13. Mars 2018 14.00-14.59

Olycka med två bilar på E 16

En trafikolycka har inträffat på E16 vid Hälsinggården strax utanför Falun. Olyckan inträffade vid klockan 14.17. Enligt polisen har två bilar kolliderat i norrgående körfält. Inga personer ska ha skadats i olyckan.
Läs mer om E16, Falun och Hälsinggården.

Efter oroligheterna - nu återgår Rosa Huset till det normala igen: "Känns kul"

I slutet av januari beslutade Mora kommun att stänga fritidsverksamheten på Rosa Huset i Mora. Sedan dess har verksamheten öppnat med begränsade öppettider, men nu öppnar man upp som vanligt igen.
Läs mer om Mora och Rosa Huset.
Erik Sandberg utser Modos slutspelsprofil: "Gör sporten vackrare med sitt sätt att spela"
Hockeypuls SDHL-krönikör Erik Sandberg har plockat ut en slutspelsprofil ur varje lag. I Modo heter hon Michela Cava. Med blottad strupe erkänner jag direkt. När säsongen började var inte Modo hos mig en guldkandidat.
Läs mer om Michela Cava och Modo.
Exklusiv bostadsutvecklare backar från plan
Fastighetsbolaget Karlbergsvägen 77, som hittills har bedrivit bostadsutveckling av fastigheten på den adressen i Stockholm, har på tisdagen beslutat att utvärdera alternativa kommersiella användningsområden för bolagets fastighet än bostadsutveckling.
Läs mer om Stockholm.

Skrällmedaljören snabb i Åre

Läs mer om Åre.
Paok-ägarens ursäkt: Ingen rätt att gå in
Paok Thessalonikis ägare Ivan Savvidis var med och stormade planen, till synes beväpnad, vilket ledde till att den grekiska fotbollsligan stängdes ned.Nu ber han om ursäkt.
Nya CIA-chefen drev hemligt tortyrfångläger
Under åren 2003-2005 drev styrde Gina Haspel hemliga fångläger där misstänkta terrorister utsattes för brutala förhörsmetoder som skendränkning, skriver The New Yorker.Nu utses hon, som första kvinna, till chef för USA:s underrättelseorganisation CIA.
Koenigsegg släpper ny modell 2019 Mer av en racingbil
Koenigsegg är kända för sina supersportbilar men har inte speciellt många modeller i sitt stall. Nu ska det bli ändring på det: på Gènevemässan berättade Chrisitan von Koenigsegg att företaget nästa år kommer att släppa en ny modell.
Läs mer om Chrisitan, Koenigsegg och Mer.
Rusning efter solcellsbidrag för att sänka elkostnaderna
Regeringen har höjt solcellsbidraget för privatpersoner med en tredjedel – det är guldläge att montera solceller på husets tak eller fasad.Under förra året slogs rekord och nära en halv miljard kronor beviljades – men det gäller att lägga på ett kol för att vara säker på att få pengarna. – Vi ser att det är väldigt många som är intresserade av att installera solceller, säger Andreas Gustafsson vid Energimyndigheten.
Läs mer om Energimyndigheten.
Bil har voltat och landat på taket – en person till sjukhus
En trafikolycka har inträffat i Kungälvs kommun.– Enligt larmet från SOS ska bilen ha landat på taket. Vi är på plats, men jag vet ingenting om eventuella personskador ännu, säger Stefan Gustafsson, polisens pressinformatör i region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.
Bollkalle trakasserad av supportrar i cupmatch
Östersund fick plocka bort en bollkalle efter att han trakasserats av Gais-supportrar under kvartsfinalen i Svenska cupen i söndags.
Läs mer om Gais-supportrar och Svenska.
Peter Fellman: Tillerson hade alltför ofta en annan åsikt – det funkar inte med Trump i Vita huset
NEW YORK. På tisdagen kom beskedet att Donald Trumps tålamod tagit slut med utrikesminister Rex Tillerson. Den tidigare vd:n för oljejätten Exxon blev aldrig bekväm i sin nya roll och hade alltför ofta en annan åsikt än presidenten. Och det fungerar inte i längden med Donald Trump i Vita huset.
Erik Sandberg utser Leksands slutspelsprofil: "Ett exempel på framtidens ishockey"
Hockeypuls SDHL-krönikör Erik Sandberg har plockat ut en slutspelsprofil ur varje lag. I Leksand heter hon Maja Nylén-Persson. En av den här säsongens största genombrott i svensk ishockey spelar till vardags i Leksands IF.
Läs mer om Maja Nyln-Persson.
Läroplanerna hotar kunskaperna
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT I dagens skola förväntas elever vara forskare och "sökare". Men faktakunskaper behövs för att kunna göra analyser.
Bollkalle trakasserad i cupmatch
Sporttelegram. Östersund fick plocka bort en bollkalle efter att han trakasserats av Gais-supportrar under kvartsfinalen i Svenska cupen i söndags.
Läs mer om Gais-supportrar och Svenska.
Positivt besked från HV-centern
Sporttelegram. Regerande mästarlaget HV71 är på fallrepet i hockeyslutspelet - men här är ett positivt besked inför måstematchen mot Linköping: Centern David Ullström är spelklar,
Läs mer om HV-centern och Linköping.
Fotbollsförbundet hyllade lokala spelare - storslam för Kramfors-Alliansen: "En klapp på axeln"
Vad har Sara Jensen, Tomas Litström och Jimmie Gustafsson gemensamt? 1. De tilldelades samtliga ett pris på Ångermanlands Fotbollsförbunds årsmöte. 2. Det har på ett eller annat sätt en koppling till Kramfors-Alliansen.
Nya studentboendet en mardröm: För mycket
Hissarna var inte klara, balkongräcken saknades och värmen var inte påkopplad. De ville sig helt enkelt inte riktigt när inflyttningen drog i gång i Stockholms nya stora studentområde i Spånga. – Det här är bara för mycket, säger Sarah Kördel som är mamma till en av de drabbade studenterna.
Läs mer om Sarah Kördel och Spånga.
Noll energi? Här är 5 övningar som hjälper!
Har du en seg dag? Noll energi? Rörelse hjälper!Här visar Erika Kits Gölevik 5 övningar som ger en energikick som räddar din dag!Passet börjar mjukt för att skapa cirkulation innan du jobbar med större rörelser som kräver både ben- och corekontroll i kombination med mjuka axlar och mental närvaro. Och som grädde på moset en yogisk kopp kaffe – vänd kroppen upp och ner!
Djurgårdsstjärnorna ska få barn: Är jätteglada
Emilia Brodin är en av Djurgårdens nyckelspelare.Nu missar hon hela säsongen 2018 eftersom hon och maken Daniel Brodin väntar sitt första barn.– Vi är båda jätteglada över detta, säger hon till Djurgårdens hemsida.
Läs mer om Daniel Brodin.
Investmentbank: Norden otroligt stark marknad för företagsaffärer
2017 var ett stekhett år för företagsaffärer, MVi ser ingen avmattning, säger han.
Läs mer om MVi.
Svensk stålproduktion minskade i februari
Svensk produktion av råstål minskade till 358.000 ton i februari, 9 procent mindre än under samma månad i fjol, enligt branschföreningen Jernkontoret.
Läs mer om Jernkontoret.
Thor: Ragnarok
Filmen: Han tog en chansning, Marvel Studios enväldiga storboss Kevin Feige. Men såhär efterhand var det ju faktiskt helt rätt beslut.
Läs mer om Kevin Feige.
Ett guld till Dalarna - Så här gick det i poledance-SM
Sju tjejer från Dalarna deltog i helgens SM i poledance. Ett guld tog de med sig hem. Under helgen avgjordes årets SM i poledance där sju tjejer från Dalarna deltog.
Läs mer om Dalarna.
JUST NU - LIVE: Namnen som ska ge Blåvitt "minirevansch" - Kharaishvili släpps fram
Malmö FF slog ut IFK Göteborg i cupkvarten med 1-0. I dag får Blåvitt på sitt sätt chansen till revansch - i allsvenska U21-premiären. Och det är en startelva med många a-namn. FotbollDirekt rapporterar Live HÄR från kl. 15.00.
Läs mer om Blåvitt, Kharaishvili och Live HÄR.
Notes vägrar dö: IBM hoppas HCL ska blåsa nytt liv i trotjänaren
Kommer du ihåg IBM Notes? Nu ska den gamla favoriten moderniseras. Första steget är att lyfta upp den till funktionalitet à la 2018.
Läs mer om HCL.
Positivt besked från HV-centern
Läs mer om HV-centern.
Patient med bröstsmärtor fick vänta – dog under transport
Hög belastning på akuten vid Danderyds sjukhus gjorde att en man med bröstsmärtor fick vänta en timme på en läkarbedömning. Mannen hade en brusten kroppsåder och dog under ambulansfärden till ett annat sjukhus, enligt en lex Maria-anmälan.
Läs mer om Maria-anmälan.
Caterpillars maskinförsäljning ökar
Caterpillars globala maskinförsäljning ökade med 33 procent under tremånadersperioden december-februari jämfört med samma period för ett år sedan.
Bandyfinallagen har ekonomiska problem
Sporttelegram. Båda finallagen i bandy, Edsbyn och Sandviken, har ekonomiska problem. Enligt uppgifter till Sveriges Radio P4 Gävleborg behöver Edsbyn hitta cirka 1,5 miljoner kronor före 30 april.
Läs mer om Edsbyn och Sandviken.
Djurgårdsstjärnan tvingas till ny vila
Sporttelegram. Djurgårdens stjärncenter Andreas Engqvist tvingas på nytt att vila. Huvudvärken i sviterna efter senaste hjärnskakningen har återkommit inför SM-kvartsfinalerna. - Han är ett frågetecken, säger tränaren Robert Ohlsson.
Lund säger nej till nya konstgräsplaner
Inrikes. Lunds kommun planerar att stoppa byggnationen av nya konstgräsplaner som innehåller gummigranulat.
Trump sparkar utrikesminister Tillerson
1 av 5 Trump sparkar utrikesminister Tillerson Utrikes. USA:s president Donald Trump sparkar utrikesminister Rex Tillerson, skriver Trump på Twitter.
Var alltid källkritisk på nätet - "Dela aldrig från okända avsändare"
I samband med "Källkritikens dag" uppmärksammas begreppet fake news av SSF Stöldskyddsföreningen. Vikten av kritiskt granskande, innan information sprids vidare, betonas för att slippa drabbas av bedrägerier i någon form.
Läs mer om Dela.
Inga bevis för stort svenskt rike före kristnandet
I svallvågorna av diverse tv-serier och program om vikingar och svensk historia har jag fått frågan om det verkligen finns belägg för att det existerade ett större svenskt rike – ett svearike – redan på 800-talet. Jag tillhör ju de historiker som med kraft sagt nej till detta i böcker och artiklar. Har jag haft fel?
Ikonen plötsligt död – blev endast 54 år
En av tennishistoriens stora har dött en plötslig död.Ken Flach, 54, har avlidit.
Döda 14-åringens mamma: Glad och förnuftig pojke
En 14-årig pojke dog och en jämnårig flicka hamnade i koma efter att ha fått i sig receptbelagd medicin på en fest i lördags kväll.Enligt uppgifter till tidningen BT kan det ha rört sig om drogen metadon.– Jag kan läsa att vissa har skrivit en massa falska historier om honom. Han var en glad och förnuftig pojke, som trots ett dåligt sällskap visste mycket väl att han inte skulle ta droger, säger pojkens mamma i en intervju med BT.
Björn af Kleen: Utrikesministern har gett ett trött och uppgivet intryck
USA:s utrikesminister Rex Tillerson har fått sparken av president Donald Trump. DN:s Björn af Kleen svarar på tre frågor.
Läs mer om Donald Trump, Kleen och Rex Tillerson.
Scania levererar 250 bussar till Nigeria
Scania kommer i samarbete med den brasilianska busskarossören Marcopolo att leverera 250 bussar till den nigerianska staden Lagos.
Läs mer om Marcopolo och Nigeria.
Brittiska budgetkontoret: Så stor blir brexitnotan
Brittiska budgetkontoret räknar med en brexitnota på 37,1 miljarder pund. Det rapporterar Bloomberg News.
USA-börser: Tillersons avsked sänker humöret inför öppningen
Terminerna för USA-börserna utökade en tidigare liten uppgång efter att tisdagens huvudnummer, KPI-statistiken, visat sig ligga i linje med förhandstipsen.
Grundare för Stillfrontägt bolag miljonsäljer aktier
Felix Faber, en av grundarna till spelstudion Bytro Labs som Stillfront köpte 2013, har sålt 75.000 aktier i Stillfront. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.
Läs mer om Stillfront och Stillfrontägt.
Tommy Wiseau provspelar som Jokern i hysterisk auditionsklipp
Dunderklåparen Tommy Wiseau lyckades förtrolla en hel värld med kultklassikern The Room, en film som var så ofattbart usel på alla tänkbara plan att filmen snabbt blev en oemotståndligt charmig pärla för publiken som sökte en
Läs mer om Jokern och The Room.
Allt om IKO:s drömstart i SHL-kvalet
Christian Gustafsson får sällskap av ett nytt ansikte i poddstudion. Vi går, med hjälp av en stor faktaruta, till botten med vem OT:s nye sportreporter Jesper Hallberg egentligen är.
Läs mer om Jesper Hallberg.
Trump sparkar utrikesminister Tillerson
USA:s president Donald Trump sparkar utrikesminister Rex Tillerson, skriver Trump på Twitter.
Plan till Göteborg landade fel - så har flyg hamnat i Kristianstad av misstag
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT Ett plan från Sundsvall kom på villovägar under måndagen. Kristianstad Österlen Airport har också några exempel på flyg som hamnat fel.
Läs mer om Göteborg, Kristianstad och Sundsvall.
Mia Skäringer till Scandinavium
Mia Skäringer ger sig ut på stor arenaturné och kommer till Göteborg i november. "Det här är mina 90 minuter", säger hon.
Läs mer om Göteborg och Scandinavium.
Skäringer tar "Avig Maria" på arenaturné
För fyra år sedan turnerade Mia Skäringer med föreställningen "Avig Maria... och...
Läs mer om Avig Maria och Mia Skäringer.
Lund säger nej till nya konstgräsplaner
Lunds kommun planerar att stoppa byggnationen av nya konstgräsplaner som innehåller gummigranulat.
Finska staten: Nokia är väl positionerat när 5g tar fart
Finska statens investeringsbolag Solidium anser att Nokia är väl positionerat i marknaden inför att 5g-utbyggnaden tar fart.
Läs mer om Nokia och Solidium.
Monstret är värt kärlek i välspelad Frankenstein
Hatet mot det främmande lyfts fram när Teater Barbara gör Frankenstein som 1800-talsmelodram, men likväl kopplar till vår samtid. Mest intryck gör monstrets utsatthet.
Läs mer om Frankenstein och Teater Barbara.
Dotterns stora oro för stjärnans hälsa
Melrose place-skådespelerskan Heather Locklear vårdas på behandlingshem efter ett ingripande i stjärnans hem.Locklear greps av polis efter ett larmsamtal och anklagas nu för våld mot tre tjänstemän.Samtidigt avskrivs misstankarna om misshandel av pojkvännen, skriver TMZ.
Läs mer om Heather Locklear och TMZ.
Nya smällen för MFF: Magsjuka
Andreas Vindheim, Oscar Lewicki, Arnor Traustason, Franz Brorsson och Pavle Vagic dras med skador.Nu har även Sören Rieks hamnat på frånvarolistan.Mittfältaren är magsjuk.
Morgan Johansson kallar till möte med TU om Google
Justitieminister Morgan Johansson, S, kallar till möte om Google efter Expressens och DN:s rapportering.Google har inte stoppat hot, hat och hets mot folkgrupp – trots larm.Nu vill KU kalla Google till förhör.
Läs mer om Google.
Djurgårdsstjärnan tvingas till ny vila efter hjärnskakningen
Djurgårdens stjärncenter Andreas Engqvist tvingas på nytt att vila. Huvudvärken i sviterna efter senaste hjärnskakningen har återkommit inför SM-kvartsfinalerna. – Han är ett frågetecken, säger tränaren Robert Ohlsson.
USA:s detaljhandel svagare än väntat
Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 2,9 procent vecka 10, som avslutades den 10 mars, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare.
MELODIFESTIVALEN Jag blev livrädd
Nyheter Jag blev livrädd. Fick tunnelseende. Trodde inte det var möjligt, men det var det!. MI har pratat Melodifestivalen med Ola Håkansson, mannen bakom dubbelsegrande TEN Music.
Statliga pengar för extratjänster
Nybro kommun får nu pengar av Arbetsförmedlingen på regeringens uppdrag. Orsak: Att Nybro tagit stort ansvar för att tillsätta extratjänster för personer som står långt från arbetsmarknaden.
Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Södersjukhuset i stabsläge efter platsbrist
Inrikes. Södersjukhuset i Stockholm har gått upp i stabsläge efter brist på vårdplatser, skriver Dagens Nyheter. Ambulanser har dirigerats om för att minska trycket mot sjukhuset.
Läs mer om Stockholm.
JUST NU - LIVE: Urstarka Peking-elvan mot Djurgården - nya U21-reglerna öppnar
Djurgården tog sig till semifinal i svenska cupen, IFK Norrköping utslagna efter gruppspel. Det avspeglar sig i lagens startelvor när de möts i U21-premiär i dag. Reservbetonat i Djurgården, medan Norrköping går för fullt.
Läs mer om Djurgården och Norrköping.
JUST NU - PÅ FD: Djurgården hoppas på AIK - myser över "Golden goal"
Djurgården har gått till semifinal i Svenska cupen. I kväll kan AIK göra likaså. Om det blir så väntar ett jättederby. Bosse Andersson slår bort derbyspöke och tänker "Golden goal".
Läs mer om AIK, Golden och Svenska.
Sundsvall uppges värva Rubio - och landslagsmålvakten
Christian Rubio Sivodedov lämnade Djurgården för Schalke 04 för tre år sedan. Nu uppges en allsvensk comeback klar - Gif Sundsvall ska vara nära att ta in Rubio på lån. Det skriver Expressen. Det ska handla om ett lån fram till sommaren.
Djurgårdens sportchef: "Vi kan värva en forward om vi vill det"
Djurgården tog sig i går kväll vidare till semifinal i svenska cupen, och om mindre än tre veckor är det allsvensk premiär. Ännu är det dock inte säkert att man är klara på transfermarknaden.
Trygga bostadsområden gör barn mer delaktiga i familjen |
Socioekonomiska skillnader är den viktigaste faktorn för hur delaktiga barn känner sig i sin familjs beslut och aktiviteter. Men jämlikhet spelar också in.
Båtintresset ökar med åldern
Båtlivet är lockande för många. Enligt statistik från Länsförsäkringar är båtägandet som störst i åldrarna mellan 40 och 70 år, enligt en undersökning från Länsförsäkringar. Båtägandet i Sverige är spritt över alla åldrar men båtintresset verkar öka med åldern, enligt undersökningen. – En titt i vår statistik visar att den genomsnittliga båtägaren är född 1959, Fortsätt läsa Båtintresset ökar med åldern Inlägget Båtintresset ökar med åldern dök först upp på Bå
Legendarisk equalizer är gratis första veckan
EQ550 är det senate tillskottet av nya high-end-pluggar från Overloud speciellt anpassade för mixning och mastring. Equalizern är gratis första veckan.
Läs mer om Overloud.
Just nu: Gina Haspel tar över CIA
USA:s president Donald Trump utser Gina Haspel till chef för CIA. Hon blir första kvinnan på posten.
Läs mer om CIA, Donald Trump och Gina Haspel.
Dämpad inflation i USA
Läs mer om USA.
Djurgårdsstjärnan tvingas till ny vila
Djurgårdens stjärncenter Andreas Engqvist tvingas på nytt att vila. Huvudvärken i sviterna efter senaste hjärnskakningen har återkommit inför SM-kvartsfinalerna. – Han är ett frågetecken, säger tränaren Robert Ohlsson.
Paok-ägarens ursäkt: Ingen rätt att gå in
Paok Thessalonikis ägare Ivan Savvidis var med och stormade planen, till synes beväpnad, vilket ledde till att den grekiska fotbollsligan stängdes ned. Nu ber han om ursäkt.
Volkswagen Group presenterar rekordsiffror trots skandalerna
BERLIN. Trots miljardrullning i spåren av dieselgate presenterar tyska Volkswagen Group rekordsiffror för fjolåret och försvarar positionen som världens största biltillverkare. Men hotet om körförbud för äldre dieselbilar i tyska storstäder skapar oro.
Läs mer om Volkswagen Group.
Nils Åkesson: Världsekonomin gasar – men vägen blir allt mer riskfylld
Tillväxtpilarna globalt har på några korta månader vänt uppåt betydligt. Samtidigt ökar riskerna för skakiga börser och valutor.