12. Mars 2018 21.00-21.59

Resistens mot antibiotika kan bli dödligare än cancer

Smuggling och svarthandel med antibiotika ökar. Resistenta bakterier kan inom en snar framtid orsaka fler dödsfall än cancer enligt en brittisk rapport. – Redan nu dör tiotusentals människor varje år i Europa, säger Fredrick Federley (C) som vill sätta press på medlemsländerna inför slutförhandlingarna om EU:s nya antibiotikastrategi.
Läs mer om Europa och Fredrick Federley.

Nya resistenta bakterier kan smittskyddsklassas

Förskrivningen av antibiotika sjunker i Sverige. Ändå drabbas allt fler svenskar av de fem resistenta bakterier som är smittskyddsklassade. Dessutom finns det larm kring ytterligare fyra bakterier som kan bli resistenta och där Folkhälsomyndigheten har skärpt övervakning. Scrolla nedåt för att se utvecklingen för nya och gamla hot.
Inga fler barbröstade kvinnor i tysk tabloid
Förändringens vindar blåser på den tyska tabloidtidningen Bild. Ett öppet brev till läsarna inleds med uppmaningen Män, nu måste ni vara starka!. I måndagens utgåva av tidningen finns inte längre några bilder på barbröstade kvinnor.
Läs mer om Bild och Män.

Laila Bagges pinsamma avslöjande – firandet slutade i kaos

Kärleken övervinner allt.I premiäravsnittet av Lailaland berättar Laila Bagge om en besvärande händelse som inträffade bara en månad efter att hon träffat kärleken Korosh Kanainan.– Jag har kissat ner honom! När jag vaknar och blir lite generad kräks jag på honom också, säger hon.
Ryska bombplan störde militärövning i Norge
De ryska bombplanen gick till simulerad attack – samtidigt som svenska militärflygplan, enligt uppgift till Expressen, befann sig i luften.Detta skedde under en övning i Bodø, Norge, i fjol.Men det svenska försvaret kan inte kommentera händelsen.
Läs mer om Bodø, Expressen och Norge.
Bokhållaren i Auschwitz död
Den före detta SS-mannen Oskar Gröning, som dömts för medhjälp till mord på minst 300.000 judar i koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau, är död.
Man skallade polis vid ingripande i Malmö
I samband med ett polisingripande på Trelleborgsgatan vid Folkets Park i Malmö b...
Läs mer om Malmö och Trelleborgsgatan.
JUST NU: Ny ordförande i AIK - Bystedt röstas bort
Ny ordförande i AIK är ett faktum. Den alternativa styrelsen röstades fram och i stället för Per Bystedt blir Eric Ljunggren ny ordförande. Hela 924 röstberättigade fanns på plats på AIK:s årsmöte under måndagskvällen.
Ikonen avgjorde för Brynäs i slutminuten
Sporttelegram. Den första åttondelsfinalen mellan Luleå och Brynäs var på väg mot förlängning. Då avgjorde Juuso Ikonen för Brynäs, när han tryckte in avgörande 3-2 på en retur med bara 28 sekunder kvar av tredje perioden.
Läs mer om Juuso Ikonen och Luleå.
Linköping vann borta mot HV71
Sporttelegram. HV71 och Linköping har mötts fem gånger den här säsongen. Samtliga matcher har bortalaget vunnit. Linköping tog greppet om åttondelsfinalen genom att vinna i Kinnarps Arena med 3-1.
Läs mer om Linköping.
FEM SPANINGAR: "Nu är det bäddat för Stockholmsderby i semifinalen"
En jämn kvartsfinal där födelsedagsbarnet till slut fick fira Djurgården var strået vassare, men känslan var att det likaväl hade kunnat sluta med ett gulsvart avancemang om ett par studsar hade gått annorlunda.
Läs mer om Djurgården och Stockholmsderby.
Två skrällar – en perfekt start på SHL-slutspelet
Brynäs avslutade grundserien pinsamt uselt.Sen började slutspelet.Då visade Brynäs äntligen stolthet och vann direkt.Sen skrällde även Linköping mot HV 71.Vi fick en perfekt start på slutspelet.
Läs mer om Linköping.
Mamma Lottas vädjan – efter spårvagnsresan
Sonen Anton Bäck, 19, blev av med viktiga ägodelen efter spårvagnsresan.Nu ber mamma Lotta om hjälp på Facebook i ett uppmärksammat inlägg.– Det är bara materiella saker och allting går att köpa tillbaka. Men det gör ju själsligt ont när saker försvinner, säger hon.
Läs mer om Facebook och Lotta.
Johan Esk: Ordförandefrågan löst - har AIK rätt ledare för guld?
Nu vet alla AIK:are vem som ska leda klubben. Nu gäller de här frågorna: Har AIK rätt personer på och utanför planen att leda laget till guld?
Läs mer om AIK.
Dollarstore får böter – Hela grejen är ju helt vansinnig
Lågpriskedjan Dollarstore har av förvaltningsrätten i Jönköping dömts till böter för bristande dokumentation enligt EU:s timmerförordning. Bolaget slår dock ifrån sig och kommer överklaga till kammarrätten. Det rapporterar Market.
Läs mer om Hela, Jönköping och Market.
Tunga avgörandet - med 28 sekunder kvar
Jacob Blomqvist bakom Jusso Ikonen. Foto: Bildbyrån Åttondelsfinalerna avgörs bara i bäst av tre. Därför var det en extremt tung seger för Brynäs när de på bortaplan besegrade Luleå med 2-3.
Läs mer om Jusso Ikonen och Luleå.
Ockelbobördige Ametist Azordegan förföljdes i över ett år - fick tusentals kränkande mejl
En man från Umeå ska i över ett års tid ha förföljt musikjournalisten Ametist Azordegan, delvis uppvuxen i Ockelbo, genom att ha skickat tusentals kränkande mejl till henne. Nu döms mannen för olaga förföljelse.
Läs mer om Ametist Azordegan, Ockelbo och Umeå.
Linköping vann borta mot HV71
HV71 och Linköping har mötts fem gånger den här säsongen. Samtliga matcher har bortalaget vunnit. Linköping tog greppet om åttondelsfinalen genom att vinna i Kinnarps arena med 3–1.
Läs mer om Linköping.
AIK tappade och föll mot Södertälje
AIK gick på en nit i slutspelsserien.De tappade ledningen och föll med 3-5 mot Södertälje.
Läs mer om Södertälje.
Död person påträffad vid radhus – utreds som möjligt mord
En person påträffades på måndagskvällen död utanför en fastighet i Tumba, sydväst om Stockholm. Polisen är fåordig med uppgifter om fallet, då personen ännu vid 21-tiden på kvällen inte hade identifierats.
Läs mer om Stockholm och Tumba.
USA-börser: Netflix föll på uppmaning om blankning
USA-börserna inledde veckan med uppgångar för teknikbolag medan industribolagen föll. Handeln var avvaktande i väntan på ny vägledning.
Utmanaren vann - ny AIK-ordförande framröstad på välbesökt årsmöte
Under måndagen höll AIK FF i sitt årsmöte. På grund av det stora intresset för att delta inför mötet valde föreningen att flytta det från Solna Gymnasiums aula till Solnahallen för att kunna få plats med alla medlemmar.
Läs mer om Solnahallen.
Storslagna samiska dikteposet "Aednan" ställs in i bokhyllan intill "Aniara"
Kristian Lundberg läser Linnea Axelssons dikter och finner en modig poet. Landet. Marken. Jorden. Månen och solens rörelser över himlen. Förfäder. Efterkommande generationer. De som skall ta över både platser och lägen, såväl inre som yttre.
Läs mer om Aednan och Aniara.
Öfvergårds starka reaktion – efter sångarens otäcka berättelse
Rickard Söderberg är aktivist för HBTQ-frågor, men engagemanget har ett pris.Han och maken tvingas leva under skyddad identitet efter hot och hat.– Jag blir berörd när de bränner upp hans cykel eller kletar in den med bajs. Jag vill inte tänka på vad som skulle kunna hända, säger Anders Söderberg i Anders knackar på.
Avgör med 28 sekunder kvar
Publikfiasko.Då åkte Luleå på förlust i åttondelsfinalmötet med Brynäs som vann med 3–2 – efter ett avgörande med 28 sekunder kvar av matchen.– Skön vinst, men vi måste ta en till, säger Brynäs matchhjälte Juuso Ikonen.
Läs mer om Juuso Ikonen och Luleå.
Klart: Han vann maktstriden i AIK
Eric Ljunggren tar över som ordförande i AIK.Det står klart efter att det alternativa styrelseförslag som utmanade valberedningens röstades igenom på AIK FF:s årsmöte i kväll.Hela 924 medlemmar närvarade vid omröstningen.
Läs mer om AIK.
Fula klubbrappet i slutsekunderna
JÖNKÖPING/STOCKHOLM. De regerande mästarna är i brygga.Linköping vann den första åttondelsfinalen mot HV 71 med 3-1 efter en drömstart på matchen.
Stor polisinsats vid mataffär – grovt brott utreds
Polisen utreder ett grovt brott i Boden.En stor polisinsats pågår vid en större mataffär, något som NSD var först att rapportera om. Enligt uppgifter till tidningen fick affären utrymmas.
Läs mer om Boden.En och NSD.
Trossamfund ska kunna vägras statligt stöd
Religiösa församlingar och trossamfund ska kunna vägras stöd om de bland annat utövar våld eller diskriminerar andra människor, enligt den utredning om statens stöd till trossamfund som presenterades i ett inlägg på DN Debatt på måndagskvällen.
Skottlossning i Sigtuna - två skadade
Två personer har hittats skottskadade i Sigtuna, rapporterar Expressen.
Läs mer om Expressen och Sigtuna.
Moderat politik ger otrygghet
Detta är en debattartikel. Det betyder att innehållet är skribentens egna uppfattning. Moderat politik ger otrygghet Debattartiklar.
Läs mer om Debattartiklar.
Har du katt eller hund? Här är 9 DIY-projekt du kan göra till ditt husdjur
Husdjuret är en självklar medlem i familjen för många och som husse och matte vill man gärna göra livet härligt för sin katt eller hund.
Djurgården till semifinal i Svenska cupen
Sporttelegram. Djurgården har ännu inte släppt in något mål i Svenska cupen. Efter 1-0 mot Häcken är Djurgården klart för semifinal.
Läs mer om Djurgården, Häcken och Svenska.
M-seniorer: Vi behöver mer kompetenta politiker
Moderata politiker som sagt ja och amen till alla beslut om Nya Karolinska tillåts nu kandidera på nytt. Men för att återskapa ett högt förtroende för Moderaterna behöver mer kompetenta företrädare med erfarenhet lyftas fram till landsting och riksdag, skriver Margareta Olgart Holmberg och Peter Salomon från Moderata seniorer i Stockholms stad.
Påverkad man skallade polis
När polisen skulle omhänderta den aggressive mannen gick han till attack.Han både sparkade och skallade en av polismännen.Men bevisläget är gott – allt filmades av polismannens kroppskamera.
Två personer skottskadade i Sigtuna
Två personer har anträffats skottskadade i Sigtuna.Polispatruller och hundar söker i området efter misstänka gärningsmän.
Vi föreslår fem skäl för att vägra trossamfund stöd
DN DEBATT 13/3. Demokratikriteriet bör utformas så att samfund som agerar i strid med särskilt skyddsvärda värderingar i det svenska samhället exkluderas från stöd. Förslaget baserar sig på regeringsformens program- och målsättningsstadga. Samfunden kan då förutse vad som kan leda till vägrat stöd och risken för godtycke minskar, skriver Ulf Bjereld och Daniel Lindvall.
Läs mer om Daniel Lindvall och Ulf Bjereld.
Auschwitz kamrer avliden
En nazistisk vakt som kallades Auschwitz kamrer och var fälld i domstol för sin inblandning i Förintelsen har avlidit, rapporterar det tyska nyhetsmagasinet Der Spiegel.
Mörkertalet stort i H&M-blankningen
Officiellt är H&M bara storbolagslistans 21:a mest blankade bolag, med 1,2 procent av kapital. Men i det fördolda kan det vara avsevärt mycket mer än så.
Oljefonden hjälper blankarna i H&M
Norska oljefonden har – till skillnad från vad de flesta trott – kvar sina H&M-aktier. I stället kan Di nu avslöja att aktier för nästan 3 miljarder kronor under lång tid lånats ut till blankare.
Evigt tjat emot vindkraft
Tror det fåtal som driver turismverksamhet överlever ändå. De flesta insändare och röster som gör sig hörda verkar vara utländska personer som flyttat hit för att leva på turism.
Åtal väcks för olovlig körning - föraren ska ha saknat körkort
En man från Stockholm har åtalats misstänkt för olovlig körning, ett brott som ska ha begåtts i Malung-Sälens kommun. Det framgår inte av åtalet om mannen erkänner eller förnekar brott.
Läs mer om Stockholm.
Malmö FF väljer Europaladdning - tränar i Östersund på freda...
Skadeläget är definitivt en osäkerhetsfaktor inför cupsemin. Sverige är ett avlå...
Läs mer om Europaladdning och Östersund.
Djurgården till cupsemi: Jättefin seger
Djurgården har ännu inte släppt in något mål i Svenska cupen. Efter 1–0 mot Häcken är Djurgården klart för semifinal. – Det var en jättefin seger, säger kaptenen Jonas Olsson.
Läs mer om Djurgården, Häcken och Svenska.
Kadewere stor cuphjälte för Dif
Kvartsfinalen mellan Djurgården och Häcken såg länge ut att gå mot förlängning.Men sent i den andra halvleken sköt Tino Kadewere Djurgården till semifinal.
Hjälten lämnad av sin make – efter olyckan
Hon förlorade både känseln i benen och sin make efter en bilolycka.Nu har idrottsprofilen Marie Wright talat ut om sitt livs tuffaste period.– När han lämnade mig kände jag för att bara ge upp, säger Wright till CBC.
Läs mer om CBC, Marie Wright och Wright.
Olsson hoppas få möta AIK i cupsemifinalen
Djurgården är klart för semifinal i Svenska cupen. Efter 1-0 i kvartsfinalen mot Häcken på Tele2 arena väntar nu semifinal på söndag – mot AIK eller Örebro. – Derby lockar mest. Det pratas om det här derbyspöket, då får vi en chans till att jaga bort det, sa Djurgårdens lagkapten Jonas Olsson till CMore efter matchen.
Läs mer om AIK, CMore, Häcken, Svenska, Tele2 och Örebro.
Jack Werner: En bra studie om falska nyheter och hur den misshandlats av rubriker
Har du hört att falska nyheter färdas snabbare på Twitter än sanningen? Det har du säkert känt på dig redan sedan innan, men nu är det belagt i forskning som fått stor uppmärksamhet i svenska medier.
Läs mer om Twitter.
USA:s budgetunderskott ökar
Det amerikanska budgetunderskottet var 215 miljarder dollar, cirka 1.770 miljarder kronor, för februari månad. Motsvarande underskott i februari förra året var 192 miljarder dollar.
KHK tryckte till Lugi - Neidenström stor matchhjälte
Foto: Lasse Ottosson KHK-jubel. Drömmen om fjärdeplatsen lever för Kristianstad HK. I en jämn och tät derbyhistoria med Lugi drog KHK det längsta strået Bäst i KHK var Louise Neidenström.