17. Mars 2018 06.00-06.59

Okände svensken större än Zara Larsson

Hennes musik fyller gigantiska arenor när Sydkoreas största popgrupper uppträder. Låtskrivaren Moa Cazzi Opeia Carlebecker låtar har tio gånger större spridning än musikstjärnan Zara Larssons topphit på Youtube. – Att musiken är det universella språket får man verkligen bevis på, säger hon.
Läs mer om Youtube och Zara Larsson.

Svenska poplåtar erövrar Asien: Enorm marknad

Glöm USA och England som föregångsland – popmusiken som erövrat Asien är inspirerad av den koreanska K-popen. Och flera av de stora hitsen är skrivna av svenskar. – Det är en enorm marknad, säger Pelle Lidell, chef för EKKO Music Rights Europe.
Läs mer om Asien, England, K-popen och Pelle Lidell.
Sydkoreansk jättesucc värd miljarder
K-pop – koreansk pop – har tagit världen med storm. Sydkoreas produktion av lättsamma popband har vuxit till en storindustri värd nära fem miljarder dollar och blivit en exportraket. SvD Näringsliv har besökt ett av skivbolagens pop-tempel i Seoul dit fans lockas för att köpa prylar med sitt favoritband.
Läs mer om Seoul.

Brand i dansbana – är totalförstörd

En storbrand rasade i en dansbana i Kågeröd i skånska Svalöv i natt.Lågorna slog våldsamt från dansbanan – och det fanns en stor spridningsrisk.– Det är tråkigt, mycket tråkigt, säger Dan Nilsson, som är ordförande i Kågerödslunds intresseförening, som arrenderar dansbanan.
Läs mer om Dan Nilsson, Kågeröd och Svalöv.
Dorit Rabinyans bok fick inte läsas i Israels skolor: "I Israel är empati radikalt"
Dorit Rabinyan utgick från sitt eget liv när hon skrev "Alla floder flyter mot havet". Hon visste att ämnet var känsligt, men anade ändå inte hur stor sprängkraft berättelsen hade.
Läs mer om Alla.
Nashville klart för Stanley Cup-slutspelet
Filip Forsberg gjorde två mål när hans Nashville besegrade Colorado med 4-2 i NHL-ishockeyn. Laget är med segern det första att säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.
Får sparken inför största matcherna
Sveriges tidigare förbundskapten Helle Thomsen får sparken från den rumänska storklubben CSM Bucuresti, enligt danska TV2.
Läs mer om Helle Thomsen och TV2.
Polisen: Vet att jag släckte deras hopp
Klockan två på natten ringde Köpenhamnspolisens spaningsledare Jens Møller Jensen hem till Kim Walls föräldrar.DNA-jämförelsen var precis klar – det fanns inte längre något tvivel om att deras dotter var död.– Jag inser mycket väl att jag släcker deras sista hopp. Det är omskakande, säger han till magasinet Euroman.
Läs mer om Euroman.
Nashville klart för Stanley Cup-slutspelet
Filip Forsberg gjorde två mål när hans Nashville besegrade Colorado med 4–2 i NHL-ishockeyn. Laget är med segern det första att säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.
Få en performance på köpet om du ser Åsa Herrgårds Sandviken-aktuella utställning i dag lördag
Åsa Herrgårds utställning i Kulturcentrum Sandviken kan verkligen rekommenderas. Har du inte sett den redan är i dag lördag ett ypperligt tillfälle.
Olsson vill hitta kärleken till VM-backen
Sporttelegram. Säsongens sista storslalom står för dörren, på hemmaplan. Hemmaplan i just Åre har dock ännu inte varit någon favoritscen för Matts Olsson.
Läs mer om VM-backen och Åre.
Här är detaljen som ska ta IBF Falun till SSL: "Vi kan slå alla lag"
Efter två år utanför innebandyns finrum är IBF Falun redo att ta steget tillbaka till SSL. Sporten träffade Elsa Rendalen och tvillingarna Clara och Frida Hellgren inför kvalmatcherna mot Team Thorengruppen.
Nashville klart för Stanley Cup-slutspelet
Filip Forsberg gjorde två mål när hans Nashville besegrade Colorado med 4–2 i NHL-ishockeyn. Laget är med segern det första att säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.
Kraschade otäckt: Var så jäkla dum
Zebastian Modin åkte för guld. Jakten slutade i en otäck krasch.Därmed lämnar 23-åringen Paralympics med ett lindat knä, en mörbultad ljumske, ett uppskrapat ansikte – och bara ett silver.– Alla säger att det kunde ha gått värre men det är ju inte så kul att sumpa en medalj, säger han.
FBI:s vicechef sparkas – slår tillbaka mot Trump
USA:s justitieminister sparkar FBI:s vicechef Andrew McCabe med omedelbar verkan. Avskedet kommer bara dagar innan McCabe skulle ha gått i pension från myndigheten.
Läs mer om Andrew McCabe, McCabe och Trump.
Brinellelever godkända av EU-parlamentet: "Besöket i Auschwitz lärde oss väldigt mycket"
Efter nästan ett år av studier i EU-kunskap kunde SA15 och Brinellskolan få sin certifiering. "EU skapar lagar som alla påverkas av", säger eleven Amira Rabia.
Sema: Det handlar om att göra något stort
2013 nobbade Norrköpingstränaren honom - det blev inte en match, i stället utlån...
Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden
Foto: Johan Nilsson/TT En natt utan några större polisiära händelser i Kalmar län. Nattens händelser Kalmar län Två singelolyckor inträffade under natten i länet.
Läs mer om Kalmar och Två.
Debatt: Jag är inget objekt - psykiatrin måste jobba med sina värderingar
Psykiatrin eftersträvar att hjälpa människor som har det svårt att återfå en hanterbar livssituation.
Miljötänk i Karlskoga
Under förra året ökade koldioxidutsläppen i världen. En samlad expertis är enig om att de extrema väderhändelserna som inträffat är förorsakade av utsläppen. Nu brådskar det att hitta tekniska lösningar och alternativa energikällor.
Läs mer om Karlskoga.
Superguide och betyg - här är allt om SAIK inför SM-finalen: "Bandyns kanske mest sevärda spelare"
Hur många SM-guld har Sandviken? Vem är klubbens meste målskytt genom tiderna? Bandypuls har dessutom betygsatt lagdel för lagdel. Här är allt du behöver veta om SAIK inför dagens SM-final mot Edsbyn på Studenteras.
Olsson vill hitta kärleken till VM-backen
Säsongens sista storslalom står för dörren, på hemmaplan. Hemmaplan i just Åre har dock ännu inte varit någon favoritscen för Matts Olsson. – Efter lördag får vi se om jag gillar den eller inte, säger storslalomspecialisten.
Läs mer om VM-backen och Åre.
Pernilla Månsson Colt: Jag höll på att bli utbränd
Från Husdrömmar och Antikrundan går nu Pernilla Månsson Colt, 51, in i en tidsmaskin. I det nya programmet I dag om ett år möter hon människor som under ett år ska göra en stor förändring i livet. I sitt eget liv har hon blivit snällare mot sig själv och äntligen blivit vän med sin ålder.– Jag är tacksam för att ha fått vara med i så många år, säger hon.
Mia i tårar – efter bråket med Jesper
JUPITER, FLORIDA. Familjen Parnevik är tillbaka med en fjärde säsong.Utan gäster, intimare än någonsin – och med kändispojkvänner i huset.Men det nya formatet innebär också mer bråk.– Det slutade med att jag satt och grät och tänkte era jäkla idioter, säger Mia Parnevik.
Läs mer om Jesper och Mia Parnevik.
DN gratulerar: Bruno Glenmark, musiker
Bruno Glenmark har en poliskonstapel att tacka för sin musikerkarriär. Samarbetet med hustrun Ann-Louise Hanson är nu inne på sitt sjätte decennium.
Läs mer om Ann-Louise Hanson.
Modin efter kraschen: Det flög och sprutade grejer
Zebastian Modin åkte för guld. Jakten slutade i en otäck krasch. Därmed lämnar 23-åringen Paralympics med ett lindat knä, en mörbultad ljumske, ett uppskrapat ansikte – och bara ett silver. – Alla säger att det kunde ha gått värre men det är ju inte så kul att sumpa en medalj, säger han.
Gör barnbidraget behovsprövat
EKONOMI: Horribelt system? Det parti som kommer förespråka att även barnbidraget blir behovsprövat, liksom alla andra bidrag redan är, kommer få min röst i valet.
Frukost hela dagen - frukostrecepten som gör helgen
Något av det bästa jag vet med helg är långa sköna frukostar utan stress. Med en buffé av goda grejer, påtår och tretår av kaffe och prasslande tidningar. Bästa uppladdning för en dag i skidbacken eller på skridskoisen sedan.
Sömnbrist stör vår utveckling
Inrikes. Sömnbrist påverkar vår förmåga att prestera och utvecklas, visar forskning från Uppsala universitet. Men lösningen på sömnbristen är oftast individuell och att försöka kontrollera sömnen riskerar att vara ångestframkallande.
Läs mer om Uppsala.
C vill att polisen tittar en gång till
Centerpartiet vill begränsa polisens möjligheter att direktavskriva brottsanmälningar.– I alla de fall där man i dag säger att man saknar spaningsuppslag så bör man titta en gång till, säger Johan Hedin, C:s rättspolitiske talesperson, till SR Ekot.
Läs mer om Johan Hedin.
Kovaltjuk vill tillbaka till NHL
Läs mer om NHL.
Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden
Polisen stoppade en stulen bil på riksväg 40 i Borås - i fordonet hittade man verktyg som kan ha en koppling till ett inbrott i Jönköpingstrakten.
Läs mer om Jönköpingstrakten.