13. Mars 2018 18.00-18.59

Messi tillbaka - men Iniesta tveksam

Sporttelegram. Hans tredje son har kommit till världen. Därmed är Lionel Messi åter till åttondelsfinalreturen i Champions League mot Chelsea - redo att förlösa sitt Barça. Däremot är lagkaptenen Andrés Iniesta tveksam till spel.
Läs mer om Bara, Chelsea, Iniesta och Lionel Messi.
Åklagaren: Dödsstraff för Nikolas Cruz
Åklagare kräver dödsstraff för Parkland-skytten Nikolas Cruz, skriver AP.Detta efter massmordet i Florida den 14 februari, där 17 elever och anställda dödades.
Läs mer om Florida.

Krisplanen: Ordningsvakter ska göra polisens jobb

Poliserna räcker inte till. För att lösa problemet vill Stockholms stad nu anlita kommunala ordningsvakter för att patrullera och gripa personer som begår brott – även i särskilt utsatta områden som Rinkeby.
Läs mer om Rinkeby.
Stall i våldsam brand – flera djur döda
Ett stall är helt övertänt i Säffle, skriver polisen på sin hemsida.Ett får, en get och två grisar har dött i branden.Stallet kommer få brinna ner till grunden.
Läs mer om Säffle.
Hedemora kommun uppmärksammade internationella kvinnodagen: "Vi kan inte säga att vi nått jämställdhet"
Fortsatt arbete med jämställdhet i fokus när Hedemora kommun tillsammans med Hedemora kvinnojour och Make Equal uppmärksammade den internationella kvinnodagen den 8 mars.
Läs mer om Hedemora och Make Equal.
Så har Lara Croft utvecklats under 22 år
På fredag har "Tomb Raider" med Alicia Vikander i huvudrollen äntligen premiär. Hon axlar rollen som äventyraren Lara Croft och filmen bygger på tv-spelet från 2013 med samma namn. Men "Tomb Raider" har en längre historia än så.
V-Rally 4 officiellt utannonserat
Bigben Interactive och franska utvecklaren Kylotonn har idag utannonserat V-Rally 4. Den senaste delen i serien släpptes för 16 år sedan (!) så det är något av en återkomst, får man väl säga.
Läs mer om Kylotonn och V-Rally.
Ministern kritiseras: Fel om vinsterna
Flera små omsorgsföretag och Svenskt näringsliv reagerar kraftigt mot civilministerns uttalande att välfärdsföretag kommer att kunna göra vinster i nivå med andra tjänsteföretag. Det är direkt felaktigt, enligt Svenskt näringsliv.
Läs mer om Svenskt.
Wetterstrand om flygskatten: Jag gillar piskor
Flygbolagen ger inte människor chansen att fatta beslut som är bättre för klimatet. Det anser regeringens utredare av flyget, tidigare språkröret Maria Wetterstrand (MP). – Det är lättare för individen att ändra beteenden om politiken och företagen är med dem, säger Wetterstrand.
Messi tillbaka – men Iniesta tveksam
Hans tredje son har kommit till världen. Därmed är Lionel Messi åter till åttondelsfinalreturen i Champions League mot Chelsea – redo att förlösa sitt Bara. Däremot är lagkaptenen Andrs Iniesta tveksam till spel.
Läs mer om Bara, Chelsea, Iniesta och Lionel Messi.
Tillersons exit kan ge USA tydligare utrikespolitisk röst
Med ett möte med Nordkoreas högsta ledare Kim Jong-Un och en ny deadline för Iranavtalet på schemat byter Trump utrikesminister. Rex Tillerson får sparken när de diplomatiska samtal han arbetat för ser ut att bli verklighet.
Läs mer om Iranavtalet, Kim Jong-Un, Trump och USA.
Mourinhos hot till Real: Gör bäst i att ta någon annan
David De Geas kontrakt med Manchester United går ut efter nästa säsong.Nu försöker Jose Mourinho ta kål på spekulationerna om målvaktens framtid.– Jag känner inte till Real Madrids intentioner, men de gör bäst i att ta en annan spelare, säger Mourinho enligt Telegraph.
JUST NU: Här räddas förarna ur bilvraken
En trafikolycka med två personbilar inblandade inträffade vid Krika i nordvästra Skåne strax efter klockan 18 på tisdagskvällen.Båda fordonen ska ha hamnat i diket. Det kan sitta fastklämda personer i fordonen.
Läs mer om Krika och Skåne.
Terrordådet försenar AIK-utredning
Polisutredningen kring det misstänkta matchfixningsförsöket i samband med stormatchen mellan IFK Göteborg och AIK försenas ytterligare. Inte förrän till sommaren väntas åklagare fatta beslut om eventuellt åtal.
Läs mer om AIK.
Gudrun Sjödn slår tillbaka: Jag sade bekväma, inte lata
Kläddesignern Gudrun Sjödn känner sig missförstådd, efter de skarpa reaktionerna i inte minst sociala medier efter det att hon i en intervju för Svenska Dagbladet sagt att vissa kvinnor som klagar över låg lön har valt en bekväm livsstil.
Läs mer om Svenska Dagbladet.
Ungas ohälsa valfråga för MP
Den växande ohälsan bland barn och unga blir en av Miljöpartiets viktigaste valfrågor. Partiet vill stärka elevhälsan och resurserna till BUP för att de som mår dåligt snabbare ska få hjälp.
Läs mer om BUP.
Varför vill Socialdemokraterna i Ö-vik bygga en friskola åt Idol-Andreas när de egna skolorna är mögelskadade?
Förslaget är att Örnsköldsviks kommun bygger en friskola åt Idol-kändisen Andreas Carlsson för uppemot 40 miljoner kronor.
Läs mer om Socialdemokraterna och Ö-vik.
Insändare: Sanningen är att nästan inga asylsökande får stanna
Nästan ingen får stanna. Det är den grymma verkligheten. Ni som trodde något annat, här är förfärande siffror från det lokala planet, från en skola i Borlänge.
Läs mer om Borlänge.
Putin-kritiker hittad död i London
En rysk affärsman och nära vän till den avlidne ryske oligarken och regimkritikern Boris Berezovskij har hittats död i sitt hem i London, rapporterar The Guardian.
Läs mer om London och The Guardian.
Självkörande fordon - snart en självklarhet
Utvecklingen av självkörande fordon går snabbt. Redan i dag testkörs bussar och bilar på flera håll både i Sverige och utomlands.
Läs mer om Sverige.
Det är pinsamt att du fortfarande håller på
Sanna Kallur retade upp delar av svenska folket när hon vägrade lägga av.Nu berättar den finska löparstjärnan Karin Storbacka om samma problem i vårt östra grannland.– Det gör mig alltid lika irriterad, säger Storbacka till Yle.
Läs mer om Karin Storbacka, Storbacka och Yle.
Matchkrock – de får spela klockan 14.00
Den första kvartsfinalen i SDHL-slutspelet mellan Brynäs och Luleå skulle ha spelats på onsdagskvällen.Men nu tidigareläggs den på grund av att den krockar med Brynäs herrlags åttondelsfinal.– De måste styra upp det på förbundsnivå så att det inte blir så här, säger Anna Borgqvist till Radiosporten.
Stjärnadvokat försvarar utpekad i pensionshärvan
Den efterlyste Falconmannen Max Serwin har dumpat sin försvarare Stefan Häge.Affärsmannen - som är efterlyst och häktad i sin frånvaro - har fått stjärnadvokaten Thomas Olsson som ny försvarare.I ett livstecken till tingsrätten uttrycker Serwin fruktan för sin sociala och ekonomiska framtid.
Gabrieles arga meddelande till de högljudda byggarna
Gabriele fick nog av att varje morgon väckas av byggarbetarna.Nu ryter han i från – på sitt eget sätt.–Läsa kan de väl i alla fall göra, säger han.
Tilltron för medierna minskar – men ökar för journalistiken
Svenskarnas förtroende för medierna sjunker. Tilliten till den traditionella journalistiken ökar samtidigt. Förklaringen? Sökmotorerna och de sociala medierna misstros alltmer.
Tobias Wikström: Kontroll bättre än förbud mot religiösa skolor
LEDARE. De socialdemokratiska ministrarna Anna Ekström och Ardalan Shekarabi presenterade på tisdagsmorgonen ett vallöfte: Konfessionella friskolor ska förbjudas. Detta är inte någon överraskande ståndpunkt; partiet har ett kongressbeslut om denna sak sedan tidigare. Men det är en enkel fråga endast för den som är motståndare till friskolor över huvud taget.
Analytikern: Därför pressas oljepriset
Skifferoljeproduktionen i USA och efterfrågan inom OECD är nyckelfaktorerna för oljeprisutvecklingen under året. Samtidigt kommer geopolitiska risker att spela en större roll än i fjol. Det säger DNB:s oljeanalytiker Torbjørn Kjus till Di.
Läs mer om USA.
Utredningen om kulturhuset inte mycket besluta om i nämnden: "Inget konkret förslag"
Den omstridda kulturhusutredningen är nu offentlig och kommande vecka tas det första politiska beslutet om den. Det kommer dock inte att ha någon större dignitet.
Vera Stanhope - Jimmy Perez 1-0
Jag har nästan helt ledsnat på att läsa deckare. Men när jag fortfarande var storkonsument läste jag gärna den brittiska författaren Ann Cleeves böcker.
Läs mer om Jimmy Perez.
Positiva besked för Brynäs inför rond två mot Luleå - stjärnan närmar sig återkomst: "Såg bra ut"
Brynäs har chans att säkra en kvartsfinalplats på onsdagskvällen. Och det är flera goda nyheter inför den andra åttondelsfinalen mot Luleå. Skadade skyttekungen Aaron Palushaj är på bättringsvägen.
Läs mer om Aaron Palushaj och Luleå.
Nu etablerar sig företaget även i Mora: "En fantastisk arbetsplats"
Älvdalsföretaget Pressmaster har nu invigt sina nya lokaler i Mora. Där kommer de nyanställa personal för att designa nya produkter med korta utvecklingstider.
Läs mer om Mora.
Putin-kritiker hittad död i London
En rysk affärsman och nära vän till den avlidne ryske oligarken och regimkritikern Boris Berezovskij har hittats död i sitt hem i London, rapporterar The Guardian.
Läs mer om London och The Guardian.
Efter GW:s hårda kritik: Robins död utreds igen
Robin Nilsson, 25, hittades mystiskt död i ett skogsparti i Ullared – men redan efter en dryg halvtimma fastslog polisen att inget brott låg bakom.Efter massiv kritik i SVT:s Veckans brott öppnas nu utredningen igen, rapporterar SVT Halland.– Det är en ny grupp människor som tar sig an fallet med nya ögon, säger Mats Palmgren, polisområdeschef i Halland, till SVT.
Läs mer om Halland, SVT och Ullared.
Ulf Kristersson om Google: En obehaglig påminnelse
Nu uttalar sig Moderatledaren Ulf Kristersson för första gången om avslöjandena kring Google och Youtube.– Det är en obehaglig påminnelse om hur judehat och annan form av rasism drabbar människor i dagens Sverige.Han uppmanar samtidigt deras kunder och användare att ta sig en funderare på vad det är för tjänst man använder.
L vill stänga skolor som friserar betygen
Låt Skolinspektionen anställa 3.000 pensionerade lärare som får rätta de nationella proven. Stäng skolor som delar ut glädjebetyg. Så vill Liberalerna komma till rätta med oseriösa bedömningar av elevernas kunskaper. – Staten måste ta ansvar för likvärdigheten, säger Jan Björklund.
Läs mer om Jan Björklund och Liberalerna.
Titta - storstjärnan är tillbaka efter skadan
Jack Eichel är tillbaka på is. Foto: Getty Images I mitten av februari kablades nyheten ut om att Buffalo Sabres storstjärna Jack Eichel drabbats av en fotledskada och skulle bli borta på obestämd tid. Nu är han i alla fall tillbaka på isen.
Läs mer om Jack Eichel.
Det som göms i snö kommer alltid upp i tö
Konstgräsplanernas miljöbovar avslöjas obarmhärtigt. Diskussionen kring konstgrä...
Ännu en rysk avhoppare hittad mystiskt död i London
En nära vän till en känd Putinkritiker som hittades mystiskt död i London 2013, har även han hittats död.Nikolai Glushkovs död kommer samtidigt som brittisk polis utreder nervgasattacken mot en tidigare rysk dubbelagent - något som premiärminister Theresa May antytt Ryssland ligger bakom.I en intervju med tidningen Guardian tidigare tycktes Nikolai Glushkov förutse sin egen död.– Allt för många ryska avhoppare har dött, sade han då.
Kolla in det häftiga huset – uppe bland takåsarna
Nu finns det en riktig speciell lägenhet till salu i Lund.Lägenheten är nästan ett eget litet trevåningshus uppe på takåsarna – med tornrum, enorm terrass och två kök.– Alla som bor i Lund känner till det här huset, säger mäklaren Per-Henrik Thurban på HusmanHagberg.
Björn Gillberg: Dieselägare bör stämma staten
DEBATT. Så har då Tysklands högsta förvaltningsdomstol slagit fast att tyska städer har rätt att besluta om lokala körförbud för dieselbilar.
Stockholmsbörsen: Tieto stor förlorare efter sänkt rekommendation
Stockholmsbörsen slutade klart lägre på tisdagen efter att ha handlats något högre tidigare under dagen och då sett ut att vara på väg mot sjunde raka handelsdagen på plus. De större Europabörserna tappade med Frankfurt på minus 1,6 procent i botten.
Läs mer om Europabörserna och Frankfurt.
Trailerpremiär: Magin fortsätter i "Fantastiska vidunder 2"
Första trailern till den av Harry Potter-fansen hett efterlängtade "Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott" har alldeles nyss landat. David Yates och J.K.