20. Februari 2018 15.00-15.59

Trump hejar på Mitt Romney

Läs mer om Mitt Romney.

Expert: OS borde få guld i diplomati

Det enade hockeylaget, invigningen under gemensam flagg och inte minst den välsynkroniserade nordkoreanska hejarklacken som också har hejat på Sydkorea. De sportsliga tecknen om ett enat Korea under OS har fått rejält politiskt genomslag – i positiv riktning. – Jag tycker OS borde få guld i diplomati, säger en analytiker till TT.
Läs mer om Korea och Sydkorea.
Svenskt medborgarskap till dödsdömde Djalali retar upp Iran
Irans utrikesdepartement har kallat upp Sveriges ambassadör i landet för att protestera mot att den dödsdömde KI-forskaren Ahmadreza Djalali som sitter fängslad i Teheran i fått svenskt medborgarskap.
Lennart köpte trasiga bilar – firman vägrar häva köpet
Lennart Johansson från Hofors skulle i somras köpa en begagnad bil på Kamux i Gävle. Många trasiga bildelar och hundratusentals kronor senare är han mycket missnöjd.– De spelar inte schyst och det är viktigt att folk får veta vad det är för ett bolag, säger Lennart.
Läs mer om Gävle, Kamux och Lennart.

Kompensation för 102-åring som begick självmord

Han var 102 år. Det var en månad efter haveriet i kärnkraftverket i Japan 2011 och han tittade på tv-nyheterna i sitt hem. När han hörde att samtliga invånare måste evakuera från platsen där han levt hela sitt liv begick han självmord.
Läs mer om Japan.
Så kopplar svenskarna ihop bil med parti
Kör du en Porsche, BMW eller en Mercedes? Då uppfattar många dig som moderat. Rattar du en Volvo, Saab eller Toyota – ja, då är du nog socialdemokrat. Det visar en Sifo-undersökning om bilmärken och partitillhörighet som bilauktionssajten KVD beställt.
Jays säger upp avtal med Brightstar
Jays har beslutat att säga upp Brightstars globala avtal som skrevs för dryga två år sedan för omförhandling. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Brightstar.
EQT investerar mer i finskt spelbolag
Den finländska spelutvecklaren Small Giant Games har fått in 41 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda där bland annat EQT Ventures deltagit. Det framgår av ett pressmeddelande.
Löfven lovar byggstart för Norrbotniabanan
Det kan bli byggstart för en del av Norrbotniabanan i år, enligt statsminister Stefan Löfven (S).
Topplista: Här är börsens verkliga högavkastare
Rapportfloden har snart ebbat ut och aktieägarna kan nu börja se fram emot utdelningssäsongen. Här är aktierna med högst direktavkastning på Stockholmsbörsen.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Studie: Därför bör mannen sköta städningen hemma
Kvinnor som städar regelbundet med rengöringsmedel kan få ordentligt nedsatt lungfunktion, visar ny forskning. "Tappet i lungfunktion kan jämföras med det man får av kraftig rökning", säger en av forskarna.
Finland slog ut värdnationen - med vissa besvär
Foto: Bildbyrån Finland är i kvartsfinal. De besegrade Sydkorea i åttondelen med 5-2 - men imponerade inte alls. Finland slapp få uppleva sin version av ett "Salt Lake City"-fiasko.
Tyskland nästa för Tre Kronor
Det blir Tyskland som blir Sveriges motståndare i onsdagens kvartsfinal i OS-ishockeyn. Tyskland vann åttondelsfinalen över Schweiz med 2–1 efter en förlängningsrysare.
Hizbollah: Regeringstrogna trupper in i Afrin
Enligt medieuppgifter från den libanesiska Hizbollah-milisen har styrkor trogna regeringen Damaskus börjat gå in i Afrin-området i nordöstra Syrien.
Citizens of nowhere
OS-guiden 21 februari
Därför köper vi myten om den rika tiggaren
Historien om tiggaren som greps med sex miljoner kronor blottade hur fördomar kan skapa en viral succ.Nana Håkansson ser ett mönster där romofoba föreställningar används för att bygga ett nationellt vi.
JUST NU: Sverige ställs mot Tyskland
STOCKHOLM. Tre Kronors motstånd i kvartfinalen står nu klart.I morgon väntar Tyskland i kampen om en plats i medaljrundorna.Det efter en jätteskandal i matchen där Christian Ehrhoff däckades efter brutal tackling.– Skönt för tysk ishockey som haft det så tungt i OS-sammanhang, säger Tommy Åström i Kanal 5.
Hyllningen till Dahlin: Förtjänar en chans
Jonas Ahnelövs hjärnskakning öppnar dörren för Rasmus Dahlin.Samtidigt får Erik Gustafsson en ny backpartner i Patrik Hersley.–Rasmus förtjänar en chans att spela. Han har alla verktyg som krävs för att lyckas och vi kommer hjälpa honom så gott vi kan, säger Gustafsson.
Kycklingbrist – hundratals KFC-restauranger stänger
600 KFC-restauranger i Storbritannien tvingades stänga i helgen.Orsaken: Brist på kyckling.Leverantören DHL pekas ut som boven i dramat och går nu ut med en offentlig ursäkt.
Läs mer om Storbritannien.
Genuine Parts höjer utdelning för 62:a året i rad
Amerikanska Genuine Parts höjer sin kvartalsutdelning med 6,7 procent till 72 cent per aktie, jämfört med tidigare 67,5 cent.
SEB sänker Sydbank
SEB sänker Sydbank till sälj (behåll), riktkurs 243 DKK (260).
Läs mer om DKK och Sydbank.
Styrelseledamot i Trention har gått bort
Investmentbolaget Trentions styrelseledamot Per-Olov Karlsson har hastigt gått bort, skriver bolaget i ett pressmeddelande på tisdagen.
Läs mer om Per-Olov Karlsson och Trention.
PÅ FD: Bosses stora hyllning till Radetinac - "Han är tidlös som spelare"
6-0 för Djurgården i cuppremiären i går, och en segerorganisatör som många djurgårdare längtat efter att se dominera igen - Haris Radetinac startade och gjorde två mål, efter en nattsvart period med två korsbandsskador de tre senaste åren.
Läs mer om Djurgården, Han och Radetinac.
M: Regeringen måste ge besked
Moderaternas försvarspolitiske talesperson Hans Wallmark säger i en skriftlig kommentar att försvarsmaterielutredningen visar behovet av en stärkt försvarsekonomi och att man tar tag i försvarsmaktens långsiktiga planering.
Löfven möter Trump
Den 6 mars träffar statsminister Stefan Löfven USA:s president Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Berlin 2018 Utøya 22. juli: En av årets mest omskakande filmupplevelser Erik Poppe öppnar lika djupa som färska sår när han tar sig an att filmatisera massakern på U
Jag ska säga det på en gång, det här är inte en lätt film att recensera. Det känns svårt att sätta ett betyg eller att ge ett tydligt omdöme när objektet i fråga är så laddat, känsligt och färskt i minnet.
Läs mer om Erik Poppe och Utøya.
Spotify gör nytt försök med egen hårdvara
Spotify söker än en gång hårdvaruspecialister, och det verkar röra sig om smarta högtalare.
Nordkoreanska hackare mobiliserar sig för nya angrepp
Enligt en ny säkerhetsrapport har den nordkoreanska hackergruppen APT37 Reaper utvidgat sin verksamhet.
Spotify gör nytt försök med egen hårdvara
Spotify söker än en gång hårdvaruspecialister, och det verkar röra sig om smarta högtalare.
M: Regeringen måste ge besked
Regeringen filar vidare på vägslitageavgift
Regeringen har inte gett upp planen på att föreslå en ny skatt för tunga och långväga transporter med lastbil, en så kallad vägslitageavgift. Ett förslag kan komma före valet, enligt statsministern.
Sydkorea gäckade Finland förgäves
Finland kunde ha fått sitt Vitryssland – fast värre. Hemmanationen Sydkorea hade kvitteringsläge vid ställningen 2–3 i OS-åttondelsfinalen i ishockey. Men Finland tog sig samman, vann med 5–2 och ställs mot Kanada i kvartsfinal.
Succbackens kritik: Vadå förvånande?
GANGNEUNG. Mikael Wikstrand lämnade NHL och Ottawa Senators när hans bror hemma i Sverige var sjuk.Det slutade med bråk och avstängning för den unge backen.Nu gör Mikael succ i OS och i en intervju med SportExpressen delar han ut tuffa tacklingar mot både NHL och medierna.- Vadå förvånande att jag blev uttagen till OS? Jag blev inte så förvånad, säger han.
Läs mer om Mikael, NHL, SportExpressen och Sverige.
Stefan Löfven besöker Donald Trump
Statsminister Stefan Löfven (S) kommer i mars att besöka USA:s president Donald Trump i Washington.– Relationen till USA är viktig både för vår ekonomi och för vår säkerhet. Genom vårt breda samarbete skapar vi tillväxt och trygghet för våra medborgare, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande.
Livsfarlig kamp bakom förbud mot gruvbrytning i El Salvador
Allt fler länder förbjuder eller begränsar gruvbrytning av metaller. Senast var det Ecuador, där frågan nyligen avgjordes i en folkomröstning. För snart ett år sedan stoppade Filippinerna all gruvdrift i öppna dagbrott. Samtidigt blev El Salvador första land i världen att helt förbjuda gruvor. Beslutet fattades efter flera rapporter om omfattande miljöförstöring, men antigruvkampanjen krävde också flera dödsoffer.
Läs mer om Ecuador, El Salvador och Filippinerna.
Planet tvingades nödlanda – mitt på motorvägen
Motorfel gjorde att piloten tvingades nödlanda planet – mitt på motorvägen.
Minister vill minska oljeproduktionen
Suhail al-Mazrouei som är oljeminister för Förenade Arabemiraten anser att världens största oljeproducenter har en fortsatt väg att gå när det kommer till att få ned produktionen.
SHB mäklar storpost i Doro
Handelsbanken, SHB, mäklade internt en storpost i Doro vid 14.30-tiden på tisdagen. Posten omfattade 313.629 aktier i Doro, motsvarande drygt 1,3 procent av aktierna i bolaget.
Läs mer om Doro och SHB.
Mona Karlsson
I Heliga korsets kyrka, Kalmar, har begravningsgudstjänst hållits för Mona Karlsson.
Läs mer om Kalmar och Mona Karlsson.
Misstänkta gripna för terror i Barcelona
Tre personer har gripits i Frankrike, misstänkta för kopplingar till en av de misstänkta för terrorattentatet på den populära turistgatan Las Ramblas i spanska Barcelona i augusti, som krävde 15 liv.
Läs mer om Barcelona och Frankrike.
Vill hedra pappan - med ett OS-guld: "Hade varit kul om han hade fått vara med och dela det"
VILL HEDRA PAPPAN MED ETT OS-GULD. Staffan Kronwall ska jaga familjen Kronwalls tredje ädla medalj. Foto: Bildbyrån Staffan och Niklas Kronwalls dueller under uppväxten lade grund för brödernas enorma framgångar på isen.
Läs mer om OS-guld.
Talangen förlänger: "Haft erbjudanden från andra SHL-klubbar"
David Bernhardt Foto: Bildbyrån Här är nästa spelare att förlänga med Djurgården. 20-årige David Bernhardt stannar i klubben. - Vi är stolta och glada över att han vill fortsätta sin resa med oss, säger sportchef Joakim Eriksson.
Sminkösen avslöjar Markles hemlighet
Bröllopet mellan Meghan Markle och prins Harry närmar sig med stormsteg.Men Meghan Markle har redan blivit en stilikon för många.Nu avslöjar hennes före detta sminkös hemligheten bakom Markles sminkrutiner, skriver Her.
Läs mer om Harry, Her och Meghan Markle.
Statsminister Stefan Löfven ska träffa Trump
Statsminister Stefan Löfven ska besöka USA:s president Donald Trump i Washington den 6 mars i år. – Relationen till USA är viktig både för vår ekonomi och för vår säkerhet. Genom vårt breda samarbete skapar vi tillväxt och trygghet för våra medborgare, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande.
New York-börsen: Wal-Mart faller i förhandeln
Efter att ha hållit stängt på måndagen för firandet av Presidents' Day stod de amerikanska börserna på tisdagen inför en nedgång.
Jordnötsläkemedel får bolag att rusa i förhandeln
Amerikanska Aimunne Therapeutics delgav under dagen att deras läkemedel för jordnötsallergiker uppfyllde det primära målet i en långt framskriden studie. Det rapporterar Reuters.
Stefan Löfven besöker Trump
Stefan Löfven besöker Vita huset den 6 mars för överläggningar med president Donald Trump. Mötet syftar till att ytterligare fördjupa de svensk-amerikanska relationerna med fokus på tillväxt, innovation och jobbskapande. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Vita.
Medborgarskap till dödsdömd retar upp Iran
Irans utrikesdepartement har kallat upp Sveriges ambassadör i landet för att protestera mot att den dödsdömde KI-forskaren Ahmadreza Djalali som sitter fängslad i Teheran i fått svenskt medborgarskap.(TT) Djalali har bott flera år i Sverige
Löfven lovar byggstart för Norrbotniabanan
Det kan bli byggstart för en del av Norrbotniabanan i år, enligt statsminister Stefan Löfven (S).(TT) - Jag har lovat att Norrbotniabanan ska påbörjas under den här mandatperioden och då blir det så,
Ljud- och e-böcker har gått om fysiska böcker
Läsningen ökar på mobiler och surfplattor, samtidigt som antalet köpta fysiska böcker ligger kvar på en stabil nivå. Det visar den årliga rapporten från Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen.
Allsvensk målvakt redo för comeback
Marko Johansson är nära comeback.TFF-målvakten som haft knäproblem är redo att spela mot Kalmar FF på söndag.– Det känns bra och jag har inte känt av någonting i knäet. Jag har kunnat vara med på allt, det är jag glad för. Jag har velat skynda långsamt, men nu känner jag mig redo för spel, säger Johansson till Trelleborgs Allehanda.
Läs mer om Johansson och Kalmar FF.
Ryssland: Curlarens B-prov är positivt
Alexandr Krushelnitckii nekar och Rysslands idrottsminister tror inte att han dopat sig medvetet. Landets olympiska kommitt bekräftar dock att curlaren testat positivt för meldonium.
Johan Esk: Jag ser in i Nordkorea och ser cynism utan slut
VID GRÄNSEN. Jag tittar in i Nordkorea och ser berg och träd, några får och lite folk. Jag ser in i resultatet av den yttersta formen av mänsklig cynism och jag ser inget slut.
Läs mer om Nordkorea.
Vd köper i Immunicum
Carlos David Freitas De Sousa har den 19 februari köpt 10 000 stycken aktier i Immunicum där han är vd.
Läs mer om Immunicum.
Uppmärksammad dom i USA kan få mediehus att sluta länka till bilder
En domare i New York har beslutat att medier som exempelvis Vox, Breitbart och The Boston Globe som alla har bäddat in tweets på sina webbsidor har kränkt fotografens upphovsrätt.
Undvik att bli utbränd av Slack – här är 10 tips
Visst är Slack toppen, men det kan bli för mycket av goda. Här är tips för de som blir seriöst stressade av alla Slack-meddelanden.
Läs mer om Slack och Slack-meddelanden.
Undvik att bli utbränd av Slack – här är 10 tips
Visst är Slack toppen, men det kan bli för mycket av goda. Här är tips för de som blir seriöst stressade av alla Slack-meddelanden.
Läs mer om Slack och Slack-meddelanden.
Hur länge ska Svanen få strunta i vetenskapen?
Miljömärkningen Svanen fattar beslut på grundval av uppfattningar som går på tvärs mot forskningskonsensus, sprider misstro mot den fria forskningen och undviker dialog med representanter för forskarsamhället om detta. Vad tänker regeringen göra åt detta, frågar representanter för Kungl. Vetenskapsakademien.
Läs mer om Kungl och Svanen.
Medborgarskap till dödsdömd retar upp Iran
Irans utrikesdepartement har kallat upp Sveriges ambassadör i landet för att protestera mot att den dödsdömde KI-forskaren Ahmadreza Djalali som sitter fängslad i Teheran i fått svenskt medborgarskap.
Löfven lovar byggstart för Norrbotniabanan
Det kan bli byggstart för en del av Norrbotniabanan i år, enligt statsminister Stefan Löfven (S).
Spana in det 100 år gamla sagohuset i Stockholm
Vill du leva ett idylliskt Bullerbyliv?Titta in i det här rödmålade huset från 1909 med trägolv, blommiga tapeter och gedigna snickerier.En riktig sagopärla!
Läs mer om Bullerbyliv.Titta och Stockholm.
Tre personer gripna för dåd i Barcelona
Fransk polis har gripit tre personer som misstänks vara inblandade i terrordådet i Barcelona förra året, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP och Barcelona.
Träjätten Setra satsar på ny fabrik
Setra investerar i en KL-fabrik i Långshyttan. Investeringen syftar till att möta den stora efterfrågan på KL-trä på marknaderna främst i Sverige, Norge och Storbritannien, uppger bolaget i ett pressmeddelande.