13. Mars 2018 09.00-09.59

Chef köptes ut av Malmö stad - två gånger

En chef inom Malmö stad hann jobba i tre dagar på sin nya tjänst innan personen köptes ut av kommunen - för andra gången inom loppet av tre år.
Läs mer om Malmö.

Det är vi som gör ETC Play

Nästa vecka startar nya streamingtjänsten ETC Play: "Vi är inne på upploppet" Nu närmar det sig premiär för ETC Play, en stor satsning på att skapa en alternativ streamingtjänst.
Seger för St Louis på bortaplan mot Anaheim
St Louis vann mötet med Anaheim borta med 4-2 (1-0, 2-1, 1-1) på tisdagen i NHL i ishockey.
Läs mer om Anaheim och NHL.
Los Angeles vann hemma mot Vancouver
Det blev Los Angeles som vann matchen hemma mot Vancouver i NHL i ishockey på tisdagen. 3-0 (0-0, 2-0, 1-0) slutade matchen. Resultatet innebär att Vancouver nu har fyra förluster i rad.
Läs mer om NHL och Vancouver.

Philadelphia fick ge sig i toppmötet med Vegas på hemmaplan

På tisdagen mötte Philadelphia serieledande Vegas i ett riktigt toppmöte i NHL i ishockey. Matchen slutade med seger för bortalaget Vegas, 2-3 (0-1, 1-0, 1-2). Bortalaget Vegas avgjorde i tredje perioden.
Läs mer om NHL och Philadelphia.
Urstark start på 2018 för Apple Music – når 38 miljoner prenumeranter
Apples musiktjänst fick två miljoner nya abonnenter bara i februari.
Läs mer om Apple Music.
Nu är det klart – Trump stoppar jätteaffären
För att skydda den nationella säkerheten sätter nu Vita Huset upp stoppskylten för det som skulle bli världens största it-fusion.
Läs mer om Trump och Vita Huset.
Nu är det klart – Trump stoppar jätteaffären
För att skydda den nationella säkerheten sätter nu Vita Huset upp stoppskylten för det som skulle bli världens största it-fusion.
Läs mer om Trump och Vita Huset.
Storbanken: Högkonjunkturen är bra för börsen
Swedbank Analys fortsätter att vara positiva till börsen och överviktar aktier i investeringsstrategin även denna månad.
SD: Rätt prioriteringar kan radera ut vårdköerna
I bland annat Danmark har man lyckats få bort vårdköerna helt, och vi är övertygade om att det är fullt möjligt även här i Sverige – med rätt prioriteringar. Därför har vi valt att lägga lejonparten av våra satsningar på dem som faktiskt arbetar inom vården, skriver Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och Per Ramhorn.
Läs mer om Danmark, Per Ramhorn och Sverige.
Pichler hyllar amatörglädjen i sin nya komedi
Gabriela Pichler följer upp sin Guldbaggebelönade debut Äta sova dö med en landsbygdskomedi fylld av mångfald – och amatörer i alla stora roller. – Det finns ett stort egenvärde i det. För mig har det med revanschlusta att göra, säger regissören.
Läs mer om Guldbaggebelönade och Äta.
Roberto Saviano: Därför segrade vreden och egoismen i Italien
Efter valet den 4 mars är det populistiska Femstjärnerörelsen och Lega, det förut separatistiska Lega Nord, som är de nya ledande partierna i italiensk politik. Misstro och missmod, inte hopp om förbättring ligger bakom väljarnas svängning, skriver författaren Roberto Saviano.
Länder in och ut på EU:s svarta skattelista
Tre länder flyttas ut och tre andra flyttas in på EU:s svarta lista över icke samarbetsvilliga i skattesammanhang, när EU-ländernas finansministrar möts i Bryssel i dag.
Läs mer om Bryssel.
Här är kändisarna i "Hälsningar från"
Nu är det klart vilka som ska medverka i TV4:s nya program "Hälsningar från". I varje program ska en känd person, och dennes familj, återuppleva året då hon eller han var tolv år gammal.
Läs mer om Hälsningar.
S vill få bort religiösa friskolor
Inrikes. Socialdemokraterna vill få bort de religiösa friskolorna, meddelar civilminister Ardalan Shekarabi (S) och gymnasieminister (S) Anna Ekström på en pressträff.
Läs mer om Ardalan Shekarabi.
S vill få bort religiösa friskolor
Socialdemokraterna vill få bort de religiösa friskolorna, meddelar civilminister Ardalan Shekarabi (S) och gymnasieminister (S) Anna Ekström på en pressträff.
Läs mer om Ardalan Shekarabi.
11 tecken på att du har personlighetstypen ESPF
Älskar du att underhålla andra människor? Står du gärna i rampljuset, och är lyhörd för andras känslor? Då kan du ha en ESPF-personlighet. Här är elva kännetecken för en av de ovanligaste personlighetstyperna.
Nya skräckfilmen A Quiet Place hyllas
John Krasinskis nya skräckrulle verkar gå hem hos de fåtal personer som fått chansen att se filmen på förhand. Skräckgenren har verkligen fått ett uppsving de senaste fem åren med filmer som Get Out, It Follows, The Witch och The Babadook.
Med ett av historiens värsta brodermord runt hörnet
I en skyddad värld med tjänstefolk växer Gabriel upp i Burundi i början av 1990-talet. Men inbördeskriget är inte långt bort. Gaël Faye berättar i lätt och bedrägligt humoristisk ton om ett barn som fångas i nutidshistoriens allra blodigaste fälla.
Läs mer om Burundi och Gabriel.
Vallöftet från S: Bort med religiösa friskolor
Nya S-löftet: Religiösa friskolor ska bort från det svenska skolsystemet.Det säger S-ministrarna Anna Ekström och Ardalan Shekarabi på en pressträff på tisdagsmorgonen.
Edward Snowden kritiserar Malmöföretag för spionage
IT-företagets Sandvine Proceras affärer med Türk Telekom har kritiserats för att främja spionage.Nu har en rapport kommit som ger kritikerna rätt – och backas av Edward Snowden, det skriver Sydsvenskan.
Nationella prov stals i Stockholm – sprids i sociala medier i hela landet
I förra veckan stals det nationella provet i svenska under ett inbrott i en Stockholmsskola. Skolverket gick på måndagen ut med information om att de inte sett någon spridning. – Vi hade inte det, men nu under natten och morgonen har vi fått indikationer om att nationella prov har spridits i sociala medier, säger Mattias Ragert, pressinformatör på Skolverket.
Henrik Mitelman: Ingves mål gör vanliga svenskar till förlorare
Di-läsare upprörs över kronförsvagningen och den urholkade köpkraften. Frågan är varför vi accepterar förmögenhetsöverföringar från löntagare till aktieägare.
Formel Blogg: Årets IndyCar-bilar är snyggare än F1-bilarna
Dallara har fått till en tiopoängare med vackra, rena, och faktiskt, ganska futuristiska linjer – trots att det rör sig om en helt traditionell formelbil.
Läs mer om F1-bilarna.
Svagt uppåt på börsen
Socialdemokraterna vill stoppa religiösa friskolor
Anna Ekström, kunskapslyfts- och gymnasieminister och Ardalan Shekarabi, civilminister presenterar ett av partiets vallöften under en pressträff på tisdagen. Socialdemokraterna vill stoppa religiösa friskolor. Inför höstens val lovar S att genomföra ett förbud mot konfessionella inslag i skolan.
Läs mer om Ardalan Shekarabi.
S vill förbjuda religiösa friskolor
Socialdemokraterna vill få bort de religiösa friskolorna, meddelar civilminister Ardalan Shekarabi och gymnasieminister Anna Ekström på en pressträff.
Amnesty larmar om spansk terrorlagstiftning
Spaniens terrorlagstiftning används för att kväsa yttrandefriheten, enligt Amnesty.
Läs mer om Amnesty.
Se Tommy Wiseau provspela för Jokern
Tommy Wiseau blev ökänd över hela världen när kalkonen "The Room" (2003) fick något av en kultstatus. I och med James Francos komedi "The Disaster Artist" har Wiseau och hans otroliga historia nått ut till en mainstream-publik.
Elfel stoppar tågen norr om Stockholm
Inrikes. Ett elfel i Häggvik norr om Stockholm ställer till det i tågtrafiken. - Det är ett totalt stopp norr om Stockholm så det påverkar allting.
Läs mer om Häggvik och Stockholm.
Littfest slutsålt för tredje året i rad
Kulturtelegram. Affischnamnet Ko Un ställde in, men biljetterna till Littfest i Umeå sålde ändå slut i rekordfart. Årets festival ägnas bland annat åt litteraturens betydelse för politiken, men också åt diskussioner som på olika sätt berör metoo.
Läs mer om Littfest och Umeå.
Rockikoner dragplåster till Umeåfestival
Musik. Nu presenterar Umeåfestivalen U Rock sin första akt: återförenade Helloween. Dessutom avslöjas var den håller till. Fredagen den 17 augusti går U Rock 2018 av stapeln i Umeå, och nu är det klart att den hålls i Hedlundadungen.
Forward förlänger med Dalen
Innebandy. SM-slutspelet inleds på torsdag. Lagom till dess har 20-årige Niclas Brohlin Ljung förlängt sitt kontrakt med tre säsonger.
Läs mer om Dalen.
Så testar du om mobilen funkar i utlandet
FRÅGA. Jag har varit i kontakt med Huaweis supportavdelning och de kan inte garantera att deras telefoner fungerar i exempelvis Filippinerna.
Läs mer om Filippinerna.
Överlag uppåt på ledande Asienbörser
De ledande Asienbörserna gick överlag uppåt under tisdagens handel. Tokyobörsens Nikkei 225-index steg 0,7 procent, medan det bredare Topixindex gick upp 0,6 procent.
Så ställer du in Windows inbyggda vpn - steg för steg
Med vpn - virtual private network - kan du ansluta till ett privat nätverk via en säker "tunnel" över internet mellan din enhet och en server på det nätverket. Det skyddar all data du skickar från olika former av spionage och manipulering.
Royal Enfield satsar på motorcyklister i väst
Det indiska märket är på frammarsch och lanserar nu modeller med siktet på våra breddgrader.
Amnesty larmar om spansk terrorlagstiftning
Spaniens terrorlagstiftning används för att kväsa yttrandefriheten, enligt Amnesty. Under förra året dömdes 39 personer i landet för att ha glorifierat terrorism eller förnedrat terroristernas offer.
Läs mer om Amnesty.
Aaron Lindström körde ur i slalom
Mer än var tredje åkare körde ur i super-G-delen i superkombinationen i Paralympics.Nästan en tredjedel försvann sedan i slalom.Bland dem svensken Aaron Lindström, som låg på 17:e plats efter super-G.
Efter amorteringskravet – bostadsmarknaden dyker
Amorteringskravet har slagit till med full kraft mot bostadsmarknaden.Det visar ny statstik från Hemnet.– Att bostadsutbudet sjunker vid den här tiden på året är mycket ovanligt, säger Staffan Tell på Hemnet.
Läs mer om Hemnet och Staffan Tell.
Lindström körde ur i slalom
Tävlingen i superkombination i Paralympics bjöd på stort manfall. Aaron Lindström var en av dem som körde ur.
Spotify siktar på Sydafrika
Spotify siktar på att lansera sin musiktjänst i Sydafrika, vilket blir bolagets första erbjudande på den afrikanska kontinenten.
Läs mer om Sydafrika.
Premiärdatum för Tennis World Tour utannonserat
Tennisspel var länge en av de vanligaste och absolut mest underhållande spelsporterna, men för knappt tio år sedan tog det tvärstopp.
Spår av lodjur i Sparreholm
Tidningen har skrivit om två katter som dödats av lodjur utanför Eskilstuna. Även i Sparreholm har lodjur rört sig under de senaste dagarna.
Läs mer om Eskilstuna och Sparreholm.
Ny ägare till lantbruksfastighet i Rättvik
Frida Elisabeth Matsdotter Eriksson, 22, och Pellas Daniel Olov Olsson, 24, är nya ägare till lantbruksfastigheten på adressen Östbjörka Västanåvägen 20 i Rättvik. Huset har en boyta på 137 kvadratmeter. Säljare är Mats Erik Anders Eriksson.
Stor jämförelse: Galaxy S9 vs Galaxy S8 - är det värt att byta upp sig?
Samsungs nya flaggskepp kommer med rejält prestandalyft och flera intressanta nyheter. Men också med en tung prislapp. Är nyheterna värda en uppgradering? Vi reder ut. Samsung Galaxy S9 är en fantastisk telefon på många sätt. Bäst just nu?
Läs mer om Galaxy S8.
Så testar du om mobilen funkar i utlandet
Alla telefoner funkar inte i alla länder. Ska du åka utomlands kan det vara smart att kolla vad som gäller för din mobil.
Så ställer du in Windows inbyggda vpn – steg för steg
Windows 10 har en inbyggd vpn-klient. Så här ställer du in och använder den för att skydda din integritet eller se geoblockerat innehåll.
Malin Åkerman: Tomas Ledin är en ny upptäckt för mig
Hollywoodstjärnan spelar Isabella i den nya svenska storsatsningen En del av mitt hjärta. Tomas Ledin har varit med och valt de 16 låtarna som ligger till grund för filmen.
Läs mer om Isabella.
Littfest slutsålt för tredje året i rad
Affischnamnet Ko Un ställde in, men biljetterna till Littfest i Umeå sålde ändå slut i rekordfart. Årets festival ägnas bland annat åt litteraturens betydelse för politiken, men också åt diskussioner som på olika sätt berör metoo.
Läs mer om Littfest och Umeå.
Turkiet: Vi har omringat Afrin
Läs mer om Afrin.
Potter aktuell för PL- klubben: Passar in
Graham Potter har länge ryktats vara på väg till Premier League.Nu finns en plats ledig – och ÖFK:s talisman nämns som en av kandidaterna till att få den.
Läs mer om PLklubben och Premier League.Nu.
Spansk inflation steg som förväntat
De spanska konsumentpriserna steg 0,1 procent i februari jämfört med månaden före och steg 1,1 procent från samma månad året före. Det visar definitiv statistik, enligt Reuters.
Belgravia Capital flaggar i Mips
Belgravia Capital ökar innehavet i Mips till 5,1 procent. Det framgår av ett flaggningsmeddelande med transaktionsdatum den 9 mars.
Bombdåd mot emiratiskstödd styrka i Jemen
Ett bombdåd har inträffat i Aden i Jemen, i anslutning till en militäranläggning för jemenitiska styrkor stödda av Förenade arabemiraten, enligt vittnen.
Läs mer om Aden, Förenade och Jemen.
Du kan lida av artros – utan att veta om det
Du kan vara drabbad av ledsjukdomen artros – utan att veta om det. Med en diagnos är det lättare att få hjälp. – Det viktigaste är att veta att man kan göra mycket själv, säger sjukgymnasten Carina Thorstensson.
Läs mer om Carina Thorstensson.
Tommy Körbergs hemliga kväll med Meryl Streep
I sommar fyller Tommy Körberg 70 år och artisten minns detaljer från tidigare, händelserika födelsedagsfiranden.På fyrtioårsfesten ramlade han i vattnet och skickades hem i kockkläder, och sextioårsdagen firades med Meryl Streep.– Ja ja ja, vi var på balkongen och rökte. Det var ju dans och glada grabbar, säger Tommy Körberg.
Läs mer om Meryl Streep och Tommy Körberg.
Det här var framtiden som presenterade sig
Maktkamp? Kupp?Nej, i en proppfull idrottshall presenterade sig framtiden i går.Låt oss hoppas det, för vad än AIK:s 942 viljor starka sammanträde mynnar ut i ligger svensk fotbolls bästa möjligheter i den här riktningen.
Ecoclime har tecknat LoI om förvärv av energiteknikföretag
Ecoclime har tecknat ett Letter of Intent (LoI) med ägarna till ett energi- och styrteknikföretag avseende förvärv av företaget. Verksamheten är specialiserad på optimering av styr- och energisystem för fastigheter. Företaget har haft en kraftig omsättningsökning de senaste två åren från 2 MSEK 2015 till 12 MSEK 2017, med en inneliggande orderstock överstigande 30 MSEK 2018.
Läs mer om Intent, Letter och LoI.
Arctic Paper investerar i utbyggnad av vattenkraftanläggning
Arctic Paper har beslutat att investera i en utbyggnad av en vattenkraftanläggning vid Munkedalsbruket. Värdet på investeringen bedöms uppgå till 70 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Munkedalsbruket.
Northgard
Realtidsstrategi har inte varit särskilt superhett under det senaste spel-decenniet, men Shiro Games har med Northgard ambitionen att göra det populärt igen i vad som bäst kan beskrivas som en hyllning till Warcraft 3 och Age of Empires,
Läs mer om Age, Northgard och Warcraft.
Spotify lanserar musiktjänst i Sydafrika
Spotify siktar på att lansera sin musiktjänst i Sydafrika, vilket blir bolagets första erbjudande på den afrikanska kontinenten.
Läs mer om Sydafrika.