22. Februari 2018 17.00-17.59

Film Den of Thieves: Aggressivt medioker kuppthriller Trots härlig tyngd i eldstriderna blir Christian Gudegasts regidebut aldrig mer än lite personlighetslöst pang-pang utan vidare po&

Den hårdkokte snuten Nick O'Brien lyder inte under några lagar. I skepnaden av en fet och jävlig Gerard Butler brunkar han in på brottsplatser som om han ägde stället, samtidigt som han glufsar i sig donuts som om det inte fanns någon morgondag.
Läs mer om Gerard Butler.
Flera lokala profiler på Queens of Kalmar
Foto: Pressbild: Stina Felter Alexandra Durne och Julia Björknert är initiativtagare till festivalen. Under början av året har jämställdhetsfestivalen Queens of Kalmar släppt flera programpunkter på sin Facebooksida.
5 måsten våren 2018 – här är de viktigaste trenderna
Vårens inredningstrender stavas second hand.Stefan Trendstefan Nilsson listar de hetaste sakerna till hemmet.Tänk gråtande barn, blomstertallrikar och ironi!

Efter inflationssmällen mot Ingves – kronan i brant fall

Efter riksbankchefen Stefan Ingves inflationsmardröm i tisdags – kronan fortsätter falla och bli svagare mot dollarn och euron.Rapporten från SCB visade att inflationen fortsätter sjunka vilket äventyrar Riksbankens planerade höjning av reporäntan.
Läs mer om SCB.
Gängledaren Bernard Khouri attackerad av kvinnomördaren Erik Ljungström i fängelset
Kvinnomördaren Erik Ljungström högg ner livstidsdömde gängledaren Bernard Khouri i köket på anstalten, erfar Expressen.Kriminalvården kände till risken att Ljungström skulle plocka på sig ett farligt föremål – de senaste månaderna har han hållits isolerad.Tidigare har Khouri uttalat sin avsky mot Ljungström – när han fick reda på att de skulle sitta inne tillsammans fick han ett våldsamt utbrott.
USA:s oljeexport tangerade rekord
Den amerikanska oljeexporten steg till över 2 miljoner fat per dag förra veckan, för andra gången någonsin. Det rapporterar Bloomberg News.
Meryl Streep slår tillbaka efter angreppet
Tidigare i februari stämdes The Weinstein Company för att företaget inte skyddat sina anställda.Nu uppges att Harvey Weinstein angett skådespelerskan Meryl Streep till hans försvar - något som hon ställer sig starkt emot.– Han är patetisk säger hon till TMZ.
Förslaget: Då får vi större publik
Patrik Kittel kom till Göteborg Horse Show med strålande form.Men i den första delen av världscuptävlingen i dressyr blev det en tredjeplats för svensken – som nu vill se en förändring i upplägget.– Tidigare har vi alltid tävlat fredag och lördag, säger han.
Svenskan kan bli första kvinna att ta OS-medalj som aktiv och ledare
PYEONGCHANG. Det ovanliga steget från spelare till tränare kom oväntat och blev känsligt. I en svensk OS-trupp med kraftig mansdominans på ledarsidan kan Maria Prytz bli historisk som första kvinna att ta medalj som aktiv – och ledare.
Läs mer om Maria Prytz, OS-medalj och OS-trupp.
Över 170 döda i listeriautbrottet i Sydafrika
Antalet dödsoffer stiger i det listeriautbrott som drabbat Sydafrika. Minst 172 personer har nu avlidit i infektionssjukdomen enligt regeringen, en fördubbling jämfört med uppgifterna i januari.
Läs mer om Sydafrika.
Europabörser: Nedgång i USA smittade av sig
Europabörserna föll under torsdagen i spåren av onsdagens nedgångar i New York. Det europeiska samlingsindexet Stoxx 600 backade 0,3 procent.
Läs mer om New York, Stoxx och USA.
Av alla intressen är försvaret det mest allmänna
Upprustning. Det räcker inte med mankraft för att kriga. Man behöver materiel också. I veckan lämnade Materielutredningen över rapporten "Försvarsmaktens långsiktiga materielbehov" till regeringen.
Läs mer om Materielutredningen.
Lokal politiker åtalas för grov kränkning
En lokal politiker från Västra Götaland åtalas vid Uddevalla tingsrätt för grov kvinnofridskränkning. Enligt åtalet har mannen under flera år misshandlat och kränkt sin gravida och senare nyförlösta sambo med slag, sparkar och kränkande tillmälen.
Läs mer om Uddevalla och Västra Götaland.
Strandshälls försvar: NKS-utredningen inte en granskning
Annika Strandhäll talade om det största vårdhaveriet i Sveriges historia när hon presenterade direktiven till regeringens utredning av Nya Karolinska. Men hon upprepade att regeringen inte ska granska utan kartlägga vad som skett för att förebygga inför framtiden.
Läs mer om Nya Karolinska.
Larsson till kvartsfinal i Ungern
Läs mer om Ungern.
Löftet efter silvret: Nu måste jag tatuera mig
PYEONGCHANG. Silvret var inhämtat.Presskonferensen avslutad.Då tog Linn Persson ton:– Nu måste jag tatuera mig, säger hon.
Läs mer om Linn Persson.
Anonym lista uppmanar till mord på rikspolitiker
En dödslista som upprättats på nätet chockar danska riksdagsledamöter.På listan uppmanar okända personer till våld mot politikerna - däribland statsministern Lars Løkke Rasmussen.– Det här är en förfärlig sak. Jag är skakad , säger Folketingets talman Pia Kjærsgaard.
Läs mer om Pia Kjærsgaard.
Experter: Regeringens granskning av Karolinska kan strida mot grundlagen
På torsdagen kom regeringens direktiv till granskningen av Karolinska. Experter anser att en sådan utredning kan strida mot grundlagen. – Det är självklart att vi gör bedömningen att de direktiv vi nu har på bordet är förenliga med grundlagen, säger socialminister Annika Strandhäll (S).
Bottennapp – krigsfilmen är som ett torftigt lajv
En omkullvält stol gör ingen krigsfilm. Stefan Jarls Innan vintern kommer påminner mest om ett torftigt krigslajv.
Expert: USA attackerade ryssar medvetet
Antalet ryska legosoldater som dödades och skadades i ett USA-lett angrepp i Syrien för ett par veckor sedan tycks kunna räknas i hundratal. USA utförde attacken med full medvetenhet om vilka som var målet och som ett sätt att stoppa en rysk militär framgångsvåg som pågått i fyra år, anser en expert.
Läs mer om Syrien.
Krossade medaljmålet: Inte över än
Målet inför OS var åtta medaljer. Glöm den siffran. Sverige har redan säkrat elva medaljer i Pyeongchang. – Man har längtat efter att säga att vi har överträffat ett medaljmål. Och det är inte över än, säger truppchefen Peter Reinebo.
Läs mer om Peter Reinebo och Pyeongchang.
Bella Gulldn kan bli bäst betald i världen
Isabelle Gulldn, 28, är en av världens bästa handbollsspelare.Nu kan hon bli bäst betald också.Enligt rumänska uppgifter har den svenska handbollsstjärnan ett jätteerbjudande från den franska toppklubben Brest Bretagne att ta ställning till.
Läs mer om Brest Bretagne.
Erik Helmerson: Petningen av Ekeroth – ett ödesbeslut av SD
Petad – men kommer Kent Ekeroth att gå utan strid? Kanske är detta en ödesstund för Sverigedemokraterna.
Scenrecension: Omskakande misär i brutal pjäs
I Anna Jordans pjäs Längtan skildras en trasig verklighet med påfallande nerv. Pia Huss ser hur privilegier krockar med varandra på Playhouse teater.
Läs mer om Längtan och Playhouse.
USA:s råoljelager sjönk
De amerikanska lagren av råolja sjönk 1,6 miljoner fat under förra veckan. Det rapporterar USA:s energidepartement, DOE, enligt Reuters.
Läs mer om DOE.
Federal Reserve Kansas index steg
Federal Reserve Kansas index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen steg till 17 i februari jämfört med 16 i januari, enligt Reuters.
Johan Israelsson: Allting har ett slut
Omnia finem habet Allting har som bekant ett slut. Även denna blogg. En blogg, som på ett eller annat sätt, levt med mig sedan sex år tillbaka. Sex år. Det är en lång tid. Foto: Daniel Bogefors Johan Israelsson.
Läs mer om Allting.
Efter alla spekulationer - nu är målvakten tillbaka: "Komplicerad historia"
Linus Söderström. Foto: Bildbyrån Efter nästan två månader i USA med operation och rehabträning var idag Linus Söderström tillbaka i träning med HV71.
Läs mer om USA.
Unihoc: Falun blir ett riktigt flaggskepp för oss
Falun + Unihoc = Sant. Nu har klubbtillverkaren levererat en stor mängd material för att dalalaget snabbt ska spela in sina nya produkter. Alexander Galante Carlström har bestämt sig för Epic-bladet.
Läs mer om Epic-bladet, Sant och Unihoc.
Nilsson återvänder till Ryssland
Volleybollstjärnan Marcus Nilsson återvänder till Ryssland. Han är klar för Lokomotiv Novosibirsk. - Det har gått ganska snabbt. Jag fick frågan i tisdags, säger han till Hallandsposten.
Den 23 april försvinner nätneutraliteten i USA – men ännu är kampen inte över
Snart kan USA:s internetleverantörer börja särbehandla sina kunders trafik.
Läs mer om USA.
Inga aristokrater men väl mästare
GRAF Här är bolagen som är närmast att bli Nordens utdelningsaristokrater.
2000-talets bästa investmentbolag
Investmentbolag har gett god avkastning historiskt. Affärsvärldens genomgång visar vilka som gått bäst på lång, medellång och kort sikt.
Lite självkritik hade varit klädsamt av Säpo
Självkritik är normalt inget som ligger för Säkerhetspolisen när den egna verksamheten utvärderas. 2017 hade det varit särskilt klädsamt – med tanke på dådet på Drottninggatan. Men Säpos årsbok andas inte ett ord av detta.
Naturen måste bli förtrollad igen
Vera Maria Olsson frågar sig vart litteraturen tagit vägen i kulturdebatten om flyget.
Pengaregnet efter jättesuccn i OS
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Hanna Öberg har slagit igenom med dunder och brak under OS. Nu kan miljonerna rulla in för Öberg som tidigare stått utan sponsor.– Det bör vara ett helt annat förhandlingsläge nu, säger Hannas pappa Tomas Öberg.
Läs mer om Öberg.
Konsertrecension: Alice Boman bärs på en våg av värme
Trots sin sparsamma utgivning har Alice Boman nått världsrykte, och när hon sjunger sina sorgliga sånger efter varandra är det både vackert och mäktigt – och rent av roligt ibland.
Läs mer om Alice Boman.
Blodet droppar från al-Assad och Putin
DN 23/2 2018. Den syriska diktaturen, stödd av Ryssland och Iran, slaktar civila i östra Ghouta. Tragedin får ständigt nya kapitel.
Läs mer om Ghouta, Iran, Putin och Ryssland.
Bokdebatt: Vi går inte pappa Statens ärenden
Vi är en oberoende arbetsgrupp som fattar självständiga beslut. Påståendet att vi skulle gå pappa Statens ärenden är helt felaktigt. Kulturrådets arbetsgrupp för facklitteratur svarar sina kritiker.
Flopp i OS för de amerikanska konståkarna
GANGNEUNG. När damerna gör upp om OS-medaljerna i konståkning lyser de amerikanska åkarna med sin frånvaro. - Konståkning lockar inte barn i USA längre som det gjorde, säger den amerikanske OS-medaljören Paul Wylie.
Varningen: Saftig tullsmäll utan handelsavtal med Storbritannien
Utan ett handelsavtal med britterna efter brexit hotar tullar på 10 procent på personbilar och 22 procent på lastbilar. Det skulle slå hårt mot svenska intressen, varnar Kommerskollegiums generaldirektör Anna Stellinger.
Martin Blomgren: Prinsessans portfölj krossar börsen
Aktieportföljen som Di köpte när kronprinsessan Estelle föddes fortsätter att dra ifrån börsen. Inför hennes födelsedag på fredagen gör vi ett aktiebyte. Samtidigt vänder och vrider vi på portföljens sorgebarn H&M.
Läs mer om Estelle.
USA-börser: Bred återhämtning efter inflationsoron
New York-börserna återhämtade under torsdagens inledande handel onsdagens plötsliga nedgång på oro som kom i spåren av inflationsoro. Konjunkturstatistik gav stöd åt torsdagens uppgång. Uppgången var bred där defensiva bolag inom telekom steg mest.