13. Mars 2018 08.00-08.59

Vårens mest sågade debutroman är inte så usel som sitt rykte...

Jacob Sundbergs debutroman har både sågats och hyllats. Filip Yifter-Svensson hi...

Spotify siktar på Sydafrika

Spotify siktar på att lansera sin musiktjänst i Sydafrika, vilket blir bolagets ...
Läs mer om Sydafrika.
EU tar krafttag mot falska nyheter
Både globala sociala medier-jättar och svenska mediehus har under den senaste tiden tagit initiativ för att hantera spridningen av desinformation på nätet, en fråga som varit minst sagt i hetluften under det senaste året.
Etrion vände till förlust
Solenergiproducenten Etrion redovisar ett resultat efter skatt på -4,2 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2017 (21).

Spotify siktar på Sydafrika

Läs mer om Sydafrika.
Samir Badrans ursäkt – efter fansens ilska
Samir Viktor utlyste en tävling där priset var att synas under Melodifestivalen.Men under finalen syntes ingen till överhuvudtaget – vilket fick fansen att rasa.Nu ber Samir Badran om ursäkt.Det blev knas med tekniken, skriver han i en Instagram-händelse enligt Aftonbladet.
All in på att han löser uppgiften
Ett par riktiga stjärnsmällar gjorde det smått omöjligt för spelarna förra onsdagen. Ingen med åtta rätt och en riktigt rejäl jackpott den här gången. Runt 21 miljoner om man blir ensam...Bästa spiken finner vi direkt iV86-inledningen. Bryssel har lopp ikroppen och möter lämpliga hästar. Vi tror att han krossar allt i god tid.
TC Connect vill köpa Mysec Sweden
TC Connect har tecknat en avsiktsförklaring om att köpa Mysec Sweden AB. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Mysec Sweden AB och Mysec Sweden.
Älskar du Karl-Bertil Jonsson? Grattis, nu blir hyllade julprogrammet pjäs!
Karl-Bertil Jonsson är lika mycket en klassiker på julafonsom Kalle Anka. Och nu kan alla Karl-Bertil Jonsson-älskare glädjas lite extra. Det hyllade programmet blir pjäs.
Tydligare krav på trossamfund föreslås
Inrikes. Regeringens utredare föreslår tydligare demokratikrav på trossamfund som får statsbidrag. Utbetalade bidrag ska också kunna krävas tillbaka.
Årsmöte RPG
Torsås ekumeniska förening RPG har haft årsmöte och besök av sångarpastorn Dan-Inge Olsson från Sösdala. Rune Gajemo valdes till ordförande i föreningen. Ovalda i styrelsen blev Märta Gundersen, Arne Gundersen och Eva Ulfsgärd.
Guide: Bli källkritisk på fem minuter
Valet närmar sig med stormsteg – och med det en ökad risk för att desinformation och falska nyheter smyger sig in i ditt flöde på sociala medier. Här är några enkla knep som gör dig mer källkritisk.
Solidium säljer Sampo och köper Nokia
Läs mer om Nokia och Sampo.
Den stökiga upptäckten om Stonehenge förvirrar forskarna
Spår av stora läger, ceremonier och festligheter ger forskarna en ny syn på Stonehenge.Det viktigaste med det berömda brittiska stenmonumentet var kanske själva byggandet, menar en del experter.
Läs mer om Stonehenge och Stonehenge.Det.
Det luktar spets och slut för Goop
LÖRDAGMomarken, 17 septemberBeräknat spelstopp:14.45 V416.20 V7517.05 V518.20 DD
Läs mer om Goop.
Det lär bli en rolig match
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
V64 och DD: Det är nog bara att spika
Spelvärd: Fredrik EdholmTisdag 13 marsV64 och Dagens dubbel, SolvallaBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om SolvallaBeräknat.
AIK är ett säkert kort på kupongen
Topptipset 13 marsSpelstopp: 18.29Spelexpert: Eskil Hellberg
Roma är befogad hemmafavorit
Bomben 2Spelstopp: 20.45.Spelexpert: Eskil Hellberg
Stopp i pendeltågstrafiken på grund av elfel
Det råder totalstopp i pendeltågstrafiken mellan Ulriksdal och Rotebro.Orsaken uppges vara ett elfel.
Läs mer om Rotebro.Orsaken och Ulriksdal.
Morgan Johansson vill att Georgien tar emot sina brottslingar
Justitieminister Morgan Johansson, S, vill att Georgien tar emot georgiska medborgare som dömts för brott i Sverige, rapporterar Ekot.Det är rimligare att brottslingarna rehabiliteras i sitt hemland, menar Johansson.– Det andra skälet är att vi behöver våra fängelseplatser i Sverige för våra egna bovar, säger han till Ekot.
Läs mer om Ekot, Ekot.Det, Georgien, Johansson och Sverige.
Stopp i tågtrafiken norr om Stockholm
Det är totalstopp i tågtrafiken norr om Stockholm på grund av ett elfel. SL hänvisar till alternativa resvägar.
Läs mer om Stockholm.
Bostadssäljarna drar i handbromsen
Antalet bostadsrätter som är till salu rasar i Sverige. Allra störst är fallet i Stockholms innerstad där ungefär var tredje lägenhet har försvunnit från marknaden senaste månaden.
Läs mer om Sverige.
Ny prognos: Här finns jobben
Svenska arbetsgivare förväntar sig något fler arbetstillfällen under det andra kvartalet 2018. Störst efterfrågan på arbetskraft finns inom hotell- och restaurangbranschen. Det visar en färsk rapport från bemanningsjätten Manpower.
Läs mer om Manpower.
Följ tisdagens börsöppning
Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45.
Totalstopp i tågtrafiken i norra Stockholm
Ett elfel i Häggvik norr om Stockholm ställer till det i tågtrafiken.
Läs mer om Häggvik och Stockholm.
8 billiga hotell i Amsterdam som gästerna älskar
Fina kanaler, mysiga smågator och ett aktivt nattliv. Bär din nästa resa av till vackra Amsterdam? Vi har listat några hyllade hotell som inte kommer äta upp hela din resebudget.
Läs mer om Amsterdam.
Bostadssäljarna drar i handbromsen
Antalet bostadsrätter som är till salu rasar i Sverige. Allra störst är fallet i Stockholms innerstad där ungefär var tredje lägenhet har försvunnit från marknaden senaste månaden.
Läs mer om Sverige.
Kaptenen gör sitt 8 raka slutspel med Endre
Slutspelet står för dörren, och Endre har varit klara för det sedan en tid tillbaka. Nu gäller det att förbereda sig på bästa sätt på det som komma skall. Lagkapten Olivia Ruthström delar sina tankar inför våren.
Läs mer om Endre.
Man misstänkt för misshandel gripen på tisdagsmorgonen
En polispatrull kallades på tisdagsmorgonen till en adress i Rättviks kommun efter larm om misstänkt misshandel. En äldre man greps klockan 05:45 som misstänkt för misshandel av en kvinna i nära relation, uppger polisen.
Överlag högre kurser på Asienbörserna
Asienbörserna har överlag rört sig något uppåt under tisdagen, även om utvecklingen har varit blandad. Tokyobörsen steg och stod därmed emot oron kring den misstänkta korruptionsskandal som har varit i fokus på sistone.
Läs mer om Asienbörserna.
Bostadssäljarna drar i handbromsen
Antalet bostadsrätter som är till salu rasar i Sverige. Allra störst är fallet i Stockholms innerstad där ungefär var tredje lägenhet har försvunnit från marknaden senaste månaden.
Läs mer om Sverige.
Beskedet: Brynäs lagkapten anmäls
Brynäs riskerar att drabbas av ett avbräck i åttondelsfinalen mot Luleå.Jacob Blomqvist har anmälts till disciplinnämnden efter tacklingen på Emil Larsson i slutsekunderna av måndagens match.
Läs mer om Emil Larsson och Luleå.Jacob.
Finanschefen lämnar Addvise
Addvise finanschef Anna Hasselgren har valt att lämna sin befattning. Hon kommer dock att kvarstå som finanschef och medlem av ledningsgruppen till den 12 september 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Addvise och Anna Hasselgren.
Etrion visar röda siffror
Solenergiproducenten Etrion redovisar ett resultat efter skatt på minus 4,2 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2017 (21).
Misstänkt mord i samband med brand
Inrikes. En man i 55-årsåldern har hittats död i samband med en brand i en lägenhet i Hagfors i Värmland, skriver polisen på sin hemsida. Räddningstjänsten ryckte ut efter larm om en misstänkt brand i en fastighet.
Läs mer om Värmland.
Faktakoll i fokus i dag
I dag är det källkritikens dag. En dag instiftad av tidningen Metro för att belysa behovet av att hålla huvudet på skaft när man konsumerar och agerar med nyheter på nätet och i sociala medier.(TT) I dag är det källkritikens dag.
Läs mer om Metro.
Placeringsguiden nummer 3 ute nu
Nytt nummer Nu är ett färskt nummer av Placeringsguiden på väg ut till prenumeranterna.
Läs mer om Placeringsguiden.
Trygg bevakningspersonal ger tryggare samhälle
Vi vill därför att möjligheterna till att bevakningspersonal assisterar polis i vissa arbetsuppgifter utreds.
Dikt: Vårbudskap
Småfåglarna sjunger ihärdigt sin sång. Det borde vara vår på gång! Det borde vara vår på gång! Men kommer tid kommer råd och vår. Christina Börjesson Image-text: Foto: Bodil Johansson
Pettersson: "Det är det här vi väntat på"
Björklöven. Kaffe, kaka, fem raka. Björklöven har hittat toppformen när säsongen är som allra viktigast. Krydda det med ett drömmål ala Messi, jag menar Messy och det var längesedan det var så roligt att följa Björklöven.
Läs mer om Björklöven, Messi och Messy.
Pääjärvi dubbel målskytt i NHL - för första gången på sju år
TVÅ MÅL. Magnus Pääjärvi blev tvåmålsskytt för andra gången i sin NHL-karriär i natt. Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports Bara två mål på 20 matcher efter flytten från St. Louis Blues till Ottawa Senators.
Läs mer om NHL.
Nu är Polestar 1 beställningsbar – 7.000 står på kö till 500 bilar om året
Du får vara snabb om du vill hamna först i kön till prestandahybriden Polestar 1. Idag klockan 08:00 öppnade orderböckerna.
Läs mer om Polestar.
Efter försäljningen i Telia: Finska staten köper i Nokia
Finska statens investeringsbolag Solidium har förvärvat 3,3 procent av aktierna i Nokia för cirka 844 miljoner euro. Aktierna har förvärvats på marknaden under början av detta år.
Läs mer om Nokia, Solidium och Telia.
Faktakoll i fokus i dag
Tydligare krav på trossamfund föreslås
Regeringens utredare föreslår tydligare demokratikrav på trossamfund som får statsbidrag. Utbetalade bidrag ska också kunna krävas tillbaka.
Charles Mansons barnbarn får rätten till seriemördarens kropp
Seriemördaren och sektledaren Charles Mansons avled av naturliga orsaker i november förra året och sedan dess har det pågått en juridiks kamp om vem som har rätten till hans kropp.Hans barnbarn, Jason Freeman, har nu vunnit, skriver TMZ.
Läs mer om Jason Freeman och TMZ.
Bottensiffran: Två poliser på 100 000 invånare
Otryggheten ökar – och nu erkänner Polismyndigheten allvaret.En söndag i februari vaktade endast tolv polispatruller hela polisområdet Stockholm Syd – där tio procent av Sveriges befolkning bor. Ett vanligt arbetspass brukar det vara dubbelt så många poliser.I norra Stockholm saknas det kommande veckor poliser till 600 arbetspass.–Generellt är trygghet en känsla, det är inte fakta, säger ställföreträdande rikspolischef Mats Löfving.
Dubbla svenska curlingsegrar i Paralympics
Det svenska curlinglaget i Paralympics ger inte upp. Efter två raka segrar, 5–4 mot Norge och 9–5 mot Tyskland, finns det fortfarande en teoretisk chans för Sverige att nå semifinal.
Läs mer om Norge, Sverige och Tyskland.
Venus slog ut Serena
Serena Williams slogs ut av systern Venus i den prestigefyllda tennisturneringen i Indian Wells, USA, på WTA-touren med 6–3, 6–4.
Läs mer om Serena och USA.
Svenskt klädbolag föreslår företrädesemission
Wesc föreslår en företrädesemission som vid full teckning tillför bolaget cirka 32 miljoner kronor. Företrädesemissionen omfattas av teckningsförbindelser upp till cirka 60 procent av emissionslikviden. Det framgår av ett pressmeddelande.
Proteststorm mot Skatteverket efter Taiwan-beslut
HONGKONG. Skatteverkets beslut att kalla Taiwan för kinesisk provins kan beror på påtryckningar från kommunistregimen i Peking, framhåller människorättsorganisationen Human Rights Watch. Tiotusentals personer har skrivit under en protestlista.
Ny musik från Pearl Jam
Läs mer om Pearl Jam.
Gränges om importtullarna: Trump är oförutsägbar
Aluminiumbolaget Gränges är ett av de bolag som direkt påverkas av USA importtullar på stål och aluminium. Bolagets vd Johan Menckel gästade Ekonomistudion och pratade om hur företaget påverkas och att man hoppas på att få dispens från tullarna: – Vi tittar på hur det här slår och vi jobbar på att få ett undantag, säger han.
Läs mer om Ekonomistudion, Johan Menckel och USA.
Skidprofilen efter kaoset: Uppträdde som grisar
Helgens världscuptävling i Holmenkollen drog som vanligt storpublik.Men efter lördagens femmil utbröt också kaos.Det får den svenske skidprofilen Torbjörn Nordvall att reagera starkt.– Fyllona pissar på arrangören, skriver Nordvall i en krönika i Nettavisen och kräver nu att det införs alkoholförbud.
Professor: Bopriserna bör falla med 50 procent
Bostadsmarknaden är minst sagt orolig och Statistiska centralbyråns kvartalssiffror visar att småhuspriserna fortsätter nedåt i storstäderna.Men enligt fastighetsprofessorn Hans Lind bör priserna falla ännu mer.– Den kalkylen jag gjort pekar på att priserna bör falla med femtio procent ungefär, säger han till SVT.
Läs mer om SVT och Statistiska.
Risk med kryptovalutor för centralbanker
Centralbanker bör noga överväga eventuella risker med att införa egna kryptovalutor. Det skriver Bank for International Settlements (BIS) i en ny rapport.
Läs mer om Bank.
Nisse: Det här måste du se!
Kåseri. Vi korvstoppas med filmer, musik och annat. Och försöker vi fly väntar de på oss tills vi är tillbaka.
Dömd mördare ställer in spelningar
Den franske artisten Bertrand Cantat ställer in alla sina planerade festivalspelningar i sommar efter en massiv proteststorm som har samlat tiotusentals namn.
Läs mer om Bertrand Cantat.
WeSC AB (publ) proposes a rights issue of approximately SEK 32 million
Stockholm, Sweden, 13 March 2018 The board of directors of WeSC AB (publ) (WeSC or the Company) proposes that an extraordinary general meeting resolves on a rights issue with preferential rights for the Company s existing shareholders (the Rights Issue). Upon full subscription of the Rights Issue, the Company will receive approximately SEK 32 million, before issue expenses.
Läs mer om Company, March, SEK, Sweden, The och WeSC AB.
WeSC AB (publ) föreslår företrädesemission om cirka 32 MSEK
Stockholm, Sverige, 13 mars 2018 Styrelsen för WeSC AB (publ) (WeSC eller Bolaget) föreslår att extra bolagsstämma beslutar om en nyemission av aktier med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare (Företrädesemissionen). Vid full teckning i Företrädesemissionen tillförs Bolaget cirka 32 MSEK, före emissionskostnader.
Städernas svar om miljözoner
Städernas vilja att införa miljözoner skiljer sig åt i landet. I Stockholm är den politiska majoriteten för. Men i Göteborg är man starkt kritiskt.
Läs mer om Göteborg.
KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I WeSC AB (PUBL)
Stockholm, Sverige, 13 mars 2018 Aktieägarna i WeSC AB (publ), org.nr 556578-2496 (Bolaget) kallas härmed till extra bolagsstämma torsdagen den 12 april 2018 kl. 16.00 på Bolagets kontor, Humlegårdsgatan 14 i Stockholm.
Finska staten köper Nokia men säljer Sampo
Finska statens investeringsbolag Solidium har förvärvat 3,3 procent av aktierna i Nokia för cirka 844 miljoner euro. Aktierna har förvärvats på marknaden under början av detta år. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Nokia, Sampo och Solidium.
Debatt: "Låt oss värna den svenska gammelskogen"
Naturskyddsföreningen har tagit del av Mellanskogs inlägg om skogen (29/1). Det är en vacker skildring av det svenska skogsbruket men berör inte de brännande frågor som länge stått i fokus i den svenska skogsdebatten.
Nordea: Sälj it-konsulten
Nordea Markets sänker sin rekommendation för Tieto till sälj från behåll. Riktkursen sätts till 28:00 euro.
Läs mer om Tieto.
Ovetjkin till ny milstolpe i mötet med sin kronprins
Tampa. Alexander Ovetjkin blev natten till tisdagen svensk tid den fjärde snabbaste spelaren genom tiderna att nå 600 mål i NHL. Han gjorde det mot sin möjliga arvtagare som skyttekung Patrik Laine.
Läs mer om NHL och Patrik Laine.
Akelius föreslår oförändrad styrelse
Fastighetsbolaget Akelius föreslår en oförändrad styrelsesammansättning.
Råvaror: Högre pris på råolja och zink
Oljepriserna uppvisar små förändringar på tisdagsmorgonen jämfört med måndagens stängningsnoteringar.
Ledare: Sadla inte om sedlarna
Nya betallösningar skapar smidiga alternativ till mynt och sedlar, men sårbarheterna blottar sig fort när tekniken felar. Vinterkylan är inte endast stygg mot oss nordbor, utan även mot våra telefonbatterier.
Då kommer "billiga" Tesla till Sverige
De är 235 i dag - men frågan är om Göteborgs Tesla-karta snart kommer ritas om. En halv miljon står på väntelista för "billiga" Model 3, som fortfarande dras med produktionsbekymmer i fabriken.
Läs mer om Model, Sverige och Tesla.