22. Februari 2018 14.00-14.59

Här är morddömde Billy Fagerströms klagobrev från fängelset

Billy Fagerström, 23, dömdes i förra veckan till livstids fängelse skyldig till mordet på sin 19-åriga ex-flickvän Tova Moberg. Innan mordet hotade, misshandlade och plågade han henne under flera års tid. Billy Fagerström och Tova Moberg.
Läs mer om Tova Moberg.
Per Gessle oväntade steg – gör VM-låten i pingis
Per Gessle står bakom den officiella låten till bordtennis–VM i Halmstad.– När jag fick förfrågan att skriva den officiella sången för turneringen så fanns det ingen tvekan, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.
Läs mer om Halmstad, Per Gessle och VM-låten.
Hej helgkonsument: Niclas Jönsson
Brasiliansk Jiu Jiutsu, filmen Coco och spicy miso på Totemo Ramen. Så varvar krögaren Niclas Jönsson ner efter en händelserik vecka. Nyligen satte han och kollegan Daniel Höglander Älvsjö på mathimlen då deras restaurang Aloë fick en stjärna i Guide Michelin.

Riksbanken varnar för dubbelsmäll på bomarknaden

Svenskar som bor i bostadsrätter riskerar att drabbas av en dubbelsmäll om det ekonomiska läget försämras, varnar Riksbanken i en ny studie. Skälet är bostadsrättsföreningarnas skulder, som har ökat rejält på senare år.
Läs mer om Riksbanken.
Husqvarnakonkurrenten Toros resultat bättre än väntat
Amerikanska Husqvarnakonkurrenten Toro, som tillverkar trädgårdsprodukter och gräsklippare, redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,48 dollar för det första kvartalet (november-januari) i det brutna räkenskapsåret 2017/2018 (0,37).
Michael Bindefeld om surrogatprocessen: "Vi hade en enorm barnlängtan"
Michael Bindefeld och kärleken Nicklas gick igenom en lång och känsloladdad process för att bli föräldrar till lilla Simeon.
Läs mer om Simeon.
Mullsjö laddar om efter chockförlusten
Mullsjö föll tungt på hemmaplan i helgen som gick när AIK plockade livsviktiga poäng i Nyhemshallen - nu ska Mullsjö ladda om, med rätt inställning, och ta revansch Mullsjö och Andreas Elf laddar om efter chockförlusten mot AIK.
Läs mer om AIK, Mullsjö och Nyhemshallen.
Skrällen: För första gången någonsin minskar försäljningen av smartmobiler
För första gången sedan man började mäta 2004 rapporterar Gartner att den globala försäljningen av smartmobiler minskar.
Läs mer om Gartner.
Skrällen: För första gången någonsin minskar försäljningen av smartmobiler
För första gången sedan man började mäta 2004 rapporterar Gartner att den globala försäljningen av smartmobiler minskar.
Läs mer om Gartner.
Abrahams existens var ohotad fram till 70-talet
Patriarken Abraham hyllas som en faders- och civilisationsgrundande gestalt av tre världsreligioner. Judar, kristna och muslimer placerar honom på en prominent plats i sin religiösa historieskrivning. Men har han funnits? Finns det hållbara belägg för Abraham, ungefär som det finns för Jesus och Muhammed?
Läs mer om Abraham och Muhammed.
Rysk huligan gripen för brutal EM-attack
Läs mer om EM-attack.
EU-ledare inleder budgetstrid
Ensam är stark, heter det ibland. Frågan är hur starkt Sverige kommer att vara i sin nästan helt ensamma kamp för en liten EU-budget.
Läs mer om EU-budget och Sverige.
Oemotståndliga människor - här är deras knep
Du vet de där personerna som alltid strålar av energi och självförtroende?De som vi bara MÅSTE umgås med eller önskar vi kunde vara som. Vad är egentligen deras hemlighet?Inspirerade av sajten Forbes listar Hälsoliv sex knep som oemotståndliga personer använder sig av.
Läs mer om Hälsoliv.
Färre nyanmälda arbetslösa i USA
Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 7.000 till 222.000 personer, under vecka 7, jämfört med föregående vecka. Det visar säsongsjusterad statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet.
Läs mer om USA.
DDM appoints Chief Investment Officer
DDM Holding AG (Nasdaq First North: DDM) appoints Alessandro Pappalardo as Chief Investment Officer and a member of DDM s Executive Management Committee. He has extensive industry experience from companies including Goldman Sachs, European Resolution Capital Partners and, most recently, Intrum AB, where he served as Chief Investment Officer on the Group Management Team.
Öberg om stafettsilvret: Allt är möjligt
Hanna Öberg förde Sverige till silver i skidskyttestafetten i OS i Pyeongchang. – Så kul för mig som redan har en medalj att få dela den här upplevelsen på riktigt med de här tjejerna som gjort ett minst lika bra jobb, sade Öberg till Kanal 5.
Läs mer om Kanal, Pyeongchang, Sverige och Öberg.
Pang, pang – nu är Öberg en bragdfavorit
Efter två sträckor hade jag tappat hoppet. Att man aldrig lär sig. Hanna Öbergs avslutning var magisk. Silvret en bragd med smak av guld.
Läs mer om Öberg.
OS 2018: Program och tv-tider fredag 23 februari
OS 2018 i Sydkorea är här!Här får du veta allt om dagens program, fredag den 23 februari.
Läs mer om Sydkorea.
Larm om skottlossning på Ekerö – stor polisinsats
Polisen har fått larm om en skottlossning på Ekerö utanför Stockholm, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Ekerö och Stockholm.
Senator anklagar gruvbolag för övergrepp i Filippinerna
Få andra länder i världen sitter på så stora metallfyndigheter som Filippinerna. Totalt bryts det metall i 41 gruvor i landet. Inkomstmöjligheterna är enorma, men ändå vill hundra organisationer och den politiska oppositionen stoppa gruvdrift i stor skala. Regeringen har redan tillfälligt stoppat 26 gruvor.
Läs mer om Filippinerna.
Centerpartiet ord för ord
Vänner är ett av de vanligaste ord som Annie Lööf använder. Och när folk googlar på C undrar de bland annat varför partiet är så rikt. Vi har djupdykt bland orden bakom Centern.
Läs mer om Annie Lööf och Centern.
Johan Esk: Det vore spännande att se Pichler hos längdåkarna
PYEONGCHANG. Hanna Öbergs senaste succ skapar frågor: Hur länge kommer skidskyttarna att palla Pichler den här gången? Och vad skulle han kunna göra med längdåkarna?
Läs mer om Pichler.
Stockholmsbörsen: SAS lyfter efter rekommendation
Stockholmsbörsens inledande nedgångar hade dämpats något strax efter lunch. Finansteknikbolaget Cinnobers rapportras höll emellertid i sig och aktien var börsens mest handelsintensiva.
Juncker varnar för skakig finansmarknad i mars
EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker varnar för turbulens på finansmarknaderna i spåren av det italienska parlamentsvalet och SPD-omröstningen i Tyskland. Det rapporterar Bloomberg News.
Läs mer om Jean-Claude Juncker och Tyskland.
Vad är det konstigaste ni fått skänkta till er butik?
Att gå runt i en andrahandsaffär eller en loppis är som att gå på upptäcktsfärd, det går aldrig att på förhand veta vad som gömmer sig på hyllorna.
Mycket stök väntar – här är vårens stormigaste stämmor
Aktiesparare, stora fonder och bolag laddar nu för vårens stämmor. I vissa fall har de inte samma uppfattning. Här är stämmorna där det väntas bli stökigt.
Stjärnorna får aldrig glömma vem som betalar deras lyxliv
Varje fotbollsproffs i världen som behöver titta mot Pontus Jansson för att se och lära är ett för mycket.För den spelare borde bänkas som glömmer vem det är som betalar deras stora löner, fina bilar och blingiga klockor.Som inte inser att det är du, jag och alla vi andra som älskar fotboll.
Nytt parti vänder sig till invandrare
Efter att ha reagerat på undermålig integration och ökad högerextremism bestämde sig Hussam Alkoblawi och andra engagerade att göra något.Nu har de startat ett helt nytt parti – som fokuserar på integrationsfrågor.– Vi ser att gapet mellan inhemska medborgare och de med utländsk bakgrund blir allt större, säger Hussam Alkoblawi, Nya koalitionssamlingens partiledare.
Läs mer om Hussam Alkoblawi och Nya.
Krogfackets stenhårda krav mot Sveriges rikaste kvinna
Restaurang Frantzn i Stockholm har tre stjärnor i Michelinguiden – men saknar kollektivavtal.Nu rasar Hotell- och restaurangfacket (HRF) mot toppkrogen och kräver svar från storägaren Antonia Ax:son Johnson. – Jag förutsätter att en hon är en god ledare även i vår bransch, som hon är i sina andra företag, säger Per Persson, avtalssekreterare för HRF.
Partnerskap vinner mark på fastighetsmarknaden
När mer kapital söker sig till fastigheter blir partnerskap allt vanligare. Att få finansiering och samtidigt dela på risker och möjligheter lockar allt fler fastighetsbolag.
H&M-chef tankar aktier
Adam Karlsson, som är controllerchef på H&M Brand, har köpt 3.250 aktier i H&M på torsdagen. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.
JUST NU: MFF:s vd visar oro - "Jag håller inte med, det är inte rätt"
Malmö FF:s kommer att ha en sänkt kapacitet på ståplats i hemmapremiären och stormatchen mot AIK. Vd Niclas Carlnén distanserar sig från beslutet.
Läs mer om AIK och Jag.
Olving: Jag ska göra allt för att det ska bli så bra som möjligt
Mycronics vd Lena Olving lämnar under 2019.
Läs mer om Lena Olving.
Silverhjältarna laddar om inför tremilen
Charlotte Kalla fick sin fjärde medalj och Stina Nilsson sin tredje – och nu preppar båda inför tremilen. Och det låter lovande, Kalla känner sig pigg trots ett långt OS som närmar sig sitt slut. – Jag mår oförskämt bra, säger hon.
Läs mer om Kalla och Stina Nilsson.
Flyktingar från Kongo dog av diarr i Uganda
Läs mer om Kongo och Uganda.
Curlingmedaljen säkrad
Lag Edin är klart för final i OS-curlingen efter seger över Schweiz. Minst silver är därmed säkrat.
Läs mer om OS-curlingen och Schweiz.
En svängig buskis – om fuldans och boogie woogie
Dags för årets fjärde och sista delfinal.Storfavoriten Mariette ställs mot bland andra Rolandz i Örnsköldsvik på lördag.Expressens musikredaktör Anders Nunstedt har lyssnat igenom veckans bidrag. Här är hans första intryck.
Läs mer om Rolandz och Örnsköldsvik.
Lag Edin klart för OS-final i curling
PYEONGCHANG. Sverige är klart för OS-final i curling.Lag Edin gjorde en näst intill prickfri insats i semifinalen mot Schweiz och vann förkrossande med 9-3.I fjärde rundan svarade Niklas Edin för matchenssten när han fixade fyra poäng med en känslig dragning.
Läs mer om OS-final och Schweiz.
Den perfekta stenen tog Sverige till OS-final
GANGNEUNG. Sverige har säkrat minst en medalj i den olympiska curlingturneringen. Lag Niklas Edin gjorde processen kort med Schweiz i semifinalen och vann med 9-3.
Läs mer om OS-final, Schweiz och Sverige.
Skärholmenläkaren släppt på fri fot
Den 45-årige läkaren i Skärholmen som häktats för mordförsök har släppts på fri fot, men är fortsatt misstänkt. Det samma gäller de tre övriga som varit frihetsberövade i samma ärende.
Läs mer om Skärholmen.
Rekryteringsyra: 200 arbetslösa får jobb på plats
Besöksnäringen i Västra Götaland går som tåget. Nu bjuder arbetsgivarna in till rekryteringsyra – 200 jobb ska tillsättas på plats.
Läs mer om Västra Götaland.
Ökat förvaltningsresultat för Balder – men ingen utdelning
Fastighetsbolaget Balders hyresintäkter uppgick till 1.558 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (1.427).
Läs mer om Balder.
Trots succén - Djurgården bryter samarbetet med den före detta storbacken
Thomas Johansson. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN Djurgården har fått full fart upp i SHL:s serietabell den här säsongen efter ha legat i bottenträsket. En som till stor del har legat bakom detta är Thomas Johansson.
Läs mer om Djurgården.
Någon bröt sig in i Sporthallen på okänt vis
Någon eller några tog sig på något sätt in i Sporthallen i Nybro under natten till tisdagen. Där inne bröt de sig in i kiosken. Händelsen rubriceras som försök till inbrott, men man kan inte konstatera att någonting har stulits.
Läs mer om Nybro och Sporthallen.
Svensk silver i damernas skidskyttestafett
Hanna Öberg förde Sverige till silver i skidskyttestafetten i OS i Pyeongchang. Vitryssland vann och Frankrike tog brons.
Läs mer om Frankrike, Pyeongchang och Sverige.
Bragdlopp av Hanna Öberg i stafetten – OS-silver till Sverige
Det såg mörkt ut efter halva tävlingen för Sverige i damernas skidskyttestafett. Men Hanna Öberg gjorde en suverän upphämtning – silver till Sverige.
Läs mer om Hanna Öberg, OS-silver och Sverige.
Här är Sveriges 10 finaste minihem
Hemnet kryllar av små, små hem. Det är både hus och lägenheter, många mindre än 20 kvadratmeter. Men det kryllar också av fantastiskt fina små hem på Hemnet. De allra minsta är inte sällan de allra finaste. Vi har valt ut 10 av de finaste minihemmen just nu – bläddra vidare och dröm dig bort till ett gulligt, trendigt eller bara supersmart litet boende!
Läs mer om Hemnet.
83-åring gick in till grannen – visade sitt könsorgan
Det var i höstas som en 83-årig man i Laholm blottade sig för en 40-årig kvinna.Mannen tog sig in i kvinnans lägenhet och visade könsorganet.Kvinnan mår dåligt efter det inträffade och händelsen är polisanmäld.
Läs mer om Laholm.
Gui Minhais kollega: Glöm honom inte!
En av den gripne svenske förläggaren Gui Minhais kolleger, som också fördes bort men senare släpptes fri, uppmanar nu omvärlden: Det är hög tid att internationellt uppmärksamma Gui Minhais situation. Glöm honom inte.
Storbanken trotsar Brexit - stannar i London
Bank of America förlänger hyreskontraktet på huvudkontoret i London till 2032, rapporterar Bloomberg. Banken går därmed på tvärs med flera stora konkurrenter som redan aviserat flyttplaner inför Storbritanniens EU-utträde.
Läs mer om America, Bloomberg, Brexit och London.