21. Februari 2018 13.00-13.59

Undersökning: Så stor del av inloggningsförsöken är olovliga

Antalet olovliga inloggningsförsök växer runt om på internet.

Falla kritisk mot Nilssons åkstil

Försvann det nordiska guldet i sista backen? Tveksamt. Men norskan Maiken Caspersen Falla är ändå kritisk mot Stina Nilsson efter loppet. – Hon kommer ju bakifrån så det är ju hon som orsakar det, säger Falla.
Flickor befaras kidnappade i Nigeria
Läs mer om Nigeria.
Medaljmålet uppnått – nu ska det öveträffas
Medaljmålet är uppnått. Nu är det upp till Sandra Näslund, Tre Kronor och curlinglagen – med flera – om det ska överträffas.
Läs mer om Sandra Näslund och Tre Kronor.

20.53: Gick nära Olof Palme för att provocera

PALMEMORDET – I REALTID. Den 28 augusti är det 32 år sedan mordet på Sveriges statsminister Olof Palme. Många vittnen såg Olof Palme under kvällen och med dessa vittnesmål som grund gjorde SvD och Stadsarkivet 2016 en genomgång av mordnatten i realtid – från klockan 20 till 01.30. Här nedan kan ni se hela skeendet.
Läs mer om Olof Palme, Stadsarkivet och SvD.
Nya flygplanet som flyger jorden runt på rekordtid
Boeings nya satsning stavas Valkyrie II och är fem gånger snabbare än ljudets hastighet.
Läs mer om Valkyrie II.
Mardrömsstart för Tre Kronor i kvarten
Tre Kronor har fått en mardrömsstart på OS-kvartsfinalen.Med drygt fem minuter kvar av första perioden gjorde Tyskland nämligen två snabba mål, och leder därmed med 2-0.– Så här ska det bara inte se ut, säger kommentatorn Tommy Åström i Kanal 5.
Pussy Riot-medlemmar flyr Ryssland - till Storå
Konstnärsparet Aleksej Knedljakovskij och Lusine Djanyan deltog i den världsberömda protesten mot Putin i samband med OS i Sotji 2014. De blev misshandlade medan polisen passivt såg på.
Cli-fi där troll styr världen hade behövt mer kärlek
Övermänskliga varelser ligger bakom andra världskriget. Även vana läsare har svårt att hänga med i första delen av Mats Söderlunds dystopiska fantasitrilogi. Men med mer kärlek och redigering hade den här berättelsen kunnat bli något riktigt stort, skriver Sebastian Lönnlöv.
Läs mer om Sebastian Lönnlöv.
Tchad och Qatar återupptar relation
Läs mer om Qatar.
Alliansen: Nordeas flyttplaner skapar oro
En stark negativ signal till utländska investerare. Det blir effekten av Nordeas flyttplaner av huvudkontoret från Sverige. Det menar Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson, som riktar svidande kritik mot finansminister Magdalena Andersson.
Den här bilden väljer jag att ta med mig
PYEONGCHANG. Först en rejäl amerikansk käftsmäll.Sedan en uppvisning i alarmerande brist på lokalsinne av en vilsen svensk - och en fransman susar ifrån till medalj.Nej, vi fick ingen guldkväll.Vi fick oss däremot en lika svidande som välbehövlig läxa.
Jag klarar inte av att titta på det här
PYOENGCHANG/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson kunde inte matcha konkurrenterna på lagsprinten och Sverige gick miste om medalj.Det blev till slut en målgång i krypfart för stjärnan.– Vad gör han? Jag klarar inte av att titta på det här. Åh herregud, säger forne elitåkaren Julia Svan i Expressen TV.– Jag står med styltor på upploppet, jag är alldeles för stum och kan inte accelerera. Det fanns ingenting att göra åt saken, säger Halfvarsson.
Spädbarn skrevs ut med tusen gånger för hög dos
Ett svårt sjukt spädbarn skrevs ut från Skånes universitetssjukhus med en tusen gånger för hög dos.Anledningen var att måttet milligram förväxlades med mikrogram.– Det var fel med en faktor på tusen. Det upptäckte naturligtvis sjuksköterskan, säger chefläkare Benny Ståhlberg till Nyhetsbyrån Siren.
T-centralen utryms efter misstänkt föremål
T-centralen utryms efter att misstänkt föremål hittats.
Moodys: Nomuras kreditbetyg i fara
Japanska investmentbanken Nomura kommer att påverka sin kreditvärdighet negativt vid en global expansion, bedömer kredithuset Moodys, skriver Asian Nikkei Review.
Läs mer om Asian Nikkei Review och Nomura.
Jordan Peele börjar spela in sin nästa film i år
Fjolårets Get Out har hyllats som en av de bästa skräckfilmerna som gjorts under 00-talet, och vi här på Gamereactor placerade med glädje filmen högt på vår lista av årets bästa filmer.
Läs mer om Gamereactor.
Här ser du Oscarsgalan 2018 söndagen 4 mars
Dyra rättigheter och relativt få tv-tittare (även om de är engagerade!) har gjort att få tv-kanaler behåller Oscarsgalan i mer än något år. Tidigare har den visats hos bland annat TV4, på Kanal 9 och på SVT:s webb.
Läs mer om Kanal, Oscarsgalan och TV4.
Provkörning : Indian Springfield
Sommar, sol och kurviga vägar på landsbygden eller stabila touringegenskaper? Med Springfield kan du få både och i samma motorcykel.
Äggattack mot fotbollspampen
Det har stormat kring Landskrona Bois styrelse de senaste dagarna.Föreningens vice ordförande och storsponsor Peter Condrup meddelade på tisdagen att han ändå ställer upp för omval – och nu har han blivit utsatt för en äggattack.– Jag kommer inte att sluta att hjälpa till i Landskrona BoIS för det här – tvärtom så stärker det i stället och jag går vidare, säger Condrup till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Condrup och Peter Condrup.
Man skjuten av polis i Svedmyra
Aftonbladet uppger att en man har skjutits av polis i Svedmyra på onsdagen. Enligt vittnesuppgifter till polisen ska mannen ha haft ett pistolliknande föremål i handen.
Läs mer om Svedmyra.
SOK:s medaljmål uppfyllt: Ser fram emot att överträffa det
PYEONGCHANG. Sveriges olympiska kommitt hade räknat med åtta svenska OS-medaljer i Pyeongchang. Med fyra dagar kvar är medaljmålet redan uppfyllt. – Nu ser jag fram emot möjligheten att överträffa målet, säger truppchefen Peter Reinebo.
Peter Sundgren: Sectras medarbetare kommer inte att drabbas
Torbjörn Kronander, tekn.dr, vd och koncernchef för börsnoterade medicinteknik- och kommunikationsföretaget Sectra AB har på denna debattsida menat att exitskatten straffar utlandssatsningar och kommer att drabba exporten. Den förhindrar delägare och aktieägande medarbetare/nyckelpersoner i växande export- och välfärdsfrämjande företag såsom Sectra att under en tid flytta till ett annat land för att bygga upp en marknad där. Exitskatten innebär att man skjuter sig i foten som exportland!
Läs mer om Sectra och Sectra AB.
JUST NU - PÅ FD: Läkarbeskedet kring Bajenstjärnans situation
Hammarby får nu se Johan Wiland göra snabba framsteg. Beskedet är i dag att hans rehab går prickfritt och att en comeback kan komma snabbare än beräknat. Det berättar i dag Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.
Kalla: Det är galet – jag får rysningar
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Charlotte Kalla har kammat hem ytterligare en OS-medalj.Nu är svenskan en av de allra största i svensk historia.– Det är galet, säger Kalla.
Läs mer om Kalla och OS-medalj.Nu.
Politiker vill döpa torg efter Hasse Alfredson
Torget i Tomelilla har inget egentligt namn – något som kommunstyrelseordföranden Leif Sandberg (C) vill råda bot på.Nu har han föreslagit att torget ska döpas efter den folkkära filmskaparen Hasse Alfredson som dog i fjol.– Det är ett sätt att se till att Hasse finns kvar i minnet och få honom inpräntad i lokalhistorien, det är han värd, säger Leif Sandberg (C).
Lundebergs höjer utdelningen
Lundbergföretagen ökade sitt substansvärde under det fjärde kvartalet. Det framgår av bokslutet som presenterades på onsdagen. Investmentbolaget höjer även utdelningen från 5,6 kronor till 6 kronor per aktie.
Delar av T-centralen i Stockholm utryms - misstänkt föremål hittat
Vid lunchtid på onsdagen började delar av centrala Stockholm att utrymmas. Norra entrén mot Sergels torg utrymdes på order av polisen efter att ett misstänkt föremål hittats.
Läs mer om Stockholm och T-centralen.
Google har tagit bort visa bild – så får du tillbaka funktionen
Ett simpelt tillägg för Chrome och Firefox låter dig visa bilder direkt i sökresultaten på Google igen.
Läs mer om Chrome, Firefox och Google.
Google har tagit bort visa bild – så får du tillbaka funktionen
Ett simpelt tillägg för Chrome och Firefox låter dig visa bilder direkt i sökresultaten på Google igen.
Läs mer om Chrome, Firefox och Google.
Historisk låg emissionsvolym av statsobligationer
Riksgälden: Med en ännu lägre emissonsvolym är det risk för att investerare lämnar marknaden.
Moderaterna står bakom extra ingenjörsplatser
Att öka antalet utbildningsplatser för ingenjörsutbildningar är viktigt och Moderaterna står bakom detta. Men vi vill också slå ett slag för teknikutbildningar på olika nivåer, skriver M-politikerna Erik Bengtzboe och Betty Malmberg i en replik.
Venezuela: Folk har inte råd ta bussen till jobbet
Den ekonomiska krisen i Venezuela eskalerar nu, med bara två månader kvar till presidentvalet i april. Amerikanska sanktioner mot landet har förvärrat situationen och hyperinflationen är nu uppe på fyrsiffriga tal. Valutan är nu så värdelös, vilket har gjort att lönen för många nu inte ens räcker till för att ta bussen till jobbet.
Läs mer om Venezuela.
Festivalen för dig som älskar hummus
Om du tycker hummus är mumma är det till Manchester du ska boka biljetter.Den 1 mars är det nämligen en allt-du-kan-äta-festival dedikerad till världens populäraste kikärtsröra.
Läs mer om Manchester.
Motståndare till Västlänken anmäler domare för jäv
Överklagandena kring Västlänken strömmar in till Mark- och miljödomstolen i Vänersborg.– Jag håller på att samla ihop dem och har sex, nej sju, överklaganden hittills, säger Marie Wallberg Nordberg, samordnande domstolshandläggare.Bland annat har en grupp motståndare till Västlänken anmält rättens ordförande för jäv.
Magdalena Andersson: Fortsatt stark utveckling i svensk ekonomi
Magdalena Andersson, S, presenterar i dag Finansdepartementets nya prognos av det ekonomiska läget –och det är inga stora skillnader jämfört med tidigare prognos varken när det gäller BNP eller arbetslöshetssiffror.– Vi har en fortsatt god utveckling i svensk ekonomi, säger finansministern och tillägger att de offentliga finanserna är något starkare än vad man hade hoppats på.
Läs mer om BNP.
Fel om Neurosedyn och antroposofi
REPLIK DN DEBATT 21/2. Leif Östling har fått katastrofen med talidomid om bakfoten. Och det stämmer inte att antroposofisk hälso- och sjukvård vilar på vetenskap och beprövad erfarenhet, skriver Inge Axelsson, barnläkare och professor emeritus.
Läs mer om Inge Axelsson och Neurosedyn.
RBC: Fina marginalutsikter för storbankernas bolån
Bolånemarginalutsikterna för svenska banker ser fortsatt bra ut. Utmanare till storbankerna har nu också börjat höja sina listpriser. Det skriver RBC i en sektoranalys där Swedbank pekas ut som ett av två favoritval i Norden, tillsammans med norska DNB, och får upprepad rekommendation outperform tillsammans med en riktkurs om 250 kronor, mot en aktiekurs på 206:30 kronor.
Läs mer om DNB, Norden, RBC och Swedbank.
Google samlar betaltjänster
Google väljer att samla alla sina betaltjänster under det nya paraplyt Google Pay, enligt ett blogginlägg.
Läs mer om Google Pay.
Prebona siktar på positivt resultat 2018
Nanoteknikbolaget Prebona rapporterar en förlust på 1,3 miljoner kronor i fjärde kvartalet 2017. Bolaget redovisar inga jämförelsesiffror på koncernnivå då koncernen bildas under fjärde kvartalet 2017.
T-centralen i Stockholm utryms
T-centralen i Stockholm och ett område kring närliggande Sergels torg utryms sedan en person ringt polisen för att rapportera ett misstänkt föremål i en papperskorg vid torget.
Läs mer om Stockholm.
De toppar KD:s kommunlista
Kristdemokraterna i Kalmar satsar ungt och nytt på sin kommunlista. De fyra första kandidaterna har en medelålder på 30 år, och bortsett från ettan Christopher Dywik är de alla nya namn.
Läs mer om Christopher Dywik och Kalmar.
Forskare: Så kan AI användas i illvilliga syften inom några år
Det mest uppenbara hotet från AI är inte Skynet-liknande superintelligenser utan kriminella och andra som kan utnyttja AI för onda syften.
Läs mer om Skynet-liknande.
Döda bärs ned efter flygolyckan i Iran
Läs mer om Iran.
Jag drog en vit lögn eller två...
Under torsdagen bekräftades det att det blir Gry Forssell som leder Årets Häst-galan.Nu berättar hon om sin bakgrund som travreporter. Och att hon ser fram emot att leda galan tillsammans med Per Skoglund.– Jag ser fram emot att få jobba med ett sådant superproffs, säger hon.
Läs mer om Gry Forssell och Per Skoglund.
Gekås-Boris drag – efter cancern
Gekås nygamla vd, Boris Lennerhov, har gjort stora förändringar i livet efter cancern.Nu håller han formen –med hjälp av en personlig tränare.– Annars är det lätt att säga att nu är jag lite trött, vi hoppar i dag, säger Boris Lennerhov.
Live: Magdalena Andersson om ekonomiska läget
Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade i dag finansdepartementets senaste prognos för det ekonomiska läget i Sverige. – Det är viktigt att vi har ordning och reda i statsfinanserna, säger finansministern. Finansdepartementet bekräftar sin prognos för BNP-tillväxt och arbetslöshet, men ser en starkare utveckling än tidigare beräknat för de offentliga finanserna.
Läs mer om Sverige.
Experterna: Så undviker du minorna på börsen
Att skilja vinnaraktierna från förlustaffärerna är en utmaning för de flesta. Men det finns en rad varningsflaggor som småsparare kan hålla utkik efter för att slippa trampa på börsens kraftigaste minor. Det säger två börsexperter till Di.
Glencore rapporterar rekordresultat
Gruvjätten Glencore rapporterar rekordresultat från tradingenheten i sina preliminära siffror för verksamhetsåret 2017, som är de högsta sedan 2008. Det framgår av ett pressmeddelande.
DISH Networks vinst stiger
Mediabolaget DISH Networks vinst steg med drygt 1,2 miljarder dollar till följd av den nya amerikanska skattesänkningen. Det framgår av bolagets bokslutskommunik.
Finansministerns prognos: Så går Sveriges ekonomi
Finansminister Magdalena Andersson presenterar finansdepartementets prognos för det ekonomiska läget i Sverige.
Läs mer om Sverige.