februariBeräknat spelstopp:14.45 V416.20 V7517.05 V518.20 DD
V64 och DD: Härdad i V75 – kan få välförtjänt utdelning
Spelvärd: Fredrik EdholmTisdag 20 februariV64 och Dagens Dubbel, SolvallaBeräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)
Läs mer om SolvallaBeräknat och V75.
Ilskan: Lever i ett lyckligt äktenskap
Slava Vojnov får spela i OS trots att han dömts för att ha misshandlat sin fru.Nu har det ryska ishockeyförbundet försvarat sin stjärna.Mr Vojnov och hans hustru lever tillsammans i ett lyckligt äktenskap, skriver förbundet på Twitter.
Läs mer om Twitter.
Hittar Conte rätt taktik mot Bara?
Dagens bästa spel 20 februariSpelform: Bomben 3Spelstopp: 20.44Spelexpert: Johan Meijer
Läs mer om Bara.
Skidstjärnan avbryter OS i förtid
PYEONGCHANG. Den franska storstjärnan Maurice Manificat avbryter OS i förtid.Han hade planerat att gå den avslutande femmilen, men han hoppar nu av den och åker hem direkt efter sprintstafetten.
Läs mer om Maurice Manificat.
Indien placerar militärbas på Seychellerna – balanserar Kinas framfart
Den lilla ögruppen Seychellerna blir platsen för en ny indisk militärbas. Projektet är ett svar på Kinas snabba expansion i regionen. – Detta är det enda sättet för Indien att bibehålla sina intressen, säger Gurpret Kurana, chef för National Maritime-stiftelsen, till CNN.
DevPort AB (publ) redovisar bokslutskommunik för år 2017
Press release 20 februari, 2018 08:30 CEST DevPort AB (publ) (DevPort eller Bolaget) presenterar sin starkaste rapport hittills och där förra året visade på mycket stark tillväxt i både omsättning, resultat och marginal.
Läs mer om Bolaget.
Följ tisdagens börsöppning
Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45.
Neurovives förlust nära 15 miljoner kronor
Läkemedelsföretaget Neurovive redovisar ett resultat efter skatt på minus 14,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (minus 14,2).
Skanska ska bygga om motorväg utanför Prag
Skanska har fått en order från det tjeckiska väg- och motorvägsdirektoratet för att bygga om en motorväg utanför Prag. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Prag.
Då släpper Robyn nytt album
Robyn släpper nytt - efterlängtat - material inom kort! Det kommande albumet blir artistens första sedan 2010. Robyn-fans - snart är det dags för ny Robyn-musik! Robyns supersuccé Body Talk kom ut för snart åtta år sedan.
Läs mer om Body Talk, Robyn och Robyn-musik.
Explosion på villaterrass
En explosion har inträffat vid en villa på Ingarö utanför Stockholm.
Läs mer om Ingarö och Stockholm.
Explosion på villaterrass
Hockeystjärnan fast för doping
PYEONGCHANG. OS i Pyeongchang har drabbats av ännu ett dopingfall.Det är den slovenska ishockeyspelaren Ziga Jeglic som stängs av efter att han testat positivt för den förbjudna substansen fenoterol.
Läs mer om Pyeongchang och Ziga Jeglic.
Utspelat på hemmaplan – nytt nederlag i London
SPELSERVICE: EUROPATIPSET STRYKTIPSET MÅLTIPSETTorsdag 22 februariEuropatipset (spelstopp 18.59)Lördag 24 februariStryktipset/Måltipset (spelstopp: 15.59)SPELEXPERT: ESKIL HELLBERG
Läs mer om London.
Strömlöst i spårvagnstrafiken
Just nu råder det strömavbrott i spårvagnstrafiken mot Hisingen. Berörda linjer i nuläget är 5, 6, 10 och 13.– Linje 5 och 6 kommer endast så långt som till Wieselgrensplatsen. Vi har skickat ut ersättningsbussar, säger Tina Zarei, störningskoordinator på Trafikledningscentralen Väst.
Riksrevisionen: Polisen och Säpo bör utvecklas regionalt
Polisen och Säpo är bra på att utbyta information på ett ändamålsenligt sätt för att förhindra terrorism. Samtidigt finns det brister i kommunikationen, som bland annat har lett till fördröjningar, enligt Riksrevisionens genomgång.
Läs mer om Säpo.
Lägre vinst för Lexington
Kläd- och inredningsbolaget Lexington, som är listat på First North, redovisar ett resultat efter skatt på 4,0 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (5,5).
Läs mer om First North och Lexington.
Röda siffror för algbolaget – siktar mot USA
Simris Alg, som odlar alger och som tillverkar kosttillskott, redovisar ett rörelseresultat om -6,4 miljoner kronor (-6,6) för det fjärde kvartalet.
Läs mer om USA.
HiQ vill ha Lindex blivande vd i styrelsen
Susanne Ehnbåge, vd för hemelektronikhandlaren Netonnet och blivande vd för Lindex, föreslås bli ledamot i it-konsultföretaget HiQ:s styrelse. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Lindex och Netonnet.
Nu är det förbjudet att servera pannkakor till lunch i Malmös skolor
När många andra skolor får kasta i sig favoriträtten pannkakor får eleverna i Malmö snällt äta någonting annat. För det är nämligen så att pannkakor har förbjudits i stadens skolor. Den älskade rätten syns inte på menyn för skolorna i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Ett tronskifte i Djurgården: "Visste att det skulle vara öppet"
Elliot Käck spelade samtliga 30 allsvenska matcher från start såväl 2016 som 2017.
Läs mer om Djurgården.
Kan bli ett lågvattenmärke i Nordeas historia
Om ett par veckor är det dags för Nordeas aktieägare att fatta beslut om bankens flytt från Sverige till Helsingfors. SvD s börskrönikör Patricia Hedelius talar i Ekonomistudion om en bank med enorm badwill och storkunder som fått nog, hon menar vidare den fackliga kritiken handlar om att Nordea egentligen sysslar med skatteplanering.
Läs mer om Ekonomistudion, Nordea och Sverige.
Bra polissamarbete kan bli ännu bättre
Samarbetet mellan Polismyndigheten och Säkerhetspolisen (Säpo) kring underrättelseinformation fungerar på de flesta sätt bra, men förutsättningarna på regional nivå bör utvecklas.
Tummen upp för mobilförbud
Den senaste tiden har vuxna pratat mycket om hur mobilen skadar vår förmåga att lära oss. I Igelboda skola är mobiler helt förbjudna.
Indisk miljardär nekar till inblandning i bankskandal
Miljardären Nirav Modi nekar till inblandning i den jättelika bankskandalen i Indien, säger hans advokat Vijay Aggarwal.
Läs mer om Indien och Vijay Aggarwal.
Lägre omsättning och större förlust för Bonesupport
Medicinteknikbolaget Bonesupports rörelseresultat blev minus 33,4 miljoner kronor (minus 28,4).
Läs mer om Bonesupport.
Sämre resultat och omsättning för forskningsbolaget
Forskningsbolaget Bioarctic redovisar ett resultat efter skatt på 11,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (75). Resultatet per aktie uppgick till 0:16 kronor (1:19).
Scibase redovisar lägre förlust
Scibase, som utvecklar tester för att upptäcka malignt melanom, redovisar en omsättning på 1,9 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (1,9) och ett resultat efter skatt på minus 10,3 miljoner kronor (minus 14,6).
Indiske miljardären nekar till inblandning i bankskandal
Miljardären Nirav Modi nekar till inblandning i den jättelika bankskandalen i Indien, säger hans advokat Vijay Aggarwal. Det finns ingen substans i anklagelserna, säger Aggarwal.
Läs mer om Aggarwal, Indien och Vijay Aggarwal.
Kylie Minogues sorg – berättar nu sanningen
Efter uppbrottet med sin före detta fästman Joshua Sasse, 30, berättar nu sångerskan Kylie Minogue, 49, om den svåra tiden efter och sorgen över att hon aldrig kommer få barn.– Jag hade ett nervöst sammanbrott efter vårt förhållande tog slut, säger Kylie till The Times.
Läs mer om Joshua Sasse, Kylie och Kylie Minogue.
Nisse: På spaning efter de block som flytt
Kåseri. Jag jämför mig med Ingmar Bergman. Åtminstone i ett avseende, fast även där är vi olika.
Läs mer om Ingmar Bergman.
Man stal kalvlever – får två miljoner i böter
Den 58-årige mannen plockade åt sig kalvlever, gick till självbetjäningskassan och registrerade köttet som frukt – och kunde köpa det för en bråkdel av det verkliga priset. Nu dömer en tysk domstol mannen mannen till motsvarande två miljoner kronor i böter för tilltaget.
Debutantpris till DN-medarbetaren Agnes Lidbeck
DN-medarbetaren Agnes Lidbeck får Borås Tidnings debutantpris 2018. Hon belönas för romanen Finna sig vars kvinnliga huvudperson kämpar med de roller som hon väntas uppfylla.
Läs mer om Finna.
20 522 fler aktieägare i Sverige 2017
Ökad andel utländskt ägande Närmare en femtedel av alla svenskar, drygt 1,8 miljoner, äger aktier. Totalt utgör privatpersoner 86 procent av alla unika aktieägare, men deras innehav representerar endast 11 procent av marknadsvärdet. Svenska institutioner och företag har störst andel av marknadsvärdet, 48 procent, och representerar 2 procent av antalet unika aktieägare.
Läs mer om Närmare och Sverige.
Idag börjar Ingrid Eiken Holmgren som ny generaldirektör för Statens fastighetsverk
Idag, tisdagen den 20 februari, tillträder Ingrid Eiken Holmgren sin tjänst som generaldirektör och chef för Statens fastighetsverk. Ingrid Eiken Holmgren kommer närmast från befattningen som VD för Mäklarsamfundet och har gedigen erfarenhet från chefs- och ledarbefattningar inom både den statliga och den privata sektorn.
Konsultbolaget ökar vinsten
Konsultföretaget BTS redovisar ett resultat efter skatt på 40,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (28). Resultatet per aktie uppgick till 2,14 kronor (1,50).
Bankerna: Skakigt börsår att vänta
Marknadsförutsättningarna är fortsatt goda, men 2018 väntas bli ett mer volatilt och turbulent år på marknaden. Det skriver SEB och Skandia i två marknadsbrev på tisdagsmorgonen.
Läs mer om SEB och Skandia.
Högre producentpriser i Tyskland
Producentpriserna i Tyskland steg 0,5 procent i januari, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad föregående år steg priserna 2,1 procent. Det uppger den federala statistikmyndigheten, enligt Bloomberg News.
Läs mer om Tyskland.
Snart faller domen mot John Ausonius
Rättegången mot John Ausonius är nu inne på sluttampen i Tyskland. I dag väntas besked om när domen kommer i det mer än 25 år gamla mordfallet.
Läs mer om Tyskland.
Kolleger till misstänkt barnskötaren: Larmade flera gånger
En man som under flera år har arbetat som barnskötare inom Göteborgs stad misstänks för grova sexbrott mot barn han jobbat med, skriver GP.Sektorschefen inom den aktuella stadsdelen har tidigare berättat att de inte sett några tecken på det polisen misstänker.Men det är en bild som flera tidigare kolleger till mannen inte håller med om, skriver GP.
Kraftig brand vid Kolmårdens djurpark
Det brinner kraftigt i en restaurang utanför Kolmårdens djurpark.
Man får vårdnaden om 13 surrogatbarn
En domstol i Bangkok har gett en japansk man vårdnaden om 13 barn som han fått genom thailändska surrogatmödrar.
Läs mer om Bangkok.
Di-reporter i juryn för Årets bil
Dagens industris motorredaktör Carl-Johan Lejland tar plats i juryn för Årets bil. Han får därmed vara med och bestämma över en av bilvärldens mest prestigefulla utmärkelser.
Läs mer om Carl-Johan Lejland.