21. Februari 2018 23.00-23.59

Anders Brännström petad efter anklagelser om sexuella trakasserier

För tre år sedan anklagades generalmajor Anders Brännström för sexuella trakasserier.Först i dag, onsdag, blev Försvarsmaktens utredning offentlig – och samtidigt avslöjar Dagens Nyheter att den vägdes in i bedömningen när Brännström nyligen sparkades av ÖB.Han själv är dock av en annan åsikt.
Läs mer om Brännström.

Leksand förbi AIK efter jätteseger

Leksand klättrade upp på andra plats i hockeyallsvenskan på onsdagen – och laget gjorde det med eftertryck. Det blev hela 9–0 borta mot Almtuna, efter tre mål av Johan Porsberger.
Läs mer om AIK, Almtuna och Johan Porsberger.
Trump: Beväpnade lärare kan stoppa skolskjutningar
Elever från Floridaskolan där 17 personer dödades i en skolskjutning i förra veckan besöker på onsdagen Vita huset för ett möte med president Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump, Floridaskolan och Vita.
Miljardaffär för Volvo när Qatar förhandlar om köp av stridsfordon
Volvo har varit med och tagit fram stridsfordonet VBCI – som nu kan köpas in av Qatar, skriver Dagens industri.En riktig miljardaffär.Men på lastbilskoncernen är man förtegna.– Vi har inget att säga om detta, säger presschefen Joakim Kenndal till Di.
Läs mer om Joakim Kenndal, Qatar och Volvo.

Berlin 2018 Unga Astrid: Finstämt porträtt av vår främsta författarinna En efterlängtad filmatisering av en av Sveriges mest älskade författare är änt

Hon är en av den svenska historiens mest ikoniska personer. Hon har fostrat och påverkat miljontals barn med hjälp av sina berättelser.
Läs mer om Unga Astrid.
Därför har Ghouta hållit stånd mot Assad
Syriens sista starka motståndsfäste har belägrats i flera år – det finns flera skäl till att rebellerna i förortsområdet lyckats hålla regimtrupperna borta.
Läs mer om Assad och Ghouta.
Ryska förklaringen efter OS-dopingen
PYEONGCHANG. Två prover har avslöjat att ryska curlaren Aleksandr Krushelnitckii var dopad när han vann brons. Nu svarar Ryssland med ilska - och vill se filmer från OS-byns säkerhetskameror. – Han har utsatts för ett sabotage, säger OAR:s curlingtränare Sergei Belanov
Förlust för Skuru – sviten bruten
Läs mer om Skuru.
Åker privatflyg – och har stämt sitt eget förbund
PYEONGCHANG. Henrik Kristoffersen åker privatflyg till tävlingar - och har stämt sitt eget skidförbund.Den österrikiska publiken kastade snöbollar på honom inför OS, väl medvetna om vilket hot han är för Marcel Hirscher.Efter OS-silvret i storslalom är den 23-åringa norrmannen nu på jakt efter guld:– Svenskarna får gärna stå på pallen med mig i slalom, så länge jag står överst, säger Kristoffersen.
Ofattbart hur han kan ha fansens förtroende
Det var Montellas värld mot Mourinhos på älskvärda Ramon Sanchez Pizchuan Sevilla.
Örnen Ernie bar på ny typ av fågelinfluensa
I slutet av januari hittades örnen Ernie skadad inne på safariparken Eriksberg – och dog några dagar senare.Örnen visade sig ha en helt ny typ av fågelinfluensa, som för första gången har påträffats i Sverige.– Jag kunde absolut inte tänka mig det här. Det är inte alls kul, säger Bengt-Arne Nilsson från föreningen Katastrofhjälp fåglar och vilt.
Varje gång jag hör en bomb undrar jag om vi ska dö
Dygn efter dygn har Ahmad, hans fru Fatima och deras fem månader gamla dotter Lolo gömt sig i en mörk källare för att undvika bomberna som faller över Ghouta. Snart är maten slut. Såväl befolkningen som biståndsorganisationer vädjar om att belägringen ska sluta.
Läs mer om Ahmad, Fatima, Ghouta och Lolo.
Wallström krävs på svar om försvunnen FN-rapport
Utrikesdepartementet svängde – och en icke-existerande rapport dök plötsligt upp som arbetsmaterial. Det handlar om den saknade utvärderingen som gjordes kring Sveriges kampanj för en plats i FN:s säkerhetsråd. Nu krävs utrikesministern på svar om vad som hände.
Läs mer om FN-rapport.
Vann snackduellen på knock: Ruggig
Två av karriärens största segrar i ryggen och näst snabbast i landet.Då lägger Ultimate Wine skorna på hyllan.- Hon ska bara göra en start till. Sedan ska hon träffa Nuncio och bli mamma, förklarade Peter Untersteiner sedan han dominerat V86-inledningen från spets.
Var en seger av det imponerande slaget
Stenhårt tempo hela vägen.Ändå gick han bara undan.Västerbo Grosbois har höjt sig i ny regi.
Sjachtar Donetsk vände och vann mot Roma
I ukrainska Charkiv, där Sjachtar Donetsk har sin tillfälliga hemmaplan, var Roma på väg att skaffa sig ett bra utgångsläge för att nå kvartsfinal.
Läs mer om Charkiv, Roma och Sjachtar Donetsk.
Många sparare kvar i stoppad PPM-fond
Trots att fondbolaget Solidars fonder är stoppade av Pensionsmyndigheten, har endast runt var tionde sparare lämnat bolaget sedan stoppet infördes.
Läs mer om Pensionsmyndigheten.
Lyxdesign spelar sig in i vardagen
Pata negra, lyxmöbler och försoningssex på Östermalm. Det rör sig om ett vågat försök till performancekonst för att presentera det exklusiva designföretaget De La Espadas nya möbelkollektion.
Läs mer om Östermalm.
USA:s råoljelager minskade
De amerikanska lagren av råolja minskade med 0,9 miljoner fat under föregående vecka.