24. Februari 2018 11.00-11.59

Juristfacket: Anklagelserna är anmärkningsvärda

Juristernas fackförbund Jusek välkomnar Advokatsamfundets granskning av Elisabeth Massi Fritz advokatbyrå. Anklagelserna mot byrån är anmärkningsvärda, menar Juseks Hanna Birath, som påpekar att en del även kan kännas igen från branschen i stort.
Läs mer om Elisabeth Massi Fritz och Jusek.

Saab tar hem australisk order

Försvarsjätten Saab har fått en order från den australiska regeringen om att leverera underhållstjänster till den australiska marinens ANZAC-fregatter.
Löfven lovar satsning på sjukvården
Statsminister Stefan Löfven (S) lovar satsningar på sjukvården. Vi ska se till att förstärka sjukvården i grunden, säger han i ett tal.
Gita Navabi ny partiledare för Feministiskt initiativ
Gita Navabi från Stockholm har valts till ny partiledare för Feministiskt initiativ. Jämte den andra partiledaren Gudrun Schyman ställs hon nu inför utmaningen att ta Fi ända in i riksdagen.

Ordförande köper aktier i Balco

Lennart Kaln har den 23 februari köpt 10.000 stycken aktier i balkongtillverkaren Balco Group där han är ordförande. Aktierna köptes till kursen 64,44 kronor per aktie, till ett totalt pris av 644.400 kronor.
Läs mer om Balco Group och Balco.
Buss i krock med flera personbilar – minst en person till sjukhus
En buss ska ha krockat med två personbilar på Skiffervägen i Lund. Larmet om olyckan inkom klockan 11.13 på lördagen.Minst en person ska ha förts i ambulans till sjukhus.
Läs mer om Lund och Skiffervägen.
Minst 21 civila döda i nya bombräder
Minst 21 civila har dödats i nya flygräder mot östra Ghouta, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Det rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Ghouta och Syriska.
Erik Ohlsson: Inte säkert att en vapenvila kommer ändra särskilt mycket
Fyra frågor till DN:s Mellanösternkorrespondent Erik Ohlsson om utvecklingen i Syrien.
Läs mer om Syrien.
Gita Navabi är Fi:s nya partiledare
Gita Navabi från Stockholm har valts till ny partiledare för Feministiskt initiativ. Jämte den andra partiledaren Gudrun Schyman ställs hon nu inför utmaningen att ta Fi ända in i riksdagen.Gita Navabi från Stockholm
Okända fällan som står dig dyrt vid bostadsförsäljningen
Det gäller att hålla pennan rätt i handen när du ska sälja din villa. Annars riskerar du att åka på att betala köparens lagfartsavgift. En kostnad som uppgår till tiotusentals kronor.
Apple Pay Cash ser ut att snart lanseras internationellt
Användare i Brasilien, Irland och Spanien har upptäckt att Apple Pay Cash nu syns i deras Wallet-appar och verkar alltså vara nära en lansering.
Olycka på E20 – flera ambulanser larmade
En olycka har inträffat på E20 i Partille kommun.– Vi är framme på plats. Det blir en del saneringsarbete för vår del så man ska nog räkna med trafikproblem ett tag i södergående riktning, säger Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Stor-Göteborg.
Vad kan du om Sveriges guldmedaljörer i OS?
Sverige har hittills tagit sex guldmedaljer under OS i Pyeongchang. Gör DN:s quiz och testa dina kunskaper om våra guldmedaljörer.
Läs mer om Pyeongchang.
Radarpartnern sajnad - men Tavares framtid är osäker
Josh Bailey och John Tavares. Foto: Getty Images John Tavares - blir han kvar i Islanders? Igår sajnades radarpartnern Josh Bailey, men det ska inte påverka Tavares framtidsbeslut. Det rapporterar Sportsnets John Shannon.
Läs mer om Josh Bailey.
Marvel-författare skriver manuset till Batgirl?
Igår avslöjades det att Joss Whedon (The Avengers, Justice League) lämnat Batgirl. Detta eftersom han inte kunde få ihop en ordentlig berättelse vilket betyder att filmen nu saknar både manusförfattare och regissör.
Läs mer om Batgirl och Justice League.
Gustavs tandborstsuccé slog rekord - sålde för 75 000 på en månad
Cocosmile ger ett vitare leende och bidrar samtidigt till välgörenhet. Gustav Lundin har funnit säljargumenten som övertygar kunderna. Målet är en försäljning på drygt en kvarts miljon.
Kämpade mot tårar – under guldceremonin
Sverige är olympiska mästare i skidskyttestafett.På lördagen fick laget ta emot sina medaljer på Medal Plaza i Pyeongchang.Den svenska ikonen Stefan Holm delade ut gulden.
Apple Pay Cash ser ut att snart lanseras internationellt
Användare i Brasilien, Irland och Spanien har upptäckt att Apple Pay Cash nu syns i deras Wallet-appar och verkar alltså vara nära en lansering.
Norn som fyrstämmigt rekviem över livsoduglighet
Stefan Larsson väljer att göra en lågmäld, nedtonad och därmed mer subtil tolkning av det brutala Norndramat Höst och vinter. Han skapar ett sorgespel om familjen som oidipal ödemark.
Läs mer om Norndramat Höst.
Forskarnas dilemma utnyttjas av vapenlobbyister
Ger stränga vapenlagar färre masskjutningar? SvD:s Emma Frans undersöker vad vetenskapen egentligen kan slå fast om kopplingen.
Förbundskapten Lindholm: Jävligt tungt
Precisionen fanns inte där och då blev spelarna osäkra. Resultatet: 7–10 i OS-finalen mot USA. – Det var tufft. Det var jävligt tungt det här, sade Sveriges förbundskapten Peja Lindholm.
Läs mer om OS-finalen, Peja Lindholm och USA.
Historiska chefen: Alla borde göra värnplikt
Det tog 497 år, men nu är Laura Swaan Wrede första kvinnliga chef för anrika regementet Livgardet. Önskemålet är att utbilda betydligt fler än de drygt 300 värnpliktiga som rycker in 2018. – Fick jag välja fritt tror jag på en allmän värnplikt för alla killar och tjejer, säger överste Swaan Wrede i en SvD-intervju.
Översten: Fick ett set med röda spetsunderkläder
Laura Swaan Wrede har verkat i en mansdominerad värld som soldat och officer i drygt tre decennier och själv råkat ut för saker. En gång fick en hon en present av en italiensk officer. – Det var ett set med röda spetsunderkläder, nästan genomskinligt.
Köpa soffa – 9 tips när du ska välja ny soffa
Vilken soffa ska man välja? Hörnsoffa, bäddsoffa, Howardsoffa, schäslong...Det är mycket att tänka på när soffan, en av hemmets viktigaste möbler, ska väljas.Här får du alla tips och råd du behöver inför ditt viktiga soffköp!
Läs mer om Howardsoffa.
Märkliga missen i guldmedaljerna
USA skrällbesegrade Sverige i curlingfinalen. Men någonting stod inte helt rätt till med amerikanernas guldmedaljer.
Läs mer om Sverige.
Löfven lovar vårdsatsningar
Statsminister Stefan Löfven (S) lovar satsningar på sjukvården. - Vi ska se till att förstärka sjukvården i grunden, säger han i ett tal.
Svenskfilmen kan vinna i Berlin i kväll
Blir det Toppen av ingenting som tar hem Guldbjörnen, det finaste priset, på Berlins filmfestival i kväll? Axel Petersns och Måns Månssons film är Sveriges bidrag i huvudtävlan på festivalen.
Läs mer om Berlin, Guldbjörnen och Toppen.
Löfven lovar vårdsatsningar
Statsminister Stefan Löfven (S) lovar satsningar på sjukvården. – Vi ska se till att förstärka sjukvården i grunden, säger han i ett tal.
Beatrice Ask: Vår beredskap är inte god
Beatrice Ask är ny ansvarig för civilförsvarsfrågor i M. Tove Lifvendahl möter henne i ett samtal om krisberedskap – men också om hundtoaletter och bakningens roll, och allt annat en erfaren politiker har reflekterat över.
Foliehattens teorier slutade med misär – för honom själv
Jag har tidigare i bloggen skrivit om diverse rykten om katolska sammansvärjningar i Västeuropa på 1600-talet, bland annat Petrus Petrosas förmodade attentatsförsök i Sverige, men jag har också kunnat konstatera att det i flertalet fall rörde sig om rena bluffar. Sammansvärjningarna existerade, med få undantag, endast i kungars och propagandaskribenters hjärnor. Petrus Petrosa, med flera, var oskyldiga offer för syndabocksletande. Men hur var det med the Popish Plot (papistiska sammansvärjningen) i England? Nog var den verklig? I England fanns ju en tradition av komplotter, som den kända krutkonspirationen med Guy Fawkes.
Vapenfrågan Trumps chans att ena USA
President Trump har chansen att stärka stödet bland de väljare som hittills ratat hans nyckfulla beteende och kontroversiella twittrande. Men det kräver att han utnyttjar den senaste skolmassakern i Florida och orkar gå emot vapenlobbyn.
Läs mer om Florida och USA.
Det är då som vi bryr oss på riktigt
PYEONGCHANG. Det räckte inte.Lag Edin fick inte sitt guld.Nu får de vänta och kämpa i fyra år till.Jag hoppas att de gör det.
Misstänkt brand i tvåvåningshus
Flera styrkor från räddningstjänsten har larmats om en brand i ett tvåvåningshus på lördagsförmiddagen.Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada.
Konsertrecension: Joakim Lundells show lyckas inte dölja att innehållet är skräp
Youtubesuperstjärnan Joakim Lundell började satsa seriöst på musik först förra året. Ändå har han skördat stora framgångar. DN:s Sara Martinsson ser en premiärshow som trots ett regn av effekter är märkligt händelselös.
FÖRLAG Vargas & Lagola mest populära låtskrivarna 2017
Nyheter När Musikförläggarna sammanfattar vilka låtskrivare som låg bakom de mest streamade och köpta låtarna i Sverige förra året toppar Vargas & Lagola (Vincent Pontare & Salem Al Fakir) listan.
Läs mer om Lagola, Salem Al Fakir och Sverige.