13. Mars 2018 07.00-07.59

Här sticker Fagersta AIK ut - damhockeyn på frammarsch: "Älskar att spela"

Ishockeyspelandet bland tjejer har minskat i länet de senaste åren enligt statistik från Riksidrottsförbundet. Sporten valde att göra ett nedslag i Fagersta där damhockeyn är på frammarsch.

Morgan Stanley höjer Pandox

Morgan Stanley höjer riktkursen för Pandox till 180 kronor från 165 kronor. Rekommendationen övervikt upprepas.
Läs mer om Pandox.

Misstänkt skottlossning i Stockholm – utreds som mordförsök

En misstänkt skottlossning har inträffat på Gärdet i Stockholm.En förundersökning om försök till mord har inletts men hittills har ingen misstänkt gripits.
Läs mer om Gärdet, Stockholm och Stockholm.En.
Tonåring dödad av brevbomb i Austin
En 17-åring dödades och en kvinna skadades när en brevbomb exploderade i deras hem i Austin, Texas. Det är andra gången något liknande träffar i Austin denna månad.
Läs mer om Austin.
Trumps hot överskuggar VW:s rekordsiffror
BERLIN. Räkna med rekordsiffror när den tyska biljätten Volkswagen i dag, tisdag, presenterar sin årsrapport. Men det sker i skuggan av hoten från USA:s president Donald Trump om att införa strafftullar på tyska bilar.
Läs mer om Donald Trump och Volkswagen.
Expert: FN kan inte lösa konflikterna i Mellanöstern
Konflikterna i Mellanöstern kan aldrig lösas av FN, menar Robert Malley, chef för International Crisis Group. Han ser hur det minskade intresset för diplomati ökar risknivån för flera av världens kriser, men varnar trots de många konflikterna för nostalgi.
Läs mer om Mellanöstern och Robert Malley.
Skanska säljer byggnad för en miljard i Malmö
Skanska har sålt kontorsfastigheten Studio på Universitetsholmen i Malmö för cirka en miljard kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Läs mer om Malmö, Studio och Universitetsholmen.
Böneutrop - ja tack
Bo Franks (M) nej tack framfört 6 mars på denna sida föranleder mig att komma med några synpunkter.
Warberg: Kommer vara jobbiga att ha att göra med
Warberg vann allsvenskan södra efter en imponerande säsong - nu väntar SSL-kval mot Lindås, som man inte haft det helt enkelt mot under seriens gång. Warberg ställs mot Lindås i första rundan av SSL-kvalet.
Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden
Foto: Johan Nilsson/TT Man anhållen för elektronikstöld i Kristianstad. Bilbrand i Malmö. Nattens händelser Skåne En man greps på Mediamarkt i Kristianstad under måndagskvällen.
Programtips: Fotor 3.4.1
Den populära bildredigeraren finns även till Windows och OS X. Programmet kan visserligen inte mäta sig med Photoshop eller Gimp, men här finns de grundläggande verktygen.
Läs mer om Gimp och Photoshop.
Halvledare upp på återhållsamma New York-börser
USA-börserna inledde veckan med uppgångar för teknikbolag medan industribolagen föll. Handeln var avvaktande i väntan på ny vägledning.
Läs mer om New York-börser.
Skanska säljer kontor till Kungsleden
Skanska har sålt kontorsfastigheten Studio på Universitetsholmen, Malmö, för cirka 1 miljard kronor. Köpare är Kungsleden.
Då noteras Green Landscape
Green Landscape, med tjänster inom skötsel för utemiljöer, avser att notera aktier på First North. Första handelsdag förväntas bli 23 mars 2018, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Läs mer om First North och Green Landscape.
Ståltillverkare höjer vinstprognos efter nya tullar
Den amerikanska ståltillverkaren US Steel höjer sin prognos för 2018 års ebitda-resultat till 1,7 miljarder dollar från tidigare 1,5 miljarder.
Löfvens säkerhetsdoktrin är obegriplig
Hugo Selling, om att försvarssamarbete i EU eller bilaterala samarbeten är komplement men aldrig kan bli en ersättning för svenskt medlemskap i Nato.
Läs mer om Nato.
Skottlossning på Gärdet i natt
Inrikes. Boende larmade om skottlossning på Gärdet i Stockholm i natt, rapporterar Aftonbladet. Polisen säger att utredningen är i ett känsligt läge och vill inte avslöja några detaljer, men bekräftar för TT att skott har avlossats.
Läs mer om Aftonbladet, Gärdet och Stockholm.
Sedin om möjligheten: Det fungerar inte så
LOS ANGELES. Fjärde raka förlusten och ingen chans på ett slutspel i vår.Vancouver Canucks har det tungt just nu.Det blev 3-0 i baken i Los Angeles i natt, svensk tid.Fansen drömmer om de svenska supertalangerna Elias Pettersson och Jonathan Dahln, som kommer till nästa säsong.– Ja, visst har vi framtidsspelare på gång. Många frågar om Elias och vinner man poängligan i SHL, så är det imponerande. Och Jonathan har ju gjort en kanonsäsong i Hockeyallsvenskan, så det blir spännande att se vad de kan göra här nästa säsong, säger Daniel Sedin.
Passagerare på väg till Göteborg landade i Luleå
34 passagerare gick på måndagskvällen ombord en Nextjet-flight i Sundsvall för att resa till Göteborg. Men när de landade var de i stället i Luleå, skriver Aftonbladet.
Ombudsomröstning i AIK stoppades - men handlingsplan mot hot och trakasserier klubbad
Under måndagen höll AIK FF i sitt årsmöte, och då blev Metros tidigare chefredaktör Eric Ljunggren framröstad som ny ordförande trots att Per Bystedt var valberedningens förslag.
Läs mer om AIK, Eric Ljunggren och Per Bystedt.
Japan tror på Nordkorea inför kärnvapensamtal
Japans premiärminister Shinzo Abe är optimistisk inför planerna på möten mellan diktaturen i Nordkorea och dess ärkefiender Sydkorea och USA.
Läs mer om Nordkorea, Shinzo Abe, Sydkorea och USA.
Japan tror på Nordkorea inför kärnvapensamtal
Japans premiärminister Shinzo Abe är optimistisk inför planerna på möten mellan diktaturen i Nordkorea och dess ärkefiender Sydkorea och USA.
Läs mer om Nordkorea, Shinzo Abe, Sydkorea och USA.
Fortsatt hög efterfrågan för teknikindustrin
Efterfrågan är fortsatt hög för teknikindustrin i Sverige. Ordertillväxten förbättras från exportmarknaden och ökningstakten dämpas bara i ringa omfattning från hemmamarknaden. Till det mest positiva är att efterfrågan fortsätter att förbättras för maskindustri
Läs mer om Sverige.
Youtube stoppar inte dödshot mot poliser
Sådana där Poliser ska man ta efter arbetstid när dom hämtar barnen på dagis.Verkar som att 'polisen' glömt bort att även dom blöder när dom blir skjutna.Hat och dödshot fyllde tidigare kommentarsfältet under ett Youtubeklipp från ett polisingripande mot Nordiska motståndsrörelsen.Youtube har granskat inläggen – men lät dem ligga kvar i flera månader.
Läs mer om Nordiska, Poliser och Youtubeklipp.
Nato om giftattack: Fruktansvärt
USA och Nato visar sitt stöd för Storbritannien, som beskyller Ryssland för att ligga bakom giftattacken mot den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal.
Var nionde invånare i Dalarna är företagsam - så ser det ut i din kommun: "Bra för hela länet"
Dalarna når en ny rekordnotering när det gäller andelen människor som är företagsamma, med 11,6 procent av befolkningen mellan 16 och 74 år.
Läs mer om Dalarna.
Förnybara bränslen gör att vi når målen
De fossila drivmedel som totalt dominerade transportsektorn under 1900-talet måste nu snabbt bytas ut för att vi ska klara av att nå klimatmålen.
Människans fria vilja gör sanningen möjlig
Vad hade hänt om svenskarna istället för Martin Luther hade låtit sig präglas av Erasmus av Rotterdam och hans tankar om människan? Hade vi blivit mindre präglade av skuld och mer öppna för bildning och ödmjukhet? Det ger den nya översättningen av Erasmus skrift Om den fria viljan skäl att fundera på.
Läs mer om Martin Luther och Rotterdam.
Svensk vinst i curling: Fruktansvärt skönt
Sverige besegrade Norge med 5–4 i rullstolscurlingen i Paralympics. Sverige hade innan matchen förlorat sina tidigare fem matcher i turneringen och vinsten var mycket välkommen.
Läs mer om Norge.
Inbrott på Pressbyrån – lokalen rökfylldes
Vid 02.34 natten till tisdagen larmades polisen om ett inbrott på Pressbyrån vid järnvägsstationen i Ronneby.Lokalen hade fyllts av rök i samband med larmet.
Läs mer om Pressbyrån och Ronneby.Lokalen.
En person vårdades efter lägenhetsbrand
Strax efter klockan 3 natten till tisdagen kom ett larm om en brinnande lägenhet vilket orsakade ett stort räddningspådrag.En person fick vårdas på platsen.
Skottlossning på Gärdet i natt
Boende larmade om skottlossning på Gärdet i Stockholm i natt, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Gärdet och Stockholm.
Därför lyfter inte de svenska lönerna
Arbetslösheten minskar världen över, men löneinflationen vill inte ta fart. En ny studie visar att det kan bero på att arbetsmarknaden är svagare än vad många trott.
Fortsatt hög efterfrågan för svensk teknikindustri
Efterfrågan är fortsatt hög för teknikindustrin i Sverige. Ordertillväxten förbättras från exportmarknaden och ökningstakten dämpas bara i ringa omfattning från hemmamarknaden. Till det mest positiva är att efterfrågan fortsätter att förbättras för maskindustrin. Det visar Teknikföretagens konjunkturbarometer för första kvartalet, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Sverige.
Privatekonomi sätter fingret på ungdomarnas vanligaste pengafrågor
Privatekonomi är ett relativt nytt inslag på gymnasiet. Det var så sent som hösten 2011 som det blev en obligatorisk del av läroplanen. En av anledningarna att införa det var att kunskapen om ekonomi då var låg bland unga.
Åttarumsvilla såldes för 5,8 miljoner - här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna
En åttarumsvilla i Falun såldes för 5,8 miljoner kronor. Det är objektet som sticker ut mest av alla på Lantmäteriets lista över de senast genomförda fastighetsaffärerna i Dalarna. Här nedanför hittar du hela listan, kommun för kommun.
Läs mer om Dalarna och Falun.
Cecilia Högberg slutar som produktionschef
I mitten av april slutar Cecilia Högberg som produktionschef i Trosa kommun. Efterträdare blir måltidschef Kerstin Tibbling. Posten som VD för Trobo ska tillsättas under styrelsemötet i mars.
Förlorade år för Östersjön
Östersjön behöver röster i höstens val!
Läs mer om Östersjön.
Skottlossning på Gärdet i natt
Läs mer om Gärdet.
Ralf Waldmann död – hittades av sin fru
MotoGP-världen har sorg.Ralf Waldmann är död efter en hjärtattack.Han blev 51 år gammal.
Matbutiker utsatta för stöld
Under natten och tidiga morgonen har två matbutiker blivit utsatta för stöld. Polisen tror att det rör sig om samma gärningsmän.– De ska ha fått med sig en större mängd tobak och försökt få med sig ett kassaskåp från den ena butiken, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Peter Adlersson.
2cureX har erhållit första utbetalningen om 1,5 MEUR från Horizon 2020
2cureX AB (2cureX) meddelar idag att bolaget har erhållit den första utbetalningen om totalt 1,5 MEUR av det tilldelade bidraget om totalt 3 MEUR från EU:s Horizon 2020 SME-program. Bidraget är tilldelat för att slutföra den kliniska valideringen av bolagets IndiTreat-produkt och inleda marknadslanseringen av denna.
Läs mer om Horizon och IndiTreat-produkt.
Därför lyfter inte de svenska lönerna
Arbetslösheten minskar världen över, men löneinflationen vill inte ta fart. En ny studie visar att det kan bero på att arbetsmarknaden är svagare än vad många trott.
Skanska miljardsäljer fastighet till Kungsleden
Skanska har sålt kontorsfastigheten Studio på Universitetsholmen, Malmö, för cirka 1 miljard kronor. Köpare är Kungsleden. Det framgår av ett pressmeddelande.
Detta hände när du sov - snabbkoll på nattens nyheter
Nato fördömer giftattacken i Storbritannien, Asienbörser har vänt nedåt, flera d...
Läs mer om Asienbörser och Storbritannien.
Guifs stora lycka - fixade en plats i finalspelet
Guifs B-pojkar får spela om medaljerna i USM. Efter en strålande helg hemma i Stiga Sports Arena blev det tre segrar av tre möjliga. - Definitivt det största vi gjort.
Läs mer om USM.
Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden
Foto: Johan Nilsson/TT Kraftig rökutveckling i Alvesta-lägenhet. Inga större polisiära händelser i Kalmar län i natt.
Läs mer om Alvesta-lägenhet och Kalmar.
Salem går in i kvalet utan någon press
Salem vann allsvenskan norra och fick därmed välja först i kvalet - valet föll på Strängnäs och Salem går in i kvalet utan någon press på axlarna. Salem går in i kvalet som seriesegrare i allsvenskan norra.
Läs mer om Salem.
Test: Synology Diskstation DS3018xs
Skalbar lagring med plats för sex stycken lagringsenheter och riktigt hög prestanda. Denna NAS-enhet får våra rekommendationer och kan vara ett givet val för ett mindre företag.
Ståltillverkaren höjer vinstprognosen efter Trumps tullbesked
Den amerikanska ståltillverkaren US Steel höjer sin prognos för 2018 års ebitda-resultat till 1,7 miljarder dollar från tidigare 1,5 miljarder. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande sent på måndagskvällen.