21. Februari 2018 17.00-17.59

Anders Lundins mordhistoria är uppfriskande

Anders Lundin debuterar som dramatiker på Uppsala stadsteater.Loretto Villalobos ser en mordhistoria där misstagen spelar en viktig roll.
Läs mer om Uppsala.

Jolies bittra hämnd mot Aniston

För ett par dagar sedan kom beskedet att Jennifer Aniston, 49, separerar från maken Justin Theroux, 46, efter två år som gifta.Angelina Jolie, 42, har nu kommenterat uppbrottet enligt en uppgiftslämnare och säger att hon inte är chockad över beslutet.– Hon har alltid tyckt att Jennifer är väldigt ytlig, säger en uppgiftslämnare till Hollywood life.
Ingen förundersökning mot V:s Emma Wallrup
Det inleds ingen förundersökning mot Vänsterpartiets Emma Wallrup, rapporterar TV4.Partikollegan Jens Holm har anmält henne för ofredande.– På grund av preskription kan jag bara pröva vad som hänt de sista två åren, säger åklagaren Håkan Roswall till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Håkan Roswall.
Vänsterpartiet ord för ord
Nyfiken på Vänsterpartiet? Då googlar svenskarna på det här.
Läs mer om Vänsterpartiet.

Saxlund tar order värd 8,5 miljoner

First North-listade Saxlunds svenska dotterbolag Saxlund Sweden har tecknat ett kontrakt till ett värde av cirka 8,5 miljoner kronor.
Läs mer om Saxlund Sweden.
Låg statsskuld kan sätta krokben för Ingves
Riksgälden varnar nu för lågt utbud av obligationer, efter att Riksbanken dammsugit marknaden på statspapper. Det minskar sannolikheten för att Stefan Ingves ska öka obligationsköpen – trots att inflationen fortsätter att vara lägre än han önskar.
Läs mer om Riksbanken.
Tre Kronor sågas av expertisen: Pinsamt
Pinsamt, underkänt och förbannat onödigt var krönikörernas och experternas främsta ord efter Tre Kronors uttåg i OS-kvartsfinalen mot Tyskland. – Jag kan skriva under på fiasko. Det är långtifrån bra, säger Radiosportens ishockeyexpert Charles Berglund.
Läs mer om OS-kvartsfinalen och Tyskland.
Ny dansfestival till Stockholm
Läs mer om Stockholm.
Östersunds glädjebesked - stjärnorna missar returen
Mesut Özil gjorde mål när Arsenal slog Östersund med 3-0. Nu meddelar Arsène Wenger att Özil tillsammans med Aaron Ramsey missar returen.– Han kommer inte spela, säger Wenger inför hemmamatchen mot Östersund.
H&M slår igen olönsamma butiker
HM:s butiksdöd börjar nu synas. Klädjätten stänger två butiker i Sverige när företagets nät optimeras inför framtida satsningar.– Vi arbetar löpande med att optimera vår butiksportfölj, säger presskontakt Amanda Larsson till nyhetssajten Market.Samtidigt jobbar företaget i det tysta med sina framtidsbutiker - en testbutik finns i Fältöversten på Östermalm i Stockholm.
Luftfartsverket bryter mot lagen
Luftfartsverkets medverkan i branschorganisationen Svenskt flyg bryter mot grundlagen. Det säger statsvetaren Bo Rothstein. Han tycker att verkets generaldirektör borde kallas till KU-förhör istället för miljöministern.
Läs mer om Bo Rothstein, KU-förhör och Svenskt.
Nathan Shachar: Moralpoliserna måste hållas borta från konsten och historien
En del förbud behövs, men dygdepatrullerna får aldrig nog. Om de tillåts härja som de vill blir det många bokbål.
Förre AP-chefen om Portugalflytten: Förmånlig situation
För den tidigare AP-fondschefen Tomas Franzn var skattefri tjänstepension ett skäl till Portugalflytten. Man får dubbla vänligheten till halva priset i Portugal, säger han.
Läs mer om Portugal och Portugalflytten.
Europabörser: Banker onsdagens vinnare
Europabörserna hade en blandad utveckling under tisdagen där stigande räntor dämpade humöret. Telekom och brittiska gruvbolaget Glencore var ljuspunkter medan kraftbolag tyngde.
Läs mer om Glencore.
Kanada slog ut Finland
Kanada är klart för semifinal i ishockey, men det blev ingen målfest i kvartsfinalen. Finland besegrades med 1-0.
Läs mer om Finland.
19.00: Här följer du IK Oskarshamn-Timrå
Åttondeplacerade IK Oskarshamn ställs mot seriesuveränen Timrå IK i NHK Arena. Följ Sportens rapportering här! Foto: Roger Carlsson Åttondeplacerade IK Oskarshamn ställs mot seriesuveränen Timrå IK i NHK Arena.
Läs mer om Timrå IK.
Tidigare Frölundatalangen har gjort succé - nu är han klar för storklubben
Kristian Vesalainen i en match mot Sverige. Foto: Bildbyrån Kristian Vesalainen byter botten mot guldstrid. Han lämnar HPK och är klar för spel i Kärpät för resten av säsongen.
Läs mer om HPK, Kärpät och Sverige.
Jonas Cramby: Här finns Stockholms bästa sushi
Sushiutvecklingen har gått snabbt i Stockholm. Från att vi uteslutande har ätit tolvbitars blandad lax- och avokadosushi för avhämtning till att vi numera har tre sushikrogar som serverar omakasemenyer av världsklass att välja mellan. Två av dem har Michelinstjärnor. En borde ha det. Här är Stockholms bästa sushi.
Läs mer om Michelinstjärnor och Stockholm.
Här är 4 filmvisningar att gå på i Malmö i helgen
Att gå på bio är för många en lyxig vardagsaktivitet och Malmö kryllar av filmvisningar och filmfestivaler året om. Här är några tips för den nyfikna, men det händer saker hela tiden, så håll koll!
Läs mer om Malmö.
Båda familjerna i Staffanstorp hade vittnat mot gängmedlem
Två familjer i Staffanstorp har under veckan utsatts för sprängdåd utanför sina bostäder.Kvällsposten har tidigare berättat att en medlem i den ena familjen har vittnat mot en gängmedlem i ett tidigare fall. Nu skriver Sydsvenskan att även den andra familjen har vittnat mot gänget.Polisen säger att de ser ett samband mellan händelserna, men bekräftar ingenting.
Läs mer om Staffanstorp och Sydsvenskan.
Trygghetsgäng ska få Staffanstorp tryggt igen
Den senaste veckans explosioner, utanför två familjers hus i Staffanstorp, sprider oro bland befolkningen.Enligt polisen finns ett tydligt samband mellan de två händelserna – men ingen är gripen.Nu vandrar ett trygghetsskapande grupp i orten för att vara nära invånarna.–De passar på att gå ut med hunden när vi är ute och går, säger Pernilla Andersson, från gruppen.
Mumifierad kropp hittad – polisen utreder mord
En mumifierad kropp har hittats i en lägenhet i Hagfors i Värmland.Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord, skriver Aftonbladet.– Det är ovissheten om vad personen har dött av som gör att vi har inlett en förundersökning om mord, säger polisens presstalesman Tommy Lindh.
Malin Fransson: Tre Kronor ska slå Tyskland alla dagar i veckan
GANGNEUNG. När NHL-spelarna stoppades föddes drömmar om en OS-medalj hos ett gäng svenska spelare som till vardags spelar i europeiska ligor. På onsdagen dog den drömmen. Tre Kronors svårigheter att göra mål kostade dem en plats i semifinalen.
Läs mer om OS-medalj och Tyskland.
Nu gör både S och M bort sig i NKS-affären
DN 22/2 2018. Den statliga kriskommission som den rödgröna regeringen tillsätter på torsdagen är ett politiskt kvacksalveri av värsta sort.
Sagax köper i Nederländerna
Sagax har förvärvat tre fastigheter i Nederländerna. Investeringarna uppgår till motsvarande 214 miljoner kronor gällande uthyrningsbar area för lager- och industriändamål.
Läs mer om Nederländerna.
User-centric studie från Finland släppt
Nyheter Diskussionerna kring fördelar och nackdelar med den nuvarande pro rata modellen för streaming, jämfört med en user-centric modell, sker överallt i musikbranschen. I Finland har forskare analyserat data från Spotify.
Läs mer om Finland och Spotify.
19.00: Här följer du Vikings-Kristianstad
Vikings tar sig an serieledaren Kristianstad hemma i Liljas Arena. Följ Sportens direktrapportering här! Foto: Henrik Eriksson Vikings tar sig an serieledaren Kristianstad hemma i Liljas Arena.
Kanada slog ut Finland
Kanada är klart för semifinal i ishockey, men det blev ingen målfest i kvartsfinalen. Finland besegrades med 1-0.
Läs mer om Finland.
Sirius värvar Razak gratis från IFK: "Ville ha honom redan 2016"
Inför förra säsongen köpte IFK Göteborg loss Abdul Razak från AFC Eskilstuna, men efter att mittfältaren fått skralt med speltid under våren lånades han i somras ut till just AFC.
Läs mer om AFC, Abdul Razak, IFK och Razak.
"Att göra någonting praktiskt har lindrat min klimatångest"
Det var när klimatförändringarna började märkas i hennes trädgård som Ragnhild Larsson bestämde sig för att göra någonting. Nu har hon spelat in femtio avsnitt av Klimatpodden.
Carl Bennet storköper i Arjo
Huvudägaren köper aktier i medicinteknikbolaget för 25 miljoner kronor.
Läs mer om Arjo.
Charlotte Axelsson ny ordförande i Kungsleden
Fastighetsbolaget Kungsledens valberedning föreslår att Charlotte Axelsson väljs till styrelsens ordförande.
Lander: Vi hade hoppats på mer
Spelarna drömde om att få resa hem med OS-medaljer. I stället var äventyret i Sydkorea över redan efter kvartsfinalen mot Tyskland. – Det spelar ingen roll vilka vi möter. Det är en kvartsfinal vi åker ut i och vi hade hoppats på mer, sade Tre Kronors Anton Lander besviket efter 3–4-förlusten.
Läs mer om OS-medaljer, Sydkorea och Tyskland.
En svensk kollaps, ett haveri
Tre Kronors fiasko mot Tyskland var tyvärr inte helt oväntat. Slätstruket lag, feg coachning och en turnering utan stjärnstatus – men inget Vitryssland för svensk ishockey.
Läs mer om Tyskland och Vitryssland.
Kanada slog ut Finland
Läs mer om Finland.
Fejkade identiteter nytt myndighetsvapen
Genom att låtsas vara barn ska tjänstemän på Konsumentverket kunna se vilka reklambudskap och erbjudanden som riktas mot dem på internet och i sociala medier. Med en ny EU-förordning vässas vapnen mot smygreklamen.
Passa på att njuta av korvmyset — nu kommer Sibirienkylan
När det är sportlov vill man gärna vara utomhus.Åka pulka och grilla korv är två favoriter hos familjen Eriksson i Östervåla. Det gäller att passa på för snart drar en sibirisk köldknäpp in över landet.– Det kommer bli kallare och kallare under veckan och framför allt början på nästa vecka slår det till, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Dubbel fördel Sverige i semifinalen
GANGNEUNG. Sveriges curlingherrar kommer att ha två stora fördelar när det är dags för OS-semifinal. Motståndarna har redan spelat en match tidigare under dagen och Sverige kommer att ha den viktiga sista stenen.
Läs mer om OS-semifinal och Sverige.
Genmab bra bit över rapportförväntningar
Det danska läkemedelsbolaget Genmab redovisar ett rörelseresultat på 703 miljoner danska kronor för det fjärde kvartalet 2017.
Läs mer om Genmab.
Japan planerar att köpa fler stridsflygplan
Japan planerar att köpa ytterligare minst 20 stycken F-35A stridsflygplan under de kommande sex åren.
Succéstarten för Bachirou i MFF: "Genomgående en av våra bästa spelare"
När Anders Christiansen, vald till bäst i allsvenskan 2017, ville flytta valde Malmö FF att agera snabbt: in med Fouad Bachirou för runt sju miljoner kronor från Östersund.
Swedish Match lyfter portföljen
Avkastningsportföljen behåller ett hyfsat försprång mot index sedan start. En förklaring är Swedish Match som på onsdagen noterar nytt kursrekord.
Läs mer om Swedish Match.
: Experterna tipsar: Bästa rödvinerna till helgen
AW, familjemiddag eller kompishäng framför brasan? Oavsett hur du planerat helgen har SvDs vinexperter något för varje tillfälle.
Janne, 65, föll mot döden på sitt jobb
Två dagar återstod på arbetsveckan innan det var dags för semester.Då störtade byggnadsarbetaren Jan Lindblom, 65, handlöst mot golvet på ett bygge och avled.– Jag förstår det knappt än, vi skulle ju ut och resa, leva livet tillsammans, säger hans hustru Karolina Lindblom, 60.
Miljardaffärer i norra Sverige
Förra året gjordes fastighetsaffärer för drygt 10 miljarder kronor i norra Sverige. Och intresset för att investera i norr ökar.
Läs mer om Sverige.
JUST NU - PÅ FD: Älskar Norrköpings nysatsning - miljonerna ska ge resultat
Bundesligameriterad och mot sin sjunde säsong i Norrköping. Det är inte Jordan Larsson eller Simon Thern som är mest meriterade i dagens Norrköping. Om en månad fyller Andreas Johansson 36 år och han är lättad över nysatsningen.
14 borttagna scener i Star Wars: The Last Jedi på Blu-ray
Star Wars: The Last Jedi gick som bekant upp på bio i december förra året, och nu börjar Disney planera för lanseringen av hemversionen på DVD och Blu-ray.
Läs mer om Blu-ray, DVD och Disney.
Berga nära Burns och KFF-back
IFK Berga ser ut att förstärka truppen med två nya spelare: Dylan Burns och Mårten Lagerlund. - Vi är hoppfulla, säger sportchefen Daniel Afsah.
Uppgifter: Ny Ipad släpps redan i mars
Kan eventuellt erbjuda stöd för Face ID i stället för Touch ID.
Läs mer om Face ID och Touch ID.
Evangelisten Billy Graham död
Den kände amerikanske evangelisten Billy Graham är död. Han blev 99 år.
Läs mer om Billy Graham.
Fokuserade tyskor tog bobguld
Facebook skriver avtal med Stim: Stor framgång
Facebook har skrivit avtal med den svenska musikorganisationen Stim och en rad andra upphovsrättsorganisationer, skriver flera medier.
Läs mer om Stim.
Lakers bänkar OS-stjärnan: Han spelar inte på lördag
Växjö Lakers stjärnmålvakt släppte in fyra puckar mot Tyskland och nu väntar resa hem till Sverige och SHL.Trots Tre Kronors sorti ur matchar man inte Viktor Fasth mot Luleå.– Vi vill inte stressa honom, säger Lakers-tränaren Sam Hallam.
Leif GW Persson: Lägg ned Palmeutredningen
Efter 32 år ger Leif GW Persson upp hoppet om Palmeutredningen.– Utredningen står och stampar. Det finns inget spaningsbart, det är dags att lägga ned den, säger han.Men Palmegruppens chef Krister Petersson säger att arbetet pågår för fullt med en hel del uppslag.
Ingen förundersökning mot Wallrup
Det inleds ingen förundersökning mot Vänsterpartiets Emma Wallrup, rapporterar TV4.
Läs mer om TV4 och Wallrup.
New York-börser: Wal-Mart fortsätter ned
New York-börsen tog ny fart på onsdagen, efter tisdagens nedgång, och steg. Teknik och industribolag fanns bland vinnarna. Defensiva branscher som telekom hade en mer dämpad utveckling. Även energibolag utvecklades svagare än merparten av delsektorerna i S&P 500, där oljebolagen följde med råoljepriset ned.
Abelco tecknar avsiktsförklaring om förvärv
Abelco Investment Group, som noterades på NGM Nordic MTF i maj i fjol, har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av 5 procent i fintechbolaget Financial Transactions Control Systems Sweden (FTCS). Det framgår av ett pressmeddelande.
Carnegie mäklar storpost i Scandi Standard
Investmentbanken Carnegie har internmäklat en post på 649 344 stycken aktier i kycklingbolaget Scandi Standard till kursen 63 kronor.
Läs mer om Scandi Standard.
Enkät från Business Arena: Marknaden ser väldigt bra ut
Business Arena i Umeå drog rekordpublik på onsdagen. Här är fem röster från mässan:
Läs mer om Umeå.
Trygga hyresgäster lockar NP3
Fastighetsbolaget NP3 har i många år agerat i Sundsvall, Umeå, Luleå och Östersund. Vd:n Anders Nelvig trivs med tryggheten och sina starka hyresgäster och räknar med expansion i Gävle.
Läs mer om Gävle, Luleå, NP3, Sundsvall, Umeå och Östersund.