23. Februari 2018 09.00-09.59

Partiets blodiga tårta sågs som Sverigehat
En bild från partiet Nya Koalitionssamlingens alla hjärtans dag-firande har fått stor spridning på internet.Många har reagerat över tårtan de åt – som ser ut att föreställa en blodig Sverigeflagga. I själva verket var det tänkt att vara ett hjärta.– Det var verkligen inte meningen, det var jordgubbssylt som hade runnit , säger partiledaren Hussam Alkoblawi.
Person hittad död – polisen misstänker mord
En person har hittats död i en lägenhet i Örebro.Polisen kan inte utesluta brott och har inlett en förundersökning om mord, rapporterar P4 Örebro.
Läs mer om Örebro.Polisen.

Grönskande vegantrend växer sig allt starkare

Smaklös buffmat med sönderkokta grönsaker och svampig tofu. Ja, det var då det. Men i takt med att fler väljer veganmat berikas stans växtbaserade utbud. Och veganen har gått från udda via trendig till folklig.
Fondbolaget går mot strömmen - anställer egna analytiker
Allt fler fondbolag skär ned på extern analys. Odin Fonder, som förvaltar drygt 54 miljarder, anställer i stället egna analytiker och startar ett investeringsråd med börsveteraner.
Ledamöter i Riksbanken oroliga för inflationen
Flera ledamöter i Riksbanken uttryckte vid förra mötet oro för inflationsutvecklingen framöver och betonade att nedåtriskerna förtjänar särskilt stor uppmärksamhet när man ska avgöra vid vilken tidpunkt och i vilken hastighet det är lämpligt att börja höja reporäntan.
Läs mer om Riksbanken.
Storbankens första vinst sedan 2007
Den brittiska storbanken Royal Bank of Scotland (RBS) redovisar en helårsvinst på 752 miljoner pund (cirka 8,5 miljarder kronor) för 2017. Fjolåret blir därmed första året på plus för RBS sedan 2007.
Läs mer om Royal Bank och Scotland.
Stora skillnader i väntetid för äldrevård
Det finns stora skillnader i hur länge äldre får vänta på en plats på ett särskilt boende. I snitt är väntetiden från beslut till besked om inflyttning 56 dagar.
The Rock gör Indiana Jones-liknande film
Regissören Jaume Collet-Serra och megastjärnan Dwayne Johnson håller för nuvarande på med förberedelser inför filmen Jungle Cruise, som ska spelas in i Atlanta.
Här är it-yrkena som är hetast på marknaden
Att det är kompetensbrist inom it vet vi. Men vad ska man satsa på om man vill bli en vinnare på arbetsmarknaden? En ny rapport pekar ut de digitala yrken som är extra heta just nu.
Läsarstorm mot Postnord: Ni har ingen chans mot kineserna
Från den 1 mars blir det dyrare att handla i kinesiska nätbutiker. Vår konsumentredaktör Martin Appel välkomnade förändringen – men läsarna har en annan åsikt.
Läs mer om Martin Appel och Postnord.
EU-ledare inleder budgetkamp
Intern kamp om budgetstorlek och tillsättandet av nästa EU-kommission väntar när EU-ländernas stats- och regeringschefer håller informell långlunch i Bryssel i dag. Fast än så länge är det bara en förpostfäktning. Själva striden dröjer sannolikt till 2019.
Läs mer om Bryssel och EU-kommission.
Kylie Jenner sänkte Snapchat
Läs mer om Snapchat.
Tillbaka till SHL efter OS
Tre Kronor åkte ur OS-hockeyn redan i kvartsfinalen. Tråkigt för Sverige – men bra för flera av SHL-klubbarna. – Vi får hem killarna vilket är positivt, men det är lite tudelat, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.
Sveriges lag till damernas tremil
PYEONGCHANG. Sverige har släppt sitt lag till tremilen.Det blir: Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Anna Haag och Ebba Andersson.Och loppet körs under som avslutning på OS-tävlingarna – för första gången någonsin.– Det är lite häftigt, säger Haag.
Förskola utrymd efter larm om brand – ambulans på plats
Enligt uppgifter till SOS Alarm ska en skola i Göteborg ha utrymts efter att det varit rökutveckling i ett kök.Ambulans på plats ska ha lastat en person och ytterligare en ambulans är på väg.– Vi är precis framme på platsen med fyra enheter, säger larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.
Läs mer om Göteborg och Storgöteborg.
Stockholmsbörsen öppnar i sidled
Stockholmsbörsen inleder veckans sista handelsdag med små kursrörelser, medan utvecklingen på ledande Europabörser är överlag positiv.
Läs mer om Europabörser.
Toppen på influensasäsongen har inte nåtts
Antalet influensasjuka fortsätter att öka och var förra veckan högre än det har varit på flera år. Det förvånar Folkhälsomyndigheten, som trott att toppen skulle komma tidigare.
Kvartetten som stannar får chansen på tremilen
Pyeongchang. Det blir Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Anna Haag och Ebba Andersson som får åka söndagens tremil, loppet som sätter punkt för två veckors OS-tävlingar i Sydkorea.
Burma jämnar rohingyska byar med marken
Satellitbilder visar hur Burma jämnar rohingyska byar med marken sedan de bränts och tömts på sina invånare, enligt en rapport från Human Rights Watch. Organisationen fördömer rivningarna, som kan försvåra utredningen av misstänkta brott mot den muslimska minoritetsgruppen.
Läs mer om Burma.
Snapchat-grundaren bäst betald – drog in 5 miljarder
Snapchat-grundaren Evan Spiegel är sannolikt den bäst betalda amerikanska vd:n efter att ha dragit in drygt 5 miljarder kronor under 2017, skriver Financial Times.
Hedera Group köper bolag
First North-bolaget Hedera Group förvärvar läkarbemanningsbolaget Ambio Helse för 7 miljoner kronor. Synergier och kostnadsbesparingar beräknas uppgå till minst 2 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Ambio Helse.
Läsarstorm mot Postnord: Ni har ingen chans mot kineserna
Från den 1 mars blir det dyrare att handla i kinesiska nätbutiker. Vår konsumentredaktör Martin Appel välkomnade förändringen – men läsarna har en annan åsikt.
Läs mer om Martin Appel och Postnord.
Här är it-yrkena som är hetast på marknaden
Att det är kompetensbrist inom it vet vi. Men vad ska man satsa på om man vill bli en vinnare på arbetsmarknaden? En ny rapport pekar ut de digitala yrken som är extra heta just nu.
Donald Trump: Bonus till lärare som genomgår vapenträning
Donald Trump vill inte bara beväpna landets lärare.Presidenten vill även att de lärare som genomgår vapenträning får extra betalt.– Det jag rekommenderar är att de som bär vapen får en bonus, säger han enligt CNN.
Läs mer om CNN.
KD-ledarens höga förväntningar efter värvningen av Bert Karlsson
Ebba Busch Thor tror att dragloket Bert Karlsson kan hjälpa hennes krisande parti att få 8 procent i höstens val.– Det tror jag absolut att det finns potential på, säger hon i Aftonbladet morgon.Men KD-ledaren håller inte med om Karlssons hårda kritik mot partiets image som tråkig, kristen och hycklande.
Läs mer om Aftonbladet och Bert Karlsson.
Just nu: Inget mord bakom försvunnen kvinnas död
Inget talar för att den 27-åriga kvinna som hittades död i Eskilstuna i helgen blev mördad.Det uppger nu polisen efter att man fått det preliminära obduktionsbeskedet.
Läs mer om Eskilstuna.
Lyssna på hela samtalet med Jan Björklund (L)
Tredje avsnittet i DN:s valsatsning: Partiledaren Jan Björklund (L) intervjuades av Studio DN:s programledare Karin Eriksson och Johar Bendjelloul på Centralstationen i Stockholm.
Viktor Barth-Kron: Ingen vet exakt vad det betyder att vinna valet längre
Det enda vi vet säkert inför valet är att det kan bli lite hur som helst efteråt.
Stena Fastigheter bygger 550 nya bostäder
Stena Fastigheter kommer att bygga 550 nya bostäder, en ny matbutik, förskola, äldreboende, restauranger och mötesplatser i anslutning till Pennygången i Högsbohöjd i Göteborg.
TDC: Enbart utdelning om bud faller
TDC, som väntar ett uppköpsbud från ett konsortium av australiska Macquarie och tre danska pensionsfonder, kommer att lämna aktieutdelning enbart om budet faller.
Läs mer om Macquarie.
Tips! 9 smarta sätt att förvandla din Ipad till en dator
1: Ipad-prylar Sida 1 / 2 Föregående Innehållsförteckning Använder du din Ipad flitigt är det här några riktiga måsten.
Läs mer om Ipad.
Så fixar du Airplay till din gamla dumma stereo
Har du ett par gamla fina högtalare som fortfarande presterar på topp men som kunde dra nytta av lite modern smarthet? Så här gör du!
Läs mer om Airplay.
Lyxig datorskärm med extra allt – i fett 21:9-format
Gamingveteranerna på Benq bjuder på en prisvärd monsterskärm i extra brett 21:9-format – med bland annat 100 Hz, hdr och 35 tum. Vi testar!
Läs mer om Benq.
Amazon öppnar fler kassalösa butiker
Amazons automatiserade kvartersbutik som nyligen öppnade med buller och bång följs av fler redan i år enligt nya uppgifter.
Kalla jagar femte OS-medaljen i Sydkorea
Läs mer om OS-medaljen och Sydkorea.
Burma jämnar rohingyska byar med marken
Satellitbilder visar hur Burma jämnar rohingyska byar med marken sedan de bränts och tömts på sina invånare, enligt en rapport från Human Rights Watch. Organisationen fördömer rivningarna, som kan försvåra utredningen av misstänkta brott mot den muslimska minoritetsgruppen.
Läs mer om Burma.
Sportlovsvädret: Mer snö och kyla på väg in över fjällkedjan
Sportlovsvecka åtta går mot sitt slut och enligt prognosen väntar nu mer snö och kyla i de större skidorterna.Samtidigt blåser det upp och det kan bli isigt i kulingvindarna om man befinner sig nära ostkusten.– Det kyliga vädret består månaden ut och även in i mars, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Lasse Rydqvist och Storm.
Agnes Wolds kritik mot skolans beslut: Absurt
Debatten om pannkaksförbud går på högvarv – och professorn och debattören Agnes Wold ger sig in i den genom att dra en parallell till det totalförbud mot nötter, jordnötter och mandel som råder i samtliga förskolor och skolor i Göteborg.Hon ser en oroande trend.– Alla är så himla rädda för allting, säger hon.
Läs mer om Göteborg.Hon.
Stim: Efterlängtad satsning på fisk och skaldjur
Krogkommissionen. I de vackra lokalerna på Narvavägen finns både ambiance och ambition, men för att bli en kvarterskrog med guldkant krävs bättre finish och rena arbetskläder.
Läs mer om Narvavägen.
Svenskar har ålig koll på amorteringskravet
Mängder av svenskar har ingen koll på vad det nya strängare amorteringskravet innebär, visar två enkäter. Många spår fallande priser och flera pekar på att de nu kanske kommer avstå från att flytta.
Börslyft i Asien
Ledande Asienbörser drog iväg uppåt under veckans sista handelsdag, i kölvattnet på börslyft på Wall Street i torsdags.
Läs mer om Asien och Wall Street.
Kina tar kontroll över jättekonglomerat
Kinas regering har tagit kontroll över det kinesiska konglomeratet Anbang Insurance Group, värderat till drygt 2 500 miljarder kronor. Åtal har samtidigt väckts mot koncernens styrelseordförande och storägare Wu Xiaohui, som suttit gripen sedan i juni.
Pareto sänker Magnolia
Pareto sänker riktkursen på Magnolia till 110 kronor (120), upprepar köp.
Läs mer om Magnolia.
Apljud mot Isak: Ska inte få hända
Läs mer om Isak.
Arizona föll mot Calgary på hemmaplan
Arizona fick se sig besegrat i mötet med Calgary på hemmaplan i NHL i ishockey, med 2-5 (1-2, 0-1, 1-2). Målskyttarna bakom segern var Matthew Tkachuk, Mark Jankowski, Sean Monahan, Johnny Gaudreau och Sam Bennett.
Dallas vann efter avgörande i tredje perioden mot Los Angeles
Det blev seger för Dallas borta mot Los Angeles i NHL i ishockey. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Dallas drog ifrån i sista perioden. Matchen slutade 0-2 (0-0, 0-0, 0-2).
Läs mer om NHL.
Neeme en av kvällens stora vinnare på American Poker Awards
American Poker Awards gick i natt av stapeln i LA, USA. En av de stora vinnarna blev youtubern Andrew Neeme som förärades två utmärkelser. Bland övriga pristagare märktes Scott Blumstein och Matt Savage.
Legendaren lämnar bisarra tv-intervjun
Eurosport-reportern Patrik Åmans intervju med Pavel Datsiuk utvecklades till en bisarr ordväxling.Till slut lämnade den ryske stjärnan samtalet.– Slut på frågorna, säger Datsiuk.– Han fick inte 7-8 miljoner per år för sina språkkunskaper, säger experten Peter Forsberg.
Nya bilden på Estelle – fyller sex år i dag
Grattis, Estelle – nu är du sex år!Dagen till ära publicerade kungahuset en ny bild på prinsessan.På bilden håller Estelle en födelsedagstårta i händerna.
Läs mer om Estelle.
Jag fick inte yppa ett ord om 'Bron'
Vi är många som vill se en fortsättning på Bron.Jag ska försöka ordna det.
Läs mer om Bron.Jag.
Sportamore ökar investeringar och omsättning
Sportamores lagerautomation kommer under 2018 att utökas i ett antal steg såsom bolaget tidigare kommunicerat. De totala investeringarna, inklusive redan genomförda delar, beräknas nu dock uppgå till cirka 110 miljoner kronor över tre år, att jämföra med tidigare uppskattade 80 miljoner.
Omsättningslyft för Göthenehus
Göthenehus ökade nettoomsättningen med 23 procent under fjärde kvartalet till 271 miljoner kronor (221). Ökningen är främst hänförlig till verksamhetsområdet Projektutveckling, där omsättningen ökade med 40 procent till 155 miljoner kronor (110). Inom Styckehus ökade omsättningen med 5 procent till 113 miljoner kronor (107).
Läs mer om Projektutveckling.
Nanologica minskar förlusten
Life science-bolaget Nanologica ökade omsättningen och minskade förlusten i det fjärde kvartalet. Omsättningen uppgick till 2,4 miljoner kronor (1,5), en ökning med 60 procent mot föregående år.
Läs mer om Nanologica.
Mavshack vänder till vinst
Mavshacks rörelseresultat vände till vinst under fjärde kvartalet 2017 och uppgick till 4,5 miljoner kronor (- 9,9).
Marco Piva designar lyxlägenheter i Chengdu
I den kinesiska staden Chengdus historiska hjärta, världens mest dynamiska och snabbväxande område, designade italienska Studio Marco Piva dekoren för en mängd lyxiga lägenheter som ska försköna höghuset Tonino Lamborghini Towers,
Läs mer om Chengdu och Studio Marco Piva.
Vill riksdagen att ännu fler ska köra rattfulla?
Risken för återfall i rattfylleribrott minskar stort för den som har möjlighet att välja alkolås som villkor. Att detta är på väg att avskaffas är fel väg att gå, skriver Göran Sydhage, Motorförarrnas helnykterhetsförbund, och Patrick Magnusson, Sveriges Åkeriföretag.
Mystiken om kungens vigselring på resan
Var är kungens vigselring?Frågan återkommer titt som tätt och nu senast under hans resa till OS i Sydkorea.Expressen TV:s Kungafamiljen reder ut hur kung Carl Gustaf gör med sin vigselring – och svaret är att den alltid sitter på, men på ett speciellt sätt.
Backande omsättning för Björn Borg
Klädbolaget Björn Borgs underliggande nettoomsättning minskade med 7,2 procent i det fjärde kvartalet 2017, främst till följd av lägre försäljning till externa distributörer i Norge och Danmark.
Läs mer om Björn Borg, Danmark och Norge.
Dom om dieselförbud skjuts upp
Tysklands högsta förvaltningsdomstol i Leipzig skjuter upp domen om lokala körförbud för dieselbilar till tisdag i nästa vecka.
Läs mer om Leipzig.
Ännu rödare för Climeon
Cleantechbolaget Climeon redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2017 på -20,3 miljoner kronor (-13,4). Rörelseresultatet sjönk till -20,2 miljoner kronor (-13,3).
Läs mer om Climeon.
A3:s vd slutar
Johan Hellström ska sluta som vd för teleoperatören A3, som tidigare hette Alltele. Han jobbar kvar på A3 till och med den 30 juni 2018 och arbetet med att hitta en ersättare har påbörjats. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Alltele.
Handelsbanken höjer Sobi
Handelsbanken höjer Sobi till öka (minska), riktkurs 140 kronor (135.
Läs mer om Sobi.
Österrikes konsumentpriser sjunker
Österrikes konsumentpriser sjönk 0,7 procent i januari, jämfört med föregående månad, enligt landets statistikkontor.