23. Februari 2018 19.00-19.59

Dressyrrekord av Dufour och Kittel

Ett udda världsrekord av danska segraren Cathrine Dufour, och personligt rekord av trean Patrik Kittel. Göteborgs världscuptävling bjöd på dressyr i toppklass. Dufours ritt hyllades med stående ovationer av publiken.

Pinsam dialog i den svenska idyllen – undvik

Bäst på bio: Flerfaldigt Oscarsnominerade Phantom thread är veckans nya höjdpunkt på en biorepertoaren fullspäckad av toppfilmer. SvD guidar till tio filmer att se, och tre att undvika.
10 av de bästa stränderna i världen
Vill du åka till en strand och vara säker på en fantastisk upplevelse?Kolla listan över de tio bästa stränderna i världen.En av dem ligger på en mindre känd sida av Spanien.
Läs mer om Spanien.

Bråk utanför Ikea efter misstänkt rån

Ett bråk uppstod på Ikea Svågertorp i Malmö på fredagskvällen.Enligt de första uppgifterna var ett tiotal personer inblandade.– Man ser att någon blir rånad, samtidigt som en annan person håller fast i gärningsmannen, säger Rickard Lundqvist vid polisen region syd.
Stabilare avkastning med fler kvinnor
Mer mångfald i styrelse och koncernledning ger 40 procent lägre volatilitet i avkastning, visar siffror från Nordea.
Läs mer om Nordea.
Rån mot Elgiganten i Västerås
Läs mer om Elgiganten.
17-åring misstänks för våldtäkt - mot äldre man
Under fredagseftermiddagen väntas häktningsförhandlingar mot en 17-årig kille som misstänks för grov våldtäkt och grovt rån.
Tjeckien bojkottar ryska VC-avslutningen
Tjeckiens skidskyttelandslag bojkottar världscupavslutningen i ryska Tiumen om en månad. – Under rådande omständigheter tycker vi att Ryssland inte ska arrangera internationella tävlingar, säger Jiri Hamza, ordförande i det tjeckiska skidskytteförbundet, enligt tjeckiskka iDNES.
Vonn sprider farfars aska – i skidbacken i Sydkorea
Hans stöd tog henne till hennes fjärde vinter OS och nu blir en del av honom kvar i Pyeongchang. Lindsey Vonn avslutar OS med att strö sin farfars aska - i skidbacken.– Jag vet att det skulle betyda mycket för honom att vara tillbaka här, en del av honom är alltid i Sydkorea, säger Vonn till the Associated Press.
Läs mer om Pyeongchang, Sydkorea och Vonn.
Det är en remix av hans episka alkoholintervju
Här är skidskyttehjältarnas hemliga guldhyllning till Wolfgang Pichler.Jesper Nelin har gjort en video och en låt av tyskens omtalade tv-intervju efter Hanna Öbergs guld.– Det är en remix av hans episka alkoholintervju, säger Jesper Nelin.
Varför ville New York Times prata med Daniel Rickardsson?
PYEONGCHANG. För Daniel Rickardsson är lördagens femmil höjdpunkten på OS. Han har aldrig lämnat ett mästerskap utan att laget tagit medalj på herrsidan. Nu är det upp till Rickardsson om sviten ska hålla och han har guldreceptet klart för sig. – Det är att gå billigt första 30 kilometerna och sedan vara offensiv sista 20.
Man triggar fram att man ska snacka skit om oss
Pyeongchang. Femmilen är sista chansen för herrarna att ta en medalj i längdåkning. Det snacket har de fått höra till leda. – Man triggar fram att man bara ska snacka skit om oss, säger OS-debutanten Jens Burman, 23 år.
Regeringen vill öka biobränsle i flyg
Regeringen vill ha mer hållbara biobränslen i flygplan för att få ned utsläppen. Maria Wetterstrand har fått i uppdrag att utreda vilka styrmedel som behövs. Dessutom satsas 100 miljoner kronor på forskning och utveckling av biobränsle för flyg.
Frida Wallnor: Handlingsfrihet, trovärdighet, solidaritet
LEDARE. På fredagen släpptes slutrapporten av Försvarsmaktens perspektivstudie – myndighetens långsiktiga bedömning av hur det svenska försvaret bör utvecklas fram till 2035. Rapporten ges ut vart femte år och kommer att ligga till grund för riksdagens kommande försvarsbeslut (2020).
Henrik Jönsson: Felet är att kvinnor startar så få företag
REPLIK. Camilla Läckberg och Christina Saliba har fel. Det bästa sättet att kvantifiera kvinnligt företagande är inte att studera fördelningen av riskkapital. Dessutom startar kvinnor få företag om man räknar bort de allra minsta bolagen, skriver serieentreprenören Henrik Jönsson.
Lotta Engzell-Larsson: Utan riskkapitalister stannar Sverige
EQT firar i dagarna en stor seger. Riskkapitalbolaget har dragit in 110 miljarder kronor och tackat nej till nästan lika mycket i sin senaste fond, EQT VIII.
Läs mer om Sverige.
Jonna Andersson gör succ i Chelsea
Läs mer om Chelsea.
Salmonella sprids även bland hundar
Rekordmånga katter har fått salmonella i år. Men även hundar har drabbats, skriver UNT.
Läs mer om UNT.
Ryggsäck stals - Strängnäsbo förlorade passet på Mc Donalds
En Strängnäsbo blev den 21 februari bestulen på Mc Donalds i Biskopskvarn. Kunden skulle vid 14-tiden besöka en av restaurangens toaletter.
Läs mer om Biskopskvarn och Strängnäsbo.
Tvingas avbryta – efter lömska undanflykten
Kvällens På spåret-tävlande Josefin Johansson hamnar i en längre diskussion om ost med domaren Fredrik Lindström i ett försök att slippa svara på en fråga.Tillslut tröttnar medtävlande Johar Bendjelloul och säger ifrån på skarpen.– Vi har faktiskt en frågesport här.
Shiffrin: Känslosamt att se Andr Myhrer
PYEONGCHANG. Hon kräktes inför slalomen och i huvudet spelades en pingpong-match, men Mikaela Shiffrin vann ändå två OS-medaljer. För SportExpressen berättar skiddrottningen om den brutala pressen att vinna guld, de starka känslorna för Andr Myhrer och vad hon vill säga till Ingemar Stenmark. – Det har varit ett sinnessjukt OS, säger Shiffrin.
Plan utrymd efter larm ombord – ingen brand
Ett passagerarplan på Arlanda utrymdes vid 19-tiden efter larm om brand ombord.
Läs mer om Arlanda.
Anders Hägerstrand: Mardröm för Volvo
Bloomberg News avslöjande efter börsstängning på fredagen att kinesiska Geely har köpt en post på nästan 10 procent i den tyska fordonsjätten Daimler är chockerande. Daimler, som är världens största lastbilstillverkare och en av världens större tillverkare av personbilar, bekräftade senare Bloombergs uppgifter.
Läs mer om Daimler, Geely och Volvo.
"Textilindustrin behöver hårdare regleringar"
Det talas allt mer om skadliga kemikalier i textilier, men kunskapsbristen på alla nivåer är stor. Och vem i de långa globala varukedjorna har egentligen ansvaret? Det är ämnet för Natasja Börjesons nya doktorsavhandling.
Cinemafrica firar 20-årsjubileum
Samtidigt som Oscarsfebern råder i USA gör sig den svenska Cinemafrica redo för sitt 20-årsjubileum.
Läs mer om Cinemafrica, Oscarsfebern och USA.
Volvo Cars kinesiske ägare köper in sig i tyska Daimler
Volvo Cars kinesiska ägare Geely blir största ägare i den tyska fordonskoncernen Daimler.Geely, som också gått in som storägare i lastbilstillverkaren AB Volvo, har enligt nyhetsbyrån Bloombergs källor, köpt sammanlagt köpt 10 procent av aktierna.– Ett minst sagt ett uppseendeväckande agerande från Geely, det kommer få stora konsekvenser, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.
Haverilarm på Arlanda – uppgift om brand i motor
SOS Alarm har fått in ett haverilarm om en brand i en flygplansmotor på Arlanda.Det är oklart vad som hänt.Haverilarm, eventuell brand i motor, framgår i larmet.189 personer har utrymts från ett plan som precis var på väg att lyfta.
Läs mer om Arlanda och Arlanda.Det.
JUST NU PÅ FD - Bosse Andersson om framtida djurgårdsvärvningar: "Vi har kommit en bra bit på vägen "
Förra säsongen blev det 2-1-torsk mot Degerfors i Svenska cupen. I måndags vann möttes de igen - i cupen. Och Djurgården vann med 6-0. - Jag tror Özcan är ganska nöjd med den truppen han har, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.
Människor måste få hjälp ur ofrivillig ensamhet
Social isolering är ett samhällsproblem och ett folkhälsoproblem som bryter ned oss fysiskt och psykiskt. I Storbritannien har en minister fått ansvar för att hantera problemet – även i Sverige behöver vi ta vårt ansvar. Vi måste bryta den ofrivilliga ensamheten, skriver liberalerna Anna Starbrink, Lina Nordquist och Barbro Westerholm.
Floridaguvernör: Höjd miniålder för vapenköp
Guvernören i Florida, republikanen Rick Scott, planerar efter förra veckans dödliga skjutning i en gymnasiekola att höja minimiåldern från 18 till 21 år för att få köpa vapen i delstaten. Han vill också ha ökad bevakning i skolorna.
Läs mer om Florida och Rick Scott.
9 supervanliga orsaker till att långa relationer spricker
Har er kärleksrelation, som till en början var så full av passion och kärlek, sakta men säkert vittrat sönder?Då kanske ni har gjort samma misstag som många människor i historien har gjort innan oss.Med inspiration från Cosmopolitan UK har vi listat de x vanligaste orsakerna till att långa förhållanden till slut spricker.
Läs mer om Cosmopolitan UK.
Viktors val: Dags att lägga ner minst ett parti
Det kanske finns underlag för åtta partier, men knappast för två som tycker alltmer lika om i stort sett allt. Viktor Barth-Kron lyfter frågan.
Faktakoll: Jan Björklunds DN-intervju
Under torsdagen medverkade Jan Björklund i DN:s nya satsning Studio DN Special, där Karin Eriksson och Johar Bendjelloul möter partiledarna för samtal om valårets viktigaste frågor. DN har faktakollat partiledarens påståenden.
Jag sticker inte upp ett blött finger i luften och funderar på vart det blåser
Liberalerna går till val på två favoriter i repris. Skolan och integrationen är två frågor som inte fått partiet att lyfta under Jan Björklunds tio år som partiledare. – Jag funderar inte så mycket på om man kan vinna val på detta, säger han i DN:s partiledarintervju.
Ewa Stenberg: Björklund går till val på sina misslyckanden
DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg svarar på tre frågor om intervjun med Jan Björklund (L).
Läs mer om Ewa Stenberg och Jan Björklund.
Fahl på festival: Häng med på Melodifestivalgenrep i Ö-vik
Har Felix Sandman blivit frisk och kan sjunga? Ska Rolandz pyro sätta eld på publiken? Vad betyder Mariettes pyramid och kommer den att hålla för Emmi Christenssons kristallspräckande slutton? Dags för genrep inför deltävling 4 i Melodifestivalen! Hanna Fahl rapporterar direkt från Örnsköldsvik.
Flydde polisen i 230 km/h – med sonen i framsätet
Den 35-årige småbarnspappan var rädd om körkortet och gasade på när han fick syn på en polisbil.Vansinnesfärden gick därefter i 230 kilometer i timmen på motorvägen E6 – med mannens fyraårige son i framsätet.– Jag sprang runt för att få tag i pojken. Han skakade när jag lyfte upp honom och höll honom i min famn, säger den polis som ingrep vid händelsen.
Polis la sig i privat ärende – nu prickas han av JO
Polisen använde myndighetens brevpapper och skrev under med kommissarie.Men ärendet gällde polisens närstående.Nu prickas polismannen av JO.
Lagrådet nobbar förslag om rökförbud
Regeringens förslag om att förbjuda rökning i offentliga utrymmen – som uteserveringar, tågperronger och lekplatser – är mycket tveksamt, enligt Lagrådet.
Läs mer om Lagrådet.
Björklund om frågan som splittrar Alliansen
Så skiljer sig Liberalernas syn på flyktingpolitiken mot resten av Alliansen. Hör partiledare Jan Björklund.
Läs mer om Alliansen och Jan Björklund.
USA-börser: It-bolag rusar efter stark rapport
New York-börserna klättrade i den inledande fredagshandeln och vid 18-tiden var både Dow Jones industriindex var upp 0,7 procent. Nasdaq kompositindex och det bredare S&P 500 steg båda 0,9 procent. Uppgången leddes av energi och kraftbolag samt IT-aktier.
Läs mer om IT-aktier.
Gaming Corps får ny ordförande
Det First North-listade spelbolaget Gaming Corps har utsett Claes Tellman till styrelseordförande. Det framgår av ett pressmeddelande.