22. Februari 2018 07.00-07.59

Programtips: Ispy 6.9.2.0

Para ihop det här programmet med dina webbkameror och mikrofoner och du får ett övervakningssystem. Rörelsedetekteringen kan begränsas till vissa områden för att minimera risken för falsklarm.

Insiders storhandlar

Insiders köper i Kindred, Bufab och Doro
Läs mer om Bufab, Doro och Kindred.
Hansdotter: Kan knappt sätta ord på det
Först Frida Hansdotter, sedan Andr Myhrer. Det är dubbelt svenskt på slalomtronen i OS. – Om någon är värd det så är det Andr, säger Hansdotter.
Läs mer om Andr, Andr Myhrer och Hansdotter.
Lundqvists svar på Foppas kritik
GANGNEUNG. Ut i kvartsfinal mot Tyskland - och i tv sitter Peter Forsberg och kallar det ett fiasko. Det var inte så här det skulle sluta för Tre Kronor i OS. – Det är en del av idrotten. Foppa har varit med i liknande situationer själv. Jag bryr mig inte om vad man sätter för ord på det. Jag känner bara en stor besvikelse, säger lagkapten Joel Lundqvist.

De som bevittnat brott ska få kommunalt stöd

Jag vill uttrycka min medkänsla för alla som råkar ut för brott. Det är ett övertramp och en kränkning varje gång det sker. Även de som bevittnar brott ska ha rätt till särskilt kommunalt stöd, på motsvarande sätt som brottsoffer, skriver Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).
Amnesty: Yttrandefriheten i fara
Allt fler regeringar och ledare i världen sprider hat mot minoriteter och oliktänkande och manipulerar opinionen med falska påståenden. Det skriver människorättsorganisationen Amnesty i sin senaste årsrapport. Amnesty varnar nu för att yttrandefriheten är i fara världen över.
Läs mer om Amnesty.
Även en sjundeplats kan vara guld värd
Pyeongchang. Lycka är att se sin kompis och förebild ta olympiskt guld. Lycka är att göra sitt livs bästa resultat i den största tävlingen. – Jag tycker att jag har gjort något riktigt bra, sade Kristoffer Jakobsen efter sin överraskande sjundeplats i slalomtävlingen.
Läs mer om Kristoffer Jakobsen.
Lägre resultat än väntat för Coor – höjer utdelningen
Fastighetsservicebolaget Coor redovisar en omsättning som var högre än väntat under fjärde kvartalet. Resultatet var lägre än väntat.
Läs mer om Coor.
Kraftigt ökad vinst för Stillfront
Spelutvecklaren Stillfront redovisar ett ebitda-resultat på 15,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (6,8).
Läs mer om Stillfront.
Vinstras för SSM
Bostadsutvecklaren SSM redovisar ett resultat efter skatt på -2,5 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (50,6). Resultatet per aktie försämrades till -0:06 kronor (1:68).
Läs mer om SSM.
Invisios huvudägare säljer aktier för 100 miljoner
Invisio Communications huvudägare Lage Jonason har sålt 1.400.000 aktier i bolaget till Fjärde AP-fonden, Swedbank Robur fonder och Handelsbanken fonder, som därmed utökar sina innehav. Det framgår av ett pressmeddelande.
Super Lucky's Tale tycks få en uppföljare
När Xbox One X lanserades var det inte med något överdåd av exklusiva spel som visade upp konsolens 4K-kapacitet.
Rekord för Rihanna på danslistan
Läs mer om Rihanna.
Myhrer hyllas av tidigare OS-guldmedaljörer
Att det var veteranen Andr Myhrer som i sitt fjärde OS äntligen tog ett OS-guld i slalom fick många tidigare stjärnor att hylla honom. – Han var så värd det här, säger Anja Pärson till TT.
Flera män attackerade och rånade ung kvinna
Vid 03.47 natten till torsdagen larmades polisen om ett våldsamt rån.Flera okända gärningsmän hade attackerat en ensam kvinna.– Vi har spårat med hund i området, säger Maya Forstenius, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
KD:s kris fortsätter – ett halvår före valet
Kristdemokraterna krissiffra på 2,7 procent från januari ligger kvar – ett halvår före valet.Det visar SVT/Novus väljarbarometer.– Det här är nivåer som Kristdemokraterna absolut inte är vana vid att ha, säger Novus vd Torbjörn Sjöström till SVT.
Fyra bilar i olycka – ambulans på väg
Fyra bilar har på torsdagsmorgonen varit inblandade i en olycka på E20.Skadeläget är oklart.– Räddningstjänst och ambulans är på väg, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson.
Läs mer om Jenny Widn.
Coor rapporterar i linje med förväntningar – höjer utdelningen
Coor Service Management redovisar ett justerat ebita-resultat på 125 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017, jämfört med analytikernas snittestimat på 126 miljoner kronor i SME Direkts prognossammanställning.
Nattens nyheter: Bilbrand i Sätra och OS-guld till André Myhrer
Så var natten i Gästrikland. Lokalt: I övrigt rapporterar polisen om en natt utan allvarliga händelser. Det har inte heller kommit några andra larm om olyckor eller bränder.
Nyheter i korthet torsdag 22 februari
KPMG förlorar storkunder och Quatar vill köpa stridsfordon av Volvo.
Läs mer om Quatar och Volvo.
Myhrers revansch – nu fick han sitt guld
Andr Myhrer hade guldläge redan i Sotji, men tappade både medaljen och fattningen i den idiotiska bansättningen. I Pyoeongchang fick svensken revansch – efter flera års hårt arbete för att komma i toppform till sitt sista OS.
Läs mer om Sotji.
Utövarna flyr maten – för snabbmatskedja
PYEONGCHANG. Utbudet av och kvalitn på maten i OS-byn har kritiserats av bland annat Mattias Hargin.Nu berättar svenska skippern Niklas Edin att flera utövare har tröttnat. – Det är fruktansvärt många som går till McDonald's för de inte orkar äta samma mat hela tiden, säger han.
Läs mer om OS-byn.
En person har blivit påkörd
Strax innan klockan sju på torsdagsmorgonen larmades SOS om att en person hade blivit påkörd av en bil vid ett övergångsställe.Händelsen hade inträffat på södra Vallviksvägen i Växjö.
Läs mer om Vallviksvägen och Växjö.
Martin Gelin: Massakern i Florida ett haveri för sociala medier
De unga skoleleverna som kämpar för nya vapenlagar efter massakern i Florida har inspirerat en hel nation. Men på Facebook, Youtube och Twitter sprids extrema konspirationsteorier och organiserade hatkampanjer om barnen. Budskapen har redan nått miljontals amerikaner.
Läs mer om Facebook, Florida, Twitter och Youtube.
Svag rapport av FPC-konkurrenten Idex – vd lämnar
Det norska biometribolaget Idex, som är i samma sektor som Fingerprint Cards, redovisar ett rörelseresultat på -60,3 miljoner norska kronor för det fjärde kvartalet 2017 (-46,7). Det framgår av bolagets bokslutsrapport.
Läs mer om Idex.
Tidningsdöden är nära
Under nära 60 år har vi prenumererat på någon av Gästriklands dagstidningar. Under senare år har vi konstaterat att våra lokala dagstidningar efterhand går mot sin egen undergång.
Andr Myhrer tog OS-guld i herrslalom – första svenska på 38 år
Andr Myhrer har tagit guld i herrarnas slalom i OS. Senaste svensk som gjorde det är Ingemar Stenmark. Segern stod klar efter en dundermiss av norrmannen Henrik Kristoffersen.
Kritikern som lovsjöng sin guldhamster
Få har varit så mångfacetterade och belästa som författaren, översättaren, och SvD-medarbetaren Per Erik Wahlund. I en nyutkommen antologi samlas ett rikt urval av hans essäistik och kritik. Ändå fattas en hel del, inte minst de understreckare där Wahlund förklarar sitt djupa intresse för sin guldhamster.
Omstridda diagnosen ME ökar snabbt – men splittrar läkarna
Den är en av de snabbast växande orsakerna till sjukskrivning. I vinter har den också förekommit i samband med två uppmärksammade nyhetshändelser. Men diagnosen är omstridd, liksom synen på behandlingen. Läkarkåren är delad i två läger kring det som kallats kroniskt trötthetssyndrom – numera ME – där patienten kan vara sängliggande i åratal och ha svåra smärtor. –De symptom som ME-patienter upplever är verkliga, men vi läkare har olika syn på vad som är orsaken till symptomen och hur man bäst åtgärdar dem, säger Jörgen Malmquist, m
En till sjukhus efter lastbilsolycka på E4
Vid 00.31 larmades polisen om en singelolycka på E4 i höjd med trafikplats Strömsnäsbruk, Markaryd kommun.Det handlade om en lastbil som av någon orsak kört in i mitträcket.
Läs mer om Markaryd och Strömsnäsbruk.
Stora problem i tågtrafiken – 19 tåg berörs
Ett växelfel påverkar tågtrafiken i Västsverige hela vägen fram till i eftermiddag.Totalt 19 tåg berörs.– De tåg som är inställda försöker vi ersätta med buss, säger Johannes Bergström vid Västtrafiks störningsjour.
Läs mer om Västsverige.
Halfvarsson tar chansen när Kläbo nobbar
Pyeonchang. Calle Halfvarsson är missnöjd med sitt OS och hade tankar på att hoppa över lördagens avslutande femmil. Nu har han ändrat sig. – Jag är laddad och motiverad för uppgiften, meddelar Halfvarsson.
Läs mer om Halfvarsson och Kläbo.
Ökad förlust för Cassandra Oil
Cassandra Oil redovisar ett resultat efter skatt på -10,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (-9,6).
Läs mer om Cassandra Oil.
Lagförslag om politikerkarantän
Regeringen lägger fram ett förslag om nya karensregler för statsråd och statssekreterare som byter jobb.
Vd köper aktier i Doro
Doros vd Robert Puskaric har den 20 februari köpt 15.807 aktier i telefonbolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.
Läs mer om Doro och Robert Puskaric.
Dunlop Sportsmart2 Max
Regnsäker-Vårens sämsta väder ger ypperliga möjligheter till däcktestande i alla typer av före.
Det idealiska sällskapsdjuret
Nyfiken, beskäftig, renlig och vänlig – sådan är guldhamstern. Enligt denna redogörelse för några månaders samliv med det kvicksilveraktigt rörliga djuret kan det dessutom fungera förvånansvärt effektivt som avstressande faktor i en rastlös tillvaro.
Ur en mycket liten personlighets liv
Att leva hamsterIöst är en omöjlighet för den som en gång vant sig vid umgänget med ett av de minsta husdjur som tänkas kan. Här följer sålunda fortsättningen på den berättelse som inleddes i dessa spalter den 10 september 1977 under rubriken Det idealiska sällskapsdjuret.
Läs mer om Det.
Äntligen Myhrer – beundrar den mentala styrkan
Som han väntat och kämpat. Nu har Andr Myhrer äntligen sitt efterlängtade guld. Han tog chansen när storfavoriterna körde ur.
Läs mer om Andr Myhrer.
Berghagens pengakval – trotsar vännerna
Malin Berghagen hyllar människor som lyssnar till sin magkänsla, trots att det innebär en ekonomisk risk.Enligt yogainstruktören är hon inte ett dugg intresserad av jakten på pengar, något som bevisas av de män hon valt att leva med.Hittills har jag bara blivit förälskad i skådespelare och musiker. De har ju typ ingen koll på pengar alls skriver hon i sin blogg.
Väckte barnen genom att skrika
PYEONGCHANG. Andr Myhrer är olympisk mästare.Hemma i Hudiksvall väckte hustrun Madelene barnen med ett glädjevrål.– Jag är lyckligast i världen, jag är så glad och stolt, säger hon till SportExpressen.
Jag var smart som gifte mig med en yngre fru
Efter sju minst sagt otursamma år är Arne Hegerfors, 75, tacksam för hustrun Kerstin Hegerfors, 64, stöd.Tack vare henne kan fortsätta sitt liv hemma i lägenheten i Stockholm.– Min fasa har varit att lotsas in på ett hem och tas om hand, säger han.
Läs mer om Stockholm.
Brand utbröt på balkong
Fjorton minuter över midnatt, natten till torsdagen, larmades polis och räddningstjänst om en brand i en lägenhet.Branden hade uppstått på en balkong i en lägenhet på Hyacintgatan i Malmö.
Läs mer om Hyacintgatan och Malmö.
Oro bland journalister i Hongkong: Kina försöker tysta oss
HONGKONG. Bland journalister och författare i Hongkong växer oron över Kinas auktoritära inflytande. Kidnappningen av den svenska bokförläggaren Gui Minhai är ett av många exempel på hur Hongkongs demokratiska friheter håller på att inskränkas.
Läs mer om Gui Minhai och Hongkong.
Storägare köper aktier för 10 miljoner i Bufab
Storägaren Liljedahl Group har den 20 februari köpt 100.000 aktier i Bufab till kursen 107,50 kronor, en affär på 10,75 miljoner kronor. Affären gjordes på Nasdaq Stockholm.
Läs mer om Bufab och Nasdaq Stockholm.
Halfvarsson kör femmilen
Anjas tårar efter guldet: Otroligt
PYEONGCHANG. Andr Myhrer fixade Sveriges andra slalomguld i Sydkorea.Då brast alpinlegendaren Anja Pärson ut i tårar på läktaren.– Det är så underbart, helt otroligt, säger Pärson.
Melanias föräldrar fick uppehållstillstånd
Föräldrarna till USA:s första dam Melania Trump har fått permanent uppehållstillstånd i USA, uppger deras advokat. Viktor och Amalija Knavs, som liksom dottern kommer från Slovenien, verkar ha nyttjat ett program för anhöriginvandring som fördöms av deras svärson, president Donald Trump.
Räntor och valutor: Dollarn stärks på Fed-prognos
USA-räntorna steg och dollarn stärktes efter svensk stängning på onsdagen efter att protokollet från Feds januarimöte visat att ledamöterna spådde fortsatt behov av fortsatta räntehöjningar medan de flesta trodde att inflationen skulle komma upp.