22. Februari 2018 03.00-03.59

Thompson blir stort hot mot Näslund

Sandra Näslund har dominerat världscupen medan Marielle Thompson gått korsbandsskadad. Nu är kanadensiskan tillbaka – och det med besked. OS-vinnaren från Sotji var klart snabbast i skicrosskvalet. På fredag morgon lär de mötas redan i semifinalen.
Läs mer om Marielle Thompson, Näslund och Sotji.
Lagförslag om politikerkarantän
Regeringen lägger fram ett förslag om nya karensregler för statsråd och statssekreterare som byter jobb, enligt SR Ekot.
Svensk succ efter skallning vid start
PYEONGCHANG. Kristoffer Jakobsen tvingades bryta storslalomen på grund av sjukdom.Nu är han tillbaka på OS - med besked.Efter en minst sagt udda uppladdning ligger Jakobsen tia efter det första åket.– Jag skallade till ett tält innan jag drog ut i startgrinden, säger Jakobsen.
Läs mer om Jakobsen.
Sverige vill rösta om vapenvila i Syrien
Läs mer om Syrien.
Guldvittring för Myhrer i slalom
PYEONGCHANG. Andr Myhrer har guldvittring i slalom.Inför det andra åket ligger han tvåa, 21 hundradelar upp till den ledande norrmannen Henrik Kristoffersen.– Nu kommer jag titta uppåt mot Kristoffersen och försöka jaga honom i stället för att skydda något bakåt, säger Myhrer.
Guldfavoriten: Jag tror Myhrer vinner
PYEONGCHANG. En mardrömsuppladdning förstörde stora guldfavoriten Marcel Hirschers chanser i OS-slalomen.När SportExpressen träffade österrikaren efter uråkningen tror han på ett svenskt OS-guld.– Jag tror att Myhrer vinner nu, säger Hirscher.
Näslund fyra i kvalet: Finns mer att ge
Natten till torsdag svensk tid gick Sandra Näslund först ut i damernas skicrosseedning.Men efter att samtliga 24 åkare kört hade det svenska guldhoppet halkat ned till fjärde plats – slagen av bland andra kanadensiskan Marielle Thompson, som slet av korsbandet så sent som i oktober.– Jag hade det tufft med mittenpartiet i dag, säger Näslund.
Inbrott på Kulturskolan
Oklart vad som stulits i samband med inbrottet.
Läs mer om Kulturskolan.
Kommunen startar utredning efter mord
Efter mordet på ett serviceboende i Vetlanda kommer kommunen att göra en intern utredning om någonting hade kunnat göras annorlunda.
Läs mer om Vetlanda.