13. Mars 2018 11.00-11.59

Allergiker till attack mot Filip och Fredriks film

Allergikerna har gjort det igen. I Filip och Fredriks nya film Tårtgeneralen finns en scen där huvudkaraktären Hasse P, spelad av Mikael Persbrandt, kliver in på ett café. Där klagar en av cafégästerna på Hasses starka parfymdoft.

Så kan aggressiv bröstcancer omvandlas till behandlingsbar

Nästan vart tredje cancerfall som drabbar kvinnor i Sverige är bröstcancer. Av dessa är cirka 10-15 procent tumörer som inte svarar på behandling med hormoner, vilket gör dem mer aggressiva och oftare ger upphov till återfall.
Läs mer om Sverige.
Sverige spräckte hockeynollan i ny förlust
Sporttelegram. Det dröjde två timmar, en minut och 35 sekunder men nu har Sverige gjort sitt första mål i kälkhockey i Paralympics.
Läs mer om Sverige.
OECD höjer global tillväxtprognos
Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD höjer sin prognos för global tillväxt till 3,9 procent både för i år och nästa år. Ökad handel och lyft för investeringar bidrar.

Religiösa friskolor – en fristad i hatsamhället

Så har debatten rasat om de religiösa friskolorna – här är några av det senaste årens mest lästa artiklar på SvD Debatt i frågan.
Läs mer om SvD Debatt.
Hård kritik mot Filip och Fredrik: Förminskande
Filip Fredrik får hård kritik från Astma- och allergiförbundet.Anledningen är programledarduons film Tårtgeneralen som förbundet menar förminskar människor med allergier.– Skulle det skojas om personer med epilepsi, diabetes eller hjärtsjukdom? Nej, knappas, säger ordförande Maritha Sedvallson i ett pressmeddelande.
Blev förd till sjukhus efter krock med parkerade bilar
En person fördes till sjukhus efter att ha krockat med parkerade bilar i Sjöbo på tisdagen.Polis larmades om händelsen vid klockan 10.40.– Vi är kvar och väntar på bärgare, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Sjöbo.
Experten dömer ut heta aktien: Inte hållbart
Tobaksbolaget Swedish Match har rejäl medvind, med en uppgång på drygt 20 procent jämfört med för en månad sedan. Men Jonas Olavi, allokeringschef på Alfred Berg, dömer ut aktien. De bedriver inte en hållbar verksamhet, säger han.
Läs mer om Alfred Berg.
Ny rapport: Dundernota väntar företag vid sprucket brexitavtal
Om EU och Storbritannien inte lyckas enas om ett brexitavtal kommer det att bli en riktigt dyr historia, där den brittiska finanssektorn åker på den största smällen. Totalt får näringslivet räkna med ökade kostnader på 662 miljarder kronor årligen. Det visar en ny rapport, rapporterar Reuters.
Läs mer om Storbritannien.
Källor: Astra Zeneca överväger att sälja Seruquel
Läkemedelsbolaget Astra Zeneca uppges överväga att sälja sitt antipsykotiska medel Seruquel och en försäljning skulle kunna inbringa mer än 500 miljoner dollar.
Läs mer om Seruquel.
Stort IT-bolag i Lund nyanställer - och byter namn
IT-bolaget Lundalogik byter namn till Lime och ska nyanställa 60 personer i år. ...
Läs mer om Lime och Lund.
Internetproblem för tusentals svenskar
Omkring 20000 av Bredbandsbolaget kunder i hela Mellansverige kan just nu inte koppla upp sig på internet. Det beror på ett tekniskt fel på fibernätet som Bredbandsbolaget hyr in sig på.
OECD höjer global tillväxtprognos
Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD höjer sin prognos för global tillväxt till 3,9 procent både för i år och nästa år. Ökad handel och lyft för investeringar bidrar.
Analytikern: "Begränsad uppsida i verkstadsjätten"
Denna analys framgår ur Aktiespararen nummer 2 2018. Trots många fina egenskaper är uppsidan i Assa Abloy-aktien begränsad givet rådande värdering. Avvakta blir rådet.
Inget brott bakom tågolycka - Förundersökningen nedlagd
Förundersökningen om olyckan på en järnvägsövergång i Färnäs är nedlagd. - Det handlade om en ren olyckshändelse beroende på olyckliga omständigheter, fastslår förundersökningsledaren poliskommissarie Björn Sundin.
Det gigantiska dataintrånget hos Yahoo kan bli en dyr historia för Verizon
Nu får drabbade Yahoo-användare stämma företaget.
Läs mer om Verizon, Yahoo och Yahoo-användare.
När vännerna reagerar på dina suckar och stön – då ska du se över din karriär
Ett tecken på att du inte utvecklas som du bör på jobbet, och att din karriär gått i stå, är att familj och vänner reagerar på att du klagar på jobbet. Här är fem tecken du bör vara uppmärksam på om du månar din karriär.
Det gigantiska dataintrånget hos Yahoo kan bli en dyr historia för Verizon
Nu får drabbade Yahoo-användare stämma företaget.
Läs mer om Verizon, Yahoo och Yahoo-användare.
När vännerna reagerar på dina suckar och stön – då ska du se över din karriär
Ett tecken på att du inte utvecklas som du bör på jobbet, och att din karriär gått i stå, är att familj och vänner reagerar på att du klagar på jobbet. Här är fem tecken du bör vara uppmärksam på om du månar din karriär.
Nu får litteraturen sin egen Sameblod
Tvångsförflyttningar, förnedring och rasbiologiska mätningar. Aednan är ett mäktigt körverk där samer ur tre generationer får berätta en mängd individuella historier. Therese Eriksson har läst ett tegelstenstjockt diktepos som samtidigt är en luftig bladvändare - med kraft att påverka opinionen.
Läs mer om Sameblod.
Testvinnare: Här är årets bästa sommardäck
Nu är det hög tid att börja fundera på att byta till sommardäck. Därför görs en hel del tester för att du inte ska gå vilse i däckdjungeln. Årets första stora tester har gjorts av Motormännen och Teknikens Värld, och de dyrare däcken dominerar.
Läs mer om Motormännen.
Per Gessle på turn med Roxettes låtar
Per Gessle åker ut på stor turn i höst i Sverige och Europa med Roxettes stora låtskatt.Men Marie Fredriksson kommer inte att kunna följa med av hälsoskäl.– Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.
Läs mer om Europa, Marie, Per Gessle, Roxette och Sverige.
Bilderna som oroar HV – förstecentern saknas
JÖNKÖPING. David Ullström lämnade matchen i går med stora smärtor.Och vid dagens träning saknades stjärnan på isen.Nu riskerar HV 71 att få klara sig utan sin förstacenter i åttondelsrysaren.
Tävlingarna flyttas – efter väderkaoset
Gårdagens V64-tävlingar på Mantorp ställdes in efter att en kraftig dimma dragit över banan.Nu tvingas Solvalla flytta kvällens tävlingar – på grund av det rådande väderkaoset.Vart tävlingarna kommer hållas i stället? Mantorp.– Vi kommer inte att köra i kväll, vi kan inte garantera hästvälfärden, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till Travronden.
Läs mer om Mantorp, Solvalla och Travronden.
20 000 svenskar drabbade av Bredbandsbolagets problem
Omkring 20000 av Bredbandsbolaget kunder i hela Mellansverige kan just nu inte koppla upp sig på internet. Det beror på ett tekniskt fel på fibernätet som Bredbandsbolaget hyr in sig på.
Internetproblem för tusentals svenskar
Omkring 20.000 av Bredbandsbolaget kunder i hela Mellansverige kan just nu inte koppla upp sig på internet. Det beror på ett tekniskt fel på fibernätet som Bredbandsbolaget hyr in sig på. Fler kunder till andra operatörer kan vara drabbade. Problemen har pågått sedan i natt och fortsatt hela förmiddagen.
Sverige spräckte hockeynollan i ny förlust
Det dröjde två timmar, en minut och 35 sekunder men nu har Sverige gjort sitt första mål i kälkhockey i Paralympics.
Läs mer om Sverige.
Jubel i Norrland: Det är fantastiskt
I Haparanda, där Ikeas nordligaste varuhus är beläget, är glädjen stor efter beskedet att Ingvar Kamprad testamenterar sina tillgångar till näringsutveckling i Norrland.
Läs mer om Ingvar Kamprad och Norrland.
Deadpool 2 fick kass kritik under testvisning
Detta betyder dock inte att slutprodukten kommer att bli dålig, tvärtom. Alla stora filmer genomgår en eller flera så kallade testvisningar innan premiären, för att kunna förbättra vissa aspekter.
Our Cartoon President
USA:s tecknade president har fått en egen tv-serie. Det sägs att det är omöjligt att göra satir i en tid som är så absurd som vår.
S lovar: De religiösa friskolorna ska bort
Socialdemokraterna går till val på att förbjuda landets samtliga religiösa friskolor. Det meddelade civilminister Ardalan Shekarabi och gymnasieminister Anna Ekström på en presskonferens på tisdagen.
S-förbud mot religiösa friskolor får kritik
Åsikterna om Socialdemokraternas förslag om att förbjuda religiösa friskolor går isär. En rektor vid en islamisk skola och Sverigedemokraterna vänder sig båda mot utspelet, S-kvinnor är för.
Edward Bloms lägenhet till salu – pimpad med ostron
Gastronomen och tv-personligheten Edward Blom gjorde nyligen debut i Melodifestivalen.Nu säljer han dessutom sin lägenhet – placerad på Östermalm i Stockholm.Spana in hemmet – smyckat med ostron och humrar!
En rastlös poet tar vägen till barndomslandet
I sin nya diktsamling håller Ingela Strandbergs Heidegger i ena handen och ett skogsrå i den andra. Björn Kohlström läser en koncentrerad färd mellan myt och verklighet.
Djurgården bekräftar: Duon lämnar klubben
SportExpressen har redan avslöjat att Markus Ljungh lämnar Djurgården.Enligt uppgifter till Hockeynews tappar laget även Linus Johansson.Något sportchefen Joakim Eriksson bekräftar.– De är två spelare som vi givetvis gärna hade haft kvar i Djurgården, men det blir inte så, säger han till Hockeynews.
Ryssland: Vi har inget med giftmordet i Salisbury att göra
Ryssland har anklagats för att ligga bakom det uppmärksammade giftmordet på en pub i brittiska Salisbury den 4 mars.En rysk ex-spion mördades med nervgas, enligt misstankarna.Nu slår Ryssland ifrån sig anklagelserna.
Läs mer om Ryssland och Salisbury.
Beteendevetaren om kepsförbud i skolan: Diskriminering
Keps i skolbänken är en infekterad fråga.Nu ryter beteendevetaren Anna Sjölund ifrån – och menar att förbudet är att likställa med diskriminering mot funktionsvarierade barn, något som SVT Nyheter var först att rapportera om.– Många med egen erfarenhet säger att kepsen skapar en trygghetskänsla, säger hon.
Läs mer om Anna Sjölund.
Efterlyser skärpt tillsyn av ribbåtar
Efter en olycka där en passagerare spräckte en ryggkota uppmanas Transportstyrelsen av Statens haverikommission att skärpa kontrollen av så kallade ribbåtar.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Partierna ser inte problemen med kommunala revisionen
REPLIK DN DEBATT 5/3. Vi delar Henry Bäcks uppfattning att något måste hända med den kommunala revisionen om förtroendet ska kunna upprätthållas eller återupprättas, skriver Ola Eriksson och Torbjörn Tagesson.
SAS köper sig loss från hyresavtal
Flygbolaget SAS har köpt sig fritt från hyresavtalet i Frösundavik och slipper därmed framtida hyror för de lokaler bolaget inte använder. Det rapporterar Fastighetsvärlden.
Café möter Alicia Vikander inför huvudrollen i Tomb Raider
Café har träffat Alicia Vikander inför sverigepremiären av Tomb Raider den 16 mars: "Jag gick upp fem kilo i bara muskler och det var en häftig känsla" säger hon.
Läs mer om Alicia Vikander och Tomb Raider.
Gunnel Gustafsson
I Hultsfreds kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Gunnel Gustafsson, Hultsfred. Begravningar Officiant var församlingsherde Susanne Elssjö som höll ett personligt griftetal.
"Var drar man den geografiska gränsen för publicitetsskada"
FOTO: Tor Johnsson "Var drar man den geografiska gränsen för publicitetsskada" Journalistenpodden I Journalistenpodden #37 gästas Helena Giertta av Ola Sigvardsson (PO).
Into the Dead 2
Att mobilspelsutvecklarna Pikpok granskat titlar som The Walking Dead (Telltales kritikerhyllade äventyr) och The Last of Us blir uppenbart redan under den första minuten i Into the Dead 2. Här bygger man supereffektiv atmosfär med hjälp av
Per Gessle till Karlstad med Roxette-fokus
Per Gessle ger sig i höst ut på Europaturné. Bland de svenska städer som besöks finns Karlstad. Gessle kommer att fokusera på Roxettes låtskatt, trots att Marie Fredriksson av hälsoskäl har slutat turnera.
Stiftelsen och Nordman till Mariebergsskogen
Stiftelsen och Nordman gör gemensam sak i sommar och gästar bland annat Mariebergsskogen i Karlstad den 13 juli.
Dödshjälp är inte svaret på samhällsproblemen / 13 MAR 2018
Thomas Lindén, ordförande i Etik- och ansvarsrådet; ledamot i förbundsstyrelsen thomas.linden@slf.se Citeras som: Läkartidningen.
Läs mer om Etikoch och MAR.
PÅ FD: Kontroversiellt resmål för AFC - till Vitryssland: "Vi står utanför politik"
AFC Eskilstuna har valt ett annorlunda och inte helt okontroversiellt resmål för träningsläger: Vitryssland. Tio dagar i det som ofta kallas "Europas sista diktatur".
Läs mer om AFC och Vitryssland.
Microsoft inför rätta – anklagas för systematisk könsdiskriminering i USA
Kvinnor i tekniska jobb på Microsoft i USA lämnade mellan åren 2010 och 2016 in 238 interna klagomål om könsdiskriminering eller sexuella trakasserier, enligt domstolshandlingar som offentliggjordes under gårdagen.
Läs mer om Microsoft och USA.
Open source-legendaren ska revolutionera säker elförsörjning
Ups-enheter är usla, tycker open source-kändisen Eric Raymond. Nu har han dragit i gång ett projekt som är tänkt att revolutionera ups-marknaden.
Läs mer om Eric Raymond.
Bygger nytt datacenter i Piteå – för 80 miljoner
Svenska Fortlax fortsätter bygga i Piteå. Nu satsar man 80 miljoner kronor på det som blir bolagets tredje datacenter.
Läs mer om Piteå.
Bygger nytt datacenter i Piteå – för 80 miljoner
Svenska Fortlax fortsätter bygga i Piteå. Nu satsar man 80 miljoner kronor på det som blir bolagets tredje datacenter.
Läs mer om Piteå.
Industri och råvaror stiger i lugn handel
Stockholmbörsen steg under den inledande handeln på tisdagen. Industri och råvarubolag klättrade medan telekom tyngde.
Tysk industri kräver brexitbesked
Tyska företag kräver att Storbritannien och EU senast nästa vecka ger besked om hur rättsläget ser ut efter det att britterna lämnar EU våren 2019.
Läs mer om Storbritannien.
Kamprads sista vilja: Utveckla Norrland
Hälften till barnen, men den andra hälften till en stiftelse som ska främja utbildning och forskning – med en ansenlig summa till satsningar i Norrland. Det är Ikeagrundaren Ingvar Kamprads testamente.
Läs mer om Norrland.
S-förbud mot religiösa friskolor får kritik
Åsikterna om Socialdemokraternas förslag om att förbjuda religiösa friskolor går isär. En rektor vid en islamisk skola och Sverigedemokraterna vänder sig båda mot utspelet, S-kvinnor är för.
Färjestads besked: Sparkar Hudacek
Libor Hudacek stod för ett av årets mest omskrivna överfall när han högg mot Ludvig Elvenes.Nu har Färjestad BK brutit med profilen.– Uppträdandet vi såg i Ängelholm, och det som Hudacek gjorde där, är inte förenligt med den typen av uppträdande vi vill och ska stå för, säger vd:n Stefan Larsson i ett uttalande.
OECD höjer sin globala tillväxtprognos
Den globala BNP-tillväxten blir än högre med USA som draglok, men ökad protektionism är en överhängande risk. Det skriver OECD i en interimsprognos på tisdagen.
Läs mer om USA.
Elektagrundaren: Livet är allvarligt, men sällan desperat
Hur kommer det sig att pucken hamnade där du inte vill att den ska eller borde ligga? Den frågan ställer Elektagrundaren Larry Leksell under Di:s intervju om boken Strålande tider: Hur jag gjorde Elekta till ett världsföretag.
Medivirs ordförande förslag till ny styrelseledamot i Moberg Pharma
Medivirs styrelseordförande Anna Malm Bernsten föreslås väljas till ny styrelseledamot i Moberg Pharma. Det framgår av valberedningens förslag inför årsstämman i Moberg Pharma.
Höjt barnbidrag skapar ett mer jämlikt Sverige
De generella bidragen för barnfamiljer har störst betydelse för ensamstående kvinnor" Sverige ska vara ett jämlikt land, där barn får växa upp i trygghet.
Läs mer om Sverige.
Insändare: (V): Tack - men nej tack till Skid-VM i Falun 2025!
Idag ska frågan om skid-VM upp på kommunstyrelsens utvecklingsutskott.
Läs mer om Falun och Skid-VM.
Countrystjärna klar för Dalhalla Roots
Nu är de första artisterna klara för evenemanget Dalhalla Roots som äger rum på två scener i Dalahalla den 9 juni. Kris Kristofferson & Some Strangers, Sarah Klang och Knock-Out Greg & The Jukes kommer alla spela på Dalahalla Roots.
Uppgifter: Fyra Leksandsspelare missar finalmatchen - däribland tyske stjärnan
Daniel Pietta, Oskar Lang, Tobias Forsberg och Anton Öhman. Alla dessa missar kvällens finalmatch mot Timrå. Detta enligt uppgifter till Sportbladet. Leksand har kniven mot strupen inför tisdagens finalmatch mot Timrå.
Leif Lind
I Pingstkyrkan, Hultsfred, har begravningsgudstjänst hållits för Leif Lind, Hultsfred. Begravningar Officiant Nils Göran Andersson utgick i griftetalet från orden i 2 Tim 3:7-8.
Läs mer om Hultsfred, Leif Lind och Tim.
Bengt Berg får pris
Författaren Bengt Berg tilldelas årets Bengt Anderbergpris. Juryns motivering lyder: För ett rikt och mångsidigt författarskap som vittnar om ett stort engagemang i såväl glesbygdsproblematik som i samhällsutvecklingen i stort.
Testamentet avslöjar: Hit kommer Ingvar Kamprads arv gå
I slutet av januari tidigare i år gick Ikeas grundare Ingvar Kamprad bort 91 år gammal. Ikea Sverige gick ut på Twitter och beklagade dödsfallet. Ingvar Kamprad har i stillhet somnat in i sitt hem i Småland.
Läs mer om Ingvar Kamprad, Småland och Twitter.
Möjligt trendbrott i sjukskrivningar
Sjukskrivningarna i kommuner och landsting minskade i fjol för första gången sedan 2011, visar statistik från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).
Läs mer om Landsting.
Möjligt trendbrott i sjukskrivningar
Inrikes. Sjukskrivningarna i kommuner och landsting minskade i fjol för första gången sedan 2011, visar statistik från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).
Läs mer om Landsting.
Microsoft inför rätta – anklagas för systematisk könsdiskriminering i USA
Kvinnor i tekniska jobb på Microsoft i USA lämnade mellan åren 2010 och 2016 in 238 interna klagomål om könsdiskriminering eller sexuella trakasserier, enligt domstolshandlingar som offentliggjordes under gårdagen.
Läs mer om Microsoft och USA.
Enviros ordförande lämnar med omedelbar verkan
First North-bolaget Enviro meddelar att styrelseordförande Stig-Arne Blom avgår på egen begäran med omedelbar verkan.
Läs mer om Stig-Arne Blom.
OECD: USA höjer den globala tillväxten
Den globala BNP-tillväxten blir än högre med USA som draglok, men ökad protektionism är en överhängande risk.
Läs mer om USA.
Stjärnvärningen spelar inte för Leksand i kväll
Leksands dröm om SHL hänger på en skör tråd.Nu har det klassiska laget fått ett mardrömsbesked inför kvällens måstematch mot Timrå, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Leksand, SHL och Timrå.
Sema om nobben: Klart jag var sur
I Norrköping ville Janne Andersson inte förlänga hans kontrakt. I dag tränar han Ken Sema i landslaget i stället.– Jag har inget agg mot honom. Men det är klart att jag var sur när jag inte fick förlängt, säger Sema i Olof Lundhs Podcast.
Läs mer om Janne Andersson, Ken Sema och Sema.
Fackets krav på Löfven: Inför en rikemansskatt
Enligt en ny LO-rapport är snittlönen för en storbolagsdirektör 59 gånger högre än för en undersköterska.Nu kräver fackförbundet Kommunal att Socialdemokraterna agerar för att minska de ekonomiska klyftorna.Inför en rikemansskatt, skriver två facktoppar på Aftonbladet Debatt.
JUST NU: Hovrätten sänker straffen för pedofilbröder
Två bröder dömdes i december till långa fängelsestraff för hundratals våldtäkter och sexuella övergrepp mot barn.I dag kom hovrättens dom – männen får sänkta fängelsestraff.
Björn af Kleen: I Vita huset såg Sverige ut som en klankultur
I Vita huset hade Stefan Löfven ett gyllene tillfälle att manifestera Sveriges feministiska utrikespolitik. Men med sig hade han sex manliga direktörer – och en kvinna.
Läs mer om Kleen, Stefan Löfven och Sverige.
OECD: Trumps skattereform höjer USA:s BNP
Skattesänkningarna och de ökade offentliga utgifterna som beslutats i USA ger ett betydande bidrag till BNP-tillväxten i år och nästa år. Det skriver OECD i en interimsprognos på tisdagen.
Läs mer om USA.
MANAGEMENT Chris Kläfford i avtal med Musikevent
Nyheter Idol-vinnaren Chris Kläfford har i dagarna signerat ett nytt globalt avtal med manager Niklas Hoxell på Musikevent AB. - Det är med stor glädje och spänning som vi nu fortsätter vårt samarbete.
Läs mer om Musikevent AB och Musikevent.
PÅ JOBBET MED Sulekha Daar/Woah Dad!
Nyheter Sulekha Daar har varit på Woah Dad! i lite mer än ett år, men har har en ny arbetsroll sedan några veckor tillbaka. Vi bad henne berätta om sin jobbvardag på bolaget som huserar artister som Håkan Hellström, INVSN och Ola Salo.
Per Gessle gör Roxette-turné på egen hand
Per Gessle ger sig i höst ut på en Europaturné med Roxettes mäktiga katalog av hits i fokus. Finalen är förlagd till Göteborg och Scandinavium.
Finska staten ändrar i innehaven
Det finländska statliga förvaltningsbolaget Solidium köper i Nokia och säljer i Sampo.
Läs mer om Nokia, Sampo och Solidium.
De gästar Winnerbäck i sommar
Läs mer om Winnerbäck.
Tonen mot Mexiko hårdnar – gästarbetarna kommer ändå
Donald Trumps prat om skärpta gränskontrollerna och att bygga en mur mot Mexiko har skapat en hel del oro bland amerikanska arbetsgivare som förlitar sig på mexikansk arbetskraft. Varje dag korsar tiotusentals mexikaner gränsen till USA för att arbeta, och än så länge märks ingen minskning i mängden gästarbetare. Den hårda retoriken från Vita huset verkar än så länge vara just retorik.
Läs mer om Mexiko, USA och Vita.
En person till sjukhus efter singelolycka
En person har förts till sjukhus efter en singelolycka i stadsdelen Vallås i Halmstad.– Det är en kvinna i en personbil som har kört in i ett räcke vid en korsning och voltat, säger Peter Adlersson, vid polisens ledningscentral Väst.
Läs mer om Halmstad, Peter Adlersson och Väst.
Solberg kan bli utan inbjudan till minnesceremonin på Utøya
Norska Arbeiderpartiets ungdomsförbund AUF överväger att ta tillbaka Erna Solbergs (H) inbjudan att delta i minnesceremonin på Utøya i sommar.Anledningen är att den norska statsministern inte tagit tillräckligt avstånd från ett kritiserat Facebook-inlägg som justitieminister Sylvi Listhaug (FRP) gjorde förra veckan.– Flera känner att statsministern agerat undvikande och att hon har statsråd som spär på det hat som ligger bakom till det som skedde den 22 juli 2011, säger Mani Husseini, AUF:s ordförande till norska NRK.
Nu kan du äta bananer med skalet på
Japan är känt för sin kärlek för udda mat, fyrkantiga vattenmeloner och gigantiska blodapelsiner. Nu finns det även bananer med ätbart skal.
JK kritiserar regeringens terrorlag
Justitiekanslern kritiserar regeringens förslag om en ny terrorlag. Anledningen är att förslaget innehåller för mycket oklarheter och har ett för stort fokus på islamistisk extremism, enligt JK.