13. Mars 2018 17.00-17.59

Kärlekens första ord om stora åldersskillnaden

Douglas Murray och Penny Parnevik släpper ett exklusivt poddavsnitt där de öppnar upp om sin relation och privatlivet.För första gången berättar hockeyproffset hur det har varit för honom att träffa en 17 år yngre tjej.– Extremt frustrerande, säger han i Pillowtalk med Douglas och Penny.
Läs mer om Penny Parnevik, Penny och Pillowtalk.

Turkisk landslagsback riskerar fängelse

Mellan ett och två år i fängelse. Det anser åklagare att Caner Erkin, vänsterback i Besiktas och turkiska fotbollslandslaget, ska straffas med efter en verbal attack på en domare. Det rapporterar den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia.
Läs mer om Anatolia och Caner Erkin.
Minnesord: Lars Svedberg
Lars Svedberg, Nacka, somnade in på sin födelsedag, 78 år gammal. Närmast anhöriga är sönerna Patrik och Henrik med familjer.
Läs mer om Henrik, Nacka och Patrik.
Europabörser: Volkswagen föll på storsatsning på elbilar
Europabörserna handlades i rött på tisdagen, där framför allt Frankfurt stack ut med en relativt kraftig nedgång. Det breda regionala Europaindexet Stoxx 600 noterades vid 17.30-tiden 1,0 procent lägre.
SKIVRECENSION: Kim Wildes kaxiga sound finns kvar
Efter närmare åtta år är Kim Wilde tillbaka med ett nyskrivet studioalbum. Vid sin sida under inspelningsprocessen har hon haft sin bror Ricky Wilde och visst känns det att de bägge delar musikalisk bakgrund.
Läs mer om Kim Wilde och Ricky Wilde.
Hermansson (S) är bekymrad över kritiken
Först fick staden kritik för det planerade eventet med filmen Burka Songs 2.0. När det ställdes in har kritiken handlat om kommunens kultursyn. Nu svarar kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S).
MFF-supportrar rasar mot sen avspark - men tv-tablån styr he...
Cmore och Svenska Fotbollförbundet vill ha sändning i öppen kanal. Många Malmösu...
Malmö stad polisanmäler sfi-företag
Malmö stad polisanmäler sfi-företaget Astars för fusk med personalredovisning. F...
Fängslade Kamrans fru: "Jag vet inte om jag får se honom igen"
Hennes make blev dömd i iransk domstol på måndagen, utan tillgång till advokat. "Jag är i chock. I dag har jag inte gråtit något, men går forsade tårarna" säger Kamran Ghaderis hustru till Fagersta-Posten.
Läs mer om Fagersta-Posten.
Miljonregn för Volvos vd Martin Lundstedt
AB Volvo nådde under 2017 den högsta omsättningen och rörelseresultatet i koncernens historia.Rekordåret betyder att vd:n Martin Lundstedt kunde kvittera ut maximal bonus, skriver DI.Med lön, pension och andra förmåner kunde Martin Lundstedts lönepaket summeras till nästan 44 Mkr, enligt årsredovisningen.
Läs mer om Martin Lundstedt och Mkr.
Regerande mästarinnan missar VM i konståkning
Det blir inget tredje VM-guld i följd för den ryska konståkningsstjärnan Jevgenija Medvedeva. 18-åringen ställer inte upp i VM i Milano i nästa vecka på grund av fotskadan som hon fick i höstas.
Gardell köper mer i Autoliv
Aktivistfonden Cevian ökar i Autoliv och kontrollerar nu 7,5 procent av alla utestående aktier i bilsäkerhetsjätten. Det framgår av en flaggning som precis gått ut.
Läs mer om Autoliv.
Skånska vårdkartan kan ritas om
Den skånska sjukvårdskartan kan komma att ritas om. Det finns starka politiska å...
Tillerson – bara en i mängden
Under sin tid som tv-stjärna avslutade Donald Trump programmen med att avskeda folk: Youre fired!. Som president håller han stilen. Närmare 40 personer har sparkats eller hastigt lämnat sina jobb i Vita huset.
Läs mer om Donald Trump och Vita.
Urfågeln kunde flyga
Urfågeln Archaeopteryx kunde flyga. Det hävdar forskare i en ny studie som visar att artens vingben var av samma typ som hos moderna fåglar. Däremot kunde den inte flyga särskilt bra och den saknade förmågan att röra sig i luften lika skickligt som rovfåglar och havsfåglar.
Leif GW:s beslut – därför läggs programmet ner
SVT:s stora tittarsucc Veckans brott med Leif GW Persson och Camilla Kvartoft läggs ner.Anledningen till beslutet är att Leif GW Persson har bestämt sig för att sluta.– Vi har inte velat se den dagen komma, det är Leifs eget beslut, säger Annika Hamngren, projektledare på SVT Dokumentär.
Kulturrådet granskar sina utbetalningar till Klubben
Kulturrådet granskar 16 utbetalningar till Klubben, som ägs av Kulturprofilen och hans hustru. Sammanlagt har miljonbelopp gått till ett inofficiellt konto, som tillhört en förening. Klubbens lokaler är uppsagda och på måndagen hämtade en flyttfirma saker som skulle slängas.
Läs mer om Klubben och Kulturprofilen.
Efter rekordåret: Miljonregn över Volvotoppen
AB Volvo nådde under 2017 den högsta omsättningen och rörelseresultatet i koncernens historia. För vd Martin Lundstedt innebar rekordåret att han kunde kvittera ut maximal bonus.
Läs mer om Martin Lundstedt och Volvotoppen.
Norden: Surt humör på börserna efter Tillersons avsked
De nordiska börserna backade i handeln på tisdagen. Vinx 30-index, där de största och mest handlade aktierna i Norden ingår, var ned 0,8 procent till 947. Råoljepriset visade stora rörelser under eftermiddagen, då den först steg brant och sedan föll lika tvärt för att parkera på minus.
Läs mer om Norden.
SEMST lovar att ge publiken en show
SEMST är humorkollektivet som vill ligga på gränsen. Onsdag den 14 mars inleder de sin fjärde turné, "SEMST Demokrati - en populistisk stand up", med en föreställning på Royal i Eskilstuna.
Läs mer om Eskilstuna och Royal.
Vad har hon lärt sig av tortyren?
Det vore i dag frestande att göra en liknelse med Claire Danes rollfigur Carrie Mathison i just nu SVT-aktuella serien Homeland, som hur rättrådig hon än må vara inte har tvekat att ta till brutala metoder för att tvinga terrorister att tala.
Läs mer om Carrie Mathison och Homeland.
Nära 700 har förlorat sin assistans – på bara två år
Antalet personer som förlorar sin personliga assistans via Försäkringskassan fortsätter att öka. De senaste två åren har 697 personer förlorat ersättningen efter att de inte kommer upp i tillräckligt antal hjälptimmar för att få rätt till statligt stöd.
Läs mer om Försäkringskassan.
Bisarra ryktet: Bangura till IFK
IFK Göteborg är tunna på anfallssidan – Mohamed Bangura, 28, är klubblös.Nu kopplas den förre AIK- och Elfsborgsanfallaren ihop med Blåvitt.Ett galet rykte eller en potentiell övergång?– Han är inte aktuell för IFK Göteborg, slår tränaren Poya Asbaghi fast.
Det galna vädret: Polarvind drar in i söder – samtidigt plusgrader i Norrland
Våren är försenad och nu kommer ett nytt bakslag.Iskalla polarvindar väntas över södra Sverige i slutet av veckan. Samtidigt blir det minusgrader även mitt på dagen.På natten går temperaturen ner till tvåsiffriga minus.– Är man ute i vinden kommer det att kännas bistert, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Ewa Stenberg: S tuffa linje om religiösa friskolor ska locka SD-väljare
Socialdemokraterna går till val på att förbjuda alla religiösa friskolor, ett förslag som är mer långtgående än de som Sverigedemokraterna och Liberalerna driver. Vallöftet blir en del av det bete som S nu agnar med för att locka väljare från SD.
Brottsdömda georgier i Sverige ska skickas hem
Justitieministern Morgan Johansson (S) kräver nu att Georgien tar hem de medborgare som har dömts för brott i Sverige. Ett krav som nu Georgiens vice statsminister säger att landet är villigt att gå med på.
Läs mer om Georgien och Sverige.
Rekordruljans - Trumps medarbetare bort på löpande band
USA:s utrikesminister Rex Tillerson får sparken och ersätts av nuvarande CIA-chefen Mike Pompeo. Det meddelade Donald Trump på måndagen via Twitter. Tillerson ansluter därmed till den rekordstora skara seniora medarbetare som lämnat administrationen under mer eller mindre uppmärksammade former sedan Donald Trump svors in för snart 13 månader sedan.
Två nya styrelseledamöter föreslås till HMS Networks
Teknikföretaget HMS Networks valberedning föreslår att Ulf Södergren, tidigare teknisk chef på Assa Abloy och numera styrelseledamot i First North-listade Mantex, och Ericssons inköpschef Cecilia Wachtmeister väljs in i styrelsen vid årsstämman den 25 april.
Skadan hotade karriären - nu är Janmark tillbaka bättre än någonsin: "Jag kunde knappt gå"
Mattias Janmark. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån Mattias Janmark gick från Frölunda till NHL-succé i Dallas. Men efter bara en säsong förvandlades drömmen till en mardröm.
Läs mer om Frölunda och Janmark.
Beundransvärt epos om samisk historia
Linnea Axelsson har skrivit en samisk släktkrönika om politiskt förtryck och stolthet. Monika Tunbäck-Hanson har läst ett ovanligt och beundransvärt epos.
Så ser du BHC-Grästorp
Onsdagens kvalmatch mellan BHC och Grästorp sänds på bt.se. För att se matchen måste du vara inloggad. Så här gör du för att se matchen, som börjar 19.00 1. Gå in på www.bt.se 2.
Läs mer om BHC och Grästorp.
Så skapar vi ett öppnare men säkrare EU
EU är ett populärt resmål för miljontals människor från hela världen, och många av dem behöver visering. Samtidigt ökar säkerhetsutmaningarna.
Google stoppar hatlista - men allt ligger kvar på Wordpress
Högerextrema Granskning Sveriges Youtubekanal har släckts. En antisemitisk hatli...
5 steg till framgångsrik trading – experten tipsar.
Unga Aktiespararnas VD Tove Zander meddelade i förra veckan att de ser en stor medlemsökning bland unga kvinnor. Även intresset för trading ökar bland unga kvinnor.
Vill du få saker gjorda – anställ en kvinna!
Vissa kvinnor som klagar på att de inte får högre lön, har valt en bekväm livsstil där de hämtar tidigt på förskolan, menade kläddesignern Gudrun Sjödn i en intervju i SvD. Att många i debatten har bytt ordet bekväm till ordet lat är en otrolig misstolkning av vad jag i grunden tycker och har sagt, skriver Gudrun Sjödn.
Läs mer om Gudrun Sjödn och SvD.
Typiskt ryskt nervgift – kan vara del av en strategi
Det kemiska vapen – Novitjok – som användes vid attacken i Salisbury leder oomtvistat spåren mot Ryssland. Att så är faktum kan vara en del av strategin bakom mordförsöket.
Läs mer om Novitjok, Ryssland och Salisbury.
Därför ska du aldrig pussa din bebis på munnen
Att ge barn en puss på munnen är ett tecken på kärlek.Men nu varnar finska forskare för denna ömhetsbetygelse.Den kan nämligen förstöra ditt barns tänder.
Legendarens tips inför ödesmatchen
I kväll spelar Leksand med kniven mot strupen för en plats i kvalet till SHL.Efter två raka förluster är goda råd dyra.Och just råd är vad man nu får från Leksandslegendaren Christer Abris.– Vi borde göra det enklare. När vi gör allt enkelt så är vi riktigt bra, säger han.
Läs mer om Leksand.
Google stoppar hatlista – men allt ligger kvar på Wordpress
Högerextrema Granskning Sveriges Youtubekanal har släckts.En antisemitisk hatlista dyker inte längre upp vid en googlesökning.Men samtidigt finns innehållet kvar på internet-plattformen Wordpress med 60 miljoner användare.– Till sist är det bara lagstiftning man har att ta till, säger Caroline Szyber, KD, riksdagsledamot och själv namngiven på listan Judar i Sverige.
Läs mer om Caroline Szyber, Judar och Sverige.
Tre bilar i krock på E4 – två personer till sjukhus
En olycka har inträffat på E4 i Jönköping.– Det är tre bilar inblandade. I bilarna satt fyra personer och två av dessa har förts i väg i ambulans med okänt skadeläge, uppger Monica Bergström, polisens presstalesperson i region Öst.
Polisen utreder brott efter prins Henriks död
En anställd på Rigshospitalet i Köpenhamn misstänks ha läckt sekretessbelagda uppgifter om prins Henriks hälsa i samband med hans vårdtid där.Polisen fick in en anmälan efter att en känd journalist uttalat sig i radio om den döende prinsen.Sjukhuset vill inte kommentera den misstänkta läckan.
Läs mer om Köpenhamn och Rigshospitalet.
Vinstsyfte i välfärden leder till fokus på lönsamhet
REPLIK DN DEBATT 7/3. Vänsterpartiet anser, liksom en stor majoritet av väljarna, att skolan, liksom resten av välfärden, ska bedrivas efter behov och inte efter privata företags vinstintressen, skriver Daniel Riazat (V).
Läs mer om Daniel Riazat.
Lisa Magnusson: Resten av Sverige tar revansch i Tårtgeneralen
Politikerna talar ofta och gärna om att hela Sverige ska leva. Då borde de också lyssna på dem som bor i hela Sverige, och framför allt satsa pengar på hela Sverige. För alla varken kan eller vill bo i städerna.
Läs mer om Sverige och Tårtgeneralen.
Se tisdagens Closing Bell
Closing Bell är Di TV:s nya nyhetsprogram som sänds varje handelsdag klockan 17.15.
Läs mer om Closing Bell.
PÅ FD: Startar med allsvenska elvor i U21 - "Klubbarna bestämmer själva"
Fler allsvenska seniorspelare kan komma att synas i U21-allsvenskan i år. Regeln om max antal överåriga spelare har tagits bort inför årets säsong.
Läs mer om Klubbarna och U21.
Brynäs dystra svit mot kvartsfinalmotståndaren - förlorat varje match i över tre år: "Inte vunnit mot dem sen de bytte namn till Luleå"
Brynäs har inte besegrat Luleå sedan hösten 2014. Under onsdagen möts de i kvartsfinal - och Brynäs vill bryta den dystra sviten. - De har all press på sig, säger lagkaptenen Angelica Östlund.
Läs mer om Angelica Östlund och Luleå.
SVT lägger ned "Veckans brott"
Veckans brott" går i graven. Tisdagskvällens avsnitt av SVT:s populära kriminalprogram blir det sista, berättar programledaren Camilla Kvartoft. - Det är jättesorgligt, men vi slutar på topp.
Läs mer om Camilla Kvartoft.
Överfallslarm utlöst på kulturhus - person ska ha blivit slagen av kvinna
Polisen har larmats till Leksands Kulturhus där personal ska ha utlöst överfallslarmet. Enligt polisen ska en person ha blivit slagen av en kvinna på kulturhuset. Det är ännu oklart om någon skadats. Texten uppdateras
Gårdare varnar för fler uppgjorda matcher kommande säsongen
Kampen mot matchfixning inom svensk fotboll fortsätter - men inför den stundande säsongen kommer dock ett oroande besked. - Vi kommer förmodligen ha ett antal matcher där slutresultat är uppgjorda, säger kriminalkommissarien Fredrik Gårdare.
Läs mer om Fredrik Gårdare.
Källkritik kräver faktakoll och självkännedom
Verkar det för bra för att vara sant? Eller bekräftar det helt enkelt bara din världsbild? Akta dig, det kan vara fejkade nyheter - och konsumtionen kan vara skadlig för dig. I dag är det källkritikens dag.
Föreningar måste bli bättre på att locka unga
PYONGCHANG I daglandade jag i Pyeongchang och det ska bli riktigt kul att heja fram de svenska idrottarna. De verkar behöva allt stöd de kan få med tanke på att det har gått tufft så här halvvägs in i Paralympics.
Läs mer om Pyeongchang.
Johanna Möller vill byta ut sin advokat – nekas
Johanna Möller tycker det borde vara ett lätt jobb att bevisa hennes oskuld.Därför vill hon bli av med sin försvarsadvokat Amanda Hikes.Men nu avslår hovrätten hennes begäran – och en av hennes önskade advokater säger att han ändå inte hade tagit sig an fallet.
Läs mer om Amanda Hikes.Men.
Minnesord: Kjell Andersson
Radioproducent Kjell Andersson, Tyresö, har avlidit i en ålder av 79 år. Närmast anhöriga är sönerna Mattias, David och Markus med familjer.
Läs mer om David och Tyresö.
Minnesord: Olle Berglund
Tv-direktören och hedersdoktorn Olle Berglund, Danderyd, har avlidit. Han blev 93 år. Hans närmaste är barnen Göran, Anna-Karin och Åke med familjer. Olles hustru Margit avled förra året.
Hur får en omorganisation fler att välja yrkesprogram?
REPLIK DN DEBATT 12/3. Visst behöver vi arbeta med gymnasieskolans utveckling och förmåga att hantera flera stora utmaningar. Men regeringens synsätt blir alltför snävt. Fokus ligger för mycket på gymnasieskolans organisation och för lite på hur resultaten och anpassningen till arbetsmarknadens behov kan ske snabbt och effektivt, skriver Kenneth Nilsson, SKL.
Läs mer om Kenneth Nilsson och SKL.
Minnesord: Katarina Malmström
Vår vän och kollega Katarina Malmström, Stockholm, har alltför tidigt lämnat oss i en ålder av 68 år. Hon efterlämnar döttrarna Fia och Emelie med familjer och många vänner.