13. Mars 2018 06.00-06.59

Se Skedvi/Säter IF - Surahammars IF i kvalserien till Hockeyettan här

Sporten livesänder kvalseriemötet till Hockeyettan mellan Skedvi/Säter-Surahammar onsdagen den 14 mars Här ser du som är pluskund sportens livesändning från Kristinehovs ishall i Säter där Skedvi/Säter IF - Surahammars IF möts i omgång 2 i
Läs mer om Hockeyettan, Här och Säter.

06.45: Så slår Trumps tullar mot svenska börsbolag

I Ekonomistudion tisdag diskuteras SvD:s Sifo-undersökning som visar att två av tre svenskar inte verkar ha förstått regeringens förslag kring vinster i välfärden. Medverkar i programmet gör reporter Mikael Törnwall. Och hur kommer Donald Trumps ståltullar att slå konkret mot svenska börsbolag? Gränges vd Johan Menckel ger sin syn på situationen i studion. Programmet sänds direkt varje vardag 06.45.
Hovrättsdom mot våldtäktsanklagade bröder
Två bröder dömdes i november förra året för sammanlagt över 1.000 fall av grov våldtäkt mot barn.
I veckans PeppPodd: Träna & ät rätt för din ålder + drick dig i balans
I veckans avsnitt av PeppPodden: I veckans avsnitt vill ToppHälsas chefredaktör Pamela och träningsredaktör Sandra lära sig att äta och träna rätt för sina åldrar. Lever de som de lär tro?
Läs mer om Pamela, PeppPodd, PeppPodden och Sandra.
Thomas Ljungquist, Umeå
Dödsfall. Thomas Ljungquist somnade stilla in den 2 februari 2018, nära 88 år gammal. Närmast anhöriga är dottern Sarah med sambon Olof, dottern Marit samt tidigare hustrun Ingegerd (Ia).
Läs mer om Ingegerd, Marit, Olof, Sarah och Umeå.
Gripande efter studenters försvinnande
En man som tros ha spelat en avgörande roll när 43 studenter i Mexiko fördes bort och dödades har gripits. Den misstänkte är medlem i ett kriminellt gäng som handlar med droger.
Läs mer om Mexiko.
Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden
Inbrott på Willys Knalleland i Borås. Flera misstänkt narkotikapåverkade samt lastbilsolycka. Sjuhärad Willys i Knalleland utsattes för ett inbrott under natten till tisdagen. Inbrottslarmet gick klockan 02.
Läs mer om Knalleland.
Lennart Johansson, Skellefteå
Dödsfall. Vår käre Lennart Johansson avled fredag den 2 mars på äldreboendet Tor, i en ålder av 72 år. Närmast anhöriga är makan Signild och barnen Anna och Magnus med familjer.
Ruth Albertsson, Näsland, Bjurholm
Dödsfall. Söndag den 4 mars avled Ruth Albertsson efter en kort tids sjukdom, 92 år gammal. Närmast sörjande är maken Sigvard och barnen Roland, Signild och Åke med familjer.
Smedjebacken ger jobbgaranti - lägger en miljon på sommarjobb
Kommunen fortsätter på den inslagna vägen och garanterar sommarjobb till alla som i vår går ut nian eller ettan på gymnasiet. Nytt för i år är att några ungdomar erbjuds jobb om kommunutvecklare.
Örnsköldsvik ska vara årets friluftskommun - vilket fiasko
Bäckfjärden och Skyttis isbana stängd. Inför ett hägrande sportlov med lediga barn ungdomar och vuxna då stänger kommunen dessa möjligheter. Lägg därtill att innebandyarenan också var stängd. Det är inget annat än ett fiasko.
Debatt: (S) i Dalarna: Turkiets brutala bombningar i Afrin måste omedelbart stoppas
Den 26 februari antog FN:s säkerhetsråd en resolution för ett eldupphör i hela Syrien. Turkiets trotsar vapenvilan i Syrien. Turkiets brutala offensiv och bombningar ibland annat staden Afrin måste omedelbart stoppas.
Läs mer om Afrin, Dalarna och Syrien.
Tillbakablick: Så har det gått för Sverige i tidigare Paralympics
De tolfte paralympiska vinterspelen pågår för fullt. Har du inte riktigt koll på hur det brukar gå för Sverige? Här är de svenska resultaten från de sex senaste.
Läs mer om Sverige.
Räntor och valutor: Långa USA-räntor sjönk
Långa USA-räntor sjönk tillbaka efter svensk stängning på måndagen efter att emissioner fått ett ljummet mottagande. Det amerikanska finansdepartementet emitterade dels treåriga obligationer, dels tioåriga.
Ryssar hoppas på ljusare tider
När Ryssland går till val på söndag sker det mot bakgrund av en svag ekonomisk återhämtning efter att landet fallit i djup kris 2014. Men den ryska tillväxten har fortfarande en bit kvar till det globala genomsnittet.
Är du redo för Alexa?
Vi lever inte i en digital värld. Vi lever en postdigital era. I en digital värld har du tv via bredband, i en postdigital era har du Netflix.
Läs mer om Alexa och Netflix.
Därför nådde Annonsvänligt Sverige inte hela vägen
Digitala Mediepodden görs av Damon Razazi tillsammans med Dagens Media. Digitala Mediepodden är för dig som är intresserad av att lära dig mer om digital marknadsföring, medier och digital transformering.
Fläskig samlarutgåva avState of Decay 2 utannonserad
Det var gott om nyheter rörande State of Decay 2 förra veckan där bland annat premiärdatumet den 22 maj utannonserades liksom spelets level-system.
Läs mer om Decay och State.
Hyllas av rivalerna efter historiska ögonblicket
LOS ANGELES. Alexander Ovetjkin nådde milstolpen 600 mål i NHL i natt, svensk tid.Han gjorde det med två fullträffar när Washington besegrade Winnipeg med 3-2 efter förlängning.Ovetjkin blev fjärde snabbaste spelaren i NHL-historien att göra 600 mål.– Han är en fantastisk målskytt, säger lagkamraten Nicklas Bäckström.En annan beundrare av den 32-årige ryssen är Wayne Gretzky, som efter nattens bedrift sa:– Jag hoppas att Alex får vinna Stanley Cup så småningom. Han förtjänar det, kommenterar The Great One i ett uttalande till nhl.com.
Minnesord över Lillie Ericsson
Lillie Ericsson, Allgunnen, har fått hembud i en ålder av 88 år, åtta månader och 29 dagar.
Läs mer om Allgunnen och Lillie Ericsson.
Sverige vann mot Norge i curling
Sverige besegrade Norge med 5-4 i rullstolscurlingen i Paralympics. Sverige hade...
Läs mer om Norge.
Föreningar hoppas på gemensamt kansli
På måndag ska Gnestas politiker fatta beslut om ett nytt så kallat idrottspolitiskt program. I IFK Gnesta hoppas man att dokumentet ska bli ett startskott för mer samverkan mellan föreningarna i kommunen.
Gymmet i Bettna ska få bättre tak
Bettna AIS får ett tillfälligt stöd på 50 000 kronor av Flens kommun. Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att det tillfälliga stödet ska möjliggöra för föreningen att lägga om taket på gymmet. Byggnaden ska även isoleras.
Läs mer om Bettna.
Arbetslösheten minskar i länet
ARBETSMARKNAD: 10 775 länsbor har inget arbete Arbetslösheten fortsätter att minska i Örebro län och i övriga riket. På ett år har antalet arbetslösa i länet minskat med 708 personer.
Läs mer om Arbetslösheten och Örebro.
När tar utredningarna beträffande Wij trädgårdar slut?
Ännu en gång beslutade kommunstyrelsen om fortsatt utredning utav Wij trädgårdar. Från vår sida ställde vi oss denna gång frågande till beslutsunderlaget.
Läs mer om Wij.
19-åriga Agnes satsar på sin stora dröm: "Kameran satt som fast i mina händer"
Hon köpte sin första kamera redan som barn och efter några år väcktes tanken att fotograf kunde vara hennes yrke.
Aire Poikkeus ser fram emot 60-årsfirandet med släkt och vänner
13 mars fyller Aire Poikkeus i Härnösand 60 år. Aires favoritplats är hemma på Eriksbergsgränd. Där tittar hon gärna på film, helst gamla SF-filmer från 1960- och 70-talet.
Svart på vitt: mjukvara är avgörande för svenska företag
Mjukvara är bränslet som krävs för att svenska företag ska kunna expandera och en tredjedel av företagen bygger mjukvara själva. Men det är brist på kompetent folk. Det visar en stor undersökning.
Svart på vitt: mjukvara är avgörande för svenska företag
Mjukvara är bränslet som krävs för att svenska företag ska kunna expandera och en tredjedel av företagen bygger mjukvara själva. Men det är brist på kompetent folk. Det visar en stor undersökning.
Ryssar hoppas på ljusare tider
När Ryssland går till val på söndag sker det mot bakgrund av en svag ekonomisk återhämtning efter att landet fallit i djup kris 2014. Men den ryska tillväxten har fortfarande en bit kvar till det globala genomsnittet.
Utvecklare oroas över slarviga nyutgivningar
Att släppa en nyutgåva av ett populärt gammalt spel är lukrativt, enligt Randall Lowe, producent vid företaget Bluepoint. Tyvärr har en del omgjorda versioner som släppts bara varit enkla sätt att tjäna pengar, säger han.
Läs mer om Bluepoint och Randall Lowe.
Vad kan min son dricka i stället för saft?
Vore tacksam att få förslag på dryck som alternativ till saft. Givetvis är vatten bättre men om det måste vara färdig dryck vilket är bäst?
Ett lyriskt epos är inte ett underhållningsprogram på SVT
I Ædnan tar sig Linnea Axelsson an Sveriges koloniala arv i ett omfångsrikt lyriskt epos. Victor Malm önskar att hon litat mer på läsarens förkunskaper och skippat historielektionerna.
Läs mer om Linnea Axelsson och SVT.
Så vinner al-Assad kriget om sanningen i Syrien
Sju år efter inbördeskrigets utbrott fortsätter Syriens diktator Bashar al-Assad att plåga sitt folk.Somar Al Naher skriver om en regim som segrar genom rädsla, lögner och propaganda.
Läs mer om Bashar och Syrien.
Fab Freddie ryter ifrån efter Lindarws hårda ord
I ett kommentarsfält på Instagram riktar Christer Lindarw kritik mot Fredrik Fab Freddie Svenssons insats i Melodifestivalen.Enligt Lindarw saknas både talang, timing, utstrålning och ett bra manus.– Det känns jättetrist att han väljer att kalla min insats för en katastrof. Vad hände med den kärleken han en gång så gärna ville förmedla? säger Fab Freddie.
Michael sov på ubåten – innan Kim Walls död
Tre nätter före det misstänka mordet på Kim Wall sov norske Michael Youget på Peter Madsens ubåt.Han skulle hjälpa Madsen i verkstaden under en hel vecka – men en dag efter ankomsten ombads Michael åka hem.– Det förklarades aldrig varför, säger han.Några dygn senare dog Kim Wall ombord på ubåten.
Här är Bandidos hemliga toppmöte – i Västsverige
Här samlas Bandidos för ett hemligt toppmöte i Västsverige.Bakom träffen i Skaraborg låg flera veckor av intensiv planering.Vad gängmedlemmarna inte visste var att polisen kunde följa deras planering dag för dag via sin telefonavlyssning.– De har sådana här möten rutinmässigt, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
DN gratulerar: Yasmine Larsson, riksdagsledamot och ordförande i Republikanska föreningen
Yasmine Larssons uppväxt i familjehem var kantad av oroligheter. I stället för att betrakta sig som offer, valde hon redan som 13-åring att engagera sig politiskt så att andra barn och ungdomar skulle få en trygg uppväxt. Som riksdagsledamot (S) menar hon att ryggsäcken skänkt henne en inre styrka.
Läs mer om Republikanska.
Martin Gelin: Republikanernas slutsatser strider mot Muellers undersökning
Som väntat lägger republikanerna i kongressen nu ned sin undersökning om Donald Trumps ryska kontakter. Deras slutsats är att Trump inte gjort något fel, men samtidigt tornar bevisbördan upp sig i den mer omfattande undersökning som leds av åklagaren Robert Mueller. Republikanerna har valt att skydda presidenten i stället för att skydda nationen, sade demokraten Adam Schiff.
Läs mer om Adam Schiff, Robert Mueller och Trump.
Börsens nya bankstjärna - med idel bra rapporter
Swedbanks vd Birgitte Bonnesen har, till skillnad från Handelsbankens vd, skördat stora framgångar sedan hon utnämndes under turbulenta former. Nu är planen att hon ska sitta längre som vd än vad Lars Idermark stannar som styrelseordförande för banken, erfar Di.
Läs mer om Birgitte Bonnesen.
Ryssar hoppas på ljusare tider
När Ryssland går till val på söndag sker det mot bakgrund av en svag ekonomisk återhämtning efter att landet fallit i djup kris 2014. Men den ryska tillväxten har fortfarande en bit kvar till det globala genomsnittet.
Sparkrav får Verket att bygga ett eget förråd - mer yta än väntat krävdes i hyrd lokal
Sedan Avesta art introducerades på Verket 1995 har många utställningar hållits. Material har samlats och sparats i hyrda utrymmen. När det nu behöver sparas pengar kommer Verket därför bygga ett eget förråd.
Läs mer om Verket.
Han tar över bygdens största industri på 16 000 kvadratmeter - och öppnar Gagnefs företagshotell
- Målet är att industribyggnaden ska fungera som en motor för företagsamheten i Gagnef. Entreprenören Olov Karls har köpt den 16 000 kvadratmeter stora Dooriafastigheten - och öppnar nu Gagnefs Företagshotell.
Läs mer om Dooriafastigheten och Gagnef.
Leksing vill enkelrikta Rättviksvägen - lastbilar kör på gång- och cykelvägen
Mängder med incidenter har fått en leksandsbo att fatta pennan. I ett medborgarförslag vill hen att Rättviksvägen ska enkelriktas.
Läs mer om Rättviksvägen.