13. Mars 2018 13.00-13.59

WESG recognises issues with player hotels in China

The World Electronic Sports Games (WESG) CS:GO tournament is starting today, but already the competition has caught the headlines after a number of players have been reporting sub-par living conditions in their hotels,
Läs mer om China.

Paok-ägarens ursäkt: Ingen rätt att gå in

Paok Thessalonikis ägare Ivan Savvidis var med och stormade planen, till synes beväpnad, vilket ledde till att den grekiska fotbollsligan stängdes ned. Nu ber han om ursäkt.
Trump sparkar utrikesminister Tillerson
President Trump sparkar utrikesminister Rex Tillerson och ersätter honom med CIA:s chef Mike Pompeo, enligt Washington Post.

Bollkalle trakasserad: Är helt oförsvarbart

En bollkalle blev verbalt trakasserad under svenska cup-mötet mellan Östersunds FK och Gais.ÖFK fick till slut plocka bort pojken för att skydda honom.– Gais har bett så hemskt mycket om ursäkt å klubbens vägnar för de här individernas beteende, säger ÖFK:s säkerhetsansvarige Joakim Jansson.– Det är helt oförsvarbart, säger Gais-basen Erik Bergkvist.
Madeleines dolda hyllning i lillsessan Adriennes namn
Prinsessan Madeleine chockade alla med namnvalet på sin nyfödda dotter.Men bakom namnen finns en dold hyllning till drottning Silvias mamma – som få tycks ha uppmärksammat.Nyckeln: Datumet 9 mars.
Donald Trump sparkar utrikesministern
Donald Trump sparkar utrikesministern Rex Tillerson, rapporterar Washington Post.Tillerson ersätts av av CIA-chefen Mike Pompeo.
Putin – 18 år vid makten
Den 18 mars väljs Vladimir Putin till president för sex år till. Det betyder att han går mot nästan ett kvarts sekel vid makten i Ryssland.
Läs mer om Ryssland och Vladimir Putin.
Utrikesminister Rex Tillerson har fått sparken av Trump
USA:s utrikesminister uppges ha fått sparken. Det enligt Washington Post.
Läs mer om Trump och Washington Post.
Trump sparkar Rex Tillerson
Donald Trump har beslutat att sparka sin utrikesminister Rex Tillerson.
Läs mer om Rex Tillerson.
REPLIK: Faktafel bör inte förekomma ens på kultursidor - mängden gammal skog ökar ju
Svar till insändaren "Det är en kulturserie, inte ett reklamforum för skogsbruk" som publicerades i DT den 11/3: Signaturen "Skogsvandrare" yttrade sig angående mitt inlägg kring DT:s kulturserie om skog.
Läs mer om Det.
Paok-ägarens ursäkt: Ingen rätt att gå in
Paok Thessalonikis ägare Ivan Savvidis var med och stormade planen, till synes b...
Kalender-app i Mac App Store bröt kryptovaluta i smyg
En bugg gjorde att brytningen inte gick att avbryta.
Läs mer om Mac App Store.
Gillade du Mamma Mia? Då kommer du att älska att Sverige nu gör en ny stor musikalfilm
Efter "Mamma Mia!" och "Känn ingen sorg för mig Göteborg" - nu kommer Sveriges nästa stora musikalsatsning. Filmen En del av mitt hjärta, som baseras på Tomas Ledins musik, har premiär julen 2019.
Läs mer om Göteborg, Känn, Mamma Mia och Sverige.
Uppgifter: Brynäskaptenen frias av disciplinnämnden efter tacklingen
Jacob Blomqvist tacklade Luleås Emil Larsson hårt från blindside och anmäldes till disciplinnämnden. Men nu uppger Sportbladet att han frias. Texten uppdateras. Image-text: Foto: Kenta Jönsson (Bildbyrån).
Läs mer om Sportbladet.
Börsuppgången håller i sig
Stockholmsbörsen stiger för andra dagen i rad. Vid lunchtid hade OMXS-index gått upp 0,4 procent.
Prova en Indian i sommar
Indian Motorcycle kommer med Roadshow-event i sommar till sina skandinaviska och europeiska handlare.
Läs mer om Indian och Roadshow-event.
Kalender-app i Mac App Store bröt kryptovaluta i smyg
En bugg gjorde att brytningen inte gick att avbryta.
Läs mer om Mac App Store.
PTS-beslut: Tre bryter inte mot nätneutraliteten
Nej, avgiften som vissa Blackberryägare får betala till mobiloperatören Tre är inte kopplad till nätneutralitet. PTS avslutar sin tillsyn och avskriver ärendet.
Läs mer om Blackberryägare och Tre.
PTS-beslut: Tre bryter inte mot nätneutraliteten
Nej, avgiften som vissa Blackberryägare får betala till mobiloperatören Tre är inte kopplad till nätneutralitet. PTS avslutar sin tillsyn och avskriver ärendet.
Läs mer om Blackberryägare och Tre.
Börsen går mot sjunde uppgångsdagen i rad
Stockholmbörsen handlades något högre vid lunchtid på tisdagen och var därmed på väg att notera en sjunde handelsdag på raken på plus. Industri och råvarubolag klättrade medan telekom tyngde i vår del av världen.
Attraktiv snabbväxare
ANALYS Konsultbolagets bokslut bekräftade att den pressade lönsamheten under delar av 2017 var tillfällig. Det har skapat ett attraktivt köpläge.
Kjerstin Dellerts sista önskan – till maken
Kjerstin Dellerts begravning sker den 28 mars i Jacobs kyrka i Stockholm.Det blir prästen Caroline Krook, tidigare biskop av Stockholm, som förrättar ceremonin.– Jag vet att Kjerstin inte vill ha en massa dumt prat, därför är Caroline Krook jättebra. Det ska vara en respekt inför döden och det kommer hon att få, säger maken Nils-Åke Häggbom.
Landslagsstjärnans stöd: Förstår inte problemet
Ystads IF och IFK Ystad vill servera alkohol i Ystad Arena.Nu får de stöd av landslagsstjärnan Jim Gottfridsson.– Det fungerar hur bra som helst här i Tyskland, säger Jim Gottfridsson till YA.
USA: Konsumentpriserna steg i linje med förväntningarna
Konsumentpriserna i USA steg 0,2 procent i februari, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 2,2 procent. Det visar siffror från den amerikanska statistikmyndigheten.
Läs mer om KPI och USA.
Uppgifter: Duo ansluter till GIF Sundsvall - skriver på korttidskontrakt
I början av februari kunde ST-sporten avslöja att GIF Sundsvall jagade mittfältaren Christian Rubio Sivodedov. Nu ser han ut att bli klar för klubben.
Uppgifter: Sundsvall dubbelvärvar - tidigare Dif-mittfältaren och VM-målvakten på väg in
Eric Larsson, Lars Krogh Gerson och Marcus Danielson har alla lämnat Gif Sundsvall sedan förra säsongen. Nu kan man vara på väg att förstärka inför den stundande säsongen.
Simon Jeppsson återvänder till Lund
I somras flyttade Lugifostrade Simon Jeppsson till Flensburg-Handewitt för sitt ...
Tårtgeneralen får hård kritik: Filmen förlöjligar personer med allergi
Filip Hammar och Fredrik Wikingssons nya film Tårtgeneralen får hård kritik av Astma- och allergiförbundet. Filmen förlöjligar personer med astma, allergi och överkänslighet, menar organisationen.
Läs mer om Astmaoch och Tårtgeneralen.
Jesper Bratt och lagets unga har gett New Jersey ett lyft
Tampa. Jesper Bratt gick från allsvenska AIK till att bli målskytt i sin NHL-debut. Hans hockeysaga fortsätter i New Jersey där de unga spelarna fått en tung roll. – Ska bli sjukt häftigt att spela NHL-hockey i Sverige, säger stockholmaren inför höstens möte med Edmonton i Scandinavium.
14 kontraktlösa spelare i Dif
Läs mer om Dif.
Tidens anda - mars 2018
Här är sakerna vi pratar om mest just nu. 1. Paow och Lancelot Om det inte blir de i slutändan så tappar vi tron på kärleken. 2. Instagrams nya algoritm Dö. Eller så dör hela appen.
Läs mer om Lancelot Om.
Staten tar inget ansvar för Mannaminnes framtid - här är kulturministerns svar
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) ser Mannaminne som en lokal angelägenhet - inte nationell.
Läs mer om Alice Bah Kuhnke och Mannaminne.
Nu kan även Skandia-kunder betala med Samsung Pay
Ännu en svensk bank slår på stödet för Samsungs mobila plånbok. För ganska exakt ett år sedan lanserades Samsungs mobila plånbok Samsung Pay i Sverige.
Man hittad död i Stockholm
Inrikes. En man har hittats död utomhus i Johanneshov i södra Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord då omständigheterna är oklara. - Vi vet inte om något brott har begåtts än, säger Eva Nilsson vid polisen.
Konsertrecension: Vilda uttryck i Strauss orkestersvit
Ikväll kommer Göteborgssymfonikerna med nye chefsdirigenten Santtu-Matias Rouvali och violinisten Hlène Grimaud till Stockholms konserthus med Strauss och Sibelius. Martin Nyström har lyssnat på konserten i Göteborg.
Södersjukhuset i stabsläge
Södersjukhuset i Stockholm gick på tisdagsförmiddagen upp i stabsläge. Ambulanser dirigerades om för att minska trycket på akutmottagningen. – Vi har ingen prognos för hur länge det kommer att pågå, säger Johanna Gren, pressinformatör på sjukhuset.
Läs mer om Johanna Gren och Stockholm.
Utbudsras för bostäder i Stockholms innerstad
Antalet bostadsrätter som är till salu rasar i Sverige. Allra störst är fallet i Stockholms innerstad där ungefär var tredje lägenhet har försvunnit från marknaden senaste månaden.
Läs mer om Sverige.
Hur många kvinnor ska överfallas innan någonting händer?
Detta är en insändare. Det betyder att en läsare skickat in sin text för publicering. Innehållet är insändarskribentens egna uppfattning. Hur många kvinnor ska överfallas innan någonting händer? Insändare.
Lund stoppar nya konstgräsplaner
Lunds kommun sätter stopp för nya konstgräsplaner. Först ska man utreda om det g...
Ordförande i Transportstyrelsen var naiv
Den tidigare styrelseordföranden i Transportstyrelsen Rolf Annerberg säger till riksdagens konstitutionsutskott att han borde ha reagerat tidigare på vad som pågick i myndigheten.
Glömmer regionen norra Dalsland och Bohuslän?
Satsningarna på Bohusbanan är minimala" Det är med besvikelse men inte förvåning vi konstaterar att återigen har regionens verksamhet valt att försämra service och tillgänglighet i ytterområden.
Läs mer om Bohusbanan, Bohuslän, Dalsland och Det.
Starchild stiger ner för att ge jorden helig funk
Sjuttiotalssoulen hann knappt börja lukta gammalt innan den blev trendig igen.
Stoppa den turkiska invasionen av Afrin!
Det som sker i Afrin är på väg att bli ett nytt Srebrenica med folkmord och etnisk rensning av kurder, skriver Jonna Källström Böresson,
Nu kan även Skandia-kunder betala med Samsung Pay
Ännu en svensk bank slår på stödet för Samsungs mobila plånbok.
Läs mer om Samsung Pay och Skandia-kunder.
Ordförande i Transportstyrelsen var naiv
Den tidigare styrelseordföranden i Transportstyrelsen Rolf Annerberg säger till riksdagens konstitutionsutskott att han borde ha reagerat tidigare på vad som pågick i myndigheten. – Jag var väl både dum och naiv, sade Annerberg vid utskottets utfrågning.
Svidande kritik: Ingen skulle skoja om diabetiker
Filip Hammar och Fredrik Wikingssons nya film Tårtgeneralen får hård kritik av Astma- och allergiförbundet. Filmen förlöjligar personer med astma, allergi och överkänslighet, menar organisationen.
Läs mer om Astmaoch och Tårtgeneralen.
Präst pressade flickor till sex – får jobba med konfirmander
En präst som tidigare erkänt att han haft sex med flickor i kyrkans lokaler i Visby har nu fått nytt jobb – som konfirmandpräst i en annan församling. Föräldrar kallades till krismöte förra månaden. – Jag känner mig arg och orolig, säger en förälder till SvD.
Läs mer om SvD och Visby.
Här är Lanzarotes coolaste sevärdhet – följ med under ytan
Lanzarote är känt för mycket – däribland sina häftiga undervattensstatyer utanför hamnen Rubicon.Funderar du på att åka dit? Missa för Guds skull inte Museo Atlntico.
Sundsvall värvar – duon är på väg in
Gif Sundsvall har tappat flera meriterade namn under vintern. Men nu ser Joel Cedergren ut att få två välbehövliga förstärkningar.Enligt SportExpressens uppgifter är förre AFC-målvakten Alireza Haghighi och Djurgården-spelaren Christian Rubio på väg till klubben.
Branscherna med flest nya jobb under våren
Hotell- och restaurangbranschen, energisektorn och parti- och detaljhandeln är de starkaste branscherna just nu.Det visar en färsk rapport från bemanningsjätten Manpower.– God kommunikationsförmåga, samarbetsvilja och kreativ problemlösning är tre egenskaper som efterfrågas av arbetsgivare i allt högre utsträckning, säger Lars Forseth, vd för Manpower Group.
Läs mer om Manpower Group och Manpower.
100-åring ratad av Klarna Bank
Fram tills kunden är 99 år går det bra. Men de som fyllt 100 ramlar ur Klarna Banks system för fakturabetalningar. Det fick en kvinna i Sundsvall erfara. Banken utreds nu av Diskrimineringsombudsmannen.
Tidigare ordföranden i Transportstyrelsen: Jag var både dum och naiv
Den tidigare styrelseordföranden i Transportstyrelsen Rolf Annerberg säger till riksdagens konstitutionsutskott att han borde ha reagerat tidigare på vad som pågick i myndigheten. – Jag var väl både dum och naiv, sade Annerberg vid utskottets utfrågning.
Ordförande i Transportstyrelsen: Jag var väl dum och naiv
Den tidigare styrelseordföranden i Transportstyrelsen Rolf Annerberg säger till riksdagens konstitutionsutskott att han borde ha reagerat tidigare på vad som pågick i myndigheten. Jag var väl både dum och naiv, sade Annerberg vid utskottets utfrågning.
En hittad död i Stockholm
En person har hittats död utomhus i Johanneshov i Stockholm.
Läs mer om Johanneshov och Stockholm.
Det bisarra avslöjat på Arbetsförmedlingen
Bäst på tv just nu: SvD:s film- och tv-redaktör Elias Björkman guidar till intressanta nyheter på Netflix, HBO, SVT och andra streamingplattformar.
Läs mer om Arbetsförmedlingen, HBO, Netflix och SVT.
Färjestad sparkar Hudacek efter yxhugget
Färjestad väljer att sparka forwarden Libor Hudacek efter hans uppmärksammade yxhugg mot Rögles Ludvig Elvenes.
Läs mer om Hudacek och Libor Hudacek.
Högtryck i amerikanska affärskedjor
Försäljningen i affärskedjorna i USA steg 2,8 procent vecka 10, som avslutades den 10 mars, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före steg försäljningen 0,6 procent. Det visar The Retail Economist LLC (TRE) och Goldman Sachs veckoindex.
Läs mer om The Retail Economist LLC och USA.
"Den enda modiga åkaren"
Vintersport. Skidskytten Sebastian Samuelsson valde att nobba tävlingarna i Ryssland - nu hyllas han i Norge. Det var tidigare som den svenske skidskyttekometen bekräftade att han står över tävlingarna i ryska Tiumen.
Läs mer om Norge, Ryssland och Tiumen.
Osannolik succéman i HK Malmö: "Väldigt överraskad"
Kassem Awad är HK Malmös osannolike succéspelare. - Jag är själv väldigt överras...