12. Mars 2018 20.00-20.59

Hyllad hjälte på EM - Hedemorasonen får fortsatt förtroende i landslaget

Hans hoppskott tog Sverige till EM-final. Nu är Linus Arnesson återigen uttagen till förbundskapten Kristján Andréssons landslagstrupp. EM-tvåan Sverige har ett nytt mästerskap att tänka på.
Läs mer om EM-final, Hedemorasonen och Sverige.
GW blir västsvenska polisens nya kollega
Boråspolisens nya medarbetare är ingen mindre än GW.Men det är inte kriminologiprofessorn det handlar om, utan en schäfer som snart ska bli en fullfjädrad polishund.Vilket roligt liv du har framför dig GW!, skriver polisen i Sjuhärad på sin Facebooksida.
Läs mer om Facebooksida och Sjuhärad.
Vapenhandeln fortsätter att öka – men den svenska exporten minskar
Trenden med ökad vapenhandel i världen fortsätter. Det visar en ny rapport från fredsforskningsinstitutet Sipri. – Det som är problematiskt är att det här är ett tecken på att många länder satsar på militära medel som svar på ökade säkerhetsrisker – vilket leder till generell upprustning, säger vapenforskaren Pieter Wezeman.
Läs mer om Pieter Wezeman och Sipri.

Green Landscaping offentliggör notering på Nasdaq First North och prospekt i samband därmed

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, JAPAN, ELLER ANNAT LAND TILL JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING SKULLE VARA OLAGLIG OTILLÅTEN ELLER KRÄVA REGISTRERING ELLER ANNAN ÅTGÄRD ENLIGT TILLÄMPLIG LAG.
Läs mer om Nasdaq First North.
Ja till gemensam kollektivtrafik
Ett enigt landstingsfullmäktige sa på måndagen ja till gemensam kollektivtrafik i Värmland, både när det gäller organisering och finansiering. För att detta ska bli verklighet krävs dock att alla kommuner också röstar ja.
Läs mer om Värmland.
Fem anhållna efter mordförsök
Inrikes. Fem personer är misstänkta för att vara inblandade i mordförsöken på två män i en ort utanför Skellefteå. Polisen larmades om ett bråk under natten till söndagen. De två hittades skadade och fördes till sjukhus.
Läs mer om Skellefteå.
Miljöfarliga vrak i söder får prioritering
Inrikes. De har legat på botten som tickande miljöbomber i årtionden. Utanför Skånes och Blekinges kust har elva vrak identifierats som de mest miljöfarliga. Nu utreds vilka av dem som måste saneras först, skriver SVT Nyheter Skåne.
Böter för plasttäckt bilruta
Inrikes. Bilrutan fastnade i nedhissat läge. Då täckte mannen rutan med plast och körde i väg. Men när han kom ut på E4 mellan Skellefteå och Umeå stoppades han i en poliskontroll, skriver Norran.
Läs mer om Norran, Skellefteå och Umeå.
Styrning över gymnasieskolan ska skärpas
Inrikes. Styrningen över gymnasieutbildningen behöver förbättras, anser regeringen. Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (S) utesluter inte att staten behöver ta ett större ansvar för gymnasieskolan.
Läs mer om Anna Ekström.
Gärningsman jagas efter attack i Umeå
Inrikes. En kvinna attackerades under kvällen av en okänd man i Umeå. Kvinnan kom gående på en gångväg mellan områdena Ålidhem och Carlshem när hon mötte en man som tog tag i henne och slog henne. Mannen sprang sedan därifrån, enligt polisen.
Läs mer om Carlshem, Umeå och Ålidhem.
Stort bråk utanför sjukhus
Inrikes. Personalen på akutmottagningen vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna larmade polisen när en grupp människor, 8-10 personer, bråkade utanför under kvällen, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Eskilstuna och Mälarsjukhuset.
Fyra skadade när bil körde in på kyrkogård
Inrikes. Fyra personer har förts till sjukhus efter en singelolycka i Simrishamn. - Det är en bil som har kört av vägen och rakt in på en kyrkogård genom en grind, säger Fredrik Bratt, presstalesperson polisregion Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Simrishamn och Syd.
Tonåringar gripna för mordförsök
Inrikes. Fyra pojkar i 15-årsåldern har gripits i Helsingborg, misstänkta för mordförsök, efter att en man i 25-årsåldern hittats med stickskador, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Helsingborg.
Dykarnas fynd: En okänd nakensnäcka
Inrikes. En hittills okänd art av nakensnäckan har hittats i Sverige. Fyndet gjordes av två fritidsdykare i Idefjorden i norra Bohuslän.
Läs mer om Bohuslän, Idefjorden och Sverige.
Dna-tester har blivit stor business
Inrikes. Dna-tester har blivit en av de snabbast växande branscherna i världen. Antalet personer som låter testa sig för att få reda på mer om sitt ursprung ökar kraftigt för varje år.
I dag avslöjas prinsessans namn
Inrikes. Hade de en lista med möjliga namn? En de stött och blött och funderat på vad inte bara de närmaste tycker, utan också en fördömande omvärld med twittertroll och hovexperter?
Fikru Maru kan bli fri i dag
Inrikes. I dag väntas domen mot den svenske hjärtläkaren Fikru Maru, som suttit fängslad i Etiopien sedan 2013. Under förmiddagen väntas domstolen i Addis Abeba meddela sin dom mot Fikru Maru.
Läs mer om Etiopien och Fikru Maru.
Varning för jordskred påverkar tågtrafiken
Inrikes. Ett larm om jordskred i Taberg söder om Jönköping påverkade tågtrafiken mellan Jönköping och Värnamo under morgonen.
Läs mer om Jönköping, Taberg och Värnamo.
Bil voltade på E45 - en till sjukhus
Inrikes. En bil har voltat efter en krock på E45 utanför Lilla Edet på morgonen. - Det gick förvånansvärt bra med tanke på olyckans karaktär. Personen är förd med ambulans till sjukhus, säger Göran Andtbacka vid räddningstjänsten till GT.
Läs mer om E45, Göran Andtbacka och Lilla Edet.
Tusentals bönder i protestmarsch i Indien
Inrikes. Efter en sex dagar lång protestmarsch har ett stort antal lantbrukare med röda mössor och flaggor anlänt till Bombay. Det bedöms vara uppemot 30 000 lantbrukare som gått till fots från staden Nashik, drygt 16 mil norr om Bombay.
Läs mer om Bombay, Indien och Nashik.
SD-nämndeman till samtal efter Facebook-inlägg
Inrikes. En nämndeman för Sverigedemokraterna i Malmö ska kallas till samtal hos tingsrätten, rapporterar Kvällsposten.
Postnords ändrade rutiner dödar hästsperma
Inrikes. Den 1 januari lättade regeringen på leveranskraven för Postnord.
Läs mer om Postnord.
Tio års fängelse för dubbelt mordförsök
Inrikes. Ett bråk efter en festkväll ledde till att två bröder blev skottskadade. Nu har en man dömts till tio års fängelse för två mordförsök, skriver Bohusläningen.
Läs mer om Bohusläningen.
S vill införa nationellt avhopparprogram
Inrikes. Socialdemokraterna vill införa ett nationellt avhopparprogram för personer som befinner sig i kriminella miljöer.
Över 40 döda i flygkrasch i Katmandu
1 av 5 Över 40 döda i flygkrasch i Katmandu Inrikes. Ett passagerarplan har kraschat och fattat eld vid den internationella flygplatsen i Nepals huvudstad Katmandu.
Läs mer om Katmandu och Över.
Nationella prov stulna
Inrikes. Vid ett inbrott i en Stockholmsskola stals bland annat det nationella provet i svenska och svenska som andraspråk - inklusive facit.
Läs mer om Stockholmsskola.
Maria Ågren: Jag förstod inte allvaret
Inrikes. Transportstyrelsens sparkade generaldirektör Maria Ågren säger att hon inte informerade regeringen om de avsteg från lagar som hon hade gjort förrän i februari 2016.
Läs mer om Maria Ågren.
Fyra år gammal guldkupp mot lösning
Inrikes. Ett nästan fyra år gammalt guldrån kan vara på väg mot en lösning, rapporterar SVT Västernorrland. I juli 2014 slog rånare till mot Branders guld i centrala Sundsvall och kom över guld för cirka 1,2 miljoner kronor.
Läs mer om Sundsvall.
S vill införa nationellt avhopparprogram
Inrikes. Socialdemokraterna fortsätter att prata trygghet i upptakten till höstens riksdagsval. Under måndagen presenterade partiet ett förslag om att införa ett nationellt avhopparprogram för att hjälpa kriminella tillbaka till samhället.
Man attackerad med vasst föremål
Inrikes. En man misshandlades under måndagseftermiddagen med ett vasst föremål vid tunnelbanestationen Stadion i Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Enligt uppgifter till tidningen ska det röra sig om en sax, något polisen inte kan bekräfta.
Läs mer om Aftonbladet, Stadion och Stockholm.
Ovanligt hög risk för stor vårflod
Inrikes. Risken för höga vattenflöden när snön smälter är ovanligt hög på grund av stora mängder snö i södra Norrland. Nu töms vattenmagasinen mer än vanligt för att kunna ta emot smältvattnet.
Läs mer om Norrland.
Död man funnen i villaområde
Inrikes. En man har hittats död i ett villaområde i Tumba, sydväst om Stockholm, skriver Aftonbladet. Enligt tidningen inkom larmet till polisen strax efter 17-tiden på måndagseftermiddagen. Därefter har en förundersökning om mord inletts.
Läs mer om Aftonbladet, Stockholm och Tumba.
Bergner: Även anställda på UmeBrå måste få vara fritidspolitiker
Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten. Bergner: Även anställda på UmeBrå måste få vara fritidspolitiker Opinionskrönikor.
Läs mer om Opinionskrönikor och UmeBrå.
Falk: "Vill veta vad som krävs av mig"
Sporttelegram. Hanna Falk har hämtat sig från OS-petningen och börjat tänka på VM i Seefeld nästa år. Och nu ställer hon krav på landslagsledningen: - Jag vill tidigt veta vad som krävs av mig inför kommande VM, säger Falk.
Läs mer om Falk, OS-petningen och Seefeld.
Harnesk tar över Storvreta
Sporttelegram. Seriesegraren i herrarnas superliga i innebandy, Storvreta, har gjort klart med en ny tränare till nästa säsong. Det är Andreas Harnesk, som närmast kommer från Linköpings damlag som han tog över efter jul.
Läs mer om Storvreta.
Stor svensk trupp i världscupavslutningen
Sporttelegram. Totalt 30 svenska åkare är uttagna till längdskidornas världscupavslutning i Falun till helgen. Förutom 20 landslagsåkare är ytterligare fem damer och fem herrar med för att tävla i den nationella gruppen.
Läs mer om Falun.
Carrick, 36, slutar efter säsongen
Sporttelegram. Manchester United-mittfältaren Michael Carrick lägger av efter säsongen. 36-åringen har vunnit 18 titlar under sina tolv år i United, inklusive fem i Premier League och en Champions League-titel.
Läs mer om Premier League och United.
Världscupdebut för Lundgren
Längdskidor. IFK Umeås Moa Lundgren är uttagen till världscuptävlingarna i Falun i helgen. - Det ska bli svinkul, säger juniorvärldsmästarinnan. Sverige ställer upp med 30 deltagare vid världscuptävlingarna i Falun, den 16-18 mars.
Läs mer om Falun och Lundgren.
Live 19.00: Almtuna-Björklöven
Björklöven. Björklöven vann på övertid mot Pantern i lördags och nu väntar match mot Almtuna på bortaplan. Ett lag som Björklöven vunnit mot tre av fyra gånger den här säsongen. Hur går det ikväll? Följ matchen i vår liverapport.
Läs mer om Almtuna, Björklöven och Pantern.
Jättekliv på världsrankningen för Woods
Sporttelegram. Tiger Woods andraplats i PGA-tourtävlingen i Florida får rejäl effekt på golfens världsrankning. Den amerikanske ex-världsettan klättrar i ett nafs 239 platser och är rankad 149:a efter sin största framgång på mer än fyra år.
Läs mer om Florida.
Så ska prinsessan Madeleines dotter heta
Prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills senaste barn ska heta Adrienne Josephine Alice, med tilltalsnamnet Adrienne.
Yngsta prinsessan ska heta Adrienne
Prinsessan Madeleine och Christopher Oâ??Neill fortsätter sin tradition med internationellt gångbara namn. Deras senaste tillskott - lillprinsessan som föddes i fredags - får namnet Adrienne Josephine Alice. - Allt har gått bra.
Dom mot Fikru Maru skjuts upp
Domen i Etiopien mot hjärtläkaren Fikru Maru skjuts upp igen, skriver hans dotter Emy Maru på Facebook. Domen ska nu meddelas den 24 april.
"Regeringen reagerade inte på riskabla brister"
KU:s ordförande Andreas Norlén (M) undrar ännu varför regeringen inte agerade snabbare när den fick veta om säkerhetsbrister och avsteg från lagar på Transportstyrelsen.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Långa slaktköer pressar nötproducenter
Långa väntetider för att få skicka djur till slakt gör att lantbrukare tvingas planera slakt tidigare, skriver ATL, Lantbrukets affärstidning.
Läs mer om ATL.
Sverige långt efter topplagen i kälkhockey
Det blir ingen blågul hockeyskräll i Paralympics. Efter 0-2 mot Italien står det klart att Sverige, som på två matcher inte varit i närheten av att hota motståndarna, missar semifinal.
Läs mer om Italien och Sverige.
Extratjänsterna tar äntligen fart
Drygt 13 000 personer gick i slutet av februari på en så kallad extratjänst, 11 000 fler på ett år. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) är positivt överraskad över tillväxttakten.
Auschwitz kamrer avliden
Hyrburkini stoppas i badhus: Det är ett ställningstagande
Uthyrning av burkini ska stoppas nu på ett kommunalt badhus.– Det är vårt ansvar att arbeta för ett jämställt samhälle och människors lika värde, säger Anneli Sjöstrand (C), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden
Läs mer om Anneli Sjöstrand.
Jazzmusiker ny kulturskolechef
Nu har Kulturskolan i Trosa fått en ny chef. Jazzmusikern Klas Jättner som närmast kommer från Saltsjöbadens Musikskola, där han varit verksamhetschef.
Läs mer om Kulturskolan och Trosa.
Hiphopkändis vill lära ut nya moves
På tisdagskvällen kommer den välkända hiphopdansaren Alexandr "Sashdilla" Antochvili till Elektron för att hålla i en workshop. Karin Jemsby, danslärare på kulturskolan i Gnesta, ser fram emot tisdagskvällens dansfest på Elektron.
Succé för Anna Johansson i första SM-starten
Anna Johansson från Iron Arms Wexio gjorde succé under sin första SM-start i armbrytning. Tävlingen slutade med guld. - Ett kvitto på att allt slit har lönat sig, säger hon. I helgen avgjordes SM i armbrytning i Avesta.
Över 40 döda i svår flygkrasch i Nepal
En stor del av passagerarna ombord på US-Banglas flight från Dhaka till Nepals huvudstad Katmandu har omkommit sedan planet kraschat och fattat eld i samband med landningen.
Läs mer om Dhaka, Katmandu och Nepal.
Polisen: Utredningen av Robin Nilssons död kan öppnas igen
Under förra veckans avsnitt av "Veckans Brott" riktade Leif GW Person hård kritik mot Hallandspolisen och deras hantering av Robin Nilssons dödsfall - som enligt GW borde ha utreds som mord från första början.
Stopp för hyrburkini vid Mjölbybad
Den styrande majoriteten i Mjölby kommun har enats om ett förslag att förbjuda uthyrningen av burkini, heltäckande baddräkter, på det kommunala badhuset Lundbybadet,
Läs mer om Lundbybadet, Mjölby och Mjölbybad.
Lärare kan få ny karriärtrappa
En tydlig karriärtrappa som toppas med titeln särskilt meriterad lärare. Det bör locka fler till läraryrket och få fler att stanna kvar, enligt ett förslag till regeringen.
Altor blir ny storägare i LRF Konsult
Riskkapitalbolaget Altor går in som 75-procentig ägare i rådgivningsbyrån LRF Konsult, med 1 400 anställda, skriver Lantbrukarnas riksförbund (LRF) i ett pressmeddelande.
Långa slaktköer pressar nötproducenter
Långa väntetider för att få skicka djur till slakt gör att lantbrukare tvingas planera slakt tidigare, skriver ATL, Lantbrukets affärstidning. Och brist på foder och halm gör det komplicerat för många producenter.
Läs mer om ATL.
JUST NU: Äldre man knivskuren i halsen
En man i 60-årsåldern har knivskurits i halsen vid Gothia Towers, Göteborg.En misstänkt gärningsman sprang från platsen, enligt polisen.
Läs mer om Göteborg.En.
In My Backyard: AMWIN
Det är två år sedan Amanda Winberg gjorde sin debut på den svenska musikscenen och sedan har resan mot framgång varit en självklarhet. Nu är hon aktuell som en av tio artister som deltar i initiativet In My Backyard.
Minska föreningsbidragen rejält - risken är nu för stor att våra pengar hamnar fel
Foto: Alexander Larsson Vierth/TT Hon ansvarar för en hel del bidrag...
"Nightcrawler"-gänget återförenas för skräckthriller
Det är många svenskar som väntar på filmen om Helikopterrånet, men i väntan på det har Gyllenhaal hittat ett annat Netflix-projekt.
Handboll: IFK-spelare tar plats i landslagstrupp
Foto: /TT Philip Henningsson och Albin Lagergren. Det är kanske ingen större skräll. Efter EM-succén i Kroatien får IFK Kristianstad-spelarna Albin Lagergren och Philip Henningsson fortsatt förtroende av förbundskaptenen Kristján Andrésson.
JUST NU - PÅ FD: Problemet Poya vill åt - talar ut om Blåvitts start
Jämförelser har gjorts med när Svennis kom till IFK Göteborg, 1979 som 31-åring. Detta när Poya Asbaghi i vintras mycket överraskande tog över som lika ung. Och starten ser spännande ut och i helgen pressade nya Blåvitt suveräna MFF.
Läs mer om Blåvitt, MFF och Poya Asbaghi.
De är Köping Hockeys nya tränarduo
Meddelades på måndagskvällen. Förra veckan slog beskedet ner som en bomb, Daniel Eriksson och Patrik Pettersson avslutar sina tränaruppdrag i Köping Hockey. På måndagskvällen stod det klart vilka som tar vid som tränare för A-laget.
Ilsken debatt om EU:s grå eminens
Avgå, utred - och fäll hela EU-kommissionen! Kravropen vägrar att tystna i stormen kring tillsättandet av EU-kommissionens nye generalsekreterare Martin Selmayr.
Snålast i EU ynklig målsättning av regeringen
I stället för att betrakta alla satsningar på EU-nivå som oönskade, så borde regeringen fokusera på att säkerställa att EU:s budget används så effektivt som möjligt för att bidra till säkerhet, utveckling och ekonomisk tillväxt,
Läs mer om EU-nivå.
Två av tre förstår inte regeringens förslag
Regeringens förslag kring vinster i skolan och omsorgen förvirrar väljarna. Två av tre svenskar har inte förstått konsekvenserna av förslaget. Det visar en undersökning som SvD låtit Sifo göra.
Läs mer om Sifo och SvD.
Tolkas olika – helt skilda världsbilder i vinstfrågan
Skillnaden är slående mellan hur olika väljargrupper har förstått regeringens förslag om vinstbegränsningar. Gapet beror på spritt skilda beskrivningar av förslaget från partierna, enligt Toivo Sjörn, opinionschef på Sifo. – Det beror väl på vem man lyssnar på, Löfven eller Kristersson, säger han.
Kvinnlig cyklist till sjukhus efter olycka
Polis och ambulans larmades på måndagskvällen om en trafikolycka mellan en cyklist och en bil på Köpenhamnsvägen i Malmö.Den kvinnliga cyklisten fördes med ambulans till sjukhus efter olyckan.
Läs mer om Köpenhamnsvägen och Malmö.Den.
Dom mot svenske läkaren Fikru Maru skjuts upp
Domen i Etiopien mot hjärtläkaren Fikru Maru skjuts upp igen, skriver hans dotter Emy Maru på Facebook. Domen ska nu meddelas den 24 april.
Hanne Kjöller: Integrationen blir svårare om vi ser kulturella skillnader som rasism
KOLUMNEN. Hanne Kjöller är journalist, författare och tidigare ledarskribent i Dagens Nyheter. Förintelsen är den logiska följden av rasbiologiskt tänkande. Men hur är det med kulturell rasism? Finns den ens – och vad betyder den i så fall?
Mannen som visste för lite
Den mest okunnige mannen i USA vet att Donald Trump är president – men det är i stort sett allt. Att leva i en liberal fantasi är komplicerat.
Läs mer om Donald Trump och USA.
Svensk finansiell teknik på frammarsch
Investeringarna i svenska bolag som erbjuder tekniska lösningar till finansbranschen – fintech, är bland de högsta i Europa. Det visar i en ny rapport från Handelshögskolan. Men haltande lagstiftning och kompetensbrist begränsar sektorn.
Läs mer om Europa och Handelshögskolan.
Viktors val: Ett fredsavtal om Sverigebilden?
Handelskrig i all ära – Stefan Löfvens besök i Washington kan betyda fred i vår tid.
Läs mer om Sverigebilden och Washington.
Finansiell teknik som gör 100 000 transaktioner i sekunden
Svenska Cinnober utvecklar teknik som hjälper börserna att göra 100.000 transaktioner i sekunden. – Kvaliteten är ungefär lika viktig som på ett flygplan, säger bolagets vd Veronica Augustsson.
Läs mer om Veronica Augustsson.
Så stor risk vågar du ta i fonderna
Stigande börsturbulens oroar spararna, samtidigt som räntor ger usel avkastning. Receptet för att undvika bakslag är tålamod och långsiktighet.
Polisen hoppas locka fler volontärer i Göteborg
De ska vara länken mellan polisen och civilsamhället, men de hade gärna fått vara fler. I veckan kom 55 personer till polisens informationsmöte för nya volontärer. Det finns 85 polisvolontärer i Storgöteborg i dag.
Läs mer om Göteborg och Storgöteborg.
Föreningsstöd utom kontroll
Frågan om föreningsbidrag handlar inte enbart om vilka krav som bör ställas på enskilda föreningar, utan också om vilka krav som bör ställas på kommunens tjänstemän.
Svenskarna chockade efter pistolskandalen i grekiska ligan
Paok Thessalonikis fick ett bortdömt mål mot AEK Aten - då stormade Paok-ägaren planen, beväpnad med en pistol. Nu har två av Atens svenskar uttalat sig efter skandalen.
Läs mer om Paok-ägaren.
Carrick, 36, slutar efter säsongen
Manchester United-mittfältaren Michael Carrick lägger av efter säsongen. 36-åringen har vunnit 18 titlar under sina tolv år i United, inklusive fem i Premier League och en Champions League-titel.
Läs mer om Premier League och United.
Plogbil med oljeläckage längs väg 272 utanför Ockelbo - begränsad framkomlighet
En plogbil i höjd med macken vid Ockelbo idrottsplats har läckt ut olja och det orsakar även vissa störningar i trafiken. Vid 16.50-tiden fick SOS alarm in uppgifter om en plogbil längs väg 272 utanför Ockelbo som stod och läckte hydraulolja.
Läs mer om Ockelbo.
Följ kvartsfinalen mellan Häcken och Djurgården
IFK Göteborg och Gais har båda fått lämna Svenska cupen via uddamålsförlust i kvartsfinalen. Kvar står endast ett Göteborgslag - nämligen Häcken som jagar semifinalplats borta mot Djurgården.
Död man funnen i Tumba
En man har hittats död i ett villaområde i Tumba, sydväst om Stockholm, skriver Aftonbladet. Enligt tidningen inkom larmet till polisen strax efter 17-tiden på måndagseftermiddagen.
Läs mer om Aftonbladet, Stockholm och Tumba.
Hultqvist får högt förtroende bland ministrarna i undersökning:"Det är svårt recensera sig själv"
Försvarsminister Peter Hultqvist (S) hamnar högt på opinionsundersökningsföretaget Novus lista över ministrarna som medborgarna har mest förtroende för. - Det är i och för sig roligt på ett personligt plan.
Lastbil fastnade vid järnvägsövergång
En lastbil fastnade på måndagsmorgonen vid en järnvägsövergång i Säter. Kartan visar ungefärlig position för händelsen. Enligt SOS Alarm ska lastbilen ha fastnat på spåret vid torget i Säter, men kunde ta sig ganska omgående.
Läs mer om Säter.
Positiva siffror för arbetslösheten i Dalarna
Arbetslösheten i Dalarna sjunker. Jämfört med februari 2017 har andelen inskrivna som arbetslösa gått från 7,7 procent till att idag ligga på 7,0 procent. Allt fler kommer i arbete i Dalarna.
Läs mer om Dalarna.
Försvunne skoterföraren i Säter hittad vid liv
Polisen har nu hittat den skoterförare som varit försvunnen sedan i går förmiddag.
Läs mer om Säter.
OS-hjältarna hyllas på Stora torget i Falun
Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Anna Haag, som tillsammans tog hem ett OS-silver i damernas skidstafett i Pyeongchang, kommer firas på Stora torget i Falun på onsdag.
Polisen jagar misstänkta inbrottstjuvar - vill ha hjälp av allmänheten
Natten till fredagen den 2 mars begicks ett inbrott på Abris Snö & Sjöservice i Leksand.
Läs mer om Leksand och Sjöservice.
Jenny Wennberg: Ny minister reparerar inte assistanshaveriet
I onsdags stod det klart att Åsa Regnér avgår som jämställdhetsminister för att istället tillträda tjänsten som biträdande chef för FN-organet UN Women.
Insändarsvar: Vanskligt när politiker som inte är biologer uttalar sig om skogspolitisk
Det blir vanskligt när politiker som inte är biologer och inte förstår samspelen i naturen uttalar sig i skogspolitiska frågor.
Krönika Lennart Götesson: Det är förvillande besked som ges om vad som är en miljöbil
Krönika: Miljöbilar Skrota din gamla bil och köp en ny för miljöns skull, uppmanade Trafikverkets miljödirektör. Ja, för de flesta är det nog lättare sagt än gjort.