24. Februari 2018 18.00-18.59

Storseger för Halmstad – nyförvärvet målskytt

Pontus Silfwer skruvade snyggt in 1–0 på frispark och nyförvärvet Dida Rashidi gjorde 5–0.Efter storsegern mot Syrianska gör Halmstad upp med AIK om en kvartsfinalplats.
Läs mer om AIK, Dida Rashidi, Halmstad och Syrianska.

Hyresgäst överraskades av okänd man i bostaden

En boende i Nöbbelöv utanför Lund överraskades av att det plötsligt stod en okänd man i bostaden.Mannen ska ha flytt från platsen - men greps av polisen en halvtimme senare.
Läs mer om Lund och Nöbbelöv.
Så ska Sverige konkurrera med Norge igen
OS i Stockholm 2026 och en massiv satsning på ungdomsidrott. Det är två vägar som kan få Sverige att konkurrera med Norge om OS-medaljer. Det tror i alla fall Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK. – Vi kommer att gå starkt för att få OS 2026 och vi behöver en satsning på barn och ungdomar.
Pengar, nationalism och snö – därför är Norge bäst på vintern
Massor av pengar, satsning på eliten, nationalism, fler utövare – och ordentliga vintrar. Där har ni anledningarna till att Norge dominerat OS i Pyeongchang. Och att Sverige är lillebror i vinteridrott. – Elitidrott är mycket viktigare i Norge än i Sverige, säger Johan R Norberg, docent i idrottsvetenskap.

Lilla Norge störst av alla i Sydkorea

Inför OS slog man på stora trumman. I OS i Pyeongchang skulle Norge ta fler guld och fler medaljer än något annat land tidigare gjort i ett OS. Så blir det också. – Det är ganska otroligt att lilla Norge kan vinna medaljligan, säger expertkommentatorn Torgeir Björn.
Stefan Löfvens hyllning till Melodifestivalen
Från Rosenbad till schlagercirkusens Örnsköldsvik.När SVT direktsänder den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2018 sitter statsminister Stefan Löfven i publiken tillsammans med hustrun Ulla Löfven.Här hyllar statsministern Melodifestivalens budskap – och avslöjar varför han inte vågar han någon favorit i tävlingen.– Har jag någon favorit så går det dåligt för den så jag törs inte det, säger Stefan Löfven och skrattar.
TV: Mohamed Salah bakom nya storsegern
Liverpool är ny serietvåa i Premier League.Detta efter att ha pulvriserat West Ham hemma på Anfield med 4–1.Stor organisatör blev Mohamed Salah som via sitt 2–0 gick upp i delad skytteledning.
Skriker ut sin glädje – efter favoritsegern
Det blev en rafflande start på dagens V75-omgång på Solvalla.Ett lopp som slutade med segern för favorit Firewire – efter en mäktig uppvisning.Gladast efter loppet? Utan tvekan ägaren Rigmor Jakobsson.– Yes, yes, yes! Fan vad gött, utbrister hon i TV12:s sändning efter loppet.
SNABBANALYS: "Det valet säger en del om Rikard Norling"
AIK:s andra match i gruppspelet i Svenska Cupen slutade med seger 2-1 mot Oddevold. Även om siffrorna inte "rann iväg" visade AIK att man definitivt är på rätt väg och att man har en väldigt, väldigt bra trupp till förfogande.
Så gick det för de lokala lagen i lördagens matcher
Innebandy Allsvenskan södra dam IBK Göteborg-FBC Kalmarsund 8-1 Division 1 dam CL98-Olofström 4-4 Ljungby-FBC Kalmarsund U 11-0 Fotboll Träningsmatcher IFK Kalmar-LB07 0-2 Myresjö/Vetlanda-Lindsdal 0-1
Dagens remake är... "The Beach"
Långt innan Alex Garland började regissera hyllade filmer som "Ex Machina" och "Annihilation", och långt innan han skrev manus till "28 dagar senare" och "Sunshine", kom debutromanen "The Beach" år 1996.
Ett herrans liv-stjärna död
Läckta förslaget: Svårare för autistiska att få assistans
Om de kritiserade besparingsförslagen inom assistansen genomförs kommer de slå hårt mot personer med psykiska nedsättningar, som autism. En grupp som redan nu har svårast att få assistans. Det kan SvD visa efter att ha tagit del av det läckta utkastet från LSS-utredningen.
Läs mer om SvD.
Jag blir så trött på gnället om kultursidans kris
I en stor granskning kommer Aftonbladet fram till att kulturkritiken har minskat med 12 procent.Jens Liljestrand påminner om den världsfrånvända kulturjournalistikens skuld.
Läs mer om Aftonbladet.
Håkan Loob: Jag har blivit jävligt taskigt behandlad
Håkan Loob kommer aldrig kommentera en match med Färjestad.Och han är inte så pigg på att hylla svenska hockeyexperter i tv.- Jag tycker de bästa experterna finns i NHL. Där fokuserar de verkligen på sporten, säger Håkan, som är bisittare under tv-sändningarna från OS.I en intervju med SPORT Expressen berättar Loob om då han upplevt sig orättvist behandlad av journalister, hur det är att plötsligt tillhöra den andra sidan och hur nära det var att han missade OS i Lillehammer.
12 frågor till nya Fi-ledaren Gita Nabavi
Feministiskt initiativ valde på lördagen en ny partiledare jämte Gudrun Schyman: Gita Nabavi från Stockholm.Expressen ställer den nya Fi-toppen till svars om partiets politik – öppna gränser, skattehöjningar och arbetstidsförkortning.
Duckade på frågan om Honken
Läs mer om Honken.
Djurgården vinner igen hemma på Hovet
Läs mer om Hovet.
Årets OS-kommentar
Leksand drygade ut avståndet till AIK
Läs mer om AIK.
Sprickan hos SVT – om heta filmen med Anna Book
Det råder osämja på SVT – kring Anna Book. Det är sångerskans heta och halvnakna sketch med Paradise hotel-hunken Smail Alihodzic som skapat en spricka hos innehållsteamet i Melodifestivalen. – Jag vet inte varför den är så himla kontroversiell, säger projektledaren Anette Helenius.
Fimpa det – det är inte värdigt ett OS
PYEONGCHANG. Den tyska skrällen är fantastiskt rolig här och nu.Men när vi nyktrat till från OS-bubblan är den också det slutgiltiga kvittot på vilken avdankad hockeyturnering vi fick utan världens bästa hockeyspelare.Till OS i Peking 2022 finns det bara två vettiga alternativ - få med NHL-spelarna eller fimpa herrhockeyn.
Läs mer om OS-bubblan och Peking.
Lööf vill inte ha ett tak för invandringen
Centerpartiets ledare Annie Lööf vill inte ha ett tak för invandringen till Sverige.Men hon vill att övriga EU-länder gör betydligt mer.– Krig slutar ju inte för att Sverige sätter ett asyltak, säger Lööf i Ekots lördagsintervju.
Olofsson matchhjälte borta mot Färjestad
Läs mer om Färjestad.
En skräll från tidernas sensation
De har slagit ut både världsmästaren Sverige och regerande OS-mästaren Kanada. En tredje superskräll skulle ge Tyskland tidernas mest osannolika hockeyguld i OS... och tja, varför inte? – Efter segern över Sverige visste vi att allt är möjligt, säger forwarden Dominik Kahun.
Därför hyr jag en egen dröm
En dag gjorde jag något som jag aldrig gjort förut.Jag hyrde en dröm.
Skidskyttehjältarna hemma: Overkligt
De svenska skidskyttedamerna är tillbaka i Sverige efter medaljskörden i OS. Nyckeln till framgång? – Vi har en så himla bra sammanhållning, säger Hanna Öberg.
Läs mer om Hanna Öberg och Sverige.
Finansministern om brexit: Rimligt att EU-budgeten krymper
Sverige vill inte vara med och täcka det stora hål i EU-budgeten som uppstår när Storbritannien lämnar unionen – trots att det kan drabba unionens fattigaste länder mest. Det säger Magdalena Andersson till SvD. Men trycket är stort från flera av EU:s tungviktare att Sverige öppnar plånboken. Och finansministern utesluter inte att Sverige behöver betala en högre EU-avgift i framtiden.
Kinaexpert varnar för krasch liknande USA 2008
Den kinesiska lånebubblan riskerar att växa så mycket att landet kan drabbas en finanskris av samma proportioner som den som drabbade USA 2008. Den varningen kommer från kapitalförvaltaren Schroders.
Läs mer om USA.
Riktigt skönt – det var en jämn match
Matchen var på väg mot förlängning efter en tät tredjeperiod.Då tog Jakob Lilja en ödesdiger utvisning med två minuter kvar.Med en minut kvar kunde Markus Ljungh avgöra matchen.– Riktigt skönt då det var en jämn match. Såklart skulle den avgöras i powerplay, säger matchhjälten i C More.Matchen slutade 3-1 till Djurgården.
Karin, 83, vägde 42 kilo när hon dog
De sista månaderna av sitt liv vägde Karin, 83, knappt över 40 kilo och sov i sin egen urin i en smutsig lägenhet.När dottern Katarina Karlsson ifrågasatte förhållandena så svarade hemtjänsten att hennes dementa mamma sagt upp städningen.Nu riktar Inspektionen för Vård och omsorg stark kritik mot Vänersborgs kommun, skriver P4 Väst.– Det är tråkigt och lågt att vi får beskedet via medierna, det är lågt att inte kommunen hör av sig, säger Katarina.
Kortare handläggningstider för asylsökande
Migrationsverkets handläggningstider för beslut i asylärenden minskar, rapporterar Sveriges Radio.
Skönhetskedjans nya vapen: kuddspray, hudvård och doftljus
Sveriges svar på Sephora, skönhetskedjan Kicks, ska ta sig ur bekvämlighetszonen och tar sikte på nya målgrupper: svårflörtade heminredningsfantaster - och män.
Läs mer om Sephora.